Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Како да ве избацам Лилит

fallenangel likes this.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

По три пати во образ, како...
    Мажи бе, кога не треба ви текнува, кога треба...

Инаку мачорот го однесов дома. Добив отчитување на лекција ( си се пожалив јас кај Рефка да пише у записник, да не ми негира утре не било така) и мииислам дека денес ко за петок треба да смислам нешто. Мислам дека претерав овој пат.

Peco, fallenangel, Annath and 8 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Неможам да замислам тебе ,,буквица,, некој да ти чита...

Annath, jasna83, mareane and 3 others like this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Па не, кога сакам нешто, а знам дека не е во ред, стискам заби и си ќутам, чекам да помине олујата, после знам дека ќе прифати.:D Читав тука еднаш дека со мафе се спрема терен, ама поарно вака.
    Реално во право е, ама компромисот е дека ќе му најдеме нов дом и дека ова е времено само.
    Ако некој сака маче, нека ми пише. Еднаш многу одамна на форумов исто вдомив маче и открив идентитет и лично му го однесов на девојчето, ама не беше активна членка, ни па битно и беше се дур мачето е во нејзини раце. И после ми пиша фала и на другарка ти што ми го донесе и никогаш повеќе не пиша на форумов...

Annath, jasna83, mareane and 4 others like this.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

fallenangel, Jas! and Lilit like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Се мислам да одам да се чупам и шатирам.
    Мажево долови на камерата дека немам веќе прамени|(. Не дека немам де, пред 3 месеци се шатирав, врзана само ми беше.
    Ама ете, жена. Толку ми требаше:doh:.

Слично како и до сега, во овој стил. Белким ми стои, не ме лаже народот дека сум убаА:D.

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Твојата коса е на сликава ?
    Одлична е..

Ќути Бригита да не прочита, одма ќе ти рече дека си како гастербајтерите- се спремаш да си одиш во Имачка

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Данице, прај се ваква, убава е.
    А да си гасгербајтер ко што треба, оптерети и со нокти ставање. Гледам и тоа се прави кога се оди од Имачка навака.:D

sanjaeva, Annath, jasna83 and 5 others like this.
  9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Не е моја.
    Слично е на бојата и фризурата од свадбата, па сакам само да освежам. Ама да не ве давам со свадбарски слики закачив од нет :tmi:

Лилитке нокти никад у живот немам правено...за сега не ни планирам.

sanjaeva, JuLleE, Annath and 6 others like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

@zeka одлуката тие на место и ич да немаш грижа на совест.
    Околу работата,јас си ја носам голем дел дома.Нешто мора дома да се сработи,нешто од што нема услови на работа а мора да се сработи,а нешто од главата своја.Најмногу се нервирам кога дома амализирам дали постапив правилни.дали нешто направив погрешно да не нешто заборавив...Ама системов,контроли внатрешшни и надворешни,инспекции,закани за казни не направи такви .Често знам да речам дека кога одиме на работа понекогаш не направија да се чувствуваме како криминалци.Голема улога игра и предпоставениот.До лани иамвме многу строг до крајности претпставен кој доплнително ми влијаеше.Сега новиот е пофлексибилен ама сепак ја викам ние имаме тренинг кој ќе ни трае со години.Еве денес морав да барам слободен ден за понеделник за Ск по болници ,едвај влегов да прашам...

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ете колку ми треба да ве прочитам, од 9 сабајле до сега. Дур ранев дете, дур молзев млекце, дур појадував, крцкав костенчиња варени, кафесував, сега да исправам кичма.

И јас спаѓам во тие што бркале дечко, среќа па не се исплаши. Хотели, мотели не сме имале, ама во соба кај мене во студентски стан, хммм...

Работа дома не сум носела, ама дешавки сум носела. И лоша навика ми е, здравје следниот пат не правам таква грешка. Мм скроз спротивно, се дешава после три месеци да ми каже дека се породила колешка или дека некого избркале од работа.

Во врска со фризот на Дани, многу убаво и стои. Јас на глава имам метла, не коса, едвај ја оправам. Се крстам у една нова маска за коса, да видиме дали ќе ми помогне. Имам желба за вакво фризле ама некако не ми се даваат пари, што знам зошто, не ми се троши на такво нешто кога знам дека немам квалитетна коса. Здравје да се опраи може и да сменам нешто. Дотогаш ќе си ја сејвнам сликата од Данка, ме ареса ;)

12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Само што ја пратив апликацијата... :nod:

Ај добар ден сеа..

13. zeka

zeka Популарен член

@LivingGlam , немам предходно пишувано за ова.
    Ова се случува деновиве. нешто ново, но не и неочекувано за мене. Читав меѓу редови.
    Договорот беше друг. Имаат моите уште една куќа. Ама не ја сака таа. Не е близу центар. :?:

Искрено не се мешам и не навлегувам и дообјаснувам. Како мислат така и се разбира се додека не ме мешаат мене. Кога и јас сум замешана, неможам да молчам.

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Све бичес до бичес се собрале утрово, една домаќинка нема. Еве ме мене за малку рамнотежа.
    Вчера направив крем салата, сликај вака, сликај онака, не сака па не сака убава слика да излезе. Ќе пробам уште еднаш, ако не ќе ја сликам така во тањир рашлакана.
    Напорниот период на работа никако да заврши, ама затоа си најдов лек. Не се замарам повеќе. Со колешката вампир зборам само службено, морав да ја игнорирам апла за да сфати дека не ми се збори. Работам механички, ниту прашувам, ниту одговарам на прашања во врска со работа, стандард одговор ми е -не знам и и ти како мислиш така. Видов дека одговорни намерно не изустуваат ниту еден добар збор за пофалба како мотивација, за да не се умислуваш дека вредиш којзнае колку. Па затоа ќе работам така како што тие ми даваат до знаење дека работам, па ако се збори да има зошто. Веќе втора недела така терам и мене мирна глава ми е, а некој се нервира. Си можам, отказ знам дека нема да добијам, само ќе ги нервирам со тоа што знаат колку можам, а нема да сакам повеќе. Полека, кроце, основното, и ништо повеќе. Требало така од почеток, ама мислев со човечни си имам работа. Еурека!

15. Dust

Dust Game Over

@zeka паметна одлука. Немој никогаш да дозволиш да плаќаш туѓи долгови, макар биле на брат. Гледам по татко ми, таа едната сестра пола живот на грб ја носи, самохрана мајка била па аманет од мајка им, цел живот да и помага...
    Се до пред кратко време, кога му пукна филмот..

Работата..
    Има стрес, дал Господ :D има краен рок на изработка, затоа има стрес. Инаку не би имало..
    А дали ја носам дома...малку е тежок одговоров. Пред некое време едно другарче ми рече - ти спиеш со работата :rofl: се осетив како дама на ноќта :lol: после сконтав што сакаше да каже - спијам со лаптопот на кревет, дремам со лаптопот на мене...зависи кога како :D

Денес на свадба ^_^ преубав ден :party:

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Бриџит, тука ако работиш само така, знаеш и што ќе ти рече? Па ти не си мотивиран, треба да ти текне и кафе да купиш некад за во канцеларија, не па за други работи, ќе те направат лом. Па сега и влезени се во некој филм човечки ресурси, а се све освен човечки ресурси (у моментов има дури и конференција), па они се као бед ес и знаат што е добро за кадарот, па те убедуваат дека парите не се све, треба да си среќен за тапшањето по рамо и дека тоа што одиш за викенд на работа е само зошто ти веруваат и си вреден член на тимот. Да не речам, човечки ресурси - продолжена манипулаторска рака на газдата, одборот, генералниот и така натака.
    Ах да и ако правиш само што ќе ти речат, ќе добиеш и по нос, дека си пасивен и неактивен, некреативен. Се зависи од работната позиција, ама ова ќе го добиеш и да собираш пикавци од тревник. Самоиницијативност е буквално во секој оглас. Очекуваат да работиш така ентузијастички ко да е твое за плата ко да си роб.
    И најактуелно како способност која ја бараат - способност за работа под притисок. А работата под притисок... ќе треба сите пари после да ги оставиш за на психијатар.

Мене еднаш ме искараа зошто кога сум ја миела шољата за кафе, не сум ја измила и нечија туѓа таму, иако стоела до мијалникот... па не сум мислела на сите. Ова на почетокот уште. А за други работи па муабет да не правам, небулозни, сега од оваа позиција ко постара и поискусна, си викам кои комплекси се лечат на помлади господипомилуј.

Зека, има и бира?
    Ич не се мисли тогаш. Нека ја продаде куќата ако сака, па нека си купи стан.

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не изводи, во инстаграм редиш поубави фотки. Оние ќофтиња со пирето шприцнато врз нив, оние мезиња,оризон со мевциња..:envy: не после за vga камерата ќе ми збориш.:D:P

Пецо, таквите луѓе ко девојката, на сите така им прават. Јас,јас,јас... Сите луѓе покрај нив се ќутливи:D дур не ги зашлапа некој:) Имав ситуација со некој таков, скоро. Не престана да зборува цел саат. Почнеш ти, се надоврзува, менува тема..јас јас јас. После еден саат дрндање,откако се умори и ме умори, рече исто,ти ништо не кажа:D кажи нешто. :) Јас реков,уморна сум. Ајт друг ден ќе се видиме.:whew: Не ти треба таква.
    Ќе ти ги отече:D:D:D

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Лилит како јас што имав ентузијазам и енергија на работа, нескромно е ама ќе кажам -никој немаше. Дојдена од друга држава, благодарна за приложноста (така сфаќав на почеток, како услуга кон мене) па и кафиња и торти носење, и миење филџани на сите, па превземање одговорности дополнителни самоиницијативно, па работа за викенди без фаци да правам туку со -нема проблем, ич не прашувајте...и многу други работи што сметав дека ќе се добри за фирмата повторно по моја иницијатива. Секогаш јас за замени, секогаш јас во кризи. Гледав дека не сакаат отворено да признаат труд (а не сум глупа да не проценам колку јас работам во споредба со другите) па затоа сега ќе го работам само основното. За повеќе работа ќе биде -ако ми остане време или замоли ја колешката овојпат. Немам страв од негативни критики од причина што тие се постојано на уста кај одговорните. Од отказ страв уште помалку. Така да...и порано го знаев ова, само сега се отцепив емотивно па можам мирно да го спроведам. ТоВа е.

19. Bridget

Bridget Форумски идол

За инстаграм готвам и сликам случајно без намера и затоа поубави слики излегуваат, тука во натпреварот преголем е притисокот!!! :D

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Aбе јас те разбирам и знам како е, истото сум го правела и до некаде за мир у куќа уште го правам (а често и за друг да извадам).
    Само очигледно и таму и тука, ентузијазмот за работа го помешуваат и манипулираат со експлоатација.
    Јас уште не можам емотивно да се одвојам од тоа, не ми е правдата задоволена, ама ваљда ко ќе прелие ќе си прифатиш и ќе отераш све.
    Видиш, овој момент со "како услуга кон мене" ми отвори и друга перспектива во однос на мојата позиција... хммм...

Dust, Annath, JuLleE and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.