Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.038
    Па и ти па.

Јас па на сите слики од интернет, со алишта со кои се токмам да идам во кафанава, сум многу убава погодена :tmi::rofl:.

На Lady Phoenix, mareane, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Dani ti dodeka se obleces nie ke se rasobleceme:D

На galapce, Lady Phoenix, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.038
    Во куќа да не сум ти (facepalm)

На sanjaeva, galapce, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  4. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    :music: :music: Не знам шта се дешавааа,
    тема је тако велика,
    а ја имам страх од летењааа,
    ал нисам самаааа :!:... :music: :music:
    # збуњена :?:.

Стварно не знам што се дешава, не сум ве читала денес, читав само каде сум означена, цел ден чекам да заспие црвекот да напишам еден бабачок пост, ама ништо.
    Заспа 10 минути и стана да види Скај (едно од кутрињата во Папс) што прави во хеликоптерот (facepalm).
    Сакав секој што ми пиша посебно да го тагирам и да одговорам, ама сега ќе е општ постот, чисто да напишам дека не ми досадувате или замарате, напротив многу ми помогнавте.

Сакав уште еднаш да се заблагодарам на сите за секој напишан збор, совет или искуство, се' прочитав и препрочитав, секаде каде имаше информација, линк споделено за аеродромот зачував на телефонот, секој пост беше примен како најдобронамерен и фала ви на тоа.
    Само да знаете дека не ве читав и заборавив што сте напишале, напротив, толку ми влијаеше секој ваш збор што сега поверојатно е дека ќе одам, отколку не.
    Вчера не ни спомнав во постот за разговорот со сестра ми дека има опција да одам, затоа што јас во секундата донесов одлука дека не одам и точка.
    Откако ве прочитав и размислив, стварно не е фер да им го скратувам тоа на мм и моите само заради мојот страв од нешто што можеби нема и да се случи (пр. да се изгубам, Енџела да плаче, да и' се приспие, дефект на авион...).
    За чудо за страшни работи не ни размислувам, знам дека воздушниот сообраќај е побезбеден од патниот :).
    Кога требаше да одиме за Благоевград, го терав мм да одиме со сопствен превоз од страв дека Енџела ќе изведува по патот.
    На крајот од 13 саати, еден и пол саат спиеше, другите 12 беше совршено дете, толку мирно, не закенка, не па да плаче, луѓето во комбето на крајот се чудеа дека патувале со дете од 2 години и 3 месеци.
    Она е ептен мирна, само што си има некои ритуали, веќе пишав, и сака да и' бидат обезбедени тие услови.
    Ама, како и да е, важно е да стигнеме само здрави и живи.
    Јас си викам, секое лошо е добро ако еден ден се смееме на тоа (значи добро завршило).

Кај мене тоа е целиот проблем, се плашам оти не знам што можам да очекувам, некој ме разбра, некој не, некој знае каков е тој страв од непознато, други можеби мислат дека сум лигавешка, ама тоа е :tmi:.
    Би сакала да сум снаодлива како на сестра ми еден пријател на фб, ама нема :worried:.

На сестра ми на времепловот не може да се пишува и типот снаодлив и' честита именден на постот кој се однесува на снаодливоста :!: :rofl:.

snaodlivost.jpg

Енџела од друга страна цела година (уште кога отиде татко ми) брмчи дека ќе оди за Германија кога ќе ја прашаат, ќе летала со авионче со Пто :!:.
    Знае дека се таму и јас не покажувам никаков страв пред неа, таман работа.
    До душа, она е похрабра од мене, пред неколку дена се исплашив од инсект, а таа по мене оди и ми вика, ништо мамо, тава не е страшно мамо :^).
    А и она се плаши од инсекти, ама кога ме гледа мене исплашена, она ме теши :lol:.
    Некни пак сонував страшен сон и му го расправам на мм дека имало човек во дворот, а таа до мене слуша и ме гушна, ме чука по грбот утешително и вика, нема никој мамо, само Мечо (кучето) е вонка , мамо :rofl:.

Доказ дека ве сфатив озбилно е што сношти гледав летови и од 31 октомври има линија и до Хановер, за жал летовите се вечерни, ама јбг, ќе преживееме со Господ напред.
    Кога сигурно ќе закажам лет очекувајте тормозења за секое едно нешто :!:.

Инаку, кога сношти му кажав на мм, и тој почна озбилно да размислува за тоа, а сестра ми беше пресреќна.
    Денес ве прочитала и ми пише, отварам цитат: "А мури краво, гледам си пишала на фемина оти и ние се плашеме и не инсистираме да дојдете. Не инсистирах да не се надууш ебате ебаш и бишката, пиши му на бато и закажуви лет ајде."..затварам цитат :worried: :rofl:.
    Инаку тие крави, бишки се од милост, најчесто е бишенце или пиги, ама изнервирана беше :?: :rofl:.

Друго нема ново, си седам со Енџела, а околу нас се распоредени Папс, едно во кутија за доколенки, друго во кутија од чај, трето во кутија од киндер, четврто во хеликоптер од коцки, петто во играчка багерче, шесто во кутија од креди, чат пат ги вади да се лизгаат, лулат и клацкаат, ама чат пат, ладно било :!: :rofl:.
    Сега му зборуваше на едното кутре, не се секири Рабл, нема проблемо да се засекируваш, духчето не е страшно :rofl:.

И така, секако заборавив многу работи што планирав да ги напишам, постот секако излезе бабачок и така :D.

Туку, што е темата за денес, некој да напише една кратка рецензија да не се мачам да читам 300 мислења :lol:.

Фала уште еднаш на сите, ви посакувам убав викенд :hai: :hai:

На ph.orhideja, Winter Lady, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.400
    Moре, море, парфемишта на сите страни, срдечности, со три пати во образ пољубци.
    Свеченост на нивоу!
    Абе жени ако не си напраат, нема кој...
    Само ако ве видам утре натмурени, не со фстаци, со бразилски ореви ќе ве гаѓам.

Оваа па мајка ми, ми вика, знаеш овој твојов на која песна ме потсеќа? На Весељак, ама он е без она Ве напред... абе не ги можам бееее... хахахахахахахахахаааааааааааааааааааааааааа....

На Cka, ninja35, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.325
    Допаѓања:
    125.022
    На рафт.

На Peco, Lady Phoenix, Emy867 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Колку сте испишале неможам да стигнам да ве прочитам ке се разбуди малата.
    Сме стигнале до 5000 јубилејната. Епа ајде нека ни се множат и да си останеме вака зборливи како до сега :)

Убав денот, шетнавме во парк малку и кога стигнав дома леле мраз ладно. А малата си го земала даљинското од климата и си го ставила на снегулка јас мислам се греело цело време. Сега неможам да си дојдам при себе да се стоплам си облеков дебели чорапи :)

На Peco, ninja35, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Не е за тебе и тие во списокот, за сите останати е. :(
    Само мм да не разбере(fingers)

На galapce, Lady Phoenix, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Мислам ви кажував, на почеток Тозо го викав Торко, срамота.

Ко што сте тргнале денес ќе стигнеме до 5500 :P

На Lady Phoenix, JuLleE и Annath им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.450
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Значи жени,мажи,девојки,ми доаѓа да ве изгушкам сите како денес на работа што направив.Ги изгушкав колешките,главниот бос,директорот,па и газдата...не знам што ми стана еуфорија ме фати кога ми соопштија дека на наодот од магнетната за ќерка ми нема ништо што би насочило дека боледува од епилепсија.Утре ќе ги имам резултатите во рака,ама битно е ова што ми го кажаа.Значи после еуфоријата ме фати нагон за плачење зашто ноќеска не спиев,цело време се молев и прашував што ќе биде ако не дај боже...напната бев максимално и ова ми дојде како олеснување...можеби ме гледаа чудно ама БАШ ми е гајлееее...

Гледам сте ја начнале 5000-ката.Фино,баш фино... @sanjaeva нема да дозволам да седиш на ќош,нема да можеме да те омажиме ако ти посакаш.А гледам ти се плеткаат мислите...за озбилно...[​IMG] ...

За викендов имам закажано седенка на нашата викендица на печено прасе во фурна.Сите се колеги на мм со жените и децата,ќе биде весело...па бујрун-те...

На ph.orhideja, Cka, Peco и 36 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ako se plasite od muvi,kupete si tepalka:rofl:..
    samo taka ke se kurtulite.

I debes nema da bidam beskorisna..KAKO NEKOI..na koi voajerizmot im e vo bolnicki karton:rofl:

Devojki,cestito 5000-ka.
    Tie sto @Peco gi nabroja se zasluzni..ostanatite neka aplaudiraat:party:

Nemoze bilokoj da se kiti..so tugi perja8-|

На ph.orhideja, Petar80, Cka и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.400
    Ja oтидов со Рефка да се запознаам.
    Црвен кармин ако и видите, од што сум ја бацила е, да знаете.

На Petar80, joy1, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    :rofl:
    (y)
    :d:

На Lady Phoenix, mareane, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.038
    :whew:
    Тука сте, добра е.
    Јас се искосив кафана се испразни додека стасаме со мадам на местото на настанот.

Ова од работа оти идам, нели.
    Манџиче, каша, пелена да сменам...униформа како за низ дома, спонтано така поминуваме во кафана :rofl:

На bittersweet, ph.orhideja, Petar80 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.855
    Допаѓања:
    163.400
    Шала на страна, ваков мантил сакам да си купам.

На Lady Phoenix, JuLleE, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.038
    И да си купиш, и јас ги обожавам.

Едвај чекам малава да пркне и нејзе ист да и купам :tmi:

На joy1, Lady Phoenix, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    3 дена ве бркам низ темава и конечнооооо ве дочитав...
    Битно сите мисли и теми ми избегаа сега ми е безвезе да пишам...сакам само да и кажам на @promeneta да излези од зоната на комфорот и да замине кај саканите...имам многу да пишувам ама не сакам да досадувам....и сама знаеш дека тоа е вистински избор...ова го пишувам како тетка која ја сака својата внука најмногу на свет па знам колку теткае ќе биде среќна со малата..немој да им ја скратуваш љубовта и моментите заедно:hug:
    Како поминува времето така потешко се носам со загубата....на почеток мм не престануваше да плачи јас бев силната сега е обратно...битно и двајцата сакаме повторен обид и овај пат си ветив без анксиозни мисли и депресија:!:
    Мислам дека од утре ќе ве дружам почесто...се сменија некои работи во мојов живот па ќе имам повеќе време да ве читам.
    Оваа тема навистина ми стана катче за психичко опуштање и полнење со позитивна енергија:hug:
    И знам дека ова не е тема за следново прашање ама да си прашам...
    Како би комбинирала тексасно фустанче,освен класика марама,чевли накит...сакам нешто интересно,ако некој има идеа нека ми помогни.
    Одам на парче роденденска:^:

На ph.orhideja, joy1, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.038
    Стави слика од фустанчето или нешто многу слично па ќе се активираме да дадеме некој совет.:)

На Petar80, Annath, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    И да не дружиш.
    Имаш посебно место тука од сите нас :hug:

На joy1, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.644
    @marama
    vid drugite ne gledajte :rofl:

IMG_1384.JPG

barase da vidis cizmite do kade se
    eve se

kujnata da ne ste mi ja komentirale

aj cao

На bittersweet, ph.orhideja, Dust и 32 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.