Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.216
    Допаѓања:
    111.432
    Добро утро!

Читав па да пишам сеа понтоа што се дискутирало ;)

Кисела вода и Аеродром ти се скапи населби, ефтино ти е Ѓорче, ама баш ефтино. Ново лиаиче ќе се утепаш од пари за превоз давање. Размисли и на тоа, треба и дл рабога да се иде.
    Воопшто не се слагам. Денешницава е толку скапа што не се исплати инвестирање во куќа/стан, поготово во главниот град. Да немавме каде и ние би под кирија, не сакам да затворам плата бо хипотекарен и да немам за одмор за детето 30 гоидни. Не фала, сум го кркала тој стап.

Во светот свој дом имаат само богатите, све остало живее под кирија. Па и некои поимуќни не инвестираат во свое, под кирија брате и мирна глава. Ако имаш покуќнина ќе си поминеш поефтино, со 150 евра, ако немаш треба да планираш поголем дел. Точно убаво е да се има свое, ама платите ни се толку мали да немаме сметка за свое, со која плата ќе обезбедиш кредит и ќе инвестираш. Мое мислење, не мора да е точно.

Се користи денот сончев на тераса, со кафе и чајче за млекце. Бебе нана во количка, јас се мислам како да изведам пазар денес.

На monik55, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Добар ден
    2016-10-06-09-59-31-1640456796.jpg
    Фактот дека не сакаме да плаќаме кирија и да ги трошиме парите за истата е тој што е. На никого не му одговара да троши пари за нешто што не е наша сопственост. Но, ако гледаме така на работите не знам воопшто дали ќе успееме некогаш да најдеме мир и свој живот а најпрвен комодитет и својсвеност.
    Ќарот и зијанот секогаш ама баш секогаш се водат под рака, ако не дадеш пари за едно за друго ќе дадеш. Ако речеш ќе штедам ќе стискам уште полошо, ќе излезе непривидлив трошок ќе ги дадеш, мора некаде да го дадеш. Таков е животот. Падни стани, оваму излегло нешто, онаму.
    Планирања со буџет ретко се отстварливи.
    Кога зборуваме поготово за македонија, едно ќе кажам. Да од свое нема подобро, но ако не можеме свое, а многумина не можат што ќе правиш ?! Ќе живееш живот со години што не го сакаш, ќе паѓаш психички и физички, ќе се туткаш и ќе се нервираш?!
    Не.
    Подобро од свој комодитет и интима нема, независно и за кирија да плаќаш. Си го плаќаш мирот и спокојот, пред се хармоничниот дом кој се одразува на се низ животот.
    Лесно е да кажеме "земи кредит" ама па не секој може да го земе нели?!
    Што да прават луѓето?!
    Да се упропастуваат цел живот во заедница и стуткани во една соба со 300 нервози бидејки немаат за стан?!
    Не.
    Не секогаш а скоро никогаш не е како што сакаме и нам ни одговара. И животот не е праведен, но луѓето..
    Па затоа ќе научиме да се носиме со тоа, и да, подобро ќе плаќам кирија отколку да живеам во хаос и да си навлечам 300 болести од нервозава па ако сакат не комшиите сите нека се смеат и оговараат позади грб, јас мирот ќе си го купам.
    Подобро е кредит, рати итд но не секој ги има да така не можеме да зборуваме дека лошо е под кирија и дека никад не би живееле кога не знаеме животот што ни носи и колку пари ќе печалиме. Денес сме тука утре сме погоре или полошо подолу.
    Киријата може е инвестиција на пати во неповрат, но таа интима и комоција коштаат како се низ животот што кошта.
    Сакам мир, ќе си платам. Едноставно е.

Друга работа..
    Низ животот сум се затекла со ред проблеми од типот погоре, извлечената поука ми е да си го гледам прагот т.е внетре од прагот мој сопствен, надворешниот свет и се што ми се наоѓа надвор од прагот не ме интересира. Правда никогаш никој не докажал и не постои.. јас да терам правди и да кинам живци, не фала.
    Секој е доволно свесен за својот живот.
    Не би да се мешам исто како што не ме интересира.

Ден за шопинг и некоја прошетка уз кафе.. се читаме ..

На evangelina.ina, Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Колку е заебано да си метео пат :(
    Тапа болка.....ама не се предавам :)

На mareane, pandelka, mariatim и 3 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И јас би сакала да ми кажат ако имам рогови.
    Незнам како би реагирала, еднаш веќе сум поминала низ слично нешто, па останата сум еве жива
    Сакам за да го сосечам од корен нештото (ако е бледо и на почеток) или да ја разрешам ситуацијата (ако е далеку отидено).
    Ама секој ли е да му кажеш..

На JuLleE, monik55, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Раат под кирија а?
    Зависи од месечни примања
    Ако си месечно во грч дали ќе стигнат за кирија,сметки,храна. Не дај Боже некој не планиран трошок од типот дефект на кола или свадба на трети братучеди од таткова страна, ГУД БАЈ РААТ

На JuLleE, Peco, Ana Marija 1 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Вода ќе нема сигурно до 15.30:!:
    Тазе инфо од работниците. Први ми се најдоа сабајлево на патот и на нив се истурив:D
    Измив лице и заби со последни капки. Штом кај мене на први веќе секнуваше, дефинитивно ќе да е гоооолема интервенција.
    И факт е, Аеродром, Ново Лисиче почнаа да имаат проблем поради новите градби а недоволен капацитет на мрежата. Системски проблем кој не верувам дека ќе го решат. Ни избори нема да помогнат:headbang:
    Тоа се проблеми кои се решаваат долгорочно, плански а не плукни, залепи како икс работи во државава.

Сакав на неколку да реплицирам во врска со мојата теорија и видување...ама не правам концепт, па :tmi:
    Ќе повторам дека стојам на кажаното:!:И не значи дека тоа е мојот начин на живот|(

Ако изневери, не значи дека не ја/го сака. Момент, искушение...мада ни себеси не можам да си објаснам што е тоа што во моментот ќе ги присили да посегнат, подпаднат...

Нека извинат тие што пишав „секој“ и се најдоа можеби навредени...Нека биде „генерално“ секој/а!

На evangelina.ina, Peco, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.154
    Допаѓања:
    329.317
    ete imav kiradzii do mene
    gazdata ko partal gi isfrli od 'domot' i vo 12 na polnok se najdoa na ulica
    tolku od raatot po kirija
    nema nisto podobro od svoj dom dokolku ste vo moznost
    utre mozes da go prodades,smenis sto sakas da mu pravis

sto se odnesuva do dr rabota
    koleska moja bese vo vrska 10 god so eden od skopje
    se srekjavam eden den na ulica so edna poznanicka i mi vika bev na veridba vo sk cek imam sliki da gi vidis
    sto ke vidam mladozenecot bese vsusnost deckoto od koleskata

i vikam cek be ovoj odi so moja koleska
    taa mi vika ne bre ovoj odi so moja drugarka od sk
    vikam sigurno nesto jas se zbuniv

mn grdo se osetiv
    se mislev 3-4 dena kako da kazam,dali da kazam
    na kraj nisto
    ona si dozna samata od drug

glupa situacija vo sekoj slucaj bese

На evangelina.ina, Val-Dim, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  8. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добро утро/добар ден :hai:

Јас да се "пофалам" дека појак "секс" одамна не сум имала :@.
    Почнав да ја заспивам Енџела од пред 00.00 сношти и до 02.30 три пати стана да мочка, еднаш да кака, па сакала да расправа за Папс, па да ме бакне на носчето, па да легне врз мене, па неколку пати кивнав, а она го вади шишето од уста да ми каже наздравје...(facepalm)
    А ладно, едвај се стоплив, во тие два и пол часа пет пати задремав и кога на крај конечно заспа, јас останав 8-| уште еден саат :|.
    Во тој саат ми текнаа милион обврски што треба да ги ззвршам сега кога се знае точниот датум на тргнување.
    Гинеколог, заболекар, фризер, вадење документи, докупување облека, шминки (знам дека има и таму, ама што е сигурно, сигурно е :lol:)...Не знам од каде да почнам :drunk:.
    Инаку планот е да бидеме кај моите еден месец на гости.
    Ако во тој месец најдеме стан за нас, остануваме, па накај Нова година ќе дојде и свекрвата.
    Ако не, се враќаме со наполнети батерии додека не најдеме (fingers).
    Пак ќе кажам, само здравје и живот и Бог да е со нас :).

Не ве читам редовно во последно време, па не знам баш кои теми се извртени, од прочитаното видов за бурми, лајкови, мајки/немајки, кирија/кредит..

За бурми еве што сум напишала пред три месеци:
    "На свадбата ми пише, ја носиш ли бурмата да знаат другите дека си мажена :rofl:.
    Викам, ја носам веќе две недели :D.
    Вика, две недели, а јас сум тука два месеци :^).
    Викам, не ми се фаќаше пред два месеци :P.
    Лудница :drunk::l:.
    Кога се роди црвчето пак, ја покажувал сликата од неа на сите живи и диви во Селект (од келнери до гости :lol:).
    Сега иста песна во Германија :D."
    Значи ја носам оти ми се фаќа, а ја носи и мм :inlove:.

Да се надоврзам и за тоа дали секој маж изневерува.
    И јас не верувам во таа теорија и би се сложила со @bittersweet дека на некои луѓе им се побитни семејните вредности и фала Богу во тие спаѓа и маж ми.
    Но, тоа не значи дека никогаш не би ме изневерил, иако вика дека не би.
    Јас си стојам на моето мото, никогаш не вели никогаш :!:.

За лајкови се имам изјаснето во темата Лајкови и си стојам на тоа.
    Во последно време не читам редовно и затоа не ставам лајкови, а и телефонот ме заебава, инаку ставам лајк секогаш на прочитано и на тоа што се сложувам, макар и на омилен член (а ги имам, сум пишала дека сум пристрасна спрема некои членови), сум приметила членови што редовно ме скокаат, некои се изјасниле дека не сакаат долги постови и тоа е во ред.

И јас најчесто ги скокам заебанциите, не дека не ми се допаѓаат, напротив, мислам дека тука се собрани и жени и мажи со многу добра смисла за хумор, ама ако ставам на еден член лајк, треба на сите по ред, а ме мрзи :lol:.
    И мислам дека иако повеќето се исмеваат, ретко на кој не му се битни лајковите, не дека ќе се обогати од нив или ќе му се билда егото, ама ете на мене ми е убаво кога некој се сложува или му се допаѓа моето мислење.
    Како што го пишам пола саат, и те како ми е важно :devil:.

За мајки/немајки :^) и јас би се сложила дека нема граница меѓу овие два поими и повторно би се сложила со @bittersweet дека е најбитно детето да е среќно.
    А Енџела 99% од времето е оклештена :D, така да...:clap:.

Не мислам дека сум повеќе мајка оти сум цел ден со неа, или пак дека е некоја помајка од мене оти оди да печали. И двете сме мајки, а мајката значи пожртвуваност, дали кариера, дали време со детето...

Гледам да поминам квалитетно време со Енџела, јас ја заспивам, јас ја хранам, заедно пееме, цртаме, гледаме цртани, разговараме, се гушкаме, се бориме, се тешиме, понекогаш си здосадуваме, па ме брка во другата соба...:^).
    И иако сум 24/7 со неа, пак ми недостига :inlove: :l:.
    Понекогаш и си плачам кога толку брзо порасна, а уште нема ни 3 години ;( :l:.

За кирии/кредити, нормално ако се има услови да се зема и враќа кредит, би играла на таа варијанта, ако не и киријата е опција за мирен живот.

Откако на кратко :!: се искажав за темите, само да се заблагодарам на довербата на:
    @monik55 и воедно среќна годишнина и уште многу такви убави моменти :hug: :*.
    @friendy :hug: :* (инаку и вчера изедов уште едно "ебати бишката", зборувам на телефон со неа и во сред муабет викам, ее, чеки да се пофалам на фемина дека е резервирано и леле кога вресна, ќе и' исклучеш на сестра ти за да кажеш на фемина, ебати бишката, еј :worried:. Викам, па ми помогнаа ного..Вика, знам дека
    ти помогнаа, прочитах, ама нели може после да пишаш, ццц. Викам, да де за после викам и јас :^) :lol:).
    @vitamina :hug: :* и до тебе, и како што ти ме тешеше мене, и јас ќе ти го кажам истото, се' ќе се среди, не грижи се. Мисли на бепчето и без нервози, како е Господ никој не е :*.
    @LivingGlam :hug: :*, и да знаеш како би се менувала со некоја непринцеза, ама јбг, цел живот сум, турни ме да кинисам :(.
    И најјако е кога МОРАМ нешто да направам, тогаш сфаќам и дека МОЖАМ.
    А МОРАМ, само мм кога ќе ми каже ]:).
    Во друг случај, нема шанси да излезам од комфорната зона :shake:.
    @zhap4e :hug: :*.
    @referentka :hug: :* и да се надоврзам, сум пишала веќе дека од истата причина да не се повторувам како папагал и јас не пишам совети, или пак од што не знам :).
    @mareane :hug: :*, јас плашливка, она мене оно, ее више...:rofl:.
    @kukla21 :hug: :*, фала ти најмногу, се надевам дека ќе се снајдам и сама, а ако сакаш да се видиме, со драга волја би се запознала со тебе, давам и број и фб, што сакаш :D.
    @lunicka :hug: :* и многу ми е мило за добрите резултати на ќерка ти :).
    @Viktorijaaa5 :hug: :* и фала ти многу и на тебе :).
    @Cka :hug: :* и предупредив јас дека ќе гњавам, прво што смее, а што не смее да се носи во куфер и рачна торба, како се вецињата (тоа за Енџела ме занима), колку пари треба да имам во мене, како ќе се разберам на германскиот аеродром...
    Стјуардеси, агенции не ме занимаат, само евтино да е оти нели, економист сум :lol:.
    @galapce :hug: :*, и јас сум бишето :!:, мм е од дивото животинско царство :rofl:.
    Инаку никој не ме вика по име, сестра ми и една другарка бише, две другарки жап (скратено од жапче), две другарки лепотице, мм злато, срце, цуци, татко ми Кале, мајка ми кеко, Енџела мамооо :rofl:...
    Кога ќе размислам, само свекрвата од блиските ме вика по име.
    @mal.ecka :hug: :*.
    @Espadrila :hug: :*.
    @sanjaeva :hug: :*, смее некој да каже за тебе лош збор, одма шиичката на балтиичката :ninja:.
    Озбилно, фала ти многу што ја поттикна оваа дискусија, најискрено многу ми помогнавте во одлуката :*.

Фала и до сите други, мерак ми е кога гледам како повеќе од 60 членови успеваат да го разубават ова катче и ме радува сплотеноста која се покажува во моменти кога треба да се помогне на некој и се оставаат на страна сите недоразбирања и конфликти меѓу нас.
    Јас не сум финансиски моќна да помогнам на никого, ама со збор и виртуелни гушки секогаш сум достапна за секого :).

Ај добровечер сега (facepalm) :hai: :hai:

Последна измена: 6 октомври 2016
    На evangelina.ina, Val-Dim, JuLleE и 35 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Леле колку е тешко да се збори за финансии. Јас сама не можам да ги распределам да ми стигнат, не па да распределувам туѓи. Без да се сфатиме погрешно. Секој си знае што е најдобро за него, дал кирија, дал кредит отплаќање, дал живот под свекрвовско ропство. :rofl:
    Никому не сме му во кожа, јас можам за мене да кажам дека за мене поубаво од тоа мое да плаќам не постои. Ако мора да плаќам пре би за мое. Споредба дека децата нема да одат на одмор или сл не може да дадеме, пошо и кредитот може ќе е 150 евра колку и киријата (трескам) .
    Не навлагам во темава, мн ми е сензитивна.

На Barbie20, mareane, kikin и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.219
    Сте ме оговарале а?
    Има вода Рефи, сега проверив ;)

На Viktorijaaa5, Ana Marija 1, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас би сакала да знам.Само би била со резерва доколку некој не ми е близок,а ни се меша во приватноста.

Еднаш,во едно друштво во кое некои од луѓето не ги познавав,швалерка мислеа дека сум му на маж ми.Па кога се разјасни дилемата за тоа дека сум му жена,прашуваа дали децата биле од мене или друга жена.:^)Триста филмови.

Јас, дали би кажала?Ако ми е некој премногу близок би барала начин да укажам на нештото без да повредам нечии чувства.За луѓе кои не ми се битни,нит ми е гајле,ниту на нив сакам да им е гајле за мене.

И ,не верувам дека сите мажи изневеруваат.

На mareane, bittersweet, iloveyou29 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    Живеев под кирија додека студирав, освен што парите се фрлаат во воздух се губат и живци со газдите, поготово ако живееш во наместен стан. Ти вика што и да се расипе кажи да викниме мајстор, се јавуваш 3 дена чекаш да го доведе мајсторот пријател, друг не може да викнеш оти пријателот е човек од доверба. Прозорот може да дува од секаде, он да рече ако го сменам ке ти ја покачам киријата оти нели подобро опремен - поскап. Ако мажот е мамино синче и во друг стан нема така лесно да купите мир.А и па еден куп луѓе не се за на исто место. Многу љубов и малце квадрати не одат заедно. Зае*ана ситуација у секој случај. Да немав простор од моите, сигурно и јас некаде под кирија ке бев.

За неверство дали би кажала... не би. Освен на сестра ми ама можда. Тие женски што ми се блиски се под толку силно влијание на мажите што мислам и слика да покажам ке ми речат дека сум експериментирала со фото шоп |( Пробав еднаш скоро на една другарка, одоколу, дека нема верен маж, дека од секој се може да се очекува. Аууу коа зема да си го фали нејзиниот, а го видовме и јас и мм. И си решив ќе ќутам, нека си отвори очи нека си види подобро.

На evangelina.ina, ALISA0000, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @promeneta Од срце ти посакувам само среќа и среќа.....а најмногу навивам за тетката на малата,ќе си се изнагушкаат:inlove:морам да ја бранам таа теткинска линија.
    Во врска со изневерувањето.....би кажала само ако ми е блиска емотивно особата и да,би сакала да ми биде кажано.Незнам зошто би и се лутела на таа која ми кажала,само би ми ги отворила очите а кривецот се знае кој е:!:

На monik55, Viktorijaaa5, promeneta и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Јас сум за големо НЕ за под кирија. Цел живот да плаќаш на некого и пак немаш ништо свое
    Пријатели мои сега купуваа стан, 40тина м2, рата околу 230 евра..
    Подобро за рата него ли за кирија..

Зошто да е полош кредитот? Па секако цел живот ќе плаќаш кирија..

На Barbie20, mareane, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @duffi знам дека ти се разбираш па да те прашам.
    На алиекспрес ми бара card number јас имам обична пластфицирана интенет картчка, кај можам да го најдам тој број?
    овде освен име и презиме и сметката друго ништо не пишува :?:

На Aleksandar1212, Lady Phoenix и mariatim им се допаѓа ова.
  16. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    ај на тоа нека се заврши, па и од другиов секс да се пофалиш ... ;)

На Ana Marija 1, promeneta, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Не се мешам во туѓи бракови, па и на близок да е.
    Што и да е нивно си е.
    Баница со сирење се пече. Повелете
    IMG_3651.JPG

Добар ден на сите.:sun:

На evangelina.ina, Val-Dim, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Ако можеш да правиш интернет плаќања, тогаш е на самата картичка ако не барај друга

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Неверство за мене е некој да изневерува во континуитет. Да тера паралелна врска, да има жена+„пријателка“...
    Јас реков за ситуација „барем еднаш“:!: Ќе изневери физички, не со срце,емоции...не значи дека не е од оние за/со семејни вредности...како што пиша некој.
    Ама ај овде да запреме, досадна сама на себеси ќе си бидам ако објаснувам подетално:D

@promeneta фино си кажа, „Јас си стојам на моето мото, никогаш не вели никогаш :!:;)

П.С. Не верувам дека Џој ако и се укаже прилика нема да изигра еден стискавац со Нино:rofl::rofl::rofl:

На evangelina.ina, Viktorijaaa5, promeneta и 13 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Umbrella22 Cvv бројот треба да го најдеш.
    3 цифрен број е.На листот го пишува од банката што ти доаѓа како известување.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.