Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Дилке јас и ти климактерични жени.:rofl:
    Се прашувам дали кога ќе бидам баба ќе имам некој мир.
    Уште тоа да го видам чудо.(waiting)

На ozbilnazena, tinan и Daleron им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас бебиња не чувам се изјаснувам јавно, кој сака нека чува (леллеелел јадење л*јнаааааааааа) да даде Бог да дочекаме.Е јбга јас сум другарка со Климе и Хашимото ама ти?

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Каскам и јас..полека и сигурно...

На ozbilnazena и Daleron им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    [​IMG] по мене не каскаш [​IMG]

11219101_672058612940835_7804561478577045611_n.jpg

На ozbilnazena, tinan, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Денеска гледам сте нерасположени ја сум бетер од вас овој месец ама од бааѓи обврски и случки немам време многу да ја мислам а поарно било така

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Се надевам периодот на кварови во куќава заврши.Аман веќе.
    Не влеговме во финале.
    Не знам што денес за доручек и ручек а богами и за вечера.
    Нервозна сум,ме фаќа лудило.
    Ама вие имајте си убав ден,и да ве поздравам со мојот расцветан кактус-сукулент.На него баш се радувам.
    4.jpg
    :coffee:

На Lady Phoenix, bittersweet, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @lunicka lajkot e za kaktusot

Se drugo da mine brzo i da e zaboravi.

Dobro utro!

На sesilija, bittersweet, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.304
    Добро утро! 8)
    се што е лошо да мине побрзо и да се заборави, кај сите!

И од мене лајкот е за кактусот... имам слични во тревникот пред ординација, чекам да пуштат цветови (пуштија, уште не се отворени) :D Кога не успева ни трева, само кактуси спасуваат работа. Море не знам ни овие моиве дал се кактуси, дал нешто друго, ама сукуленти се сигурно, имаат листови како алоето, само подолги и потенки, и единствени се што виреат на ова што требало да биде тревник. Трева ни за лек :lol:

Иначе, за Даниел ми е мака, само тој да не се разочара. А тоа што не влеговме, се знаеше. Кој ја рецка Македонија бре :( и Паркети да им ги пуштиме, да се соблечат таму на сцена - и пак во финале нема да влеземе |( циркузи!

Кафе ќе пиеме? Ќе вртиме шолји? :P да си кажам со време, немам поим од гледање :P

На sesilija, joy1, lunicka и 8 други им се допаѓа ова.
  9. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Блаогодарам на кафенце :)

Момето ми е со температура 39,5 веќе втори ден па бев зафатен со фервекси,... чајчиња.. попари... облоги со оцет....
    Ај ќе се ослободам па ќе пишам.

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    WORRIED.BT јас те жалам.
    Бог нека ти даде сила а на свекрва ти побрзо да и биде подобро, да се поврати од ударот и да може сама да оди до вц и да ја движи раката...Инаку да не даде Бог таква состојба никому...
    прво не си способен за себе а ги земаш на шија сите дома. Ама нели е родител го родила не ќе ја фрли. Од хранење, облекуване и пресоблекување, одржување на лична хигена а посебно ако е во лежечка состојба да се внимава да не добие рани по телото од лежење.
    Го јадев тој стап со свеки моја, само нејзи нозете и одеа рацете не можеше да ги движи некое време.
    Пусти канцер и ја зеде градата, велеше требаше бог да ме земе да не се мачам јас а и вас.
    Ама не било така пишано, од едно се спаси за ова истово да ја смести во вечниот дом.
    Само неа ја удри и не се разбуди.
    @zalosna честитки за договорот:d::d:
    Нека биде топол дом исполнет со многу среќа, радост, смеа.
    А и со принова нека биде куќа весела:angel:.

Лунке јас куќната дипломатија ја предадов на тетка ми :devil:
    Па ово онако ово овако, види то тамо ово вамо.
    Утрово и велам јадна снаа која мајка ќерка одвише имала па код тебе ја послала.
    Жени бре ја свекрва имав бог да ме убие злато жена бре... оваа секое идење ми постави ред и правила...
    И велам ма носи се и ти и твои правила код мене како ја свирам тако се пева :devil:
    Е жени друга работа немам па ќе и одам по газот и лудите идеи.
    Ја карам пустата и викам ту ете ја, оди кај оди кај мене дојди.
    Ми вели душа ти чиста ал језик ти дугачк:rofl: Ќе си умрам млада и зелена:tmi:
    Дилке мор ти што се жалиш:) ќеркичка си имаш, мама си ја имаш, бог здравје нека и даде.
    Дечкото го вртиш, по потреба кад треба8-| :wasntme: Добро не викај, и ние мор ги вртиме:emo:
    Ќе чуваш ќе чуваш и оро ќе играш, мор бабо ќе те викаат и за рака ќе те држат:angel::angel:
    Живот ќе ни продолжат а памет колку ќе даде горнион:D Бабе ај нетуку кукај стај кафе:!:
    :o Отиде Озбилнава:D чек да ви посакам убав ден инаку ако продолжам големо ќе го истерам:D

На WORRIED.BT, mareane, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Добро утро девојки!!!

f804e2073e69088bcd8c47ecd3a03919.jpg
    @Annath kафе може :coffee:, а за гледање и јас незнам, ниту гледам, ниту сакам да ми гледаат :D... Не сум свртела шолја со кафе уште од времето кога бев млада девојка!!! Сега, нели сум повозрасна девојка 8)!!! Забавно е, но не благодарам!!! Некако од секогаш сум била против тие „гледања“ и претскажувања... Што треба да биде, ќе биде, кога си треба 8)!!!
    @lunicka и од мене лајк за расцветаниот кактус. Прекрасен е (y)...
    Кога се омажив за мм и дојдов во оваа куќа свеки имаше безброј кактуси, од различни видови... Жената обожава цвеќиња (y)!!! Но, кога ни се роди постариот син мм сите цвеќиња со „боцки“ ги исфрли... Толку многу се плашеше дека детето кога ќе прооди ќе се боцне, што сите кактуси, палми и слични цвеќиња отидоа во канта!!! И толку, веќе никогаш дома не внесовме цвеќе со боцки!!!

Тинан, браво за грижливоста :clap:... Така треба, побрзо излечи го момето!!!
    Но, ме збуни кое е ова моме?!? Бившото или некое друго???

На bittersweet, anel, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас се заинтересирав за кое моме се работи @tinan :lol:

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.490
    Таман сакав да пишам нешто весело ми доаѓа дома писмо за присилна наплата за данок на имот за 2011 и 2012 а двете сметки ми се платени. Сега ќе треба да прочепкам и да ги најдам само не знам кај да одам да се расправам а да не ја блокираат сметката.
    И за тоа е изминат рокот а јас пликот денес го добивам.
    Аман веќе аман !

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.397
    Еве ме и мене девојки:).
    Најадена, напоена, исчешлана...да не ме мислите:rofl:.

Денес среда, ден за лепота па во недостаток на социјални активности (а и оти сум успорена снимка де) пола ден ќе се фрцкам спремам. Миење коса, фенирање, пеглање ми е ужас.
    Додека сум завршила не само што сум се уморила како да сум истрчала маратон на стадион туку треба втор туш да удрам:sweat:. Јас се гледам во огледало, си викам како кит сум, ама од оние слатките де, а во болницата таа ми вика мал ми бил стомакот:devil:.

Туку пишав нешто слатко и ми текна едно тортиче сум си купила. Плус во форма на срце...ќе му седнам после^_^.

Туку викендов бевме шетнавме во еден од поубавите предели во околинава...не баш околина уствари, едно село на саат од тука.
    И знаете кога ќе здогледате нешто што ќе ви остане на срце. Е така и нас една стара куќа на преубава локација.Поглед директ на река по која пловеа бродови а околу лозја, така на повисоко подискачена:inlove:.

Се вљубивме луѓе.

Одма мојов скрои план да руши. гради...
    Само мал проблем. Не е за продажба:rofl:.
    Денес се отчукал во катастар дознал сопственик и крои стратегии како да се исконтактира човекот.
    Ај само здравје. Белким ќе се најде нешто и за нас:sun:

На sesilija, joy1, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    добар ден драги дами

едно попладневно кафе и од мене, може?

@zalosna честитки за новиот стан и новата принова

јас сум добра на работа-дома стандард...вечер се спремам , ќе опнам еден фустан и штикла(мала) за едно славје (матура):)

среќна матура за тие што слават!:d:
    :d::d:било дома да имаат матуранти , било тие да се матуранти ама со оглед на темава:) - славење годишници од матура, или Бубо К-15 што би рекол 10годишнина, 30дена од 15 годишнина!:D и сл

Поздрав женски

На mareane, ozbilnazena, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас го знам лекот за наша генерација , ама не ти го кажувам.:P
    Ај прашај зошто ретко сум болна скоро никогаш, може некогаш мала настинка, ама јас си ја правам поголема за да се полигавам малку:D

Последна измена: 20 мај 2015
    На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Еве ме и мене, цело утро се расправам со ќерка ми, сто пати ми сврте на работа, да носела фустанче на училиште. И убаво и оставив сабајле, се комплет, од чорапче до шнолче, ама нееее...фустанчето било зор да се облече и кога ќе направат комбинација со свекрва ми, абе едно со друго не оди, мислиш циркус гостује у нашем граду!
    Пред некој ден ми се довери дека ја сакал некој Матеј од училиште. И купил пластичен прстен (facepalm) Сакал да и го подари, ама таа не сакала да го земе, се посрамила пред другарчињата...И тогаш тој отворено и рекол:
    -М..., те сакам повеќе и од мама и од тато и од бато!!! Те сакам најмногу на цел свет!
    Мојата реакција :o :tmi: :headbang:
    Абе не се саќавам дека ние во второ одделение толку јавно си изразувавме љубов. Од една страна ми е смешно, од друга, останав без текст...Дури ми стана и некако...непријатно...што знам...
    Битно, кога дојде мм од работа, му кажав:
    -Сакам да ме сакаш како што Матеј ја сака М...!:D

Кутриот, ништо не му беше јасно.

На Glasna, kjukli, sesilija и 16 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Геа и мене ми подарија прстен, ама не пластичен, сребрен, не во второ, во прво оделение. Еден Димче, ми рече дека од мајка му дознал дека сме се родиле во исти ден во иста болница и дека тоа мора да било некој знак, дека ме сака до сонцето и назад и дека сака да му бидам жена :D Што убаво ме потсети, не сум се сетила досега :rofl: Добро е додека само Матеј ја сака неа, да не реши и она да го сака па ќе имате тек тогаш мака, женско сака другачие :inlove:

На kjukli, Annath, sesilija и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Од авион се гледа дека и годи вниманието, што ти е женско еј! Затоа запнува со фустанчето. Цццц, сега ја сфаќам мама (facepalm)

На Annath, sesilija, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.283
    Допаѓања:
    111.706
    Ајде, ајде, кај и да е ќе почне да те боли глава :D Денес сум таква, реална, ама така е. Ене на кумовите наши малата заљубена е уште во градинка во еден Максим, па машко, женско што и да е новово бебе Максим ќе се вика :D Деца, сега им е најубаво :D

На Annath, Gea и Val-Dim им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.