Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Среќа што имам можност од време на време да шетнам негде, инаку најискрено не би останала овде, а ги имам сите достојни услови за живот. Не се жалам, ама мислам дека можеме многу повеќе.

На Esmeralda-MD, Annath, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кaде ме виде мене нaжежaнa и увреденa и испaниченa штo си ме прaшaлa зa инфoрмaции лични? Сaмo кaжaв декa не спoделувaм a тoa ти и сaмa гo знaеше. Мoжaм дa кaжaм кaкo те читaм меѓу редoви и дa прoдoлжиме сo дискусијaвa дo бескрaј, aмa не ми е денoт. Нaмерa немaв тaквa дa дискутирaм денес нaширoкo, пa и oвa штo гo пишaв мнoгу е. Пoздрaв

На Dust, Lilit и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Добро Јунг(facepalm)(facepalm) у реду. Смири страсти:D

На nena2010 и Bridget им се допаѓа ова.
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Ај Ординари д клаун да се избаци со МНОГУ битно питање
    Дали носите трендовски бои?

На Esmeralda-MD, Bozica1980, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ееее, не сте чоек да дозволи дискусија. Ептен забегувате.

Секогаш некој со некого се фаќа за гуша. Има ли потреба од такво нешто?

@Ordinary носам скоро секакви бои, така да увек сам у тренду.

На Peco, Barbie20, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    |(
    Човек да не може да се израдува.
    Од љубомора вакви работи што пишуеш]:) :fubar:.

Ординари носам едни исти. Сиво, тегет, кафено, црно...во комбинација со бело или беж. Не сум по експериментирање или трендови

На galapce, Esmeralda-MD, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Што се испокаравте бре жени?! (facepalm)
    Ајде гушка за сите :hug: и добар ден..

2011 заминав за Њујорк, уште како студент. Требаше да останам 6 месеци ама јас останав преку година.. Најдов работа со областа што тогаш ја знаев најдобро, сосема случајно и тоа бидејќи прочитав еден хрват во група на ФБ дека бара ..тоа што бара
    Во тоа време студент (стипендист) на фон, детективи и безбедност -2год, плус политички науки прва година завршена..
    Работа по струка секако дека никогаш не би нашла..
    Кога кажав на моите дека ќе останам барем уште 6 месеци, скиснаа..
    Откако после месец дена видоа дека всушност многу ми е поубаво таму него во МК, им стана јасно дека веќе не "барам" одобрение или мислење од нив..
    Но работите во МК тргнаа во чуден правец..
    Решив да се вратам и да продолжам еден бизнис каде што татко ми заглави..
    Меѓувремено дипломирав, магистрирав (ова не по моја желба), заминав многу пати на месец-два работно надвор од МК, моите се навикнаа..
    Ми понудија да работам во истата фирма во претставништвото што го отворија во Германија и прифатив..бев, дојдов на "одмор" т.е за свадба, татко ми имаше излив и останав..
    Дали ќе одам пак? Да!
    Дали ќе ми е тешко со оглед на здравствената состојба на моите? Да!
    Дали тоа ќе смени нешто? Не!

Да се разбереме, мене Америка може да ми биде и во МК.. за добра плата нема да трпам, имам извори, едно дете во фамилија..

Мене МК ме гуши.. луѓето, околината, малограѓанштината, корупцијата, криминалот..
    Ми сметаат многу ситни работи што не ми засметаа ни за момент додека бев на пример во Њујорк..ниту во Франкфурт.. ниту било каде на друго место.
    Мајка, татко, најблиски пријатели...фалат, не викам не. Ама до Њујорк 550 евра е повратна, до Франкфурт е џабе, моиве се веќе официјални пензионери и можат кога сакаат да фатат авион..

Среќата, исполнетоста и слободата ви ги посакувам на сите..да живеете таму, баш таму каде што ќе ги имате овие три работи. Без разлика дали е тоа Скопје, Охрид, Берово, Лондон, Њујорк или штотијазнамкаде ...

Лилит.. бидејќи одамна те гледам дека се распрашуваш.. дипломиран детектив, дипломиран политиколог, ако до пред некое време бев само специјалист по безбедност, сега сум магистер :party:
    Работно искуство во изработка на каталози, човечки ресурси и водење на фирма (ова чудово нема назив, сам свој газда (facepalm):D)
    Ни ден работен стаж во струка.
    ЕКТС значат нешто..зависи од кој факултет. Ако не си ја знаеш работата, џабе. Мене прв ден пред 5 години, ми тупнаа 10 страни текст, еден куп слики и ми рекоа, направи каталог за Хилтон.. имаш 3 саати, до каде стигнеш, до таму. Макар и пет страни да се..
    Така да, ако си добра во она што го работиш, секаде ќе најдеш работа.
    Извинете на долгиот коментар, не дека ве интересира мојата биографија :D туку за муабетот на лилитка и општо..

На simonka93, Peco, *Amethyst* и 22 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Да беше за неа, немаше детски да биде туку -паметно резонирано ]:)]:)

На Barbie20, galapce, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јок. Само бои што ми стојат, а имам периоди кога сум убедена дека некоја боја не ми стои и после некое време... чудо се дешава, ја преоткривам:$

На galapce, Esmeralda-MD, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Црното преовладува кај мене.
    Кошули во сите бои.

Искрено, не следам трендови на бои

На Esmeralda-MD, Bozica1980, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Реков од среден живот никој не бега. Ама кај нас ситуацијата е таква што едноставно те принудува да бегаш.
    Кај мене не е проблемот да оставам фамилија, и така сум без нејзе, проблемот е што многу вложив во образованието и сакам да се реализирам. Плус неам бг пасош.
    А пишав, да не откривам каде, и со диплома од Правен од МК можеш да најдеш солидна работа, ама треба јазик. И ако, јас да работам 3-4 години и во фабрика, а потоа се снајдам со добра работа и те како ќе прифатам.
    Овде седам добри 3-4 години без асална работа. И јас и мм. И двајцата образовани. Зависни од фамилиите. Работиме работи што се најде, за некои основни примања.
    Имам спомнато дека цела фамилија ми е иселена, дека татко ми ни кога сум се родила не бил дома.
    Да не спомнувам родендени, матури, свадби, колку пати Бадник сами. Последните години бевме и поделени.
    Сега сум сама. Син ми се се роди, татко ми сам со брат ми славеше во друга земја, сега ќе правам роденден, слава, они нема да се. И еден куп емотивни ситуации кои болат.
    Ама, таму им е подобро.
    Лесно ли и е на мајка ми цел живот сама, сега со поделена фамилија. Не и е, ама секогаш вели одете каде сакате, каде што вам ви е убаво.
    Јас сум премногу приврзана со семејството, ама сум гледала и иселенички визи и за Канда и Австралија.
    Тие ми се семејство и ги сакам, ама сега имам и сопствено семејство и морам да мислам и на него. Каде сметам дека би имала услови за подобар живот, таму би отишла. А мајка ми, тако ми ќе бидат посреќни да ме гледаат мене среќна и со услови за живот, па макар и на скајп, колку и да боли, отколку да се чудам како да го преживеам месецов, ама да седам до нив.
    Реков, во Ск е друго, кога имаш плата, позадина, стабилност, многу нормално дека тешко ќе ти е да си одеш, да поченш сам. Ама кога мораш, кога од тоа ти зависи иднината на тебе и твоето дете, ќе стиснеш заби, и ќе заминеш. Ќе боли, ама повеќе боли празниот џеб.

На simonka93, Peco, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne nosam trendovski boi.
    Najcesto preovladuvaat temnite boi kaj mene bez razlika koja sezona e.
    Kosuli imam vo site boi,blagodarenie na mm i zolta imam,mojata najomrazena boja.

На Esmeralda-MD, Bozica1980, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Имa пoтенцијaл Лилит aмa се гледa декa пoчетник е и премнoгу нaпaднo и импулсивнo нaстaпувa, вo стил -чекaјте сегa јaс дa ви кaжaм штo знaм и штo сум читaлa и штo кaжувa мoјaтa интуицијa. Се гледa субјективнoстa вo психoaнaлизите. Ќе препишaм нa млaдoст. Тaквa бев и јaс нa пoчетoците :rofl:

На galapce, friendy, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Остај, лошото е што сега ќе се дуси и тоа мене ќе ми се лути и ми се лути повеќе од тебе:D (ама нели и ти така):P а не сфаќа дека, it takes one to know one.:D Кај и да е ќе стаса до тука и тогаш ќе направиме систерхуд:rofl:

На friendy, Jas! и Ordinary им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Тебе пoвеќе те свиѓa зaтoa пoвеќе ќе ти се лути :envy:

На Bozica1980, Jas! и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Знам.:( Она не знае дека најбич сум со тие што нај ги сакам.:( Од татко ми е вкоренето тоа,генетска и секаква друга фалинка ни е. :( После се мириме со мито и корупција.:D
    Јабуки и јогурт:envy: Евтина сум. Треба да поработам на тоа.:rofl:

На Bozica1980, friendy, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Толку време сме овде на иста тема и се научивме веќе кој како дискутира, кој што сака да каже, кој е темпераментен, кој знае ,,зелена,, да скине...
    И пак исти дискусии, пак ситни и едри боцки.
    Ко некое осило сме.
    Море терариум :rofl:

На Peco, Barbie20, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    33.894
    Kaj nas doma tatko mi e najgolemiot placko. Ne deka drugite sme bez emocii, ne deka na majka mi e lesno, ama ne pokazuva odnosno se trudi da ne pokazuva koga zboruvame za zaminuvanje. Taa ni e najgolemata poddrshka.
    Jas go citam tatko mi mnogu dobro bez zbor da kaze. Ne saka da zamineme i eve kolku pojasno mu stanuva deka sme cvrsto resheni omeknuva i svesen e deka e toa najdobroto reshenie za nas. Vo posledno vreme mi zboruva i za finansiska pomosh za pocetok dodeka se snajdeme.
    Dodeka da dojde momentot znam ke padnat ushte mnogu teshki muabeti, ponekogash i neprijaten molk pomegu nas.
    Emociite site gi imame, ama ne ostavam tie da me vodat vo zivotot. Ednash me zeznale i nikogash poveke.
    Na pocetok mozebi nekoj mesec sinko ke bide tuka ostaven so baba i so dedo, mozebi i mm nema da dojde odma...verojatno e deka ne ocekuvam se da se sredi i realizira za najkratko vreme, svesna sum nevozmozno e toa.
    I sigurno nema da padnam bolna i da se otkazam od mojata cel tuku ke rabotam na toa da uspeeme.
    Bez nesto da poseesh nema ni da ozneesh.

Se soglasuvam potpolno so iznesenite stavovi na @Bridget i @danichap .Ne bi dodavala, odzemala nishto od veke kazanoto:)

На kuc, galapce, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.427
    Пак не ти ја разбирам функцијата и поентата.
    Па ако немаше намера што воопшто се впушти во дискусија со некакво мислење?
    И аген, ај препрочитај што е пишано, а не да скокаш, јас знам да си жаба, ама претеруваш, никој не рече дисфункционални ако и ти баш за тоа се фаќаш или треба на глас да дојдам и да ти препрочитам? Со тоа, ти немаш право што скокаш, зошто не си ни сфатила што е пишано. НЕМАШЕ за цел да носи некаде, а ако веќе имаше, е неутрално, та дури и и има тенденција да е на страната на оние кои заминале. И сега? Извини што мислам дека некому ќе му биде интересно ко фан факт да се разбере себе си.

И пак не разбрав во која функција си и каква врска имаше со тоа што го пиша, или адвокат си?

Прашањето до тебе уопште немаше врска со тоа што те прашав(ме), но ти одлучи да ми обратиш на лична и зајадлива основа наречена Јунг што е само глуп обид да се апстрахираш од моментот дека ти поставив(ме) прашање на кое ти не сакаш да одговориш, бидејќи не сакаш да дискутираш, а сепак имаш мислење. Смешки. И не мораш да го одговориш пошо нели си имаш свое право, само да знаеш дека пристапот и начинот се лоши и глупи, особено зошто ништо не си разбрала и параноишеш. Kaко сакаш наречи ме, моето не беше за таа цел.

Цело време се трудам да ти кажам - ОК ако мислиш дека така ТРЕБА и ги делиш луѓето на кенкачи и храбри по тој основ. Ама од твоја позиција на живеење имаш што да кажеш? Дали ти би заминала, зошто да, зошто не, да зборуваме реално, а не празни муабети - еј јас вака мислам дека треба и хаха-хихи, ние-вие. Из висине е многу лесно да се збори. Иако имам предност, па не си дозволувам да зборувам из висине како треба со ароганција, кажувам како Е мојата фактичка ситуација. Одлуката денес, со одлуката утре, може да бидат тотално различни и исто така е во ред. А околу паранојата за психоанализата, препрочитај прв параграф и врати се пак на мислењето каде беше првично пишано, па носи празни заклучоци пак.
    Секој си ги кажа своите позиции зошто да, зошто не, се повоодушевувавме на ова и она, се конфронтиравме за ова и она, само ти у средина Македонија крекаш од една осамена бара и сањаш за Тихи Океан. Ти кенкаш, крекаш или правиш храбар квантен скок до Америка? Ете тоа е муабетот.

Ај договори се сама со себе, сакам кажам, не знам речам, зошто јас не можам да ти ја спојам идејава. Ако некој те сфатил, го молам да ме цитира за да сфатам и јас.

Таков беше тонот дека те увреди зошто прв пат се случи да цитираш пост за тоа со таков изречен став.
    Се гледа дека не ти е денот и ок е. Редовно си го јадеме по некој, реков јас денес сум д лаки бастрд, ми се падна паричката. :D

На Cka и Dust им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Кои бои се сега во тренд:?:?

Имам од секоја боја,најмногу земјени нијанси.

Носам се што ми фаќа око,не сум роб на модни треднови,ама летово искинати фармерки купив.Така дискретно подкинати.Ама носење само надвор за шетање,на работа не.

На Barbie20, galapce, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.