Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добар ден.
    Убаво времето, ќе шеткаме :sun:.
    Бебушка ручаше, да дремне па да го зграбчиме денот.

На тема контрола се изјаснив, а мажето е целосна спотивност од мене. Лавот во него тешко е да се исконтролира :D.
    И на тема облекување веќе сум се изјаснила. Носи тоа јас што сум одбрала, почнувајќи од гаќи, чорапи, обувки...па до јакни, џинс и блузи. Буквално СЕ во неговиот плакар е купено одкако сме заедно и од мене одбрано.
    За обратно примам сугестии и секако сакам она што ќе го купам да му се допадне и него.
    Скоро секогаш сме на иста бранова должина бидејќи за среќа ми еволуирал и вкусот на облекување. Само една кратка кожена јакна ми е љубов а него не му е по кеиф, се друго сме едногласни :D.
    Не дај боже да купам нешто со хело кити, мики маус или жиж боја(што никад не би оти не е мој стил)...ќе ми каже дека не ме шета таква низ град :rofl:.

На Peco, evangelina.ina, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Porano gubev kontrola i znaev da viknam.
    Sega?
    Ne.
    Pa i ako saka nekoj od takt da me vadi namerno,tolku golema samokontrola imam sto toj "nekoj"so svoj kamen po glava ke se akne.
    Vo pocetokot na zaednickoto ziveenje so Refo imavme zuti minuti,ama brzo ni pominaa.
    Kontrola gubam edinstveno pri zemjotres (ova sega go doznav).Stravot e posilen od mene i nemozam reakciite na panika i strav za deteto da gi zauzdam.

Bevme na pazarenje.
    Stoko i Kam bukvalno se "zatnati" od musterii.
    Vo Gjorce na pazarce,guzva nevidena.Se kupi mastraf za tursija i za carska salata.
    Se napolni i friziderot.
    Refce zaspa eve,moze i da se mezne nesto,ater za tursijata,na "golo" da ne se stava:clap:..drpnav od Kam edno carsko puseno pa da go vidam sto znae:rofl:

Bevme kaj sveki na10 min..burenceto za tursija kaj nea ni stoi..vo vtornik ke dojde da si igraat so Refce dodeka nie menuvame zimska-letna garderoba.

Aj ziveli:beer:

На Peco, evangelina.ina, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    :hai:Добар ден, убав ден:sun: женички и по некое мажуле.:lol:
    Ви немам оддамна шкртнато ама затоа ве читкам редовно.:):!:
    На тема контрола би рекла дека сум мирна, тивка, за некого фина а за некого нагазна мина.:lol:
    Во секој случај темпирана бомба посебно ако долго време сум премолчувала или сум била сунѓерче на неправда па од култура не се расправам, премолчувам нели попаметниот попушта:lol:и на крај ќе речам се што мислам, некогаш и не мислам ама има да му го зезнам денот на тој што ме изнервирал па што сака нека биде. :devil:Ако не кажам се што ми тежи на душата и се што мислам ќе си пукнам, а вака подобро ми е ко ќе се испукам па другиот што ме изнервирал нека пукни.:devil::lol:
    Заклучок што ми е на ум тоа ми е на уста, :lol:ако сум малку поупорна и во кревет и срце,:lol: ама дотолку не си ставам здрава нога во трн,:lol:искрена, дрска до даска, лоша особина ама таква сум.:!:

Кога сме кај консултации со партнер за избор при облека тогаш што ќе ми е за дечко, маж нека ми биде стилист.:devil:(facepalm)
    Богдачува не се случило ниту сум дозволила некој да ми кажува што да облечам од причина што имам мозок и почитувам дрес код, се облекуваам соодветно на пригодата, на годините и најбитно стилот ми се менува и да носам нешто пократко или деколтирано во секој случај е елегантно и го носам како што прилега не вака.(mooning) Ако веќе не му се свиѓа облеката нека ми го зголеми буџетот знам што е убаво, на крај краева како ќе ме бендиса ко ќе се разбудам до него во пижами. Ако мисли некој дека со контрола на облека ќе се спречи неверство и мрдање на опашка се излагал и бурка со катанци да стави залудно е.
    Имајте убав ден.:sun:
    :f::angel:

Последна измена: 8 октомври 2016
    На Peco, evangelina.ina, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.221
    A po doma vo kakvo izdanie sedite?

На DVAANGELA, Annath, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    По пижами :D

Го прашувам детево што има желба за да и купам за роденден и почна: копачки, штуцни, топка, пикадо, скејборд.. (facepalm) (lalala)
    И велам: Не тоа, нешто за женско и ми вика: Епа розеви копачки :envy:(facepalm)

На evangelina.ina, Annath, Aleksandar1212 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Губење контрола...
    Не губам контрола во смисол да избувнам ама често пати во такви ситуации знам да бидам суров... Не суров во физичка смисла, туку да кажам нешто што во нормална ситуација никогаш не би го кажал, да навредам, да бидам директен, иако знам дека тоа може да го повреди другиот, сепак ќе го направам.
    После тоа најчесто се каам за тоа...дури и ако излезе дека јас сум бил во право...ама веќе биднало.
    Обично тоа и ми влијае и на расположението во наредните саати....|(
    Гардероба....еднаш во живот сум рекол на женско да ми купи некоја летна маичка по пат, по нејзин избор...ми купи ваква боја,како на сликата....тоа беше прв и последен пат некој друг да ми одбере нешто од гардероба...8-|

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Cka, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Се зафатив со тест за интегритет и работна етика од 242 прашања. Знам, паднав на некои прашања во стил копирање пиратска музика или користење на отворен интернет.
    Со фар со гуд.
    Добро е, чисто да видам каде сум, не оти некои работи не ги знам, ама да се потсетам, испечатам и врамам.
    IMG_3665.PNG
    За контролирање зависи од околностите.
    Обично сум човек кој се контролира, ама понекогаш некои луѓе бараат да ти ја видат и таа страна и мораш да им ја покажеш.
    Дома седам по тренерки. Денови како денешниот ги излежувам во пиџами.
    Убаво сонценце пече надвор. Нека е убав:sun:

На Peco, evangelina.ina, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai::hai:Ај добар ден, немам време ни да читам ни да пишувам...
    @joy1, по дома сум во лежерно издание само тренерки носам да можам во пижами би го преседила денот(facepalm).
    Како што се опиша @fallenangel, потопло сум иста немам влакна на јазик се што има ви очи кажувам позади грп никако, па на кој му одговара ОК на кој не мие гајле]:), неправда не трпам, а на денешно време само тоа се случува лутина можам да терам и да не зборам со недели, само ако некој посебно мој може многу да ме повреди со неправда :@..... А од не битна личнис не се замарам туку го бришам од список на личност и не постои за мене...]:)многу сум злопамтило]:)
    Ај доста го тупам :*убав ден женски :hai::hai:

На Peco, evangelina.ina, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    До пред 2-3 години не можев да се замислам да носам нешто друго освен џинс низ куќа.

Последниве години, каде почесто трудна, најчесто сум во хеланки со долги туники или трењерки, сет или долна трењерка со поло маичка нагоре. Боите се црно/сиво/тегет...
    За малата купувам жиж розе трењерчиња, хеланки или со некоја апликација. За возрасен ми е едноставно несоодветно, исто како и женски долен веш со детски апликации...
    Не можам да се замислам да седам во пижами.

@ninja35 Обожавам маж со поло маичка...но бојата :worried:. Се надевам никад не си ја облекол:tmi:.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Да си ми жива и здрава.(y):handshake: :f::hug:
    Во моја близина само вакви луѓе сакам, искреност и вистина ми се пред се,:!: нека болат ама лагата е многу полоша работа, сета недоверба и сомнеж потекнува од една лага.:x
    :lol:А да си го промениме никнејмот јас и ти(waiting)ова со ангелите некако не ни одговара:lol:иако налик сме ангелчиња:angel:карактерно сме:devil:секако кога некој ќе си заслужи:!:инаку сме ок.:angel:

По дома во моментов си носам црвени пижами и црвен елек од мајка, го бендисав, па не се двојам од него, ме топли како нејзината прегратка кога е во елемент па ќе ме гушне. :$ Некогаш носам тренерки и розев или виолетов дуксер, на лето сум по фустан или краток шорц за да си се осеќам секси.:$(hollest)

На evangelina.ina, Peco, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Те читам тебе:?: се гледам себе:?: и..(facepalm) леле мајко, парталка не ми е рамна:$ све ми боје лепо стоје:(хеланки со опрана боја, џемпер еден растегнат, чорапи со некои цветови у триста бои....ајајајјаја..не кажувам повеќе....и само една пантофла на нога:?:кај ли ми летнала другата:?:битно во рака ми е :coffee:и лаптопот:rofl::rofl::rofl:

На evangelina.ina, Peco, DVAANGELA и 11 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    На добар дел од луѓето им попуштам и доста работи им преќутувам оти, генерално ги сматрам за послаби, во смисла, поемотивни од мене.. по се измачуваат со работи со кои јас не се измачувам..по се врзуваат за нешта.
    Преостар јазик имам. Пресурова сум па гледам да си го задржам бесот. Јас не навредувам со коозо, краво, стоко.. такви работи од милост кажувам. Човек да посака да е сето тоа:D
    По можам да се воздржам. Со помалку штета сакам да минат караниците, пошто и знам што им е болката и зошто реагираат како што реагираат, зошто имаат потреба да ме изнервираат и навредат и ги оставам. Е не секогаш де. Си го мразам тоа што ми излегува од устата и тоа што го гледам и приметувам кај луѓето..тоа што гледам што моето им предизвикува.
    За разлика од многу луѓе, не можам да се вадам на тоа: не знаев, несвесно било.. знам и е пресметано и е дозирано.
    За генерално онака, чувство на бес поради х работи кои ме вадат од такт... морам да се изнавикам и јас, да искинам нешто или фрлам оти боље така отколку да држам во мене. :)
    Колку што добро правам, толку и штета можам да направам па.. стојам на страна од одредени луѓе што ми мирисаат на кревко нешто.Осеќајно биќе дека.:$
    И така.

На evangelina.ina, Peco, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kafe...ne znam koe po red.
    Imavme teska nok.
    Neka zavrsi veke.
    Nekogas mi doaga da se isklucam od sekade.
    Izgleda takov den e denes.

На ALISA0000, evangelina.ina, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.221
    Jas vtoro kafe
    Rucek se vari
    Doma lom tek sea ke pocnam
    Raspolozenie nula denes koj znae zosto |(

Po doma trenerki,helanki i bluza,na leto pamucni fustani ednobojni .Kosa sobrana i bez sminka .

На evangelina.ina, DVAANGELA, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Ajpisete mi broj na taksi

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    261.985
    Маж ми своеволно вакви бои купува :) жолта, розева, светло плава...па и убаво му стојат :)

За по дома, тренерки, шалвари, никогаш пижами. Моментално месам во фармерки и маичка :)

На ALISA0000, evangelina.ina, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    @friendy link link liiiink :rofl:

Jas izlegov do ramstor i uspat do banka, se ukociv cela:@
    Imam negde pisano deka imam problem so diskus hernija...i dzabe se i operacii i se..
    I sega si kupiv ketoprofen od apteka, mavnav dve i ke cekam da proodam(facepalm)
    Mnogu mrazam vakvi denovi...

Domabez razlika dali so decko ili sama sedam vo trenerki. Bez prsluk(facepalm) dobivav kritiki porano od koleska za ova ama koj ja vrti:D

На ALISA0000, evangelina.ina, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    broj na taksi
    :rofl:

На Peco, DVAANGELA и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.221
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.356
    Допаѓања:
    278.831
    По дома нешто лефтерно:трењерки,хеланки..
    И за довде донде излегување во последно така ептен лежерно се облекувам(фармерка,трењерка),како да ми е досадено од класично облекување за на работа.
    Моментално се нервирам од неодговорни ,неорганизирани особи кои чекаат само да ги туркаш,поттикнуваш...и по можност ти сите обврски да им ги средиш:envy:

На ALISA0000, evangelina.ina, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.