Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.925
    Mногу лош старт на саботава. Ама се надевам ќе се оправи.

Дома хеланки или тренерки, долга маица, џемпер и дебели чорапи и топлинки кога е ладно, често па и пижами со џемпер горе и топлинки. Летно време пижами летни, памучен фустан или хеланки и маица, а да за летно за по дома имам апостолки. Не можам да одам боса.

На evangelina.ina, referentka, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Хелоу бјитифул пипл!

Ко лектира ми сте... Задолжително четиво.. Ме јаде шубе ако пропуштам нешто...

Сабајлечки на забар... Изгледа залудни ќе се напорите да го спасиме мојов кутар заб... Живци ми вадеше денес.. За две недели ќе се знае дали клешта ќе го јаде?!

Малку чистење по дома... Извадив јоргани за сите, постелнина сменета и теписи послани... после пет месеци без нов ко друга ми е куќава...

Ручавме и пијам кафе а малово само што стана... Кашла корни... Цели ноќи не спиеме...

По дома секогаш без прслук... Најомразен дел ми е од облека... Зимно време блуза и тренерки и задолжително елек... Мака имам со кичмата и морам тој дел да го штитам..
    Во лето шорц и маичка без ра кави и фустанчиња....
    Боса не стапнувам на под и јас.. И лете и зиме со влечки...

Пижамите ми се само за спиење не можам да замислам цел ден да го преседам во нив и вечер во постела пак со нив... Не го решув ОСД тестот ама знам дека 100%ќе е одговорот..

Палачинки ми се јадат... Може ќе сматам довечер...

На Barbie20, Val-Dim, ALISA0000 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Обично имам ниво на толеранција и ретко избувнувам. Обично секогаш барам причина - зошто, затоа што.
    Напишав, се препрочитав и сватив подобро беше да напишев во минато време.. Одкако станав мајка многу работи се променија, се променив јас. Повеќе не се ставам во заден план, не барам причина зошто некој постапил на таков начин. Ако имам доказ одам и дејствувам.Се ставам себеси и детето во преден план.

Нервозата ми се манифестира на притисокот.
    Тешко го контролирам. Реално, никако не го контролирам. Испадна од колосек.
    Десниот бубрег ми е спуштен, докторите велат од бременоста.
    На бешика воспаление.

На крај ми доаѓаат дома гости и се обидуваат да ми наметнат нивно мислење.
    Незнам зошто некој мисли дека ми треба Оправдување од народот, не, не ми треба. Не сакам ни да слушам, ни да се правдам. Утре, кога ќе порасне ќерка ми само таа ке ја знае причината за оваа состојба.
    Не планирам да ја трујам, и да и кажувам невистини. Вистината, реалноста.

Тука повторно добивам етикета дека сум арогантна.. не е важно.

Ослабнав 15 кг за овие 17 дена. уште 5 кг да бидам повторно исто како пред бременоста.
    Килограмите ми се важни бидејки ке ми дадат поголема самодоверба , мотивација.

Имам желба да бидам подобра од предходно. Ќе го продолжам школувањето, верувам со добра организација може се.

По дома секогаш сум во тренерки/блуза/маица.
    За надвор, во зависност од пригодата така и се облекувам.
    Знам да побарам мислење- како ми стои. Но најчесто си имам замислено што сакам, тоа барам и конкретно. За мешање од страна на маж. Во брак не купив ништо со него. Но , знаеше често да ми рачуна колку чорапи ми се доволни, гакји, прслучиња, тренерки кога ќе дојде време да си купувам. :tmi:

Не би коментирала таков пристап за да не бидам безобразна.

Сакам да застанам малку, да се издишам.
    Лош сон кој е прекинат на време.

Да потпорасне ќерка ми ми требаат неколку дена сама, далеко од сите. Далеко од земјата, далеку во туѓина, сама.
    Гледам понуди, ќе резервирам. Размислувам помеѓу Турција, Шпанија. :?:

На Barbie20, galapce, ALISA0000 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.924
    Допаѓања:
    163.925
    Ааа и за избувнување зборите.

Не избувнувам, ретко е тоа.
    Ми доаѓа наплив на нервоза или емоции, ама знам дека од тоа ништо арно. Па гледам да ми стивне пред да преземам чекор.
    А и научив кој од мене што бара, па не им влагам у филмот. Имам неколку луѓе околу себе, не дека не се сакаме, имаме љубов, ама така се научени да функционираат. Провоцираат за да им влезеш у филм за да добијат внимание, љубов, енергија итн итн.
    Правам еден потег со рачето те се допирам за врат и бледо ги гледам во очи и си заминувам. Ете толку.
    Зависи и од ситуацијата како се справувам, ама имам самоконтрола.
    Само мајка ми може да ме извади од патики да повишам тон, друг никој. Уствари не се ни замарам од друг никој па до толку да изреагирам.
    И се што кажувам дури и да се расправам е со смирен ладен тон, па дури и дечко ми знае да ми рече, језива си, не знам како ти успева. Епа успева. Башка ако викам, нема да ми се разбере поентата, а поентата ми е да се разбереме, а не вреѓаме. Во афект може да се каже се...а тоа се после долго да боли и да се чува, да премине во лично, а тоа не е више ок.
    А на мајка ми знам да и викнам кога ќе претера, а често претерува. Сабајле кај си имав друга мака, па и она ми се качи на глава, па и одбрусив. Некогаш само сум со едно доста, а некогаш сум и во 5-6 реченици, затоа што кај неа игнорирање не успева или па ретко, дур не ти изнуди реакција, способна е до утре сабајле да збори. Со сета љубов и почит, внимавам што ќе и речам, ама да, знам да викнам во тој случај, сабајле беше - ај те молам доста, можеш да мислиш на мене еднаш, а не да ми препричаваш небитни работи? И тоа е тоа.
    И така. Да сумирам, имам самоконтрола, а и не чувам лутина, брзо ми поминува. И не сум као сеа се скаравме и ќе имаме смрзнат однос додека да помине време. Многу ме нервира тоа, познавам и такви луѓе. Добро човече, тоа е за едно, и зборуваме за тоа нешто и не го доживувам лично, а зошто да не се однесуваме нормално за друго? Не разбирам.

На Barbie20, evangelina.ina, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.143
    Допаѓања:
    329.204
    Pojdov da pazaram nesto meze za vecer.se vrativ so stipki,prekrivaci za krevet,casi za sok I mohito .mezeto go zaboraviv :rofl:

Ja uspivam bebka pa treba da se dzogira.Najdov od ajax novo sretsvo za laminat od bademi pa da go probam

На Barbie20, galapce, evangelina.ina и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Конечно се прибрав дома..сеа малку излежавање и читкање по фемина..:) Како шо гледам има и расположени и не :) Јас се ставам во расположени и сигурно од чоколадата ми е :)

На galapce, evangelina.ina, ALISA0000 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @vitamina се мислам дека ти правеше еден чоколаден фил за торта :?:
    Ако не грешам, ако сакаш по лп да ми пишиш рецепт.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.114
    Допаѓања:
    111.029
    По дома од сабајле во пиџами, ако ненсе искача нанадвое знам и да продолжам со тој аутфит па тогаш пред спиење ги мењавам за нови оти сум трапава па и од леблебија се капам. Ако одиме надвор тренерки и маичка, горна тренерка, дукс, или хеланка и кошула, туника... Си сакам комоција, а за чудо откако сум породена од мидер немам излезено. Тоа заради мевот, да се врати на место, и се врати, лека полека.

На ALISA0000, Annath, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.114
    Допаѓања:
    111.029
    Ја одма овде ќе ти пишам, 300гр чоколадо, 100мл хопла, една лажица голема и полна еурокрем црн. Топиш на пареа. Правиш пудинг од чоколадо, кога ќе се олади мешаш со миксер и пази во несвест да не паднеш. Ама да е убаво оладено пази, чоколадото и хоплата ќе станат тврди. Рачунај едно 4 саати да се лади. Ако сакаш бел фил идеш со ванила пудинг, бела чоколада и бел еурокрем.

На evangelina.ina, ALISA0000, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hug::hug::hug:

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    :f::hug: од :l::angel:

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Да чкртнам нешто, денес не стигнав овде да пишам.
    Знам од такт да извадам луѓе кога сум нервозен па нервозата и ним им ја пресадувам, потоа се доаѓа до заедничо решение и продолжуваме понатаму.
    Од модна тачка немам никакви искуства, носам она шо мислам дека ќе оди заедно.
    Работните потреби ми налагаат да користам три, четири врсти облека во еден ден.
    Со благото не сум скаран ептен, го јадам само кога го има, соленото ме носи секаде.

Незнам да бидам едноставен за луѓето полесно да ме разберат, па така понекогаш им делам совети кои тие сакаат да ги слушнат.Несакам со никого да бидам арогантен, а сепак така делувам однадвор, го знам тоа :D Некои луѓе кога ќе ме сватат што сакам да кажам и самиот јас се изненадувам, и заземаат посебно место кај мене.
    Несватливоста е релативна.Затоа и сите сме различни на веков.Знам да направам добро дело за некого и потоа истиот да го оставам без зборови, зашто и самиот знам дека имал погрешно мислење за мене.Да вратиш со добро некому е пожелно, и пак да му вратиш со добро, пак е пожелно, третиот пат он е заборавена личност за мене.Премногу имам поминато во животот од смисла на стресот и денес сум рамнодушен за многу работи и храбро гледам кон решавање на проблемите.
    Кога еден седумнаесет-осумнаесет годишник ќе носи пушка и му дале одговорност, се губи секаков страв, се полниш самодоверба која никогаш неможе да ти излезе или да те напушти.
    Депресивниот период го пребродев сам и без никого околу мене едно пет-шест месеци на место напуштено од луѓе, само диви зверови навечер се слушаа... е тоа беше монотонија која мислам ја нема никаде и сеуште трагам некој да ми сподели нешто слично.
    Крутата особина не ми дозволува да пуштам никој кај мене што ќе ми понуди љубов.Сметам дека ако љубовта влезе кај мене јас ќе станам поинаков од она што сум сега.Имам впечаток дека личноста што ќе сака да ми понуди љубов нема да може да ме следи низ животот, па се резервирам да не и створам непотребни емоции.
    Синоќа @Dust ме постети нешто да најдам каде е и да видам докаде го имам напишано... да си споредам тогаш и сега мислите.

Вечер мрсно ќе јадам.

На Barbie20, evangelina.ina, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    259.836
    @ninja35 шо и фали на бојава, шоубава е:wasntme:. Мм има ваква боја кошули.

Темите се вртат по стопати веќе. Снемуваме инспирација или си кажавме се:D.

@zeka чувај се и среди си го здравјето може? Другото не е битно, и требаш на ќерка ти.

На galapce, Annath, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.356
    Допаѓања:
    278.825
    Ангел пудингот да е толку време оладен или и чоколадата

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Како близнак да си у хороскоп :D
    Тргам по леб и јогурт , се враќам со некој партал , чорапи, пижами, папучи. :rofl:
    Јогуртот го нема ^_^

На Annath, Peco, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.469
    Испратив(избркав) гости, сега раат да го решам тестот.
    Се отрув со апчињава денес, таман ќе си речам подобра сум и ете ти беља пак. Мајка ми па ми вели да ме носела уште една ртг снимка да ми направеле, да не сум повредила уште нешто (facepalm) Паника лвл 1000 е..
    Никогаш не почувствувала како боли кичма. Она имаше проблеми со коленото ама се среди. А јас освен што имам со кичма, цела десна нога не си ја осеќам после 10 мин стоење и сите ми викаат - ееее ништо не ти е, да знаеш мене ме боли ова она бла бла бла..
    Многу мразам луѓе што потценуваат туѓа физичка болка. Пред 1-2год ме болеше кичма и бубрег во исто време, 100 метри не можев да одам, се препотував од болки (иако имам превисок праг на толеранција) и се најде една колешка да ми рече - еееее што плачеш па ти, мене ме оперираа од жолка па ништо..(facepalm) Ми идеше да и речам - пих, јас осмици вадев, ти за една жолчка си:rofl:

На Barbie20, galapce, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Не можам...многу ми е педерастична бојата...:shake:
    Уште ми стои необлечена...

На DVAANGELA, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Не БЕеееееее, од феминкиве ти е:D

На DVAANGELA, ALISA0000, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Бебе за жал уште нема поединка :)
    Групно да, супер теми,дискусии и по некој лајк за добро пласиран пост:) Битно во круг на лепо друштво :)

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Затоа си ти издржливо момче, напредуваш машала, па еден ден и мома ќе ти дојде;)

На DVAANGELA и Izdrzliv им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.