Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ne :shake:
    Dolga i siroka ....

На Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.881
    Допаѓања:
    173.460
    Јас одамна само за месење го користам. И на крај и јас го размесувам, ако не го размесам како да не сум го правела :)
    Послатко ми е кога се пече во шпорет.. а и не излегува онаква коцка.

Инаку, за месење додека јас работам друго тоа нека си меси.. да не му ја мислам многу, се скратува времето :D

На fallenangel, Annath, baba Rada и 6 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Aj pisi po koj recept pravis. Merkite mi se utnati
    @Dust

На baba Rada, Lady Phoenix, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    @nena2010 среќен роденден,се најубаво,до година можеш и од Турско да ни пишеш;)
    За цел ден што забушавав вечерва ми се е’а матер.Палачинки само што почнав си дојдоа комшиите на фудбал,па ај салата,мезе...Ама ја направив и туршијата и средив.:muscle:
    Сега самата се средувам,лакирам нокти,пијам чај од ѓумбир со мед и лимун и појма немам за спиење....
    Утре имаме некој настан на работа ама ич не ми се оди,незнам може и ќе ескивирам...(hollest)

На jasna83, Peco, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Сте се распишувале.
    Долг ден исполнет исполнет со шетање и гости. Батериите целосно испразнети, па удрив туш и фанав креветот. Дури и во кревет ја сушев косата :tmi:.
    Утре на прегелд да ја видам малата во мешето. Се надевам нема да е толку срамлива како минатиот пат и ќе го покаже лицето. Потоа и за мајка ми, за тироидната што прашував неодамна....и се надевам со позитивни вести ќе се вратиме од тие врати.

Јас од продавницине за здрава храна купив едно какао...леле не се укусува. Никакво.
    Дома си имаме проверени продавници за кафе и какао од одбрани зрна па пиењето е вистинско задоволство :inlove:.

На jasna83, Peco, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.881
    Допаѓања:
    173.460
    Бел леб, обичен..
    500гр брашно, 300мл вода (можеш и со млеко или 50-50), две лажици путер (можеш и маргарин), две лажици сол, 2 шеќер, еден сув квасец

На Annath, Lady Phoenix, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Гледам на Алфа емисија за готвење, а во позадина црни фуги на плочките. Колку црни треба да се, за да се познаваат дури и на камера? Овие не слушнале за саво средството.
    Значи аматеризам на секое поле и желба за екстра профит, па и на сметка на опстанок на пазарот. Ова општо за состојбата во нашава малечка државичка.
    Нели по нови стандарди не треба да има размак меѓу плочките?
    Избркајте ме, не ми е д'н денес. Син ми не ја научи Т'га за југ. Девето бил. Чиниш којзнае што постигнал во животот.

Последна измена: 10 октомври 2016
    На jasna83, fallenangel, ines.h и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Тука кој остана да затвори врата?

На jasna83 и baba Rada им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    На ALISA0000, nena2010 и Dust им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Oла лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Трето кафе и уште не можам да се разбудам и освестам убаво.:yawn:
    Деца однесени на училиште и во градинка, малата ме дружеше о пред малку сега спие, таман кога треба Конта да го земам од градинка, ручек немам појма што да се прави а и ме мрзи, нешто ќе сплескам на брзина.:lol:

Преубаво си поминавме на свадбата на кумашинот (појма немам уствари како треба да го викам, на децата е кум, неговите ми се мене кумови, брат му на брат ми е кум, сестра му ми е најдобра другарка, исповрзани сме како црева:lol:)децата беа умни како за пред народ, им праваат на сите оптичка варка да си мислат дека се ангелчиња а тие мали ѓаволчиња.:rofl:
    Се изнаиграв на свадбата, инаку не сум многу по играњето, мм стана и тој на неколку ора се фати (три напред, две назад:rofl:)децата цело време се плеткаа на луѓево низ нозете, божем играа и они.:lol:

Залихи секогаш имам, некогаш мислам дека сум снабдена повеќе од продавниците.:lol:
    Запишувам на фриждер тоа што сум при крај и со тој список одам да пазарувам, ретко се случува да останам без нешто, да снема без да имам резерва.

Сонував да станам мајка, сонот три пати ми се оствари, сонував да бидам сакана, почитувана и тој ми се оствари, имам семејство, дом, работа и сум задоволна, сега соновите ми се поврзани со децата, да бидат здрави и да ги изведеме на прав пат, да бидат среќни и задоволни.

Сонувам и со мм да го прошетаме светот ама тој сон можда ќе ни се оствари кога ќе остареме, во пензија ќе си се шетаме фатени за рака, може и од оние камперине да си купиме и да се возикаме низ цела Австралија.:lol::lol:

На Barbie20, kjukli, jasna83 и 30 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Сум заспала дур го успивав малото.
    Веќе се успуваме скоро само со гушкање. Е има ли поубаво?

Сега се осечам како да сум во Оустрелиа. Не спиеме само Битер и јас.

Јас немам инстаграм ама сум пред големо животно прашање и за тоа не е виновен инстаграмО

На mal.ecka, jasna83, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Каде сте, што ве нема?? ^_^
    Ајде :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

13. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    Denes site se uspale za na rabota ili si povrzale pa spijat ushte.:)
    Dobro utro.
    Da stavam i jas edno kakao odamna ne sum piela. Mene najubavo mi e na Krash i edno grcko chokoladno tatko mi porano go noseshe, ne znam koja firma beshe. Ama veke ne odat Grcija i nema takvo za pijuckanje. Mi donesoa edni rodnini pred nekoe vreme grcko kakao ama ne beshe od toa najubavoto na svet.:lol:

На jasna83, fallenangel, ALISA0000 и 18 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Znaev.Srce mi spiese sabajle za vo gradinka.Nokjeska kako gjavoli da imav vo mene,son ne me fakjase do kaj tri,trista misli mi idat koga imam nesonica:worried:
    Pijam kafe pa kje fakjam cistenje.Site rabotite na rab,jas deneska doma pa pak utre na rabota,koj e ko mene;)

Utrinava edna majka fino kulturno go ostava devojceto,mrtva ladna,toa rika,rikaat placat site vo glas,jas malku smrckam,ne mozam da se vozdrzam...si izleze,ja ostavi koga rece se gusi od placenje.Edvaj se sozede zenata...;(ufff mrazam ponedelnici

На mal.ecka, jasna83, fallenangel и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.925
    Допаѓања:
    81.621
    Колку само ми беше тешко да се кренам од кревет и да се довлечкам на работа
    Нит кафе помага,нит ништо
    Ај добро утро
    FB_IMG_1476082794513.jpg

На jasna83, Peco, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро ви утро!

Пак ненаспана. Жал ми е за него. Ништо не му помага кога ќе му се растече тоа носот.

Денес прошетка до Завод, да се пријавам, па следна во април некаде. Може ќе купам и некоја ситница што ми треба.

Вчера исчистив, средив, сега низ цела куќа алишта ми се сушат. А баш убаво беше така средено.

Денес и кај свеки на ручек. На гулаш веројатно.

Треба да се лакирам и да се чупам, ме мрзи. Ама мора. Ќе го средам тоа попосле.

За инстаграм - имам и го користам. Мене па и фб само за слики ми служи. Се' што си сликам. Се сложувам дека има такви слики што ме обесхрабруваат и си велам - што се занесувам јас дека знам по малку да сликам кога врска немам... Ама после се трудам повеќе. А и зависи каква категорија на луѓе следите. Ама факт е дека сите шетаат повеќе од мене.

@nena2010 гледам прашуваш за мока пот. Има во 7 г Еспресо, новиве местенца за кафе во Лептокарија и Центар кај Соборна. Продаваат италијански за 900 денари. Убаво делуваат. А имаш и во Џамбо за 200 денари.

Е така. Имајте убав ден.

На kjukli, jasna83, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.377
    Допаѓања:
    261.956
    И јас бев дежурна служба синоќа :yawn: денес посета на бели мантили...
    Во главава имам револуција од мисли ама помешани и хаотични. До понеделникот е, не сум јас крива 8)
    Сакам 2 дена сама, во куќичка со камин. Да седам и да гледам во огнот и низ прозорец само.
    Друг пат :coffee:

На jasna83, Val-Dim, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Дај му на човек кола и вклучи го во сообраќај, па ке видиш каков е...колку култура има, каков карактер е и колку знае да се вклопи.Тој што утрово како магаре на мост беше застанат со ОГРОМНО АУДИ попреку пред Зебра и го закочи цел сообракај, таков е и во животот - или е по негово или сите ке трпат.

Иначе, прекрасен ден...иако врне, не ми е тмурно, утре сме дома.Што убаво вака пауза на сред недела.

Ви посакувам пријатен ден на сите

На Barbie20, jasna83, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Еве го Петре кај иде полна му торба жен/мечиња хахах. Како бе @baba Rada ме нема еве ме.
    Добро утро дами, господа, девојки убавини и убави. Убав ден на сите посакувам

20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Добро утро невести и по некој стопан!

Денес е ден за промени. Менувам начин на живот. Нема веќе "уште ова да помине, па ќе правам како што треба".

Периодов хаос е на работа и секој ден носам лаптоп дома и си доработувам Некогаш работам по цела ноќ и право сабајле одам на работа, друг пат не ни успевам да го вклучам, само го мислам и притисок ми ствара. Не го носам дома веќе. Ќе останувам по саат- два плус, и толку. Може ќе биде со послаб квалитет, ама ќе биде доболно добар и ќе завршам се што ми е заостанато.

А навечер, наместо работа вежбање и читање книги. Малку време за себе.

На Barbie20, jasna83, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.