Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @Petra777 нека му е среќен роденденот на Петре :party:па до година со бебенце да си го славите.:angel:

На Jas!, baba Rada, Petra777 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.231
    Допаѓања:
    91.843
    Кога се веривме моја братучетка и маж и го начекале мм на работа и го прашувале го молеле мм да им се потпише жирант на огромен кредит :o
    Моментот бев кај мајка и мм ми се јавува и ми кажува што како...се мислел да им каже ДА за да не ме навреди мене, дека блиска роднина де луѓе од поверение,ама сепак сакал да се консултира.Леле коса ми се крена кога слушнав плачев од нервоза.Им се јавив абе лом ги направив како помислиле на такво нешто незнам.Ние со една плата и кирија и сметки и храна крај со крај тие за жиранти не барат (facepalm) ги знам какви плаќачи се и се е јасно .
    Твој најблизок не те жали а не пак некој друг.Сите гледат да се средат и да искористат колку можат од секаде,макар и да се скарат и кавги да има тие ќе си се на свое.
    @zeka јас да сум на твое место ќе се чуствувам премногу навредена ако брат побара такво нешто.Како да незнае низ што поминуваш и дека имаш дете за гледање па и бара, згора на се и налутен е.Немораш ништо да се обајснуваш најблиските дома најубаво ја знаат ситуацијата и нема што повеќе да се разговара.
    Силна си знам и ќе се справиш со оваа... :hug:

Блиски куќни пријатели бараа моите да им се пишат жиранти мајка веднаш одговори: НЕ,а жената дури зачудена вели: е аман нас ли не ни веруваш знаеш дека сме плаќачи. Мајка одговори: ако сакаш да не се скараме во иднина и да остане пријателството не ме барај за жирант. Така и е,така и остана...

Поверение во никој во оваа време!

На sanjaeva, evangelina.ina, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Фала девојки :hug:

@Viktorijaaa5, кога почнав да работам и наполнив 6-7 месеци работен стаж ми дојдоа на врата мои роднини да ме „земат„ и да одеме на банка да се потпишам за жирант.
    Незнам дали со оглед на тоа што бев едвај 20 години им беше пресудно на тој начин да се испонашаат. Наивно детуле:D Не дојдоа да ме прашаат, туку земат, комплет средени документи.:shake:
    Секако дека не потпишав, па на газ нека паднат.

На evangelina.ina, referentka, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.556
    Какво време дојде,ни да бидеш,ни да ти бидат жиранти;)
    Пред 8 години,јас имав потреба од кредит,после неколку молења,една се нафати да ми биде жирант.Се заврши добро,јас го отплатив кредитот,ама сега мака мачам,се нешто и треба,и ми вика,памтиш дека јас ти бев жирант(facepalm)

На referentka, Jas!, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @MilaP немам збор со кој би те утешила..
    Поминав низ многу слична ситуација како твојата која ни на никој не би му ја посакала.
    Плачев со денови зошто баш моето дете да поминува низ сето тоа? Што згрешило тоа? Што сме згрешиле ние? Но како поминува деновите,месеците сваќав дека всушност таа вина не е во мене,дека не сум таква мајка каква што мислев дека сум.Едноставно така било пишано,така морало да се случи и дека нема бегање од сето тоа .
    Во моментите кога мислев дека ќе ја изгубам засекогаш таа излезе најсилна од таа борба,го победи сето тоа.Како да стана и да ми удри шлаканица,како да ми одржи некоја лекција дека е силна и дека кога нешто е најнеочекувано ќе се случи.Тогаш ми покажа дека е многу посилна од мене од маж ми,од сите нас.
    Всушност не само таа туку и твојот Стефан,Алек на @galapce Даријан на @Mariangel верувај тие се многу посилни од нас,но тоа не го покажуваат..
    Ќе не изненадат ќе видат многу препреки,но на крај ќе излезат како победници од таа борба зошто се СИЛНИ!

Ќе бидам искрена со солзи во очи го пишувам постов,зошто се навратив во минатото низ кое минавме со неа но еве сега денес го гледам тоа храбро ѓаволче како оди во школо,како му се радува на детството и како често ја нервира мама :l:

Сега сите силно би ве гушнала,бидејки навистина ве сметам за поблиски дури и од некој кој го знам скоро цел живот :hug::hug::hug:

На Outlook, promeneta, sanjaeva и 36 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.240
    Допаѓања:
    124.544
    Новата реклама за Котон трикотажа..

На Bozica1980, referentka, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    @galapce Извини што прашувам но не сум прочитала ништо,што се случи со малото,нели оздраве?

8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Што правите женски?

Кој ви се допаѓа повеќе?
    MK5503-0622_1.jpg
    Или
    k5l13636.jpg

Многу се различни.Едниот класика,друг елеганција

На duffi, Bozica1980, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Првиот повеќр е секојдневен а вториот несекојдневен,мене вториот повеќе ми се допаѓа.

На Annath, zhap4e и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Зависи за пригодата и стилот Орхидеја.
    Јас го имам првиот, само онаа вистинска златна боја, приметувам дека ова е друга нијанса. Јас сум презадоволна и оф марката и од квалитетот. Еден на сребрено еден на златно ги купив. Но, ова се помасивни часовници па на нешто по нежно или класично, елегантно тешко би се вклопило. За преку ден со кежуал облека супер.

Вториот е баш за класика и елеганција. Односно друга намена о за разлика од првиот. Конкретно моделот не е мој стил, не би го купила, ама не е лош.

На Izdrzliv, Bozica1980, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    На evangelina.ina, Bridget, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.210
    Од моето искуство, најмногу си го носат кумовите:D. Они се најчести жиранти:D.
    Точно е дека голем број случаи се со жирант и должник, ама се зависи и од човекот на кој му вршиш услуга.
    Ако ми е близок зошто да не.
    Јас за брат, сестра се ќе направам, затоа што во најтешки моменти беа со мене. Да и треба кредит и да плаќа она рата можеби би зела. Особено потрошувачки. И они би го сториле истото.
    Многу е битна врската со сестрата или братот. Или што луѓе се. Реално на едната сестра би размислила, за другата одма.

На duffi, bittersweet, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  13. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    @ph.orhideja првиот според мој вкус е поубав некако :)
    Инаку носите ли часовници или само за некој пригоди колку да се комбинира со некој аутфит?
    Јас,обожавам имам повеќе ама си имам еден што најчесто го носам бојата и моделот на истиот некако највеќе ми одговараат во секој аутфит.Не е многу со шљокици и е едноставна боја (hollest)

На Bozica1980, Annath, Barbie20 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Оти не и двата @ph.orhideja :)
    Ако веќе треба да се одлучиш за еден,кај мене пресудно би била ширината на зглобот од раката
    @zeka
    Себичен е брат ти
    Како да не ти е доволен товарот на плеќи што го носиш и ќе го носиш,па ајде уште
    Добра ви вечер

На duffi, bittersweet, Izdrzliv и 6 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.240
    Допаѓања:
    124.544
    @MilaP што и да кажам излишно е. Само немој да се окривуваш. Не си ти неуспешна мајка. Ти си мајка херој. Не губи надеж. Секогаш има надеж. Ако треба нешто кажи. Те мислиме.

На duffi, Tajnaotrovna, Izdrzliv и 7 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.487
    На Tajnaotrovna, Annath, simonka93 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јас сум за вториот.:)

На Tajnaotrovna, Bozica1980, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Ај кажете некоја идеа што да носам на домашна веселба а да бидам убава.

19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    @ph.orhideja првиот. Класика е, розевото злато му дава и елеганција и можност за посвечени комбинации. Вториот не ми се допаѓа.

@MilaP не си неуспешна мајка. Неуспешна мајка е онаа која не дала се' од себе за да му олесни и да го оздрави своето дете. А таква ретко постои. Ти си борец и до себе имаш уште еден мал борец. Не знам какви резултати сте очекувале, зашто колку что ми е познато ЦФ е генетско, т.е. вродено заболување и не се лечи, ама знам дека можеш да му овозможиш максимално нормален живот на малиот. И дека ќе го сториш тоа. Затоа главата горе и само напред. :l:

@Bridget да ти даам некој совет за салатката, сакаш? :P

На duffi, Sesil, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @ph.orhideja зависи за каде го планираш и што работиш. И двата се убави, ама првиот е за дневна шема и кежуал што би се рекло, ќе одговара и на џемпер и на фармерки, а вториот е ептен елегантен и мене ми е за канцелариски стил и елегантни комбинации.

@zeka крајно себично е да бараш од некого да земе кредит за тебе. Маж и жена се семејство и сосема логично е да земат кредит за заеднички стан. Ама како што прочитав ти имаш ќерка, нејзе би требало да и обезбедиш иднина, а не на брат ти, кој и самиот е доволно возрасен да може да заработува.

На Bozica1980, fallenangel, jasna83 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.