Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.597
    Допаѓања:
    177.608
    Ајде, јас сум спремен :D

А па кажав јас нешто, доволно е за денеска :)

Добра ноќ луѓе :)

На fallenangel, Annath, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Имаш право :nod:
    Како имав трпение :x Ама се исплатело. Сега за сега де :D

На Annath, Bozica1980, Cka и 2 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Спремен жими мајка.
    Ајде вади тоа перницата.:!:

На fallenangel, Annath, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.597
    Допаѓања:
    177.608

На evangelina.ina, fallenangel, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    На мм му звонам да видам кога ќе си дојде ми исклучи и ми пишува доаѓам душоо,принцезо моја најубава моја е сега кога ќе си дојде ќе му се видат дупли принцези:rofl:

На Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.265
    Ајде разлаз.
    Една тема ќа од сабајле, откако ќе пишете која какво кафе пиела и колку пати станала за во вц.

Како го делите приватниот и професионален живот? Дали во 4 часот се исклучувате од работа о заборавате се или си ја носите барем мислено работата и стресот дома?
    Колку одговорност носите и колку таа одговорност ви влијае во секојдневниот приватен живот?

Морам да признаам дека во последно време се фаќам дека немам контрола како порано врз тоа. Се си носам дома и тешко ми оди опуштањето. Особено зошто живееме во страв од институции само се преиспитувам како ми е што ми е се. Како од другата страна да немаш работа со луѓе, туку со хиени.
    Во моментов ме фаќа таква летаргија и здосаденост од се што веќе сум сигурна дека е од ова. Си ветив дека во следната работа до конечната од соништата ќе се потрудам да нема никаква поврзаност барем не директна со некоја институција бидејќи ова е преисцрпувачки, а ксцрпеноста еден ден ќе ме однесе во амбис во секоја смисла.

На evangelina.ina, WORRIED.BT, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Ја прејдов и рефка :)
    Луѓе сите ли сте 2 на работа:)
    Добро утро, кафе чај се е на масата. Ајде полека будетесе, некако многу заспани.:)
    До пред некое време се чудев некои феминки колку рано стануваат...сеа се чудам јас ли :)
    Нов ден,нова музика.. Петак дан за метак,кај ли ке се шета вечер... Појма немам :)
    Битно чајчето е до мене images (5).jpg

На evangelina.ina, fallenangel, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро!

Будна од 7 и 20. Полузатната, со болно грло, се давам во шлајмови. Тешко мене. А од денес нова книга ме чека, ко за беља. Вчера вечер абер ми стигна.

Во однос на работата - воопшто не сносам одговорност. Ако зборуваме за работата по струка која би требало да ја имам - одговорноста би била огромна. Би си имала работа и со институции и би носела одговорност за квалитетен производ кој треба да го консумира потрошувачот.

Ама мојава работа од соништата што ја работам е без одговорност, за среќа. Зашто мразам одговорности. За оваа работа одговарам само пред претпоставената и се надевам дека вљубениците во книгата ќе го бендисаат преводот.

И така... Либево 100 пати ми се извини што ме разболел. Криво му било. Како тоа да зависи од него.

Денес штрудла ќе правиме со мајка. Или можеби ќе ја убедам да одложи, зашто со грлово нема да можам да ја јадам. Требаше да шетаме за да фоткам, ама каква што сум - тешко.

Каков беше првиот дејт со мојов и времето претходно и после тоа, ќе слушнете во друга прилика. Кој чул за дејтот, не можел да не се изнасмее.

Убав, сончев, петочен ден!

На evangelina.ina, mal.ecka, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    Добро утро. За мене не баш. Сношти прв пат во мој живот викнав брза помош дома за мајка ми. Око не склопив цела ноќ. Сега она е подобра. Ама јас ќе останам денес дома. А овие од брза помош се друга приказна. Повраќање и висок притисок само дијазепам и реглан инекција и толку. Ништо не е вирусот е. Како бе вирус 180 притисок да качи?? Сега да се слушнам со маричната и ако не правац Систина. Во државна немам врски ми заминаа по приватниве болници.

На Annath, mareane, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.482
    Супер журка синоќа со состаноциве :) @sanjaeva многу си убава!

Добро утро, за темата на Лилит веќе сум заборавила како беше муабетот :(

На Peco, bittersweet, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Со лесно нека поминува, ама како може да утврдат дека е вирус без крв, мокрача...?

На Annath, Dust, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    Не знам да ти кажам. Сега мерев 120 со 80 и е. Нашето чудесно здрваство, немаше памукче бе за после инекција. Среќа имам дома алкохол и вата. Ужас.

На Annath, mareane, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    povrakjala verojatno od visokiot pritisok

На Annath, Dust, jasna83 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Само да ве поздравам,убав ден, порано ќе си одам дома,да се доспремам и ќе ве поздравам од Маврово:hai:

На Peco, Barbie20, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    124.616
    Само нека поминува.

На Annath, mareane, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Добро утро.
    Полупреспиена ноќ имав , бебушов нешто се бунтоваше ,кој знае што ни тоа не знае , за на крај големиот бебуш повеќе да ме извади од такт.
    За темата Лилит што ја начна, стрес и одговроност тешко некој да избегне и да не носи дома, барем јас така мислам , посебно во Мк каде како што кажа си имаме работа со хиени.
    Ок е сето тоа , да некој ти е претпоставен посебно ако е постар има и искуство можеш да научиш нешто од таа особа , но се до некоја одредена мерка.
    Кај нас мислам дека повеќе е силење, пувкарење и фалба со титулата , а колку реално вреди таа особа тоа друго , нормално со исклучоци.

На Peco, Annath, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро
    Куќа части безкофеинско нес.
    IMG_2011.JPG

Нена нека мине побргу...
    И јас се акам периодов по тие врати поради мајка ми.
    Де висок притисок де тахикардија, па цисти/јазли на тироида и сега треба на неурологија и најверојатно магнетна за се да се испита.

Он топик темава на Лилит.
    Имам споделено дека после 2 месеци врска се преселив кај Тозо, а тоа значеше и напуштање на работата и нов град. На почетокот ај да си допишам дипломската на раат наредните 3 месеци, потоа излезе работата летенце детенце:rofl:, и јас си заседнав.

Се водам на платен список, помагам колку можам кога итно му се потребни некои пресметки или консултација, но вистинско активно работење не. Но со приватново негово работата е и те како 24 часа на ден дома. Од утро до вечер од понеделник до недела.

Предходната работна позиција ја обожавав, но луда флексибилност. Прва смена од 04, за викенд и празници секогаш на работа, летно време нема шанси за одмор....со фамилија деца никогаш не би ја работела повторно таа работа. вНалет заработувачка и кариера.
    Работа дома не си носев но џабе кога останував од љутра до сутра...односно додека не се заврши работата. Планот може бил 8 часа, ама едно каснење на лет, невреме и сл. може и 12-14-16...и никој не те прашал.

ПРедходната работа, студентската со скратено работно време, во болницата ја обожавав. Со задоволство одев и стварно истата завршуваше со крајот на работното време.
    Сите останати пред неа ми биле тешки и напорни. Типични за странци кои се обидуваат месецот крај со крај да врзат.

На evangelina.ina, sanjaeva, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.839
    Допаѓања:
    163.265
    Да се дообјаснам само, сакам одговорност и на почетокот ентузијастички влегов во се тоа, се нема десена утка барем не по моја вина, работам доста и туѓа работа. Ама притисокот не е вреден, кај нас се извитоперија сите работи само затоа што државната каса е празна, па се се тенчи и е однесено до крајна мера.
    Одговорност пред тим, пред менаџер, директор, ма нема проблем. А вака од нешто што е само еден мааал дел од работата, станува основа и причина, па често и на квалитет губи само за да на друго место искочи добро.

Петок и тоа пред сончев викенд. Како сВе?
    Со кујниве јас мислам да организираме избор за најубава кујна.

На sanjaeva, Peco, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Во врска со темата на Лилит да се изјаснам.

Со години дома сум носела и работа и нервоза.
    Сум немала поддршка од ексОт па сум се нервирала сама.
    Имам 20 години работен стаж, па со тек на годините ми дошол паметот и во 16 часот оставам се позади себе.

Не сум ,,опињок,, имам осет, па кога нешто се дешава на работа ,дома се разговара и се бараат причинско -последични врски.
    Трпам критики од Рефо и прифаќам совети од него.Јас сум брзоплета, знам да постапам непромислено.
    Работата ми е со многу луѓе во текот на денот и секогаш постои некој кој ќе те исфрли од колосек.

Последниве година-две научив и сама да амортизирам и дома да не си го кратам времето за уживање со работа и работни проблеми.

На evangelina.ina, sanjaeva, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    IMG_2016.JPG
    Ќе окапам и денеска во ќошот:D.
    Мадам се мисли што да џапне пред да се пушти во акција]:).

На molikaMk, evangelina.ina, sanjaeva и 32 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.