Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    278.123
    Јас мислам дека и на тој што мора да даде отказ не му е лесно,ама па на тој што го добил посебно ако работното место било посакувано е премногу тешко.Јас на 28 години постанав технолошки вишок:(Среќа што малата ќерка ми беше бебе па не смеев психички да паднам.Среќа после една година пак се вратив на слично работно место.Пред две недели почина колешка која само пред неколку месеци доби отказ.Можеби чиста случајност но на 40 и кусур години да останеш без работа а цело семјество беше на нејзината плата богами не е лесно....:(

Последна измена: 14 октомври 2016
    На Espadrila, Annath, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    @Viktorijaaa5 како што ти пиша Ска - вариш чај и ставаш чашка рум. Е сега, најчесто чајот го прават од хибискус, демек неутрален, ама сум пробала и со камилица, убаво е.

@Bridget-ке, ќе стасаш ти на насловна порано или подоцна, туку да го убрзавме процесот. :D Не сликај навечер. Гледај на денска светлина, по можност на тераса/во двор, како ти изгледа убаво, или до прозор. И малку помалку бјути како за на насловна, за да се гледа јадењето во главната улога. ;) За декорација те бива. А крем салатава можеш да ја ставиш во "калапче", па да ја превртиш врз чинија. Ако не ти бива за око од некој агол, од горе сликано секогаш успева. Ајде сега жустро до победа. :muscle:

Добра ноќ, друштво. |-)

П.С. @bittersweet мадам твоја е посебна прича, царица е. Ова на мажи се однесуваше. :D

На Annath, fallenangel, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  3. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Ако се потенцира овде на ГРИЖА НА СОВЕСТ на работодавец,истата грижа на совест ќе треба да не им дава мир и на нејзините најблиски,зашто само таа работела
    Убаво кажа
    Чиста случајност
    Или не
    Насобрани БИГОРИ со години наназад

На Annath, fallenangel, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ако еден Шеф,Менаџер,како год,провлекува вработен кој веќе надминал дозволено,или бил веќе опоменет,или ете фирмата мора да отфрли дел од вработените,не го направи тоа тогсш голема е веројатноста тој да остане без работа оти не си ја врши истата.
    Ако од таа ваша работа зависите вие и вашите најблиски,а немора и да значи,што ке направите?
    Ете ако се декларираме на преемотивни и помалку емотивни.
    Што би направиле вие што сте преемотивни?

Толку суровост има по скалилата на успехот така што колку понагоре оди човек се му станува Нормално,од причина што се мора. Дури постојат екстремисти што и по живи луѓе газат за свој успех. Ова го има и вон работа де.
    Не џабе велиме,човек на човек е волк.

На Annath, fallenangel, friendy и 14 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    278.123
    Токму затоа реков дека и на тој што мора да даде отказ не му е лесно,отказот се дава секогаш (барем така верувам)само кога се мора и не постои друго решение....

На Annath, Lady Phoenix, Ordinary и 3 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    #меболигрлонеможамдаголтам
    #немамштодасепофалам
    #воПМСсум

#добравиноќ

На Annath, Lady Phoenix, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    141.693
    Galapce Skopje. Moite taka ne iscuvaa 3 godini 3 deca. Posle pocnaa proizvodstvo i sega sam tatko mi vadi dovolno. Amaa... stanuvaa u 2 saat za u 3 da stasaat u Skopje. Od 3 do 5 kupivaa zelencuk pa redea tezga. Eden dedo im davase na pocetok pola od negovata tezga pa posle koga ne mozese on sami prodavaa do 4 porucek. U 5 ili 6 doma da oblecat deca da pisuat domasno da napravat jadenje da ne isperat... u 11 legnuvaa u 2 pak stanuvaa oti u Skopje sekoj den e pazaren.

Moraa da se snajdat oti dvajcata gi izeba privatizacija. Neplateno penzisko i zdravstveno neplateni godini staz izbrkani so 3 deca.

Zatoa znam. Ako mozea oni ke mozam i jas. I koga ke rece nekoj ne rabotam i gladuvaat decata e mi ide glavata od zid da im ja mavnam. Tatko mi plaka argatka 12 000 leto 9000 den zima.

Ako sakas i si zainteresirana mozam da ti kazam i u momentov kako tece preprodavanje na pazar. I bogami sadenje i rabotenje morkov. Znam i zanaet od tatko mi. Oti ednas leb ni donese so zanaetot i sednav i gorev race so plikovi i imam i denes belezi ama imam zanaet. Kojznae. Svesna sum deka se se vrti i deka sum prva na otstrel za Goli otok pri promeni. Deka prva ke bidam ziva izedena. Zatoa mora da znam da sadam morkov i da pravam kalapi.

Ne sum brkala od rabota. Sum nemala moznost. Ama mrzi sum vikala deka treba da si odat. Mrzite se kako tumor. Se shiri mrzata. Ako jas se ubivam od rabota i zemam plata isto ko nekoja sto turpija nokti cel den i jas ke recam ne rabotam. Zatoa toa se sece u koren.

На Ariel, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Espadrila и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.201
    @galapce не мора морков, не мора пазар. Грав и друг зрнест зеленчук да откупуваш и препродаваш е доста исплатливо. Плус зрнестиот зеленчук долго време можеш да го чуваш да не ти свене ко морковите. Договори се со газдата или менаџерите на некоја поголема конфекција, да влезеш да прашаш заинтерсирани, или некој твој ако работи да праша кој сака, со можност да ти ги плаќаат од плата. Дента коа земаат плата оди, пошто нив пола плата на рака им се дава. Една плата секако ке извадиш.

На Espadrila, Annath, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гaлaбa мoркoви дa сaди, штo ви е? Се зaкaчa сaмo, мaзнa китa е, ниви не се зa неa. И двa кредити дa мoже дa исплaти oнa нa тезгa не седи. Нели сесре? :D
    Чек дa јa тaгирaм oти мнoгу принципелнa ни е ќе се нaлути @galapce

На Ana Marija 1, mal.ecka, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    За децата прашав бидејки и јас поминував низ истото и ме интересираше мислење.
    И јас би работела со зеленчук,ја обожавам таа работа и сум израсната во камионче додека моите продаваа директ од камиончето а јас во ќош спиев.

На Annath, fallenangel, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  12. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Човек што сака и што има желба за работа ќе најде работа па макар продавал и моркови.

На Annath, Barbie20, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сесќе, брат, сестро, друже, пеер:D копуци земаат пари ко консултанти за елементарни булшит обуки за стартување бизниси:D уновчај си брат, сестро, друже, пеер воа. Ко екстра на бизнисот со.. што беше, печурки, црви нешто такво:bug::P

На Annath, Lady Phoenix, Emy867 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Не е баш така :|
    Само од страна убаво е кога се зборува и се дава памет ама да не си му на човек во кожа.Дајбоже да можеме сите да имаме убава и платена работа ама за жал не е така...

На Espadrila, Annath, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    Raka na srce ima luge koi i te kako biraat rabota
    Tatko mi e najdobar primer kako 10 god unazad nisto ne mu godi da raboti

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Espadrila, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.201
    хаххаха да почнам држење семинари :D a да си дејствувам вака без друг да ги работи истите бизниси? :P :P
    жапке ако одгледуваш некоа животиња исплатливо ти е да ги имаш црвите, нема ни пуфките од животните да ги фрлаш, црвјата ке ги преработат за ич пари, ти ем од животнотo ќар ем од ѓубривото, дел да продаваш дел да користиш за твои потреби ако имаш нешто насадено
    za ova so zrnata kjutite da ne mi dojdat inspekcii i 300 gluposti, ne e samo edna plata u pitanje :D

На Espadrila, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас мислам дека секој може да работи било што но само ако има желба и навистина му требаат пари.
    Во ова време нема бирање и почнуваш било каде да работиш.
    Screenshot_2016-10-14-23-31-20.png
    Ова е мојата работа и несе срамам воопшто си равотам поштено и знам дека ова е само привремено и дека ќе дојдат подобри времиња.

На mal.ecka, PUPICA, Ariel и 20 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Петок 13- ти да не е денес:tmi:

:rofl::rofl::rofl:

На Espadrila и fallenangel им се допаѓа ова.
  19. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Се согласувам и со тебе донекаде Вики :!:
    Знам,живееме во таква држава што е тешко да се најде работа знам како е зошто сум минала низ истотот :!:
    Завршив факултет земав диплома сакав и јас да седам во канцелариј,сакав и јас да работа нормална работа ама немаше морав да работам во игротеки,во забавни паркови,по бутици и да стојам 12 саати на нога :!:
    Нормално не ми се работеше ама морав,под тоа човек што сака да работи мислев човек што мора да работи да рани фамилија ќе се снајде на било каков начин.Некој со моркови,некој со некој талент кој што го има,секој со својата среќа.
    Но верувај ѓи има толку многу луѓе што нити им се работи и пребираат,а знаат само да се жалат дека нема работа за нив епа извини ама ако нешто се сака (читај мора) ќе се исполни.

На Annath, fallenangel, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Ако те мавне еднаш може ќе ти дојде 13ти :D

На Espadrila, Annath, fallenangel и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.