Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @ninja35 , @danichap што и фали на маичката, мм три вакви има..........а да се преиспитам да не е стварно некој скриен федер.:wasntme::lol:
    И за дечките имам неколку вакви поло маички розеви...........после се чуам зошто мислат дека се слатки девојчиња.(facepalm):rofl:

По дома кога е ладно седам со тренерки долен дел и маичка на долги или кратки ракави, топло кога е 3/4 тренерки, шорц и рамбовка или летно фустанче.
    Има денови и во пижами кога седам цел ден.:lol:

На темата губење контрола, I dont get mad, I get even.:devil:

@Barbie20 честитки, да сте вечно среќни и заљубени.:hug:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ALISA0000, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Se snajdov me fati panika deka ke kasnam ni avtobus ni taksi nemase.
    Duri i livceto zaboraviv da si go uplatam kasa popara sum kako ke rabotam neznam.

На ALISA0000, mareane, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Tuku jas se isplasiv deka e ladno i zimskata jakna ja opnav i sega se varam.

На joy1, Lady Phoenix и mariatim им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    На ти ќере@Dust ако имаш време 1 час повели.
    http://testyourself.psychtests.com/bin/transfer?req=MnwzOTc3fDQzNDk1NzF8MXwy&refempt=

Со годините научив да се водам по девизата Се во свое време. Мора да се контролираш кога ќе научиш дека во спротивно не добиваш ништо.

Не ми се меша сопругот во стилот на облекување. Секогаш сум облечена содветно спрема пригодата, ама ако приговори во состојба сум тоа што не му се допаѓа напротив да го носам многу често.

Последна измена: 8 октомври 2016
    На ALISA0000, Annath, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Sega koga ke si odam doma da gi ispratam gostive i koga ke legnam....garant 3 saati ke imam haha
    I onaka edvaj odam:D
    fala :hug:pa ke vidam sto ke mi pusuva haha

На DVAANGELA, mareane, Aleksandar1212 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.261
    Kamo mm da imase posvetol ten I da mu stoese vakva rozova maica, so zadovolstvo ke mu kupev. :lol: Bas bi odgovarala so farmerki.

Za po doma pidzami, osven koa gotvam pa nosam nesto staro bezvezalno. Ili gosti koa idat pa komplet trenerki oblekuvam.

На ALISA0000, evangelina.ina, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За викенд строго тренерки. Едвај чекам да се облечам кежуал. Спортска облека имам еден куп. За викенд тоа е мојот дрес код. :)
    Штотуку колешна не ме позна во тренерки. :)

На ALISA0000, evangelina.ina, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Денескa ден зa шетaње,дишење свеж вoздух.
    Изрaснaв нa селo,и сaкaв живoт вo грaд.Нo сегa кoгa ќе спoредaм,живoт е живoт сaмo вo прирoдa,нo ете рaбoтaтa,oбврски,и се штo нуди грaдoт не влече нaтaму.Мaлoвo сo чизми нa нoзе,шлaпкa низ вoдa рaдoстии.Си пoнесoв тoстoви сo нaс oвoшје,пa кoгa се врaтивме зaспa зa секундa,црвенo вo oбрaвчињaтa,срце.
    Ручек кaј мaјкa,викенд кaј мaјкa,утре и е рoденден пa ќе се кoле јaре.(aнимa мунди не читaјте)
    Убaв ден имaјте сите.
    20161008_133514.jpg 20161008_133800.jpg 20161008_133419.jpg 20161008_133406.jpg

На galapce, ALISA0000, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Има денови кога дома сум по цел ден во кревет и во пижами. Особено кога преведувам. Инаку сум во тренерки, блузичка и без прслук. Секогаш кога можам избегнувам да носам беби доли, прслуци и слично. А и нема многу што да ми испаѓа од маица.

Летно време сум по шорц и некое тенко маиче зашто е 100 степени. Ама обавезно носам папучи. Сега ова време и топлинки.

На evangelina.ina, Peco, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Дома тренерки или хеланки и маичка или некој постар џемпер, ако е многу ладно. Обавезно имам и 100 пара чорапи на мене. :D
    Летно време по памучни фустанчиња, шорцеви../Порано седев и по пижами, а сега ептен ретко. Ако се погоди викенд, а цел ден да не излезам од дома, тогаш сум во пижами.

На ALISA0000, evangelina.ina, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Колку ли само сум пропуштила од темава...ухх, љубим вас :f:
    Иначе битерке, се гледаме од 1ви декември па надаље, во било кое време....Острелија here we come! (poolparty):dance::sun::d::o:

На Ariel, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добро кога сте биле во врска сигурно стилот на облекување ви бил далеку по слободен од стилот кој ги имате во брак.
    Како тогаш важиот партнер не ви приговарал за начинот на облекување, туку сега. Што се сменило за тоа време. Не ли се трудите да му дадете до знаење дека тоа е ваше право, ваш избор, ваш идентитет.

На Barbie20, ALISA0000, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Moira Ај мош од Астралија почесто ќе пишуваш. :hai:

На Espadrila, ALISA0000, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Trenerki.
    Ako gornata mi ja namackaat so ligi ili mrsul imam dve-tri fini pamucni bluzicki za pred lugje

На ALISA0000, evangelina.ina, baba Rada и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Пo дoмa вo пижaми, скoрo пoстoјaнo, oсвен кoгa гoтвaм и чистaм. Мене кaкo тренерки ми се низ дoмa, зaтoa имaм десетинa пaрa. А тренерки реткo нoсaм, крути ми се зa низ дoмa, хелaнки ич, фустaни бoже сaчувaј :D пa другo и не ми oстaнувa. Дoмaтa си јa чувствувaм кaкo сaлoн зa релaксирaње пoсле нaпoрен ден нa рaбoтa, пa пoубaвo ми немa oд туш или кaдa и пижaми. Плус не сум вo Мк и немa кoј изненaднo дa влезе и дa ми рече -цел ден вo пижaми гo пoминa? Срaмoтa :| Бaјт ми(mooning) :D
    Ме фaќa некoгaш мерaк дa се дoтерaм зa низ дoмa aмa тoa реткo е. И вo пижaми се чувствувaм среденo, убaвКи ми се :!:

На galapce, kukla21, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Пред дa рoдaм пoгoлем дел oд денoт вo пижaми,пa пoсле дoдекa гoтвaм мaичкa пo крaтки нoсaм низ дoмa и летo и зимa,нaдoлу тренерки,a вo летo шoрц,или некoј летен фустaн зa низ дoмa.
    Сегa сo мaлoвo стaнувaње,oблекувaње,немa пo пижaми.Требa низ двoр пo пижми дa шетaм:D

На Barbie20, evangelina.ina, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Хеланки и широки маички. Зимно време само дебели наметки, туники или џемпери додавам врз тоа и толкуз. Тренерки ич не сакам да носам.

На Bridget, evangelina.ina, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    На шопинг со него скоро секогаш.
    Знае да искомемтира "леле ова партал" или "не ти треба ова ...
    Ја ко за инат купувам.
    Веќе не го прашувам да не сум како тетка во нешто , зошто добивам одговор "па тетка си" .|(
    Во принцип така си оди до мене , избегнуваме по трговски да одиме на кафе зошо мора да шета и по пордавници. (fingers)
    Губење контрола, освен повишен тон (мноооогу ретко) и тоа за глупости.
    Не сум се пробала во гаѓачки вештини :rofl:
    Ама и по дома сум иста, знааат да се дрмаат ѕидови ако не ме извади некој од такт.
    По дома пижми ,па си се пресоблекувам хеланки, маица, џемпер , боса не газам никад по дома. :shake:Не обожавам баш тренерки и фармерки

На Barbie20, Bridget, ALISA0000 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Vecer ke imam gosti na pijanka.
    Ama sekogas koga ke zakazeme pijanka nisto nema od nea..toa spontano ni doaga koga nemame ama bas nikakva ni namera ni meze.
    Makaloto go krckam
    20161008_150821-1280x960.jpg
    Samo sto ja "izboraviv" carskata...ova ke mezite koa ke dojdete na gosti..go sluzam so kafe mesto lokum
    20161008_150840-1280x960.jpg

На Ane-Goki1, Barbie20, Bridget и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.296
    Допаѓања:
    92.028
    Најчесто во пижами или тренерки.Пижами посебни за спиење посебни за преку ден :!: без прслук сум по дома,неможам да се стегам.Гости скоро никогаш не идат изненадно така да нема потреба за устручавање :lol: Тренерки имам најмногу и после пижами најудобни ми се.

Не барам совети од маж за гардероба,знам што ми одговара и што да купам,освен ако се двоумам па треба да изберам го прашувам.Дали посветла или потемна црна боја :D
    Не е некој што премногу избира па често купувам и за него,мрази да оди на шопинг да разгледува и да пробува па најчесто за тоа му пререкувам.

Не се случило да изгубам контрола и да кршам или да хистеришам наоколу ама во момент на нервоза знам да викнам и да си поплачам во другата соба без никој да ме гледа :tmi: порано моб ми страдаше во нервозна ситуација ама веќе не.Јас сум нервозна а тој е пресмирен не избувнува,не повишува тон,не се нервира,смирен е цело време па учам од него :lol: спротивни сме ептен.

Денот како недела ми е (facepalm) пазаревме во стокомак невидени гужви беше па оставивме утре да одам до пазар да купам нешто овошје и зеленчук.

Имајте убаво попладне :hug:

На Barbie20, galapce, ALISA0000 и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.