Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Имам решение Џој

АМА КАФЕТИНИТЕ ЗА НЕГО....

Последна измена: 13 октомври 2016
    На mareane, evangelina.ina, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.927
    Допаѓања:
    110.237
    Добар ден!

Имам да се изјаснам по неколку теми, ама прво!
    Бабе кој те лажел златна парите да ти ги врати, најубаво слатко од зрели смокви прават во Валандово! Добро де и баба ми, она не е од Валандово, од Дојранско е, ама прави најубаво слатко од смокви. Ми текнува на убавите безгрижни денови од детството, тие малку што сум ги имала, на слаткомод смокви во двор кај баба ми, на лажицата која ми ја даваа да ја лижам и на осата меретна што ме боцна на јазик. Ниеден мед не може да се мери со шербетот од слатко од зрели смокви. Во бременоста препекав за мармалад од смокви, на крај некаде цела тегла изедов, со путер и млеко.

У вези уметничките работи, срамота е да кажам дека уметник со диплома сеуште нема една слика урамено дома. Имам во другата дома на југ една масло на платно, овде имам спремни неколку ама никако нанстаклар да ги однесам да ги средат. Фотографии имаме, во ходник една со три слики од бебуш и неговите први денови уште во болница, со дада имам, во трпезарија имам една до повеќе слики, ама нешто не ми праи мерак моментално, треба да ја откачам и да ги сменам сликите. Имам во спална една интересна инсталација од бебе, на врвка од коноп имам закачено со мали штипчиња неколку картонски рамчиња со баш бебешки мотиви, го надополнува неговото катче во спална. Имам налицкано неколку за развивање, стојат на маил пратени, чекаат да одам до некое фотостудио да ги извадам и да им купам рамки, тоа на ѕидот што е предвиден за фото колаж ќе седи. А дефинитивно ќе одам и да ги урамам моиве графики и пастели за во дневна, срамота е.

И последно, за лек за главоболка, и ја би рекла мафе!

На mareane, Peco, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    да не купи некој карта за Неша Бриџис за утре?

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Да куцнам и јас некој збор :D

Ќе почнам да си ставам точки како Променета, оти очигледно заборавам до кај сум.

Од уметнички слики имаме една со голема вредност, поклон за свадбата, лично од уметникот. Прекрасна е, ама си го чека редот.
    Кога ќе се средиме ќе ја вклопиме и неа.

Во аманет имам и една библиотека, голема колку цел ѕид, полна со книги со тврди корици. Цели комплети со книги кои ќе ги вклопам во мојата скромна библиотека.
    Во план е да бидат во посебно катче, близу најголемиот прозор со некоја убава клацкалица.

Слики од нас имам само во спална. Се надевам наскоро ќе бидат надополнети со уште многу нови спомени во проширен состав.

Имам празни рамки за по неколку слики кои сакам да ги наредам по хронолошки ред од неколку значајни моменти за нас. Да стојат над креветот во спална.

Од денес пак сама, само што ми јави мм дека патува и ќе се враќа касно овие денови.

На Annath, Peco, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.239
    Допаѓања:
    91.858
    Во старата дома има многу слики и тоа уметнички.Кога се вселивме татко ми бараше човек уметник некој што има разбирање да ги пополни ѕидовите дека беа многу празни.Дневната е многу голема а ѕидовите се цели со слики,при секое загледување во нив можеш да најдеш некоја фигура која претходно не си ја забележал,преубави се.
    Во мојата соба имав стикери лепено.

Овде имам некои рамки со слики од нас и некоја слика што била веќе овде,кога ќе имам свое би сакала да надополнам празен ѕид со некоја убава слика.
    Слики од моменти кои ни одбележале посебни денови во животот :)
    @Lady Phoenix преубави ви се сликите имам видено и во друга тема слики од тебе,во сеќавање ми е останата една како со гранки и цвеќиња на нив ако не сум грешка.И таа што ви е во дневна 2ра што ја објави овде е преубава :inlove: Во иднина сигурно ќе те барам да ми направиш слична ако си во можност :lol:

Денот преубав денес ама џабе заникаде сум ,полна сум со негативна енергија што е чудно за мене.

Поминувам секој ден покрај една тераса на која има кактуси,4-5саксијки со месеци не се подмрднати и ми изгледаат несредено,напуштено...:| дури се нервирам гледајќи ги,да можев би ги дотерала и би ги средила за на пролет да бидат уште поубави :lol:

На evangelina.ina, mareane, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Слободно Вики. А тие со гранки и цветчиња сега се кај моите во спална. Многу убаво се вклопија.

Деновиве ќе те поздравам со моите кактуси. :D Имам 2 плус еден сукулент, ама се мрднаа летово. :rofl:

На Annath, DVAANGELA, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  7. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Добар ден :hai:

Последните два дена ми се тотално фијаско (facepalm).
    Некни немавме струја од 10 сабајле до 22.30 вечерта.
    Цел ден си го поминав во полусон слушајќи ја Енџела до мене како расправа за Папс, некој ден и ќе се помочка жалната, она вика, мамо мочка ми се, а јас задремена по автоматизам одговарам, арно бе мами.
    После неколку пати се свестив што вика и кога скокнав, ќе скршев и некоја нога како што сум "спретна" |(.
    Таман реши рано ќе легнува, оти нели темно и тишина, дојде струјата и толку, и' помина дремката, па седеше до 3.
    Вчера стана во 14.00, порано не сакаше ни да чуе за станување, јас ја будам, она си заспива.
    Викам, ај барем рано ќе легне вечер. Лошо сум викала. Сношти заспа во 04.00 8-|.
    И пред да заспие и' се заканив дека денес ќе стане рано, па ако треба на глава ќе стојам :!:.
    Уклучив аларм, сабајле алармот ѕвони, пуштам тв на цел глас, и станува и вика, мамо дај ми млекце и земи далинЦкото, викам, зашо да го земам, вика да не говоре таа тетката (гледав Визита :lol:) и викам, аа не, ќе станеш и одма почнувам со папс...
    И виде, не виде, тргнува млекото и вика, дај ми ги папс да си играм :rock: :muscle:.
    Сега недоспиена од сабајле си заспа одма, и нане џоа бебенце :lol:. Она мене...:devil:.

Вчера викам ај ќе правам благо, па и слика ќе ставав тука да ве разблажам.
    И таман да го правам шамот, му текна на миксерот да заебава, не сакаа да вртат перките :@.
    И така и благото беше фијаско, исто како и денот :^).
    Додуша на вкус исто беше, ама на изглед катастрофа :nod:.

Вчера пристигнаа и торбиците за патувањето.
    Мм рече дека ќе се погрижи за се' и така и прави.
    Ми резервира карти, ми порачал торбици, пронашол и слаткарница за торта за роденденот на Енџела, денес отишле во шопинг со моите за постелнина и други потребни работи за нашето свечено пристигање... :D :l: :l:.
    Уште на прегледи да одеше за мене...:worried:.

@Esmeralda-MD, фала многу на убавите желби, не сум заборавила на нашиот договор за кафе, ако е некако можно да се видиме :* :hug:.

@bittersweet, и ти мене ме изнасмеа со англискиот превод :rofl: :rofl:.
    Се разжлембав на глас и одма радозналиот газ до мене, шо се смееш мамо, шо се смееш и кога ме тресна една по очилата да и' одговорам, носот уште ме боли :|.
    Така да фифти - фифти сме :handshake:.
    Додуша маж ми не ме опцу мене, тој сам се прашуваше што ми објаснува, нешто као Why am i fucking you...:rofl:.
    Инаку мм не пцуе, јас сум таа што секоја реченица ја завршувам со "украс" по навика.
    Не пцујам некој, туку во смисла, ладно нека си е.е мајката, ного досадно у пи.ку мајчину...:wasntme: :rofl:.
    Само писка по мене Енџела да не се научи да пцуе, па ми е намалено на минимум пцуењето |(.
    Исто е алергичен на зборови како простак, глупак, проста работа...
    Во 10 години еднаш толку ме извади од такт и само реков простак (повеќе за себе, да ја извадам лутината), ама ме слушнал и цела недела само службено правевме муабет |(.

Гледам за слики во спална правите муабет.
    Вие немате слики, јас немам ни спална :lol:.
    Ни во другите соби немаме уметнички слики, само слики од Енџела, така и научи да си го кажува името на 13 месеци, после милион пати од нас кажано дека Цаци е на сликите :inlove: :l:.

Зборувавте и за зимата.
    Како викаат, зимата е време кога се облекува омиленото дебело палто и конечно се опушта стомакот :rofl:.
    Јас почнав да се спремам за досадната зима, се наоружав со маркери, креди во боја за табла, сложувалки, папс обавезно...
    Многу е креативна Енџела иначе, ќе нацрта нешто и мене ме пита, шо нацртах мамо :lol:?
    Па јас додавам по нешто да заличе на полжав, или змија, или диносаурус...
    И јас развивам креативност (facepalm).
    Многу ми е смешна кога ќе седне на нокширот и не мочка, и ќе стане тажна и вика, с'лзичка ми тече оти не ми се мочка :^).
    Или пак, дај ми чоколатце да сум среќничка, пушти ми папс да сум среќничка...:inlove:.
    Еднаш и' викам, ќе ти го скинам газенцето и ќе го фрлам на Мечо, а она вика, нее, фрли ме у фиокичката со чоколатца и бонбонки :o :rofl:.

И да не заборавам, дознав што е даНката - даМката :!:.
    Гледа реклама за прашок и повтара, ги тргнува даНките.
    И викам, тава ли е данката бе мами, вика тава е, розова данка на фустано на тетката (во папс).
    Јас мислев англиски збор е (facepalm).
    И така, mystery solved :clap:.

И за крај мало мрчење ]:).

Значи поглупа и поочајна држава од нашата, амин :@.
    Секоја година свекрвата плаќаат данок на доход на сума колку што им иде, значи цела сума и сега доаѓа опомена да се платат околу 5000 ден. заостанат долг. Од каде тој заостанат долг, и тоа од неколку години собрани, и во УЈП не знаеле да и' кажат.
    Важно и' кажале дека ќе се блокира сметката ако не се плати (facepalm).
    На баба ми пак, и' дојде огромна сметка за вода и објаснението во Комуналец било дека инкасаторот не ја пишувал точно кубикажата и сметката била за сите неплатени и НЕЗАПИШАНИ кубици вода.
    Инкасаторот крив, а треба да платиме ние, иако сите сметки досега се уредно платени :@.

Убав ден на сите :hai:.

ЕДИТ: Дај да собереме петиција да ја тргнат од екраните таа Емилија од Семеен магазин, бетер антипатична ми е и од Кеира Најтли :puke:.

Последна измена: 13 октомври 2016
    На Esmeralda-MD, evangelina.ina, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    328.597
    Bev na kafe,na pica i vo market
    Sega karameli jademe so malata

Glavata me pusti
    Bitches fala na sovet za mafeto :D

Vie arni?

На Annath, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Штом си ти арна и ние сме арни;):):music::music::music::music:

На Tajnaotrovna, Peco, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.105
    Допаѓања:
    43.475
    Да ве поздравам . IMG_20161013_154455.png
    Колач со јаболки . Уште кафенце фали и релекс.

На Sky-butterfly, Annath, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    I dadoa odmor na seka. Za edna nedela e kaj mene. :party:

Rezervira sega karta, da bidam sigurna.:D

Cere zaspa. Sakam da spremam krezerce. Majka mi kupe artikli, jas ke go spremam.

Brzo se pravi, inaku ne sum mnogu za stoenje.8)

На evangelina.ina, mareane, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.780
    Допаѓања:
    141.913
    Helloooo.

Odvaj ve iscitav. Malata prespiva a posle pa kaj svekrva na gosti. Denovive na site strani rastrcana. Ocajno mi treba odmor. Samo edno kafe na mir. Na sonce.

Sega treba da sobram dokumenti za nov kredit. 22 dokumenti. Ufff. Poleka ke se napravi nasiot dom. Birame firma.

Se poveke sfakam sto znaci poddrska. Dodeka ne go imav maz mi se pravev sama. Koga ke recea na tv imam poddrska vikav e so e toa, bravo i vikal. Ama poddrska bilo da ti kaze nekoj deka veruva vo tebe deka sto i da bide ke bide tuka za tebe. Deka ke prekine ds spie ili ke jade ednas na den za da imas vreme da napravis sto treba. Slikovito, ne gledam ko dva vola koi so site sili ja vlecat kolata so zivot.

Za stranstvo...bi odela za licen i profesionalen razvoj. Majka i tatko ne bi me sprecile. Za niv e bitno da sum ziva i srekna i na kraj na svet. Placki od tipot prokleta je Amerika nema kaj nas. Sakam da odam vo edna Juzno ameikanska drzava radi profesija. Oni i Nov Zeland se svetlosni godini pred nas u taa struka. Evropa ne e nesto naj... ama sega imam dete i maz i pred da odam treba i za niv da obezbedam se. A da odam da crncime dvajca i deteto da ne si go vidam... ne. Bi odela so prethodno obezbedena rabota. Ama pak po kirii ne sakam. Sakam moj dom. Ako sum u stranstvo nema da imam moe. Ke imam GAZDA. A ne sakam. Imam cicko koj vo Francija 50 godini ziveese pod kirija edinstveno so uspea e nadvor od Pariz da kupi garsinjera za edniot sin.

Postov od koa go pisuam. Bev na gosti i si dojdov.

Za detskata soba planirame stotici mali sijalucki so potenciometar. Jas i mm se razgaluvme so wc za nas dvajca og 10 kv i garderober od 10 kv. Ako me cita proektantot sea me poznal :)

Trevnikot i bazenot ke cekaat ponatamu. Koga ke ve kanam na kuka sakam so stikli da dojdete da izdupite zrmjata za treva pobrzo da nikne :) planieame zabava so DJ za vseluvanje. Ah... a uste ne sme pocnale :)

На crazylady, mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    173.436
    Се изнашетав денес..станата од 6 (facepalm)
    Ќе купував и фустан за утре..како не :worried:
    На свадба сум кај пријателка..ќе се најде нешто веќе носено :D
    Денес ќе ме утепаа двајца со велосипеди сред ГТЦ...добро бе каква култура е таа со точаци низ трговски?
    После тоа ми иде една ромка со дете во количка и стомак до заби, ми вика - купи ми нешто да јадам... Сакав да и речам - кој те забремени нека ти купи..ама ајде преќутев и и купив атер за бебето..
    После 2мин стоење пред она спизокото, иде жена накај 60год дотерана, панталони, сако, ташна..и ми вика - имаш 10 ден да си купам за јадење?
    Мислам WTF... не сум социјална служба :@
    Она дотерана, јас раздрапана во дуксер и делувам како милионерка а (facepalm)
    Кај отиде срамот? Културата?
    После се оптегнав 100евра во плик, го залепив и мислам доста е пари давање за денес...а со оглед што ќе одам сама на свадба, доста е и за утре |(
    Ми се мрчи денес (n)

На evangelina.ina, mareane, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    328.597
    Nije ti dan dust :D

На Tajnaotrovna, Espadrila, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    173.436
    Ептен сум down..
    Некој малер ме затера неделава..што почнав, зафркнав :D

На mareane, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.340
    Допаѓања:
    261.578
    Искрено и мене ми се оди на свадба :P Ќе се задоволам со роденден во игротека :^:
    Се скарав со ѕверка џуниор и не попуштам овој пат. Дали револтот од градинката го канализира со лошо однесување, не знам ама знам дека ич не ми се допаѓа кога е таква :|

На mareane, Annath, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    173.436
    Утре на "мој" терен сум на свадба - во Бела.. ќе се изнаспијам попладнето па само ќе претрчам на свадба..
    Не верувам дека ќе играм, од одењево уште толку кичмава ме фати..
    Свадби сакам инаку... зависи кога-како...
    Ама некогаш ич немам желба, не знам зошто..
    Особено кога ќе почнат со она - ајде и на твоја глава бла бла...

На mareane, Annath, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Ние удривме една расходка и сега јас легнав на спална, малата во креветче...
    Јас викам спиј спиј, а она од урлање и тресење секој момент ќе го разглоби креветот.(facepalm)
    И мајка ми дојде на помош, и она вика спиј спиј и си прилегна на спалната:rofl:.

Да заспие па салеп да си направам:coffee:

На evangelina.ina, mareane, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Добар ден женски. :)

Ве читам, ве читам и не можам да ве дочитам. Ама не се откажувам. :D
    Сабајлево станав, доручек и кафе, па средував и седнав да ве читам, дојдов на работа и дури сега ве дочитав.
    Успат си купив и чизми. Вчера ги видов ама се мислев дали да ги купам, и замислете вчера сонував дека сум отишла да ги купам, па денес пред одење на работа тркнав да си ги земам. Па ај пробувај едни, па други заборавив на времето и закаснав на работа. И на крај пак си ги зедов првите. :)

Зимата ми е омилено годишно време. Лето не сакам воопшто. Не поднесувам топло време.
    Обожавам костени (варени, печени) , тиква, топли напитоци (најчесто чај од нане со лимон).
    Зимно време сум најчесто дома, стуткана со ќебенце, книга, серии. Не сум тип кој сака да шета, па ретко се слчучува да се наоблечам убаво и да шетам по снегот. Преферирам времето да го минувам дома покрај оган. :)

Кога сме кај сликите..дома кај моите нема соба кај што нема слики. И уметнички и наши фамилијарни, во рамки.
    Кога добро ќе размислам кај вереников нема ниту една слика, ама ко ќе си реновираме сакам да имаме по некоја слика. Да не биде пусто. :)
    Веќе подолго време во план ми е да ставам наши слики на усб и да ги развијам и ставам во рамки во нашата соба.
    Во спалната, здравје би сакала да имам некој интересен тапет зад креветот. :)

Некој расположен за кафе? :)

На evangelina.ina, mareane, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Сте вареле ли сутлијаш со салеп некогаш? Го бива ли со оризот, да не го фрлам арч да праам?

На DVAANGELA и Izdrzliv им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.