Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    @ALISA0000 и јас сум во исти фаза.
    Кај мене изборот падна на Беко и Горење.
    Фрижидер Беко, Плотна и рерна најверојатно ќе бидат Горење, микро Горење, апиратор Беко.

@bittersweet Среќен Роденден на мадамица!
    Жива,здрава и секогаш весела!:^: :f:

На Petar80, Lady Phoenix, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.866
    Допаѓања:
    183.046
    Со аспиратор заглавив мислев најлесно оно најкомплицирано испадна имало врска со еден два три мотори мокност дрндрн
    ми ги изпофалија овие на извлекување ама незнам што марка

3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Се тешиме со шолја кафе:D
    @bittersweet не играме така,
    различни временски зони:D
    Нек ти е жива и здрава мадам

На Lady Phoenix, Bozica1980, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Nie nemame vreme doma da zacistime ama zatoa prvi sme da cistiime po ulici pa makar i so metla grance:D 20161004_181012.jpg
    Deneska udarnicki go drzime reon Stiv 2-Biser:lol:

Gotovo so vremevo.
    Uste den dva dali ova vreme ke se seta nadvor.Ke bide veselo i za golemi i za mali]:)

На evangelina.ina, Peco, iloveyou29 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Од фрижидер Беко имам кошмари. Уште од прв ден не ладеше добро, храната се расипува, а делот со замрзнувач прави мраз на тони. Од старите фрижидери е што правеа мраз, ама тоа не значи дека требаше да е вакво ѓубре. Па кога се опремувавме за новиот дом не ми падна на памет да барам Беко. И шпоретот кај моите е Беко, купен во истото тоа време. Рерната е супер, ринглите горе се ужас. Една работи добро, другите ги чекаш со саати за едно кафе. Турска работа. :rofl: Шала, да не се најде некој навреден.
    Уствари, машината за садови ми е Беко и океј е. Не’ убедуваа дека машините за садови биле горе-долу исти, па некако попуштив тука поради цената.

Фрижидерот Самсунг, машина за перење ЛГ - одлична е и воопшто не се слуша. Плотна Електролукс, рерна Самсунг, ма се’ е различно. Аспиратор Фуего, и тука не’ убедуваа дека важна е јачината на моторот, а овој имаше ист мотор со другиот на Електролукс што го гледавме, но беше поефтин. Одлично си работи, пу пу, а не бев сигурна за него.

Телевизорот Филипс - е тука гадно се зезнавме. Во слоу моушн е, команди од далинското слуша по некоја минутка.(facepalm) Размислувам дека би било добро случајно да го турнам уз бришење. :angel:

А за Беко, од мене има не.

@Bridget, јас си го ставам тоа нештичко на листа на цели, па не купувам за да се задоволам со помалку се’ додека не можам да си го земам. Пример ко соковникот Хуром, не купувам друг, си чекам момент да имам за тој.
    Е сега, некои нештичка се стварно надвор од дофат, па се задоволувам со second best. :envy:

На Peco, mareane, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.203
    Бриџо, паѓам у депресија па се сеќавам дека животот е многу повеќе од тие глупоштии. Сериозна сум.
    И барам поевтини алтернативни моменти. Не чекам, нема време за повеќе време.
    Ливинг, ти дур го чекаш соковникот знаеш колку литри сок ќе испиеш и ќе живееш здраво? Ехееее...
    Убаво е во животот да имаш високи цели, ама не за материјални работички.
    Некад влагам и у ризик за некои работи, неам пари ама го купувам. Никад не сум заглавила, чудо како ќе ми искочи некоја екстра работа за екстра приход. Секад си се прашувам што ќе ми смени и донесе, зошто ми е вредно и важно и дали по 5 години ќе ми значи....
    И така...релативно ги сфаќам работите, не ми се секогаш по секоја цена.

На evangelina.ina, Espadrila, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Setec kaj nas baraj go Pere menager e ke ti kaze sto e najubavo,drugite vraboteni nemaat vrska od zivotot.
    Plotna i furna electrolux , frizider samsung , aspiratorot mi e indesit,2 motori , 3 brzini .. zadovolna sum
    Plus vo gotovo imas popust.
    Neli plotnata mazeto mi ja skrsi istata vo neptun bese nekade 18000 a vo setec isto bese ama vo gotovo 16000 mi ja namalija dodeka vo neptun samo 500-600den .
    Imaat poubavi ponudi barem jas koga bev pred 3 nedeli.
    Masinite za perenje i susenje se gorenje,,masinata za sadevi e whirlpool i mikroto beko - tie se od neptun .

Последна измена: 4 октомври 2016
    На Lady Phoenix, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро вечер:hai::hai:
    Да се пријавам дури сега се прибрав од работа(facepalm)две недели маста мие извадија :tmi:само мисе лежи, мртва уморна сум....|-)
    Ааааа да се пофалам нарачав и јас три пара чизми (facepalm)од Перла, во четврток ке ми ги достават,вие сте криви за чизмите]:)ме под кажавте а јас на богами несакам:Dмалку ми е еден пар .. Па три пара:tmi:домашните не мора да знаат додека не ги донесат е после ....
    Убава вечер:*

На evangelina.ina, bittersweet, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Aбе Лилит, не е за материјална работа, за квалитет е. Тој на Филипс ќе ми даде сокче, ама не такво, па некој месец плус без соковник не ми е проблем. Дотогаш овошјето така ќе си го јадам. :P Ако го земам поефтиното, убавото никогаш нема да го земам.
    Или телевизорот на пример - Филипсот беше поефтин, го зедовме. Кога тогаш ќе треба да се менува зашто едноставно не го бива. Трошиш дупло, всушност.
    Си имам таква филозфија - подобро истрпи малку додека да го земеш подоброто. Е сега ако е стварно надвор од дофат, нормално дека не аздисувам.

Сетек се катастрофа невидена. Не се сеќавам што купував, само знам дека плаќав со картичка и чекав дооолго на каса да ја завршат процедурата. Кога ја заврти картичката да ги види последните три бројки, поради процедура, збеснав.
    Испадна да треба да го враќам производот зашто беше нефункционален (мислам беше кујнска вага), и тука имаше процедура - не враќале пари, требало некој период да помине, производот да го оставам па да се враќам да ги барам парите. |(

На Sesil, galapce, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.600
    Стварно ли ни ја затворија шпанската тема сФаќита?:devil:
    Сите битни моменти ги преспивам, не е фер:(. И свадбата да не си ја преспијам некој ден:rofl:.

И шо викате да одам у инстаграмО да го видам колачот од Галаба, готов бил, а?8-|

Ај добро утро:wasntme:.
    Второ туркиш кафе на ред, со мноогу малку шеќер!:coffee:

На mareane, iloveyou29, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Испиени кафиња само две. Едно ладно макијато, едно турско. :)
    Максимум до три дневно пијам. Ако испијам повеќе одма тахикардии имам.

Си ја купив јакната. Тргнав по црна, а зедов бордо. :)
    А страв ми беше дека ќе ми ја нема црната.. :D
    Сега уште нови чизми, фармерки, неколку џемперчиња и ситнурии ми фалат. :x
    Никогаш доста. :D

Синусиве не ме оставија на раат последниве неколку дена. Со ништо не ми се смирува главата.

На bittersweet, mareane, iloveyou29 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Bridget ne si postavuvam visoki celi za da ne patam.
    So tekot na godinite ete i toa doagja.
    Nemora da imam kujna po posledna moda (na primer).I jas sto imam prosecna normalba i onaa domakinka sto ima sveCka kujna i dvete sme siti i zdravi.Razlikata e vo toa sto razlicno zaraboruvame.Od druga strana
    pak mojata kujna e spejs satl za drug..
    Edinstveno so sto mozam ds se "meram" e umot.
    E,tuka vekje se nerviram.Mozam da postignam mnogu ama za zal ne sum vo 'pozicija'.
    Sakam i jas golema kukja ama...znaes kolku rabota ima?:wasntme:..ili dvor za metenje ili od krovot kape:|...

So eden zbor:worried:e tesam;)

На evangelina.ina, Peco, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Кај мене мм работи со технологијата. Па се што земаме е по негова препорака и на негови колеги.
    Тоа е уште дека слепо му верувам. :rofl:

Се е тоа од искуство на купувачите. Што се троши , а што се расипува.

На Peco, mareane, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @Bridget dobra tema.

Porano kako devojce kaj mama i tato (neli tie finasiraa) bev naucena se sto ke posakam da go imam.
    Treto dolgoocekuvano dete sum nivna vtora mladost pa bea dosta popustlivi so mene,da ne kazam razgalena.
    Sega...

Realna sum,toa sto ne mozam da go dozvolam ne go gledam.
    Ne patam od marki,znaci vodam smetka za cel mesec i toa e toa.
    Imaat nekoj poveke no mnogu se sto imaat i pomalku.
    No sepak seuste imam mnogu pomos od majka mi,posledno bese deka od sekogas ja mrazev susarata za alista dobra bese ama na beko a sakav gorenje da mi odgovara so peralnata,sto go domoliv mm da ja prodademe i da si kupam druga ama toj ne se soglasi .
    Koga pred nekolku meseci majka mi sakase da si kupe za nea kupi na gorenje i ja donesoja kaj mene a taa si ja zema mojata na beko... seuste me razgaluva a ,sigurno zolva mi sto uste ja nemam ke me mrazi :x

Последна измена: 4 октомври 2016
    На evangelina.ina, bittersweet, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Kako pocna da gi redis aparative, pomisliv zaedno ziveeme. Srekja nemam mikro pa svativ deka e koincidencija :lol:

На Lady Phoenix, Bozica1980, Ordinary и 5 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Sto cekas?
    Odma da odes uste utre da si kupes :!: :lol:

На Lady Phoenix, Bozica1980, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.203
    Ливинг, јас го имам Филипсот, мука нема, само тоа да ти кажам. :D

А за бела техника, мислам дека повеќе е како ќе ти се погоди него ли ова чини она не. Дечко ми е по тие работи и самиот кажува. Исто така и чепка доста по нив внатре, еднаш се изнасмеа. Мајка му има Хјундаи фурна, мајка ми Самсунг. Се расипаа двете ама баш во исто време и двете ги отвори сам. Знаете дека беа буквално исти, само визуелната надворешност различна?
    Другарка ми фаворит шпорет, роднини негови Беко, знаете дека ситнуриите внатре беа речиси сите исти повторно надворешноста различна?
    А ако ги споредиш па хјундаи и фаворит шпорети па и надворешноста им е речиси скроз иста ( не знам кои модели беа, ќе побарам баш и ќе ги приложам тука да ги видите).

Така да што... Купете што ви може џебот и бидете позитивни дека ќе му го извадите максимумот.
    Како ќе ти се посреќи бербата. Ете тоа е.

На mila89, Peco, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Најголем дел од апаратите се склопуваат во Кина.
    А името се пишува по порачка.

Мм вели ако сакаш ќе ти порачам и Дафи и Дафо ќе пишува ,место Беко.

На Peco, Viktorijaaa5, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Не знам дали на форумов еднаш прочитав или беше на друго место, со истата тема на муабет - надевај се дека не е склопено во трета смена. :D

На pandelka, Peco, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    @bittersweet среќен роденден на малата лепотица. Само убавини да ја следат :f::sun:

Работам на случајот додека не стасам до моментот кога можам да си го дозволам истото :).

На bittersweet, galapce, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.