Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.627
    Допаѓања:
    178.018
    Порано имав многу соништа, но реалноста ми ги уништи.

Добро утро

На Val-Dim, Barbie20, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Дали имам сонови?
    Сакав добра работа,семејство, сопствен дом...
    Само второто се оствари...сега сакам здравје за моите.Звучи како клише ама така е.Имам впечаток дека веќе немам право на сонови,зашто реалноста е тука да ме зашамара како по обичај.Како да немам право да се занесувам.Имав многу сонови,како помлада.Како поминува времето и како сфатив дека ништо не се остварува,се откажав од нив.Како да ова што сум јас сега и овде не сум вистинска,па и затоа да немам зошто да сонувам...
    Секој ден се повеќе сум убедена во тоа ,како ти е зацртано така ќе биде.Е сега ќе скокнат оние кои ќе кажат дека не треба да се откажуваш нели,да се бориш...ама толку се чувствувам исцицано од животов што во мене нема ни ронка желба за нешто повеќе.
    Така е како е,нека оди како што оди...
    Добро ви утро...

На Peppermint, ph.orhideja, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мене ми е сон едно мало станче убаво наместено само ние двајца заедно и дај боже едно бебле господ да ни даде па после дај воже дичлома да си земам па подобра работа да си најдеме двајцата.
    Сега за сега ќе се задоволам со работава што ја имам и со стан под кирија.
    Едвај чекам луѓе пеперуттки имам во стомакот од радост.
    Веќе планирам што треба да се купува од виљушка па до крај се што треба.
    Ова е како нов почеток од нула,нека иде една плата во воздух ама нема да има карања ради друг ќе бидеме смирени и среќни,мм вика ќе имаме мафе колку сакаме а кога сакаме:lol:

На ph.orhideja, Peco, PUPICA и 23 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добро утро:sun:
    Најважно е човек да научи да биде благодарен на се што има.
    Животот, здравјето, топлиот дом, семејството, храната ...
    За се друго треба да се засукаат ракавите и да се работи со многу труд, иако и тогаш не значи дека ќе бидеш среќен. Човечкото око е ненаситно и секогаш сака повеќе и повеќе.

На kuc, Val-Dim, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Добро Утро
    Колку ние сме спремни нешто да промениме, толку повеќе ќе избегаме од напишаното.
    Влеговме во некое време кога сите ги сликаат само убавите страни од животот, а ги забораваме оние кои треба да ни дадат воља и сила за напред.
    И секако во секој случај најважно е семејството и децата.

На ph.orhideja, Barbie20, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Најдовте станче Мониче? Ме израдува, конечно имаш пост со ведрина, другите беа полни разочарување.

Добро утро! Спремна за бизи недела, ќе ја поминам во пиџами, ќе исчистам, ќе средам и нетрпеливо ќе го чекам со вреќето костени, вечер ќе се кркаат тазе сварени костенчињаааа....

Сонови? Секогаш сум ги имала на претек, моменталниот е само здравје за сите нас, една работа следната година ама конечно да е како што треба и остварување на сонот на либето, едно бизМисче мало здравје од следното лето. Одам да успијам бебе за да можам кафе на раат да се напијам.

На Peco, PUPICA, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Не мојт да немат, мојт да имат снемано - така е правилно по охридски :D

Добро утро, неделно утро (иако веќе замина 10)... стандард ненаспана, не знам до кога, ама ќе се издржи.

За соништата - како дете имав многу, а сега знам дека имам се што сакам, ништо повеќе не ми треба. Не е дека не сонувам, ама гледам да ми се во рамките на реалноста. Фала Богу, да се имаме едни со други, здрави и живи ми е најважно, другото ќе си го земеме сами... патувањата по светот ќе биднат некогаш, да бидам морски биолог можеби и не, ама уште некое нуркање не ми гине во животов.... само здравје да има, а и работа.

Дали губам интерес кога ќе добијам нешто што долго време сум го посакувала? Во принцип не, уште долго ме држи интересот, а богами и ми се зголемува. А еднаш во животот (детиште бев) посакував нешто премногу (еден тип), за на крај тотално да ме разочара и да изгубам интерес уште во секунда штом го добив.

Време е да се зафатам за работа дури спие мали...после ми е во план да одам да ја видам мајка ми.

Убав ден!

На Peppermint, ph.orhideja, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    259.807
    Сонот.
    Имав многу, дел остварив, дел остана.
    Сон ми беше да ги завршам студиите, правосудниот, да создадам семејство со многу деца.
    Студии остварени, правосуден исто. Дете и семејство имам.
    Но сонот претрпе измени.
    Сакам да почнам да го работам тоа што го посакувам. Во моментот вложувам и сум пред започнување. Многу ми е потребно да се реализирам и да го работам тоа што го сакам. Почнувам баш од нула, со нула денари. Сакам да заработам.
    Дали ќе работам дење и ноќе, не ми е битно. Дали 24 часа ќе сум на работа и тоа не ми е. Може звучам преамбициозна и некој опседанат со кариера и пари, ама имам потреба од тоа.
    Само така ќе сум среќна, ако јас се реализирам во работата.
    Не сакам да седам дома и да растам деца. Едноставно тоа не сум јас. Друго, за жал ја немам таа среќа. Јас неможам да се потпрам на мм. Тој треба да се потпри на мене. Живот.
    Ете тоа ми е сонот. Да работам и да заработам за да можам да уживам во животот, без стресови и нервози за пари, дали ќе има за лековите, за терапијата, за пелените на син ми. Ми требаат за здравје. Ми требаат за да го имам семејството на куп долго време.
    Е тоа ми треба.

На kuc, Peppermint, ph.orhideja и 29 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Одлуката е конечна,најдовме неколку неделава ќе ги разгледаме и ќе се одлучиме за кој,за одприлика еден месец се селиме.
    Најголем пример за ова земавме од луѓе кои стигнаа до развод заради ваква средина среќа се вразумеа и ќе си се приберат на страна со детенцето.
    Го исплакав детенцето што заради несовесни луѓе ќе беше разделено од двата родитела.

На PUPICA, ines.h, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Мило ми е за вас, да даде Бог наскоро да си купите и ваш стан, а едно бебуле да ви ги направи утрата посреќни.

Бебе успано, кафе пеи крај, ќе се прави кашичка и ќе се спрема големо чистење. Маж најави да се довози дома порано, ама ручекот ќе паднел во кафанче, си знае он како е редот.

На Barbie20, Aleksandar1212, mariatim и 9 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobivme dozvola i ispadnavme malku i deteto odma mi e poveselo.
    Mene loso mi deluva zatvorena vo soba a ne pak na sin mi koj denot go pominuva pola so terapii.
    Sonista..
    Se sto sum sakala imam barem ona sto mi bilo najvazno.
    Imam dom, za nekoj moze ne e nisto posebno no za mene najubav e.Rabota sto ja sakam i od koja zarabotuvam dobro,pri kraj uste edna diploma.
    Imam semejstvo koe go sakam i me saka.
    Ama site ovie ispolneti zelbi pagaat vo voda koga ke go poglednam sin mi.
    Bi go zamenila seto toa sto go imam bez da razmislam za toj da moze da ozdravi.
    Zatoa cesto kazuvam deka lugeto ne go cenat toa sto go imaat.

На Ariel, kuc, ph.orhideja и 31 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.817
    Синојка кога легнав имав сон дека денес ќе бидам вредна,ќе месам(купив 5 кг.брашно|(),ама утрово ме мрзи од ќебе да излезам,ех затоа не сонувам многу јас;):lol:
    Ај добро утро!:coffee:

На ph.orhideja, Val-Dim, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  13. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    19.468
    Добро утро:)
    Турско испиено...Надвор сонце и од сношти извадени теписите (малечки се)да се луфтираат па големиот малку ги чука и се постелваат попладне..Стандардно чистење викенд-сонце мене ме полни со позитивна енергија, комшивките мислат дека ми фали нешто и претервам со педантерија(facepalm)
    Резерви..Сега немам финансии и место да складирам а како типична коза се трудам да не ме депримира тој факт и се тешам дека е привремено..
    Сонови...Имав како помлада сега повеќе не..Мислам и дека ништо не се оствари а тоа што се оствари (мирен, стабилен, посветен сопруг, среќно семејство, топол дом-се расипа:()..И јас како Мареане не би знаела која ми е конкретна желба за остварување:(Негде попат ја изгубив јарчешката амбиција,се задоволвам со малку, ниски цели поставувам или најчесто чекам денот да помине без проблеми...
    Само дечките да си го фатат правилниот пат во животот и да не закачат посебно малиот некој анкс;(Ете тоа ми е желба:!:
    Ниска цел: Да ја поминиме зимата безболно во куќичката..
    Висока цел (моментално ептем неостварлива) Станче мало, лично мое..
    Желба на малиот: Заедно да одиме со евтин лет до Минхен:)
    Промената бр. два сум со не искуство на тој план но, имам храброст и голема желба да го остварам(fingers)(fingers)За консултации сигурно ќе се обратам овде:l:само финансиите да ги средам:nod:
    Желбата на големиот: Август, Србија,фестивал Гуча и етно село е полесна за остварување..Имам роднини што едвај чекаат да ги однесам синовите таму и да се запознаат и обноват роднинските врски..Пат/смештај/храна се ни е платено само ние се чекаме да потврдиме:)

Имајте убав ден...

На ph.orhideja, Val-Dim, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Гутен морген.
    Соништа ли се, планови ли се, не се опседнувам многу со нив оти кога јас ќе се загреам за нешто а не излезе како треба, тогаш страшна сум. Затоа пуштени ми се на лабаво, имам за нив и план б ако не успеат, и си велам и тоа нема да е лошо. А и оставам простор за нешто измеѓу (поубаво од плановите нормално:D) да ми се случи, па да заборавам на старите и тргнам по друг пат.
    Тешки болести, сиромаштија и трагедии подалеку да се од нас и здрав разум да не држи уште долго, после се' е полесно.
    Ај да се олабавиме малку со темиве, @ph.orhideja ќе престане да чита и пишува :(:D

На ph.orhideja, mareane, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.189
    Dobro utro ili dobar den :)
    I denesniot den ke e navamu natamu
    Na veridba vo tri pa ponavecer ako ostane vreme do Tetovo treba da se pojde

Tolku od mene pokasno se citame

На ph.orhideja, PUPICA, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Ти од имачка да не си? :D
    Или само сакаш да не збуниш ]:)

Добар ден.
    Ние се спремаме една по една да тргнеме накај црква и по гробишта...

Се читкаме после:f:

На PUPICA, mareane, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Добар ден добри луѓенца :)
    Се прошеткав, се наспав и си пијам кафенце. Искрен да бидам бев велес на питијада :) пивнав, апнав една велешка пастрмајлија ммм си слушав музиче, Голем настап на тропико и желјко :)
    Велес полн до даска :) пола Скопје како да беше таму :)
    Од вас дечки некој отиде ли? Дел од атмосферата DSC_0371.JPG

На mareane, galapce, Aleksandar1212 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.910
    Соништа никогаш доста.
    Ама колку сме застанале благодарам да кажеме и на сето што веќе го имаме... Поретко, па дури и на лошото. Не можеш да се радуваш на убавото ако не си ја научил лекцијата од старото.

Сите се настинати.
    Ме подзагребува грло, ама добрп се држам. Како знае обично да биде, да сум коловоѓа, сега се држам.

На mareane, evangelina.ina, mariatim и 7 други им се допаѓа ова.
  19. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Освен тоа да имам семејство со 3, па зошто да не и 4 деца, здравје и исполнет среќен живот, друг сон немам....
    Не сакам да мечтаам за недостижното, бидејќи од мала сум била спречувана во многу желби, кои што денес многу би ми влијаеле во животот. Би ми се одвивал во друга насока, посебно на професионален план,но тоа е што е среќна сум со она што моментално го имам.
    Убава (досадна ко стално) Недела :*

На ph.orhideja, Val-Dim, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ма, ок е Орхидеа.. не и се допаѓа само солењето памет:D мафтањето со прст на психолози кои се во стилот на она на Рефка, what are you,what are you.... или како и да го викаше.:D И јас не им го љубам филмањето де, па што.:D

Поарно се осеќам денеска. :whew:
    Изгледа дуња е се што ми требало,т.е. овошје:rofl: шеќерче:D уз пат битно се' ставив во клунов:wasntme::D за да задоволам гладот на телово за нешто не баш дефинирано:D:tmi:
    Соништа.. имам:) хаосот кој не стивнува а трае предолго да ми се мафне оти доволно му беше.
    Камо да зависеше се од мене.
    Една работа што ја почнувам да ја биде..друга работа што планирам,нек и таа се угоде со лесно .. оти се изморив веќе од тоа да бидам Сизиф и од тоа да избегавам да бидам Сизиф :drunk:нека нешто од нешто почне да се реди и ок е.:bug: Оти ако не.. од сега јавно изјавувам, јас жаба од НЛО будало, не одговарам за последиците]:):D:D:P
    Преубаво време :mm:

На ph.orhideja, Peco, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.