Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Не сум пишала два дена...
    Малку домашни обврски,малку лекарски посети, малку шетка во природа од се по троа...
    Ко
    Денес цвеќиња мијам и спаструвам... а гледајќи го времево си велам будала поарно им е надвор... Нејсе ги искапив и дотерав ќе ги внесам дома ако залади од вторник кај ќе се шлакам со вода на студот...

Официјално од понеделник стартувам на работа.... Не е ни одблиску големо и велелепно ко шо беше претходно... Ќе пробам немам што да загубам..

Ве читкав ама не ве дружев на журката... Неколку дена ме мачи страшна главоболка, еве и утрово се разбудив со неа...
    Само нека се множат страни со весела дружба и нека има повеќе причини за славје...

Јас со @nena2010 сум најблиску во години... 38во март ќе наполнам... Уште ми велат чупче по улица па си велам не личам за годините а и не се осеќам така..

@Lilit игнорирај го и избегнувај директен близок конта кт белким ќе му текне да се повлече..

Annath, Sesil, ph.orhideja and 12 others like this.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Немало доволно луѓе пријавено Џој. Требаше да има минимум 45 за реализација.

3. Petra777

Petra777 Популарен член

Еве личен пример . Оддамна ова.
    На најдобра другарка дечкото ( не се веќе заедно) знаеше така да ме закача , на дечко мој одма маани , дури мислам 2 врски ми расипа.
    Еднаш на роденден се случи да ме фати за нога.Поглупо у живот не сум се осетила. Му ја тргнав раката и си станав мн нормално.
    Среќа свесна си беше она каков е.
    Беше загризен за мојата невиност повеќе од мене :D
    Не му поземав муабет , крај реков. Среќа па сега и не го гледам . Одвратно створење.

mareane, galapce, referentka and 6 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

@Lilit i jas sum za ignoriranje
    On budala ti pravi se uste pobudala
    Ako eventualno epten premine granica(zavisi za tebe do kade e toa) togas veke spastri go na drzok nacin.

Ete mm da bese nemase vaka laden da bide ko tvojot decko :!::wasntme:
    On odma toa ke resese po negov nacin
    ,sto neznaci deka e pravilno

Ova nesto slicno kako toa sto ti pisuvav vo lp :^)

Annath, ph.orhideja, mareane and 7 others like this.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Да, и мене ме потсети на тоа.
    Ама ај да не некој од надвор, исто би реагирал како маж ти. Ама овака... се смее бре...
    Малку е поделикатна ситуацијата дека е семејство...

6. joy1

joy1 Форумски идол

Jas imam bratuced postar od mene 5 g god koj tolku otvoreno mi se pustase sto lugeto me prasuvaa dali mi e decko.I toa prv bratuced
    Ama nego tatko mi go podbra pa ne mu tekna veke ni na kafe da dojde ne pak da me pipka po telo

7. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

А ти да не си сватила како тебе шо ти одговара? Или како ти си замислуваш.Има ли лошо ако се чуствуваш расположено во нечива близина?Никаде не видов навреда да спомнеш од таа особа? Неможам да ве разбирам... Мислиш ли во иднина да добиеш предлог за..?? Ако го добиеш и ти ке имаш удел во тоа.Поставувај се другарски за да не те разбере погрешно..еве јас веке те толкувам дека ти одговара и едвај чекаш покана :)

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

@Lilit исти проблем имам и јас ко твојов само кај мене е другар на маж ми најдобар најмногу му верува и се што не е дозволено со никој друг само за другарот не важи препреголемо поверење у него Он ми се набацува се така полека и неосетно почнав да го игнорирам не вракам на повици ко ами звони па ме масира на фб зошто ем нема ,значи ставен е на игнор максимално ,сепак сме другари и фамилијарно комуницираме и со жена му си пиеме кафе шопинг она е срцка
    И јас незнам како со него веке а не се повлекува он и сето тоа трае од јуни некаде
    бевме заедно на одмор си идиме од плажа дома и ми вика облечи се не ми шетај така провокативно со купачи (facepalm)

Annath, Sesil, bittersweet and 10 others like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

@ALISA0000 ,ako ti vrti na fb muabeti nemozes li na mt da pokazes?Ili pak nema da veruva?

@Izdrzliv ne ja izvrtuvaj situacijata
    Citas deka i dr luge od okolinata primetile kako i se nabacuva

Annath, Lady Phoenix, mareane and 2 others like this.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ај сега еден понормален пост :P
    Наспана , изчистено ,алишта изпружени ,редев плакарите средував фрлав што не треба
    Сега имам еден плакар недосреден и него да го потфанам и се мислам кај да се шетне
    Ми се смачи дома сакам да си тргнам на работа мад аи на пола работно време плата небитна

Annath, Sesil, ph.orhideja and 8 others like this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Vecer ke iskacam
    Da te zemam so mene srodna duso :D

Annath, Sesil, ph.orhideja and 4 others like this.
  12. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Taa си знае,не е мала.Но од аспект кога слушам две женски како разговараат..секое понашање на едно машко го ценат како,, пуштање,,додека кај машките е уше полошо.Др Ова сигурно трае многу подолго..така да ако имал човекот неш на ум ке го сторил..Вака, може чувствителна и сентиментална особа...

Sesil likes this.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Јас не ви кажувам колку години ми даваат, срам ми е :$

Пауза со кафе и еклери, деновиве не можам да се изнајадам на благо, ако видам дека нема дома одма ме фаќа некоја блага паника :lol:

Од сабајле што ме боцнаа, уште ме болат задникот и ногата, некои мед. сестри ептен тешка рака имаат :sweat:

@Lilit ти барем не си срамжлива и директна си, отерај го у три лепе :^)

Lilit, Annath, Sesil and 4 others like this.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не се поставувај нити како другар, нити како некој кој разбира што му е, како му е, уште помалку како некој кој може да му помогне, да го сослуша. Директно, отсечно..граница, го избегаваш..ако ја премине ќе му зар“жиш на дечко ти да си ја среди ситуацијата оти скандали никому не му се потребни..за даа сфати дека кога некој те тормози и ти смета, те тормози и ти смета и боље да спречи со време. И тоа, Лилит.

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Wtf?
    Па тоа е проблемот, што 90 посто од мажите вака размислувате дебилно.
    Не на секоја и одговара и не на секоја и е паметот таму.
    Не ми ги извртувај зборовите, ниту ситуацијата.
    Да, ми одговара така да си ебам врска и цела иднина со човек кој го сакам зошто нели, на моето его му поодговарало нешто или досаден ми е животот. А да не го спомнувам моментот дека и дете планирам.
    Ако имаш искуство со глупачки, твој проблем.
    И извини,ама баш си прост.

А и не е неевидетна ситуацијата па јас да си замислувам и да си влагам во лични филмови.

Жабо, баш така. Ќе видам утре како ќе биде, пак ќе се собираме.
    Ме нервира чоеков мој, многу ми е лабав така...иии си викам, требало некад принцеза да бидеш. Знаеш да се чуваш?! О?! Доброооо... А да е некој од страна, се дуе ко паун... а не може така. Него му е фамилија, исто разбирам, ама јас од него барам на пример, да не ми тера политички муабети со цела фамилија екипа, туку малце да се сакупи околу мене на такви собири, како што е така на собири со друштво и екипа, за да ми чува грб. Не може тоа така, за надвор ќе си мочнам територија, а дома те пред фамилија ко на турска серија. Не, нееее...

Last edited: Oct 1, 2016
    *Amethyst*, Annath, Sesil and 13 others like this.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

еее а како ми се изпаѓа и тоа да се наквасам квалитетно ама не ме пуштаат хехеехех
    имам договорено испаѓање со другарот и неговата жена за нареден викенд и пази само он е сигурен и дозволено е со него да се изпаѓа :?: уште сега знам како ке се откачам за две години што немам алкохол помирисано

Annath, Sesil, Lady Phoenix and 2 others like this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

A rekov i na motor ke se povozevme

:D

18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

@Lilit Незгодна ситуација, во секој случај. Штом после сето игнорирање се прави наудрен и продолжува да се однесува исто, колки и да го игнорираш тој истото ќе го прави.
    Да му плеснеш директно во лице и тоа не чини..утре-задутре ќе се сретнете по фамилијарни собири па ќе ти биде уште понезгодно. Пробај некако на индиректен начин да му посочиш дека ти смета неговото однесување. На крај краева, ако и после тоа нема резултат, дечко ти нека ја превземе работата во свои раце.

Last edited: Oct 1, 2016
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Ne treba nejze da i nezgodno
    Tuku nemu
    Sto se mesa vo tuga vrska on

Annath, Lady Phoenix and Lilit like this.
  20. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Машкиве како знаат да ги извртат работите, може на крај и неа крива да ја направи.

Thread Status:
Not open for further replies.