Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро.
    Весело и кај нас, ечи музика и се игра на велико :music::party:(poolparty).

После сме на ортопед на малку низ молот да ја подновам малата, а и за мене де, нели вечно нешто ми фали :tmi:.
    Ќе ме дружи и мајка и тетка. Како ли ќе се справиме со едно дете :rofl:.
    @Espadrila при слушнати муабети, без лично да видам нешто не би кажала најверојатно, но будно би набјудувала и би следела развој на настани и негови реакции/движења.
    Доколку лично видам ќе кажам. Сакал(а) лутеле или не...

На жалост жената(може и маж де, само сега земам оваков пример) веќе си знае што стока има дома и ќути и се праи наудрена.

Сепак постои и онаа другата варијанта, од оние кротките, слаткоречивите, домаќините...кои живеат двоен живот. Но тешко дека некој може да ме убеди, или во најмала мера би било ептен ретко, жената да не сумља и да не и свртеле такви мисли низ главата.
    Онаа првата барем си ја знае битангата и свесно одлучува да ја играе играта според тие правила од само нејзини причини.

Оваа втората ќе си наоѓа изговори како нив им љубоморат и народ измислува, како е нешто случајност, ќе замижува на неговите лаги и плитки објаснувања...оти нели он ќе биде дубоку увреџен да направи асален маубет и да даде темелно објаснување за соодветна ситуација или воопшто нема да сака да дискутира на тие теми.
    Некаков вид на транс, хипноза..филм во кој не си свесен дека глумиш. Како да живееш туѓ живот.

Регистрираш, запомнуваш, можеби дури и вршив некаков вид на анализа но како тоа да му случува на некој друг и ги перцепираш нештата од агол во кој никогаш не си помислил дека ќе се најдеш. Осамено ќоше каде се крши не само срце туку и сите соништа и принципи.
    Дури одкако животот ќе удри убав шамар и ќе се руши светот врз глава, истите тие настани добиваат нова димензија и се испаѓа од тој транс.
    Доколку моето пренесување на нешто што лично сум видела и чула би било индиректен причинител за рушење на нечин замислен свет, пеки.
    Можам да живеам со тоа.

Би кажала само каде што ми е најблиску и некој апла се прави будала и искористува. Па после сама нека си реши дали ќе прекине контакт с мене, него...или ќе си тера како и до тогаш.

Ова за прво колено, од второ натаму мислам дека не би се мешала. Секој си има свои најблиску кои би можеле да си го зедат тоа право да бидат носители на лошите вести. Нема што да се мешам и не ми ни било толку гајле.
    Значи за некој кој стварно многу ме боли.

Во однос на кредити, па да треба да се исполнуваат многу услови.
    Среќа мажето имал заштедено доволно за да не се расправаме со банки, инаку каматите би биле вртоглави и иако на месечно ниво подобро е да плаќаш рата за свое одколку за туѓо, на крајната сума и те како многу натплаќаш.
    Ние лично, како избор за нас никад не би, но во многу ситуации е најдобра опција од сите понудени.

@monik55 Се надевам што поскоро ќе се приберете со мажето во свое катче.

Val-Dim, JuLleE, monik55 and 28 others like this.
  2. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Ако молчиш си на некој начин соучесник...
    Ако кажеш може од глава да ти се мавне цела ситуација и одеднаш да се најдеш во вкрстен оган, ни крив ни должен.

Ако ти значи личноста која би треба да ја дознае вистината, тешко е да се премолчи ...
    Многу, многу тешка дилема... Веројатно многу зависи и колку си близок со личноста на која треба да и кажеш или премолчиш нешто, како што мислат уште неколкумина погоре...

Peco, mareane, iloveyou29 and 14 others like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Што знам, не мислам дека би било пикање НОС во туѓи животи ако кажеш дека си видел нешто што не треба. Да ги оставиш работите да си течат, некој да лаже а другиот да биде повредуван, некако не ми оди и да, некој вид на соучество е. Вистината ќе боли, да, но подобро порано отколку подоцна.

Дека пријателството нема да биде исто оттука натаму, многу е веројатно. Ама искрено, не би можела пример да го видам вереникот на братучетка ми или најдобрата другарка со друга и да си молчам, да оставам да ја прави будала. Најверојатно би се соочила со него. Потоа правилното нешто би било да и’ кажам, ама ова веќе теорија. Не сум била во ваква ситуација и не знам дали би имала сила да кажам. Но сепак мислам дека тоа е правилниот начин. И да испаднеш луда што сака да расипе нечиј брак, сепак совеста ти е чиста.

JuLleE, mareane, iloveyou29 and 10 others like this.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Добро утро и од мене
    @Lady Phoenix од вчера има пуштено парно.Ние првпат сме во стан со парно па нз како оди :$ ама сигурно насекаде се пушта наеднаш, врска неам шо знам ама да си кажам :lol:
    Се сложувам и со Рефка и со Галапче што пишаа за кириите.
    Џабе фрлање пари е ама имаш мир и никој не ти се меша.
    После свадбата бевме решени дека ќе земаме кредит овие за млад брачен пар и дека ќе најдеме нешто ко за нас ама не испадна ништо од тоа.Кога се распрашавме и видовме што и како само се испонервиравме.
    Не е баш како што звучи на тв дека кредит дават тукутака.Има многу обврски за исполнување и многу работи кои сигурна сум дека ретко кој млад брачен пар ги исполнува.
    Јас уште невработена со една плата па уште и рата за стан огромна нема шанси.
    Имавме опција да помогнат нашите ама одлучивме дека засега ќе сме под кирија,ќе требаше да ги задолжиме нив до крај на живот со хипотеки а сеа во овие години да им стварам такви нервози и мислачки несакам ич.
    Парите за кирија ги фрламе што се вели ама подобро така барем засега,во иднина ако се надевам дека ќе успееме да имаме нешто свое.
    Имаме опција и да се вратиме во градот од кај што е мм ама таму шанси за добра работа нема,маркет и конфекција или дома а тоа не го посакувам.
    Овде шансите за работа и заработувачка се поголеми и давачките се поголеми ама пак ќе кажам мирна ни е главата од стринки и тетки,од мама од свекрва.Колку подалеку толку помил си :D
    Но ќе кажам само здравје за друго ќе се најде решение.

Нема вода :@

Val-Dim, monik55, mareane and 24 others like this.
  5. Dust

Dust Game Over

Добар ден :hug:
    Ми тежи главата мислам ќе умрам:doh:
    Трчкав по обврски од сабајле, сега да одморам малку. Шпагети со сирење на дневен ред, после ручек со пријатели..

Работи тука некој со отварање фирми??

6. mami blue

mami blue Форумски идол

Парно пуштија уште вчера,така ми кажаа моите,а Ново Лисиче денес е без вода

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Значи @Bozica1980 Божа нит е заби миена нит е бањата

Peco, mareane, iloveyou29 and 13 others like this.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

И во Охрид вчера немаше вода неколку часа. Проаква не платиле долг за струја, па од ЕВН им исклучиле напојување кон главните пумпи. Граѓаните редовно си плаќаат сметки и на крај пак трпат поради вакви глупости. Да не знаеш дали да се смееш или да плачеш.

JuLleE, mareane, Barbie20 and 10 others like this.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Ами ако си стаила од синојка вода во корито ке се подзамие:D

10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

I nie nemame voda od sabajle.
    Ama bitno se izmivme:D za banjanje ke pocekame.
    Kaj nas najcesto nema voda poradi defekti. A tek koga ke stegne zimovo ne mozam da zamislam kako ke bide. Samo cefki pukaat.|(

mareane, iloveyou29, Annath and 9 others like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро.
    Повелете кафе кој не е пиен.
    Ќе се разбудам кога ќе го испијам, сега сум мрчало.
    Coffee-Cups-Of-London-600x676.jpg many-cups-coffee-wooden-table-different-dark-top-view-64877433.jpg

Val-Dim, Peco, mareane and 18 others like this.
  12. Viktorijaaa5

А до колку ќе е Н.Л без вода да не случајно знаеш :?:

Lady Phoenix likes this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И сепак би ја носела на дејт. :P:rofl::rofl:

iloveyou29, Barbie20, Annath and 10 others like this.
  14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Богами, Божа е НомерО унО во повеќе работи....што би рекла една мене драга членка од темава ,,малку збори, многу кажува,,

15. pandelka

pandelka Популарен член

@LivingGlam сред лето имавме вода, вчера си идеме од ск и немаше. Јас со сапун на раце:). Шуќур имаме хидрофор па се замивме :)
    @monik55 а кукпи куќа купи стан? Ја проверивте таа опција? Со обичен кредит ништо не се прави, максимум 10.000 € ако се спојат двајцата еден водечки а другиот ко кокредитобарател. За станбен треба можеби 7/8.000€ за учество ако не е со хипотека.
    Сам газда на своето е најубаво. Слободен си и се осеќаш веќе како дома. Искусив и кај свеки и сега дома. Се измачивме со куќава, се уште се мачиме има уште толку многу работи за средување ама е наша, наш труд, наши коски. Ние одлучуваме што како,не други да се мешаат.

monik55, Peco, mareane and 15 others like this.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Дур не завршеле со работа :D, така пишуваше

17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Грешка си мила, Бошка не живее во Ново Лидиче;)кај неа има вода:*

Ana Marija 1, pandelka, Dust and 5 others like this.
  18. Viktorijaaa5

Јасно,јасно тоа може да трае и до утре а може и за брзо време (waiting):lol:

Lady Phoenix and Tajnaotrovna like this.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Не сум во таква ситуација во моментов, да треба да се мислам дали да кажам или не. Некако се надоврзав на муабетот од Пупица...ми дојде некако следствено прашањево...Но порано во времето на средношколство, дечковци, другарки....сум имала ситуации. За неколку знаев, на најблиската и кажав.Ме разбра шо и кажав и стави крај на тоа. Но можеби и толку и било дојдено до тој тип :D. Да е било нешо лудо вљубена...не ќе да ми удреше рецка.:?: Сега, не знам, освен шо вика @bittersweet , за брат ми ако станува збор, не би кажала. Затоа што знам, од околни случаи дека на крај би излегла јас крива. Тие ќе си бидат заедно и понатаму (најчесто), а изневерувачот мене ќе ме гледа како државен непријател број :devil:1 (па и нормално), чак шо и изневерениот ќе ме избегнува 100% (шо од срам, шо од тоа дека љубоморам, завидувам...).(да се разбереме, сето ова е хипотетички шо го зборам.... ). А и нај накрај, тоа не е ни моја работа. Гледај си под твојот кров, твојот оџак, шо кажа една феминка....
    Онака на глас си размислувам како јас би, а би сакала да ми кажат, кога јас би била рогоносецот...ама исто зависи кој...Можеби некој тоталка познаник/чка би ми бил и поверодостоен извор, отколку близок...:?::?::x:x
    Ај ај, пу пу скраја да е :D
    Убав ден

iloveyou29, Annath, pandelka and 14 others like this.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Кажале, не кажале - на крај пак ќе бидеме криви. Не знам дали би кажала такво нешто. Тие што се во таа состојба, најслепи се зашто не сакаат да видат. Нема да имам мир, ама не сакам дополнително крива да испаднам за нешто.

Вики, значи има парно, а? Тоа значи дека треба да ги дрнкаме радијаторите за да проработат.

Одам сега со мајка во шетња, да го фатиме малку сонцево. Имам идеја за фотографија, па да си соберам пожолтени лисја. И после ручек да направиме, ќе го изненадам либево денес. Индиски лепчиња ќе му направам, ми пека за нив од летото.

Peco, iloveyou29, Barbie20 and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.