Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.235
    @kukla21 ма ќе пројде се, само да е фина атмосферата.

@Bozica1980 немој сет, подобро дај и пари или чанта, паричник, нешто накит, зависи што носи и ќе и остане.
    Ние со сестра ми добивме претежно пари, само од една тетка добивме постелнина и некои прекривачи. Парите потрошивме, ова ни остана.

На Bozica1980 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Убава тема денес бакнежи љубови детскиЗначи сиве денешниве дева биленапредни.Малата моја на 8 март идеод школо и вика мамо мора нешто да ти кажам.Некое дете на школо и купило цвеќе и и го ставило во ташна .Таа кога видела устрамена го искинала и фрлила.Тој разочаран почнал да плаче а после и таа почнала да плаче оти и било криво зошто така направила.Цел ден за тоа кажуваше и се нервираше.А бре ние првите цветови многу покасно ги добивавме а овие на 8-9 години.Туку ве гледам сите се сеќавате на вашите први бакнежи а јас ич појма немам не се сеќавам,Ама се сеќавам на една голема летна љубов :inlove:во одморалиште во Струга.Уф колку беше убав еден Игор од Куманово мислам и сега да го видам ќе го познаам /Ама бакнеж немаше:(

На Edie.S, kjukli, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    @Bozica1980 и јас сум за нешто што ќе остане спомен.Накит со Сваровски кристали,филигран,убав часовник...сепак треба да одговара на карактерот на девојката.

На Bozica1980 и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мене подарок во пари воопшто не ми се допаѓа, ми испаѓа као еве немам време да мислам на тебе, купи си што сакаш, што знам мене ми е некако понижувачки пари кога ќе ми даде некој.:?:
    И за свадба даваме пари ама и обавезно и подарок, парите ќе ги потрошат а подарокот останува засекогаш.
    За матурски обавезно испраќаме часовник за машките а за женските накит некој интересен, во зависност од тоа каков и е стилот на женската, до сега сите биле задоволни, ги носат работите што сме ги испратиле.

Ја таман се израдував малава фати некој ред со спиење, еве ја цела ноќ е кенкава, се лигуши, излегуваат првите запчиња, среќа барем нема температура само сака цело време, тешко мене.:worried::lol:

Заборавив преска да и честитам на @zalosna нов дом, не разбрав дали ќе има и ново бебувче, ако има ќе ми кажеш како е со 4 деца да знам дали да се заебам или не.:rofl::rofl::rofl:

На ozbilnazena, galapce, Serafima и 10 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас па сакам да давам пари - не дека не сакам да купам подарок или ме мрзи, туку затоа што знам дека на пари најмногу ќе се израдуваат. Барем во мојата околина, блиските мои повеќе се за пари..
    Последно на братучетка ми и купував сетче од сваровски, обетки со привезок, ме фати околу 2,500 мкд и ептен ја бендиса и на свадбата го носеше :)

На ozbilnazena, galapce, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Е не сум во возраснава група,ама ај не ќе ми е прв пат да пишам.За темава дојдов,интересна ми е. Прв пат се заљубив во второ,трето и траеше доолги години до шесто.Бевме многу добри другарчиња и немаше шанса да му кажам.Беше фраерче ама добра душичка.Со пубертетот го заборавив:)
    Ве читам за децата и ми текна,во градинка имаше едно дете што и денес ми е комшија и не знам дали памети.Доаѓаше време за да преспиеме и нормално на зима носев нешто ролка блузичка и одозгора џемперче.Е детево не ми даваше да го слечам џемперот или ако го слечев ме облекуваше.Леле колку ми беше трауматично,па уште и ќе ми подвикнеше.Појма немам кај биле воспитувачките,веројатно кафе пиеле.Јас си ќутам и си спијам со џемпер од страв:sweat:Ццц изгледа неќел да ме покажува пред другите машки,малку конзервативен.:D
    :shake:Е за првиот бакнеж,на 14 години,во wc го доживеав,нормална работа за тоа време.На договорено ќе одиме таму да се фатиме.:tmi::lol:Ми се слоши од вртење и лиги.Не знам зошто така тогаш,после тоа продолживме да се гледаме и не ми се лошеше баш :P.
    Ај отидов јас на доцна прошетка.:hai:
    Останете убави.

На ozbilnazena, Lady Phoenix, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Готова сум. Готова. Одам со ум да купам тоалетна хартија, зејтин, макарони и јаболки. Се враќам со вино, пица за печење, зејтин и влажни марамчиња. Барем едно погодив |(

А да ви рецитирам ли што ми е во глава?

Еве веќе има скоро цела година од кога јас и ти се дружиме. На кафиња си гледаме ко рамена за плачки секој секому си служиме. Хемија те спремам мои писмени препишуваш, јас те правдам секој класен час. До дома ти ме возиш, секој божји ден сме заедно и никој не е поблизок од нас. Ги знаеш сите мои проблеми, уште повеќе јас твоите, за тебе сум една смирена. Но секогаш ти кога ќе ме прегрнеш другарски се повеќе сум вознемирена....итн, ама целата буквално.

PS Ако ја почнам ми се јави вчера Мече нема да имам време да си легнам...

А....ќе се бришеме со весник :tmi:

На ozbilnazena, galapce, Serafima и 7 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Oколу матурите и поклоните јас штотуку се вратив од матура и поклон однесов во пари.Порано не сакав ни да носам ни да добивам поклон во пари но во последно време гледам 90%секаде поклоните се во пари а на свадба пред две тригодини последен пат отидов со поклон и кога видов дека сите пред мене и по мене во редот носат пликови ми падна некако непријатни и оттогаш реков од сега само пари ќе носам.

На galapce и anel им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Девојки, го поставив прашањето, а немав време да си кажам за себе, се брзав за на работа!!! Да не помисливте случајно дека само прашувам :tmi:???
    Епа, јас се сеќавам на првата симпатија (бев 5 - 6 одделение), со која што никогаш не се бакнав... Такви беа времињата - пред 35 години :)...
    Се сеќавам и на првиот бакнеж... во средно 2 година, многу „касно“ за денешните „сваќања“ 8)...
    Дечкото беше уффф 8)... Убав, згоден, кошаркарски тип... ииии постар 5 години од мене... И не ми беше „дечко“ :D... Живееше во моја близина и често се гледавме... тераса - тераса :D... Нон - стоп свиреше на гитара... Ама звукот не стасуваше до мене, не беше баш блиску :D... И така една вечер излезена со другарки и тој мене „ајде малку да прошетаме“... И оп, ме бакна кога воопшто не очекував (facepalm)... Се запрепастив, не ми се допадна, ми имаше вкус на ментол... Изгледа јадел бомбони :rofl:... И толку... веќе никогаш не сакав да го „повториме“ бакнежот... Заврши и пред да започне 8)!!!

Последна измена: 21 мај 2015
    На ozbilnazena, Lady Phoenix, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    E definidivno ne mi se dogleduva ce treba edni dupli naocari da si kupam :D ti si napisala zaebam a jas 3 pati razebam procitav..da ti e.. godinite ostariv ne dogleduvam8):rofl:

На crimson, Glasna, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Мореееее не е до недогледување, што ти се врти во паметот тоа ти се чита.:rofl::P

На ozbilnazena, mareane, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Го за*бав петелот. Конечно љутата машина бидна некако сконоќа и денес се токмам со неа да одам, не дај Боже да ме остави некаде ја фрлам таму една клоца и ајт марш.
    Жени и по некој маж имајте убав ден.
    @imelda за малку ќе заборавев, пре да се бришете со весник истуткајте го низ раце за да омекне.:)

9124_265535230253_265534430253_9094550_6027733_n.jpg

На ozbilnazena, Serafima, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Женски ми треба една помош од вас. Ми треба проста рецепта за благо за пред гости. Ќе дојдат као за роденден на син шо не дојдоа,а торта веќе нема- нормално.....На работа сум до 4, а ќе дојдат кај 7...
    Значи ми треба рецепта со краток период за подготовка и спремно за употреба.Од артикли дома имам бисквити, готови кори, хопла, шлаг крем, јагоди (шеќер, зејтин, пециво ванила , какао....демек се подразбира дека ги имам...)
    Ама ви се молам немојте комплицирани, оти во благотиите не сум испраксирана ич.....Нешто леко леко...
    Ова оф топик излезе ама, и онака сме си со слободарски и неврзан дух а? :wasntme::mm::D
    Ви благодарам однапред

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A da kupis??

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
  16. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    @Espadrila , наместо торта можеш да купиш сладолед, ионака времето е премногу топло. А во поголемите маркети има и сладолед торти, без да се мачиш, ем вкусно, ем освежително.

На Bozica1980, kukla21 и Espadrila им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    ЕЕЕЕ се домаќинки.....хахаха, таа опција секако останува...работата беше да не ми пропаднат јагодите...
    Фала сепак

На WORRIED.BT и galapce им се допаѓа ова.
  18. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Ах, јагодите нема да пропанат, измати хопла и јагодите свежи, стави ги во друга здела и ете, уште едно благо освежување :D

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еј не ви кажав!
    Возев како пијаница и тоа на штикли, тие позади мене којзнае колку ме псуеја.:lol:
    Си викаа види ја БЕ со штикла па на мотор, ама прпаааааааааааааааа го немам возено од пред 2 години.
    Жива здрава стасав да не ме мислите. Прво на пумпа и пумпашот колку? Е колку е*ате собира 4 л.:D
    Ај од утре ќе влезам во шема, туку да се симнам тоа гасот да го појачам, гасо е*аго, под мала гас работи.
    Се варите А?
    Куку мене под кацига попладнево. Не бе не се фалам ако некој тоа така го разбира . Полесно е од кола. паркинг кај сакаш. нема казна, ако не те опне некој отпозади:whew:, а може и странично.
    Ај жени доста јадам л....... уживкајте си која како знаете туку @tinan го мислам дали оздраве?
    Не дај се друже сутра је петак, ден за кафана поле работа. Среќен празник на сите што слават Спасовден.:beer:

Последна измена: 21 мај 2015
    На tinan, ozbilnazena, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Posluzi gi jagodite svezi. Najubavo :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.