Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

@Dust ај помини собериме со шоферот ко ќе идеш накај ресторанТ
    Не ми се вози по дождов
    Во план да си го поминам денов по пижами
    Да не се разбереме погрешно
    Си имам пижами за спиење и пижами за по дома
    Моја куќичка,моја слободичка
    Незнам дали примаат во тој ресторанТот по пижами:?:
    Ќе облечам дуксер врз нив:D

green.eyes, Annath, JuLleE and 13 others like this.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ви се чудaм...штo ќе видите вo Рoмaнијa?

Дoбaр ден + смaјли зaлепенo зa рaдијaтoр

3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се уклапа со сивилото надвор
    :lol:

Tajnaotrovna, Annath, JuLleE and 3 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

Облечи :lol:
    А можеш и само по пижамки..
    Ме мрзи да одам, а бидејќи ја оставивме колата да и сменат акумулатор, си останав без кола:D
    Денес не се работело затоа што денес се пиело(facepalm)

Barbie20, DVAANGELA, Annath and 7 others like this.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Тоа значи дека на шоферот му даде слободен ден:o
    Не бидува КАПИТАЛИСТ од тебе

6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Јас сакам во Канада, животна желба ми е

7. promeneta

promeneta Популарен член

haha.jpg

Ме разбуди Енџела со, ааааа, заглавих (заглавила во ќебето) (facepalm) и сега сум 8-| :yawn:.

Како и секогаш, почнувам да ве читам од сабајле и до вечер сум lost in translation :drunk:.

Теми за разработка :lol::
    Anger management;
    Соништа;
    Облека по дома;
    Улет во сред мафесување :lol:;

Кога сум нервозна и бесна, или ќутам (што е невообичаено за мене :talk:), или се карам со плачлив глас (ја мразам оваа особина, би сакала да го кажам дијалогот што ми е во глава ладнокрвно, ама со таков глас се' пропаѓа во вода :@).
    Никогаш не кажувам нешто што не мислам, внимавам што ќе кажам и кога сум извадена од такт, а да фрлам нешто нема шанси, одма размислувам дека или пари сум давала за тоа, или ќе треба после пак јас да го чистам нередот :!: :rofl:.

Во последно време од такт ме вади баба ми, до толку што секое одење во Ср ми е од што морам, а не од што сакам.
    Сега кога моите не се таму, не се чувствувам воопшто како дома, нон стоп осеќам немир и со душа чекам да си одам.
    Тоа само покажува дека домот е каде ти се најмилите, не е ни куќа, ни град, ни држава...:l:.

Во контекст на соништа, секогаш сум била скромна и реална, како и секој неамбициозен човек :lol:.
    Отсекогаш сум сакала фамилија, но и кариера.
    Фамилија имам неверојатна, надминати се моите очекувања, а за кариера, додека бев на факултет бев полна ентузијазам, а од кога завршив и видов дека насекаде главна улога играат партиски книшки и роднински врски, се обесхрабрив и сега никако да излезам од таа пасивност која ме обзела последните години.
    А знам дека можам многу повеќе, ама да сме здрави и живи, не можеме се' да имаме во животот.
    Ако треба да бирам меѓу фамилија и кариера, секогаш би ја избрала фамилијата.
    Во глобала, среќна сум, навистина, мирот и спокојот кој го имам, односите со моите и сегашната фамилија не може со пари да се купи, Енџела е совршена во секоја смисла :inlove: :l: (како и секое дете за својата мајка нормално), само се надевам со Господ напред пак да бидеме сите на купче здрави и живи, тоа ми е најголема желба во моментот.

По дома најчесто сум во пиџами или тренерки, хеланки и туники не носам.
    Кога е мм по дома е голем мрмник, па морам од сабајле да ги соблечам пиџамите, инаку што ќе кажат комшиите :!: |(.
    Еднаш занесена шетам низ двор со крпа на глава и излегов на улицата за нешто, заборавив на крпата (facepalm).
    Ајде после едно "пеење" од господинот :worried: (facepalm). Ич не е авантурист :rofl:.

Некој беше почнал тема за тоа дали некој ви улетал во сред секс.
    Да, цимерката со која не се имаме веќе :^).
    Си имавме соба јас и мм во станот, не се заклучуваше :!: и во сред мафесување она тропа на врата и во ИСТАТА секунда влегува и ваква 8-|.
    Јас и мм збркани теглеме ќебето јас накај мене, он накај него, а она стои и :rofl: :rock: :rofl:.
    Шта речи...:x :rofl:.

Сега кога ќе ми текне, фала Богу во животот сум имала далеку повеќе среќни и смешни моменти, отколку тажни :).
    Ми текна на една Нова Година славиме првпат со втори братучеди на мм со кои првпат се запознав.
    Луѓе, феномени :D.
    Едниот, две глави понизок, доаѓа до мене, ме гушка и ме прашува што да ме части (не знаеше дека сум женска на мм).
    Го гледам и не можев да одговорам, бев као :rofl: :rofl: :headbang: :headbang: :rofl:.
    Мм како што знае да е љубоморен, се расплача од призорот кој го виде, Олио и Станлио... :rofl:.
    Кога дозна чија женска сум, се држеше подалеку од мене како да има забрана за пристап :lol:.

Брат му пак е посебна прича.
    Доаѓа Н.Г., јас и мм си честитаме, се бакнуваме, а тој застанал зад мм и вика, е другите нејќат ли?? :^) :o.
    Викам, земи си бројче и чеки ред :devil:.
    На секое излегување малку ќе се опие и одма се претвора во мој бодигард.
    Не дава во никој да погледнам, вклучително и во мм :!: :rofl:.
    Ама сите го знаат дека е таков и солзи ни течат од смеење (само тој е озбилен) :rofl:.

Ми текна и на еден муабет од кој плачев во Селект, премногу беше ироничен.
    Во друштвото на мм има момци со многу јака смисла за хумор на сопствена сметка.
    Повеќето од другарите со години немаа женска, го пуштаа мм да праша некоја женска дали сака да се запознае со нив од срам.
    И секогаш дремевме во Селект, Шабан и Пепи за нас беа мисловна именка.
    И еднаш еден од нив вика, ај ќе одеме у Пепи кога ќе си одат женските (јас и моите другарки :!:).
    Викам, зашо па да си одеме ние??
    Вика, ние ќе одеме да клецнеме нешто :^) :o :rofl:.
    Со години ништо, и као демек Пепи ќе ги оправи, женските со душа ги чекаат :rofl: (facepalm) :rofl:.
    И беа, и не клецнаа :rofl:.

Туку, да ви се пожалам :(.
    Јас горда, горда пишам дека мм ја носи бурмата, а он...;( ;(.
    Сестра ми ми пише, читам пишала си на фемина дека бато га носе бурмата, па да ти кажам не га носе :o. Изгледа голема му е, ослабеен е 27 кила :!:.
    И пишам му на мм, а ти не га носаш бурмата, а :@?
    И ми пише, па на работта не смеам да га носам.
    Викам, а после работта?
    Вика, е сестра ти знаа дека сум женен де (демек со неа само оди на кафе).
    Викам, а другите?
    Вика, а бе голема ми е и ти.
    Викам, па можеше на почетоко да го кажаш тава.
    Вика, можаах, ама секс си е секс, каков и да е :o :punch:.

И другиот ден на паузата на работата ми пише, шо беше штосо со бурмата?
    Викам, мислаах дека га носаш.
    Вика, а бе не смеам тука, а и кога ги вадам ракавиците може да ми летне, да га изгубам.
    А и шо те ебам, па ти објаснувам :^) :rofl:.
    Два дена ми објаснува, а јас на заебанција прашав, па и што ми објаснувал се прашува :fubar: :rofl:.
    Како Цацко од к-15 кога оди да бара компир на петти спрат од Тошо и додека да стигне, од многу размислување сфати дека може да јаде и нешто друго :rofl:.

На крај, џингл со поздрави и честитки:
    @nena2010, среќен роденден со закаснување и да ти се остварат сите желби и соништа :).
    @DVAANGELA фала за двојниот поздрав во СП :D, голем поздрав и до тебе :* :hug:.
    Исто и до @MilaP :* :hug:.
    Да не ги заборавам и @referentka и @Sesil кои ме поздравувале, а не сум возвратила на поздравот :* :* :hug: :hug:.
    И еден онака за @vitamina :* и @sanjaeva :*.

П.С. Постот го пишам од 9 оти снема струја :@, можело и друг да ти го засере денот, не морало јас да се мачам да станувам :devil:.

Ај да ве читам сега, во меѓувреме напишани 100тина пораки, безмилосни сте, мајке ми :doh:.

Имајте убав празничен ден :hai:.

green.eyes, Cka, Barbie20 and 27 others like this.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Убавини. :)
    Земаш меч, трчаш кон замокот и се филмаш. Поубо, здравје.

Sesil, Annath, Espadrila and 6 others like this.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Која од вас беше експерт за кактусчиња? Ми донесоа кактусче за роденден не знам како да го одгледувам.

Lady Phoenix and zhap4e like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не знам за вас, јас за пријатели да посетам.. еден ручек да истерам во едно место во Жил Верн стилот...да се прошетам по Букурешт^_^ и толкуз.

Нена, @Viktorijaaa5 e мојот кактус-гуру:D:D Еднаш месечно вода. На крај или на почеток на месец, да ти е полесно за ориентација. Друго ништо не му треба. Вики ќе те упати околу течности и други работи:$

Annath, Sesil, JuLleE and 9 others like this.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

А треба да го пресадам?

Attached Files:

12. Dust

Dust Game Over

Ај бе сус :x :D
    Што имало во Романија?
    Се што нема во Македонија.:rofl:
    А демек не треба да се смени малку окружувањето? Малку е сиво во СК? Полно со коњи :drunk:

Отидов јас на ручек :hai:

13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

На работа сум, а се би дала да сум дома во пижамки и да легачиме со малиша и мм:worried:
    И денешниот ден, еден од оние дежурства кога доаѓаш колку да ти се расипе денот.
    Немам работа|(Имам де,ама ништо страшно.

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Да,фино би било да го пресадиш. И јас имав едно малечко, Трошка и го пресадив...земја со ѓубриво ќе им објасниш во било која од цвеќарите и ќе ти дадат:) Одма живна пинѕурот откако го пресадив.:)

green.eyes, Sesil, Annath and 9 others like this.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Јас мислам до Метеори една екскурзија да направиме(ова од сонот на @sanjaeva ),колку за загревање,па после да фаќаме возот за Сибир.

А еве и едно преубаво селце на југот на Франција,во Прованса.Ез. France-Eze-Artist-Gallery.jpg

16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Мене ми е дoсaднo..пa aјде еден пaтoпис oд Рoмaнијa.
    Oд кaкo пoминaвме нa гр.премин Клaдoвo, ме зaчуди тoa штo гo гледaм. Убaв, ширoк aвтoпaт. Свежo oбoени ленти. Нo..тoa зaдoвoлствo трaеше крaткo. Нa деснaтa стрaнa гo oстaвивме Турну Северин, без дa гo пoсетиме...иaкo ветувaше дoбaр шопинг (гoлеми oбјекти сo пoзнaти нaтписи ги гледaв вo дaлечинa).
    Пaтoт нaбрзo стaнa пoтесен и без исцртaни ленти. Пoкрaј пaтoт чудни куќи сo чудни крoвoви
    images-4.jpeg images-3.jpeg images-2.jpeg
    Oнa штo ми беше интереснo е тoa штo сите куќи беa пoкрaј пaтoт. Не пoстoи втoр ред куќи. Грaдел Митре, Стaнкo...пa синoт нa Митре не дo тaткo му, туку пoкрaј улицa нa прв прaзен плaц.
    Жените и млaди и стaри беa сo мaрaми. Ми кaжa шoферoт декa биде Влaинки. Кoлoритни мнoгу.
    Нa oние ретки местa кaде немaше куќи пoкрaј пaтoт се гледaaт искoпи нa нaфтa, бушилки. Ми беше чуднo.
    Нaидoвме и нa диви коњи кoи трчaa пoкрaј пaтoт.
    Инaче...ни бензискa ни ништo.
    Пресвиснaв зa кaфе.
    Зaстaнaвме кaј еднa "кaфaнa". Тoлку мирис нa мaмџуријa немaм изеденo цел живoт. Oдврaтнo.
    Кaфе ни пoслужијa вo минијaтурни шoљички. Мoјaтa и негoвaтa рaзлични, тaцните oд 3 и 4 сервис :)
    Нoќтa стигнaвме вo Вaлчеa. Буквaлнo целиoт грaд е стaри згрaди, пред кoи имaше бунaри...дo скoрo немaле вoдoвoд вo стaнoвите.
    Хoтелoт...убaв, чист.
    Луѓето...сите кaкo исплaшени. Кoгa збoрувaaт не те гледaaт вo oчи. Глaвaтa нaдoлу.Пoкoрнoст, пoслушнoст генетски всаденa oд Чaушеску.
    Секнд хенд прoдaвници...200. Oд aрмaни дo бoс и версaче се нaoѓa се. Рoмaнците не бираат мaркa, туку дa е дебелo, тoплo. Се изнaкупивме кoшули и свaштa нештo зa пo 1 еврo. Пoвеќетo и сo етикети. Другите...чисти, миризливи.
    Oд другaтa стрaнa , кoгa се oди преку Русе е другa приказна. Тaa е пoчестa релaцијa, пa некoј друг некa кaже импресии.
    Јaс би пишувaлa вo стилoт нa @promeneta aмa ме прекинувaaт пo дoмa, пa сегa ни читaм ни кoрегирaм.
    Нa крaј нa крaиштaтa, дa прoшетaме пa ќе видиме штo е и кaкo е.
    Мoјaвa прикaзнa е oд пред некoлку гoдини.

17. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден.
    Се крчка ручекот и цела куќа мириса :lol:.
    Дремна детево малку па се распишав и расчитав по темите.

Соништа...
    Сите фази ги имав до сега.
    Ранецот на грб и на железничка па на тепка во кој град ќе одам со возот. Пола Германија така ја имам прошетано.
    Пали колата(ок јас совозач:D ) и спонтано сме решавале не само кој град туку и која држава.

Сум заспала во кола, некаде во Франција гледајќи накај морето само бидејќи не сакавд а се враќам дома па сме продолжиле да возиме наместо да се вратиме дома.
    Во еден ден сме ги извозиле 3-4 држави и сме успеле да изедеме по еден оброк во секоја од нив.
    Дневни тури кон многу европски метролопи...

Највозбудливи ми биле скандинавските патувања, делумно со Фери делумно со кола долж земјите.
    Вода, зеленило и сино небо.
    3-4 Пати ги имам посетено Данска, Норвешка и Шведска на тој начин.
    Секој пат друга рута и друг град.
    Финска ми остана неостварена желба која за среќа избледнува со текот на годините.

Можеби повторно да ја шетам Италија, да возиме долж морето, малите гратчиња и селца...но сега со дечиња да ј адоживеам на поинаков начин, постресен :tmi::rofl:.

Скромни соништа за наредната година ми се викенд тука

http://www.focus.de/regional/muench...schloss-eines-maerchenkoenigs_id_3648864.html

И летото одмор било каде, најреално Грција, со мадам, бебушка и мајка ми. И те како ми е потребен.
    За подалечни дестинации ќе почекаме деца да опркнат.

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Со муабетиве за патувања, ме потсетивте на една моја желба, па и животна да ја наречам, а лесно остварлива е;):tmi:Баш сум скромна.
    Месец дена одмор на Јадран, возење по јадранска магистрала, од доле, угоре...убавина.
    Вози,застани,касни,пивни,прошетај,пробањај се,легни...утре пак...задутре исто...и така со денови...
    Можеби,во некои поубави времиња.

19. Peco

Peco Форумски идол

Макарони ќе јадам бе, не јадам компири :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Annath, promeneta, Bozica1980 and 4 others like this.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Леле што е убав :inlove: имам исти ама на твојот боцките му се почесто наредени и имаат поубава нијанса,се гледа дека е свеж :)
    Пресади го во поголема саксија,напрај му дренажа одоздола со камчиња некој слој па земја од кога ќе го засадиш стави му наколку капки вода колку да не е скроз сува земјата.
    Еднаш месечно по малку вода,нека ти биде до некој прозор на светлина може и во ладна соба издржуваат до -4 :)
    Јас таков добив лани за 8март па сега види колку е пораснат
    20161011_134237.jpg
    Пушта и бели цветчиња :)

Јас пред 2 дена добив нов кактус на подарок,абе колку се израдував не сте свесни ептен не очекував.Гледала на фб на инста какви слики имам а да не ми купи некој што веќе го имам,па го пресадила во украсна саксија и камчиња му наредила одозгора за декорација.Е такви луѓе ценам кога се гледа дека поклонуваат од срце :)

mila89, Petar80, bittersweet and 29 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.