Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Синоќа немаше интернет па во 11 бев заспана :D
    Денес сос од домати мајка прави, јас расфатив по дома и се испружив во кревет, мускулите на нозете ме болат :|
    Утре контрола :worried: кој знае што ќе каже др.
    Месецов сум без отоци, полесно се движам, помалку се заморувам, се надевам на добри резултати (fingers)

Залихи..
    Зејтин, шеќер, кафе, сјај, шампон, секогаш има а друго се чека да се потроши до последно.

Соништа..
    Сонував за свој бутик за венчаници, како помала застанував пред некој излог и замислував како би изгледало, друго стан и семејство.
    Ништо од тоа не се оствари.

Детево ми се умилкува од сабајле нешто еве ја направила топло чоколадо и се спрема нешто да ми каже :D

На Annath, mareane, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Jas vo nedela so komsii dorucek.Uzivam so niv.Opusteno.Javni licnosti se,gi gledame sekoj den ama tolku se obicni duri da ne ti se veruva.
    Rucek denes -piti so meso..ke sliknam.
    Desert-lazna nApoleonka na @winterlady ama sega so slika..minatiot pat ne ja osamna.

Sonista imav.Gi ostvariv.Nemam ambicii..osven sto sakam da ostaram pokraj nego i koga zaedno ke otideme vo penzija da si ziveeme vo kukja na more kaj sosedive a dwvojkava i vnucite da ne gnjavat za vikendi.
    Imame plati,togas bi bile penzii,imame privatni penzisiki fondovi...dovolno za starosta da ja uzivame..uslov-zdravje da se ima i redovno mafe.

Interes imam gubeno za deckovci koi lesno gi dobivav.
    Onaa pogovorkata :Interesen e lovot ama ulovot NE e tipical for me.

Odam piti da naredam so mefcinja.

На Annath, kuc, ph.orhideja и 24 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.589
    Допаѓања:
    126.136
    Денес ми е роденден па да ве почастам
    [​IMG] [​IMG]

На Annath, Ariel, WishMaster и 38 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.820
    Допаѓања:
    182.808
    @referentka ти мене ме игнорираш или шо?
    давај рецепт од царската салата
    станав едвај подсредив по дома,дечките кај бабите, да се спремам нашминкам облечам и да одам на шетање малце пазарење на дневен ред

На Annath, mareane, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    (y):handshake:Мудрост на денот.:!:
    За математика Пецо не ме бива и не ми оди, повеќе со логика решавам загатки па дури и животни сложувалки.:!:
    Кога сме кај пазарење секогаш идам да пазарам јас. Пошто зимам квалитетно некогаш поскапо ама ме бива за есап па знам да си земам од се по малку и разноврсно и да ми остане кусур, домаќинско дете сум, не расипник.:!::emo: Во залиха зимам кафе,:rock:сапуни, паста за заби, грицки, чоколади, колачи прво за нас и за во случај да не налета ненајавен гостин па да се усрамам.

Кога сме кај соновите да речеме дека сум на иста бранова должина со Јуле.
    Што беше до мене се трудев да го остварам својот првичен сон од младоста, го постигнав тоа што го сакав и благодарна сум Бога што и покрај тешкотии и психолошки притисоци успеав паметот да си го зачувам за најбитното за мене. Друг сон ми е да си оформам среќно семејство со некој што ќе го сакам и почитувам и обратно.
    Реалноста е сурова.:!: Велат какви ти се мислите таков ти е животот. (waiting)
    Се трудев да замислувам позитивни ствари и со тоа да го привлечам доброто ама јбг, секогаш се случуваше спротивното, на крај се излегуваше илузија, празни очекувања, надежи, залажување.:fubar:
    @nena2010 среќен роденден:f::party::^:

На Annath, ph.orhideja, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.295
    Допаѓања:
    92.027
    Секое враќање од пазар си потврдувам дека не сум за на пазар :| тезга не одминувам,и шо треба и шо не треба зимам осет да се немало бе :envy: тргнав за морков,компир,марула а се вратив да не ви кажувам со што (facepalm) игли и макари си зедов да се најдат :^)типичен Бик лаком да има да не останеме без нешто |(
    Ќе си забранам неделава излегување од дома :|

Ај сеа да подзачистам и да почнам ручек да спремам гостите ќе стигнат за неколку часа ^_^

На Annath, ph.orhideja, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Среќен роденден, Нена.:)

На Annath, Ariel, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  8. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Мали ми се желбите за иднина а сепак толку неостварливи.

Сите да сме здрави и живи, да си најдам подобро платена работа, и со дм да се земеме.
    Се плашам да сонувам за повеќе, се плашам од иднината бидејќи реалноста е друга.

Отепана сум од периодов, од годината од СЕЕ ...
    Тажна сум, исплашена и само седам и се нервирам, безпомошна сум.
    Повторно заспивам со солзи, се молам длабоко од срцето ама ништо не помага, ниту солзите ми ја мијат душата, ниту молитвите се остваруваат.
    Предолго трае се, само исчекуваме а резултати нема. Да знам пишувам во шифри а и таква сум во живо.
    Собирам, собирам и за мали работи избувнувам, осеќам дека станувам лоша кон луѓето што ми значат. Божем тие се криви за се, иако исто се чувствуваат.
    Со еден збор уништувам се.

Секоја ден кога си доаѓам дома го гледам телефонот на мајка ми, како опсесија ми се тие резултати. Секој збор од докторите го претомачувам и барам да не има нешто скриено во нивниот одговор. Да не е вистина за лошата дијагноза. :sweat:

А дм ;(;(;(;(;(
    Ми недостигааааааа :u::u::u: Ете ваква сум денес, и секоја ден.
    Можеби изгледам како расплачена тинејџерка ама верувајте тешко ми е. Не само денес туку секоја ден.
    Синоќа го видов а денес ми недостига.
    Паничам за нас мислам дека секоја караница ни ја става врската на конец а тој само зачудено ме теши дека не е така.
    Се лутам за мали работи а потоа се каам што сум уништила моменти. Кога сакам да разговарам со него се затварам и зборувам во шифри.
    Сакам да го будам со кафе, колку и да сме лути еден на друг утрото да се разбудиме заедно и уште повеќе да го љубам.
    Да го испраќам на работа и со нетрпение да го чекам да се врати. Заедно да се трудиме за повеќе. Да не заспивам со телефон во раце исчекувајќи го од втора смена. Да не му се лутам бидејќи не ме барал туку да го гушнам после работа и да го разберам се. Бидејќи во живо се е по друго. И најлошата караница не звучи толку лошо, како кога сум сама и размислувам за нас.
    Велат ако е пишано ќе биде со него, а мене во срцето ми е зацртано тој и никој друг.
    Кнедла имам во грлото вчера а и денес мислам дека воздух неможам да земам. Само на арно нека е ...

И уште еден негативен пост ама морав некаде да се истурам, преголема негативна енергија има во мене долго време.

На Annath, ph.orhideja, PUPICA и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.050
    Уште една вага а ? Мнооогу ве има :D
    @nena2010

На ♡BuBaLe♡, Bozica1980, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Јас бев ама не седев таму. Сменив локација...
    Како си само успеал да стигнеш од другата страна?

На Sesil, Dust, Izdrzliv и 2 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар ден.

За да бидат соништата поблиску до реалноста,многу е битен изборот Наш за сопатникот во животот. Тој треба да бутка кога ке закочиме.

@nena2010 среќен роденден. Жива,здрава и што поскоро остварување на соновите кога сме веќе кај нив.

Денов нема да го коментирам. Угорница со пречки.

На Annath, ph.orhideja, PUPICA и 17 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    Да се чекирам и јас...

Ручек при крај... Динстано свинско со компир и шампињони во рерна.. Гравче за утре кисне...

Миев остатокот од цвеќињТа за да ги приберам дома.. Многу ги сакам ама голема обврска се..
    После ручек пегла ме чека..

Залихи секогаш имам.. Брашно, шеќер, масло по некое кило плус,тестенини, млеко, а и од секој друг продукт по едно парче плус од тоа што тековно се троши...

Желби и планови има многу а ма се реални.. Впрочем таква сум и јас.. Не сум занесен мечтател туку пресметана и сурово реална... Што не велам дека е секогаш добро..

Многу нешта штом сум ги добила ми одмилеле ако биле добиени после долго чекање и после многубројни расправии на пр. со мм.. Многупати досега се случило за да почне да прави нешто треба милион расправии да поминат дур да почне.. Е таквата работа кога ќе ја заврши не ми е мила...

Среќен роденден @nena2010! Генерацијо, ти посакувам се што си посакувам себеси и дупло повеќе...

На Annath, ph.orhideja, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    @nena2010 sreken rodenden se najdobro.
    I nie se prijavuvame vo grupa nastinati...utre nema gradinka, ako e podobar vo sreda zdravje.
    Sonishtata mi se podeleni vo dve kategorii pokrupni i sitni. Prednost im davam sekogash na pokrupnite za koi e potreben pogolem trud. Sitnite vaka ili onaka ke se ostvarat, porano ili podocna.
    Mojot najgolem son e stranstvo i menuvanje na zivotot od temel. Pred nekoja godina mozeshe da se ispolni ama nekoj me zakoci. Samo zdravje, samo koga go imame mozeme da rabotime na ispolnuvanje.
    Tatko mi na 55 e postojano so novi planovi i idei. Vika ako nemash zamisla, planovi za shto ke ziveesh. Ke tapkash li vo mesto.
    Bez sonishta ne se zivee. Se dur e chovek ziv ke sonuva i ke se trudi da go ostvari svojot son. Inaku za sto bi ziveele? Bi imal li zivotot smisla bez nikakov son?

На Annath, ph.orhideja, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @ALISA0000 mora da dojdes da probas prvo..na neprobano ne se pravelo]:)
    na 7 kg zelencuk odi salamura:
    -250 voda
    -250 alk ocet
    -200 seker
    -150 sol
    -250 zejtin
    edno pak biber vo zrno
    ova zovriva i se poparuva zelencukot
    Zelencuk staviv od se po kilo
    -kornisoni
    -morkov
    -zelka
    -karfiol
    -crvena ajvarka
    -zelena ajvarka
    -zelen patlidzan

poparenoto stoi 24 casa i se sobira ladno vo tegli.Jas go sobrav vo plasticna kanticka od sirenje.Pizgodno mi e taka.

На Annath, ph.orhideja, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Си го знам велес,сменив и др локации за да дојдам уше поблизу :) Нормално имаше турканици.. Иначе влегов од кај север..2км колона пред влез :)

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.370
    Допаѓања:
    259.807
    @nena2010 Среќен роденден :hug::^::party::d::beer:.

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    @nena2010
    Неничкa среќен некa е...:party:

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.820
    Допаѓања:
    182.808
    @referentka рефке нема да скисне ова ?кај ке го чуваш? јас во тегли ек ја соберам

19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ke sksne za 24 casa.
    Vo tegli vo podrum.

20. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член