Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Petra777

Petra777 Популарен член

Биљанkа Колева во Дијагностички . :)

Kornelija.J likes this.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

ПМС страшно ме мава па се ми е криво ]:)
    На благо не сум најадена периодов, поготово на еклери :mm: купечки, дома не сум се осудила да правам.

Дм има еден куп облека ама се запнал за едни кафени панталони, да може и во нив ќе спие ]:) ми се темне кога ќе го видам во нив :tmi:

Татко ми се запнал утре со мене на контрола :sweat:, мене и без него паника ме фаќа ама не можам ништо.

До лани секоја година одев на питијада, имам другачка во Велес, пита не јадам и онака ама имаам слушнато дека недела дена од напред се праени и полупечени.
    Лани на парни ваљак истури дожд, па дури стасавме дома, накиснавме ко глувци, буквално до гаќи што се вика :D

Annath, Sesil, mareane and 10 others like this.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Сега јадам од ајварот на @referentka и ми текна дека не пишав впечатоци.
    Направив како што кажав 1/5 од дозата, и можам да кажам дека сум задоволна од вкусот и јас и тие што го пробаа.
    Не е скроз ист како стандардниот, ама е доста сличен, има убав шмек.
    Ако ви треба брзински ајвар- препорачувам. Можете и лутко да ставите тие што јадете, верувам уште поубав ќе биде така.

Рефи, верувам и малиџаното вака го правиш само со зелени пиперки, а кај лутеницата како ти е соодносот, 5кг пиперки со 5кг домати, или?

Photo-0184.jpg

Ќе гледате ли фудбал?

Annath, Sesil, mareane and 18 others like this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Ја поише се радувам на утре, него ли на вторник.

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Aх, @Dust тука си :D
    На која страна ги следиш пратките :lol:

6. Peco

Peco Форумски идол

@nena2010 среќен роденден

Како бре во клунот? Па зарем жабите имаат клун? Или ти си некоја жаба мутант? :D

Логиката е многу битна во животот :)

Не сум јас :D

Денес беше убав денот. Сонце, убаво време и малку шетање надвор на чист воздух.
    Не знам дали да гледам фудбал. Веќе досадни станаа со изјавите од типот „се надеваме на добар резултат“ а нема ништо од тоа.

Annath, bittersweet, Sesil and 19 others like this.
  7. Dust

Dust Game Over

Боже Господе (facepalm)
    Сега со внука ми одиме низ сити мол и влегуваме во една продавница ...се супер, шетка малата и ми доаѓа една жена и ми врти на албански 8-| мислев не ми збори мене, ама гледам нема друга :Dи и викам - молам? И она...ти не си албанка? Се мислам те видов на една свадба..и се погледавме така бледо и си тргна женава.. Јас па како луда се стрчав и и викам - Во Ххг ресторан? Даааа таму те видов, седеше со газдите на иста маса, ќерка да не си им... И кажав дека не сум им и си заминав..

Мене лично ми е многу глупаво да се избацам пред некого и да распрашувам - еј ти таа си? Која си, зошто си бла бла.. Ми смета и кога ме прашуваат личности што не ги познавам. Си ја чувам приватноста за мене до некој степен и не разбирам што луѓе се оние што ќе те испрашаат се а не те ни знаат (facepalm)

На тема облека..Направив список што ми фали|( се ми фали зимско..
    Ми текнува еден бивш (најдолгиот бивш:D) скоро ништо не купуваше без да ме праша8-|
    А јас па не купувам ако не проба. Мразам заменување облека во продавници. Последен пат во ваикики пополни тука, потпиши таму..тууу цел процес за замена.

Annath, galapce, Sesil and 18 others like this.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Jas! and Dust like this.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Vikendov bev turbo.ajvvar napraivme,mm kupil 65 kg piper:@,umrevme,se nadminav sebesi,ama pa i brzi nekako bevme so ogled na toa deka mn piper bese
    Sinojka koga legnav se me bolese,si vikam kolku sum neizrabotena:D
    Si spoiv praznikot, malava sakam na pedijatar da ja nosam,8 meseci ne sum ja odnela,krvna slika da i napravam,pa ke prosetame niz grad
    Se raduvam na sledniot vikend- odime za Mavrovo
    Sonista- gore dole najbitnite mi se ostvareni,rabota,dom,semejstvo
    Sakam mm sto poskoro da magistrira pa da ni porasne budzetot ,parite vikame ne se najvazni no i te kako si trebaat,deca rastat- potrebite se zgolemuvaat

Annath, bittersweet, Sesil and 18 others like this.
  10. Dust

Dust Game Over

Оооо одамна не сум следела, имам дома запишано во тефтерот, после ќе проверам ќе ти пишам. Веќе како стареам така заборавам, па запишувам:D

@nena2010 заборавена сум хаха
    Среќен роденден, само убавини да те следат :hug:

11. jasna83

jasna83 Истакнат член

@nena2010 искрено да ти кажам немам поима,некоја кратка дефиниција некој текст да се најде за новокомпонирана песна,ама ништо нема затоа тука викам да прашам ваљда некој се разбира во овие работи.
    Инаку среќен нека ти е роденденот :^::party::f:

Каде е деновиве @vitamina ?

Last edited: Oct 9, 2016
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Само да Ви пратам поздрави драги мои(highfive) малку сум лево-десно, шеткам, место не ме држи(hollest)но ве пратам под око и не ве испуштам8-| Нешто сте ми на резерва:?:
    8b8DNmP.gif

13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Добро вечер женски.

Маж на утакмица,деца спастрени,јас со сончоглед пред мене.

@Bridget тука сум,нема да се откачите од мене лесно ]:).Малку на социјален живот да се посветам и родендени многу месецов.Плус зима иде,нема многу шетање,мора тука да се дружиме.

Соништата за среќен и убав дом,деца и човекот што го сакам,ми се исполнија.Од професионален аспект,завршив тоа што го сакам,имам и нов предизвик пред себе.Сега единствено посакувам мирен и спокоен живот,децата да ги истерам на прав пат и да бидеме среќни, живи и здрави.Истото го сакам и за најблиските мои.
    Проблемите кои ги носи животот да ги надминуваме без да остават последици.
    На моменти така си посакувам,што ли не сум на некој егзотичен остров и да се сунчам 8).

Маж ми е машка верзија на Кери Бредшо кофа станува збор за кондури и патики.Еден ист модел во две три бои.И со алиштата не е поарен.Во еден дуќан влегува и купува се што му треба.Во мојот избор за облекување никогаш не се мешал, јас во неговот,да.

Barbie20, Annath, galapce and 25 others like this.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки :f:
    Денес стандард неделно (facepalm) Се почувствував подобро, па пак си „оправив“ по старо...
    Ручеци, перење, пеглање (facepalm)... Само благо не направив :tmi:
    И јас се радувам на вторник, тогаш, се надевам дека ке се одморам од викендот :D

За желбите...
    images (4).jpg
    Ееее... Такви сме ние луѓето (facepalm)

Имајте убава вечер... Вечерва нема да се журкам... Книгата што ја читам е преинтересна, па не можам да дочекам со што следно ке ме изненади :tmi:
    @nena2010 среќен роденден, сите желби да ти станат реалност :f:

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

@nena2010 здрава и жива
    Прошетана ,изпазарено за сите по нешто и сега дилемата моја
    Имате видено од оваа фирма јакни низ мк?
    14523107_1625337777759037_3376564252211873228_n.jpg

арни се ? би ги носеле?

Sesil, mareane, friendy and 9 others like this.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Мене ми се свиѓаат јакниве и би носела кафеава или бела.
    Добро е што не отидовме во Велес пошто тоа што го прочитав за таму ич неми се свиѓаше.
    Маж гледа фудбал јас 1 саат јадев разни глупости и уште ми се јаде.

Annath, Sesil, mareane and 7 others like this.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Јас несе радувам на Вторник,ќе бидам прва смена и ќе има многу работааа:envy:

18. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро вечер:)
    Конечно седнав пред греалка со водена коса и турско:coffee:
    Раце, половина боли од чистење и прередвање:(
    Големиот сношти ми ги донесе работите скоро сите, грдо чувство на душата осетив;(Денес фрлив пак дел од облеката(многу сакам да фрлам работи, ми се ослободува простор и духовно и физички).Износени работи во секој случај, си го одработиле своето:!:Шкафови наместени:)
    Кога ги вадев кебињата од кеси си го осетив омекшувачот од ех куќата,пак лошо чувство-тага на душата;(;(
    Моментално се чувствувам осамена...Дечките во куќата гледаат фудбал, малиот таму ќе спие:(Ми фали сега другарка/другар да си помуабетиме:(Свртив два телефони на другар и другарка, слободни, млади луѓе секогаш пријатни за разговор...Чекам да ми звонат...Декларирана сум како волк самотник, сакам мир и тишина ама ете посакувам некогаш некој самоиницијативно да ја разбие тишината...Вечерва...
    Инаку сакам убаво облечен маж во спортска варијанта:)Ех м беше права "невеста":)Одличен парфем, Levis 501, лилава-плава омилена негова боја,ептем успешни комбинации на маички,кошули и јакни.Добар машки примерок секогаш педантен и скоцкан...Дечките се исти тој во вкус и успешно комбинирање на облека, посебно големиот:D
    Мене ми беше префрлувано од ех м дека не сум била "дама"како одредени мои другарки..Во пар прилики и влегов до добро парче фустан и згодна штикла (позајмени од снашката нормално;))Реакциите беа :o:oЗначи ме бидува за дама(hollest):makeup:ама си преферирам мој стил:nod:
    Го гледам купот алишта за пеглање и ми се плачи;(;(
    Сеуште нема повик ама ми помина желбата за социјализација:!:

Barbie20, Val-Dim, Annath and 24 others like this.
  19. anaja1

anaja1 Популарен член

Сакам да ја гледам утакмицата,ама се нервирам(facepalm)

20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Menjam maz so 856 para patiki,bluzoni i polo maicki za maz so farmerki i makar sportska kondura,kosuli ne mora oti ne gi sakam za peglanje:D
    Pred da se omazam za nego rekov ke go spastram,kako Dani sto raskazue za Tozo...ne mi ide od raka nikako,a eve za nekoj den tri godini kako sme vo brak:worried:sto pati sme izlegle na gosti,u grad ili negde sto se vika pred narod,raskarani.Jas tip top a toj|(

Son:wasntme:toj mi bese najgolem,nedostizen...i ete se sluci:rofl:
    Detevo bozem zaspa ama eve go se pojavi u dnevna:tmi:

Thread Status:
Not open for further replies.