Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Бабево пак замина на десеттина дена на шетање и ми остави клуч. Вчера и се загледав во библиотеката, машала книги и по број и по квалитет, куп томови од познати класици, штета што немам баш време за читање инаку ќе позајмував стално. Имам дозвола да земам книги и да одморам на раат ако ми здосади од моите дома понекогаш (така ми рече:D).
    Пак ли за чистачки ќе се караме? Кај да ја трошам енергијава негативна понекогаш ако не го средам хаосот дома и автоматски добијам чувство на олеснување?

На Val-Dim, Peco, do-re-mi и 24 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobar den
    Zalihi ne trupam.Dokolku gledam deka so nesto sum pri kraj koga odam da pazaram dokupuvam.
    Za alista i jas i mm imame dovolno.Ni jas nego mu se mesam vo oblekuvanje ni toj mene.
    Mnogu retko znaeme da kupeme eden za drug nekoja obleka.
    Dokolku e crno i sportski nema promasaj i kaj dvajcata.
    Sega obozavam koga kupuvam za sin mi,poveke kupuvam za nego otkolku za sebe.
    Mladi-stari..ne gledam granica vo godinite.
    Kako im e vo dusata taka i neka se cuvstvuvaat.

Vreme za kafe :nod:

На Barbie20, jasna83, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.903
    Допаѓања:
    163.771
    Ау за чистачки сте збореле?
    Ставот ми е поделен.
    Ако немаш време да се посветиш, добро, зошто да не.
    Ама цел ден да си дома и чистачка да викаш?
    О душо, не си ти домаќинка, ти си мрзлива.
    Мајка му само смислува изговори, по цели денови е дома, а жена и финансира да и чисти.
    За тоа што го сака нема ништо, а за тоа што не го сака...пффф... Уствари, неа и е за ниво да држи пред пријателките. Тие уствари не ја ни сматраат за рамна на нив, сака да им се пика сама, а сите се од големото добро утро, но и зафатени, па имаат една што доаѓа еднаш неделно што им чисти. Па оваа мора да биде у тек.

Вчера како ме напука за сите пари.
    Билирубините ми се покачени, дрн дрн дрн, сирота јас и на крај испадна дека не и е ништо, само не потресе за џабе. Ама и успеа, секој ебан пат и успева. Сакам да сум таква, да не се потресувам, да не ми е гајле, да си речам, ма што ми е мене гајле, моите се со триста болести, тебе ќе те гледам. Татко ми вчера цел ден со температури и повраќања, не го видов, ама госпоѓата затоа доби личен третман за сите пари, зошто тоа беше ПАНИЧНО, ИТНО, УЖАСНО, ма ТРАГИЧНО. Таква драма...не, не сте виделе.
    Обавезно она има по два-три вакви циклуси во годината кога нема веќе како внимание да привлекува и измислува болести, и обавезно се оди на дежурен еднаш у три месеци бувално за ништо. И при тоа секогаш она екстра внимание мора да има со врски, доктори кои специјално за неа доаѓаат, она влага преку ред, зошто фатила врски, све договорила, а ние ко мисири ја шетаме.
    Ме исцрпи максимално викендов... се нервирам од самата себе многу!

Може да отворам една тема на муабет за денес?
    Многу ме вадат од такт муабети од типот - еј го знаеш тој? Јас никогаш не го правам тоа. Знаете зошто? Зошто не знам во кој однос се тие луѓе и не знам што ќе дознаам. И не е учтиво, не е културно, што има за идеја да постигне? Симпатија? Поврзување? Така вчера на еден доктор му рекла, еј го знаеш тој и тој доктор? Епа тој доктор е добар другар на МОЈАТА СНАШКА. Она не го ни знае тој доктор човече!!! Или седеле жени не знам каде она некоја си девојка прашала дали познава една друга девојка од Шведска која дојде да живее на кратко тука. А она лично не ја ни знае девојката - слушнала за неа...преку внука и... преку проект од работа дојде швеѓанката.
    МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ ВАКВИ МУАБЕТИ!!! АМА МНОГУ!!! Некултурни, ниски, безобразни ми се.
    Од кај знаеш ти дали јас сакам да знае тој некој си дека јас и ти се познаваме? Или од кај знаеш ти што има тој да каже за мене или во каков однос сме ние, па може ќе ти рече нешто лошо, а врска да нема? Глејте си работа бе луѓе.
    Неколку пати во непријатна ситуација пред години се најдов и тогаш реков не.
    Немаш ли нешто да кажеш за себе па ќе бараш такви реалции некои?
    Мислам дека ме разбравте.
    Дали правите вакви конеции со луѓето од типот - ЕЈ ДАЛИ ГО ЗНАЕШ ОВОЈ, ЕЈ ЈАС ГО ЗНАМ ТОЈ и дали тоа ви е основа за комуникација со луѓето? Дали на тој начин за поврзувате и што мислите дека тоа ви носи?

Последна измена: 10 октомври 2016
    На Val-Dim, *Amethyst*, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    @zhap4e Жабо сваќава твоја изненадува во последно време, дури да заборави човек дека на концерт од Цеца била некогаш :D

На Ana Marija 1, Annath, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не за џабе и е простена Цеца. :wasntme: :D
    Јас за денес освен, то сФаќита немам попаметно да кажам, пример.:D Све што рече сфаќита.:D

На Izdrzliv, Annath, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мене средовечни ми се тие околу 50.
    Јас планирам да живеам до 100! :D

На jasna83, Peco, Izdrzliv и 12 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.523
    Допаѓања:
    125.876
    @Lilit и мајка ми е пензионерка дома, па си има жена за чистење два пати месечно. Цел живот сме имале жена што ни чистела и тоа е тоа. Никогаш не би рекла на тоа леле види ја таа дома е цел ен а вика жена да и чисти. Нејзини пари нејзина работа на што ги троши. Не ми се допадна ова твое размислување , ама ок твое си е и го прифаќам. Ама да превртувам очи дека некоја има дома жена што и чисти е тоа не.

На Izdrzliv, Annath, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.845
    Допаѓања:
    99.441
    А мор Бригито да не пукнеш, ме изнасмеа:D.
    Па не ли виде мор оти кажав кога беше тоа. На почетоците во главниО граТ, па морав да најдам со шо да се фалам кога ќе се вратам во село мое шо вика Данка и оп, концертот на Цеца ускочи као кец на десетка:D.
    Башка што тогаш бев на почетоците на интелектуално надоградУење Бриџи, сеа се е подруго. Многу поначитана сУ(lalala):rofl:.

Знам јас зошто сега го откриваш мојот капацитет. Си ме рипала низ форумов]:) и сега изиграваш позитивно изненаЏена. Те тоВа е:!:.

Тукуу, дан сакаш втора сФаќа да ми бидеш?:wasntme:

На Barbie20, Izdrzliv, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.523
    Допаѓања:
    125.876
    Уште не и ја простивте Цеца??

На Izdrzliv, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    :devil::punch:

На fallenangel, Izdrzliv, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Простена и е, само реалити чек одвреме навреме и правиме :D

На Annath, Lady Phoenix, nena2010 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.903
    Допаѓања:
    163.771
    Дали некој си ги има парите или не, за негови пари ќе прави што сака и не се мешам, ама тоа не значи дека јас не смеам да имам став заради некоја си политичка коректност и ете немрчење, така?
    Ако мајка ти е физички попречена да си чисти, у реду е.
    И ние имаме повремено, не е на редовна основа, ама е од потреба и за генерално чистење и треба набрзина да се среди се.
    Извини молим те, да не ќе се прекрши мајка ми ако изџогира или ако си ги избрише прозорите? Па меѓу другото чистењето е разгибавање, а колку што знам не оди на пилатес за да се истегне малку.
    Не знам што би правела инаку? Да не го пропушти редот на турските серии или кафето со комшиката.
    Мајка ми и оди на работа и има друга работа и успева и да исчисти и да зготви, не секогаш совршено, ама го прави. Некогаш е хаос што да ви кажам, некогаш е се под конец. Епа извини... се е до навиките.
    Ама таа што нема пари и седи дома така, па и е растур е недомаќинка. А таа што има пари и седи дома, се и е скоцкано зошто плаќа жена е домаќинка. Исто е... како сакате вртете го, исто е, само едната е со пари, другата е без пари.
    Не знам мајка ти колку години има, ама да знаеш како стареат со таков третман стануваат се по захтевни и брзо губат од спретноста и агилноста, а тоа ги води до старачка депресија. Не се работи само за чистењето како такво.
    Едната баба ми е таква, се некој друг и мисли, а другата цел живот самата си го мисли и работи. Погодете која е поздрава? И гледам и од други примери од околината.

Не гледам како пилатесот е здрава физичка активност и се препорачува за постари кои особено па имаат проблем со остеопороза, а чистењето по дома е напор? Да усмука, да пребрише, еве нека не се прозори да не се повреди и нека не прередува, еве нека и дојде жена, ама со прст да не мрда? Хммм...

На jasna83, Cka, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сфаќита, следен пат кога ќе доаѓа ќе видиш, и тебе ќе те викне на каВе,не само Божа:D
    менеќемепрескокнува:envy::envy::envy::D
    Нена, како не..опростена и скроз заборавена. Сфаќита моја e el dios mio.:D

На Annath, Lady Phoenix, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.845
    Допаѓања:
    99.441
    Не може тебе да те прескокнува, ти си ми прва сФаќа, јас без тебе не одам. Има да те поштуВа]:).
    :D

На Annath, Lady Phoenix, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.131
    Допаѓања:
    329.013
    @brigiet ti imas malesevsko poteklo a? :?:

На jasna83, fallenangel, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.252
    Околу темата на Лилит... позната ситуација, коса ми се крева, простачки ми е, немаат смисла рапрашувањата. Го знаеш ли овој.. да, и што тој, епа ништо внука ми го знае ]:)|(

@Emy867 што им е на овие што ја закачаат Цеца? нека си се дрогираат на нивната им музика, ние ќе си пиеме на Цеца 8)

На jasna83, fallenangel, Izdrzliv и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.845
    Допаѓања:
    99.441
    Оваа па открила нешто:worried:.

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    А која и’ е сваќа на Жабата? Сум пропуштила тоа. :$

Се редактирав, сфаќа со ф сум напишала прво. :rofl: Сама си го удрив шамарот, не морате вие. :bandit:

Тие муабети "го знаеш тој/таа" се најглупи на свет. Седиме во ресторан со другар на дечко ми и жена му, и прашуваат чив е ресторанот. Овој им кажува, зашто знае. Па доаѓа келнерот и му го поставуваат истото прашање, само овој го кажува прекарот на човекот. И оваа му се врти на дечко ми: "ааа па така кажи го, го знам него, шо ми кажуваш име." И испадна ко дечко ми да оговарал. Го гледав како полека си тоне од срам. |( Многу прост начин на наоѓање теми на муабет.

Туку, следите Nobel Prize на ФБ? Интересни се објавите, денес е за економија. Едвај чекам за литература. Мураками, можеби? Хммм... Кундера? Сигурно не. :D Ќе биде некој што прв пат го слушам, веројатно од Афричка земја, па ќе истражам оттука. Така се заљубив во Џ.М. Куци.

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    леле, леле, како оддалеку тргна :rofl::rofl::rofl: ќе ја откриеш ти:rofl:

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Zeni @vitamina kade e:wasntme::worried:
    Nesvojstveno za nea e da ne se prijavi den-dva...
    Se nadevam deka se e ok(fingers):hug:

На jasna83, WORRIED.BT, Izdrzliv и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.