Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.368
    Допаѓања:
    92.456
    Немора се знаеме кој сме :D

На fallenangel, Lady Phoenix, zeka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    137.629
    дајте тема тогаш :D

На Lady Phoenix и jasna83 им се допаѓа ова.
  3. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Има,има...стискат лајкови :) сеа ке пишат некоја фраза...

На zeka, Sesil и jasna83 им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.247
    Допаѓања:
    70.771
    Јас имам двајца додворувачи што ќе се убиеа. (facepalm)Ене ги живи здрави сеуште.
    За работењето, да, би работела надвор од струка само за некој денар повеќе од 0. Но, во околинава имам луѓе што живеат од скромната пензија на 88 годишен старец,само затоа што не трпеле газди и 12000 не биле пари. :doh:

Се одјавувам, добра ноќ :hug:

На Annath, Espadrila, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.834
    Допаѓања:
    62.118
    Вечерва само ке Ве поздравам :hug:
    It-Your-Day-Bouquet-329.jpg

На Annath, Espadrila, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Ај да спиеме. Јас заспав. |-)

На Peco, Dust, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Дечки частам по една цигара,ако шкрткате ок.. ако не кој е заден нека гаси светло :)1__upload_iblock_248_248b5b374e02ecaa152daed2453f3037.jpg

На baba Rada, Dust, jasna83 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.188
    Допаѓања:
    137.629

На lunicka, Espadrila, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.557
    Допаѓања:
    261.296
    Срам ми е да кажам колку ми се лизга виното:tmi:.
    Пијаница ќе испаднам:drunk:.
    Тема бивши и дешавки, подобро е да си молчам:D.

На Annath, Espadrila, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.485
    Добро утро
    Денес сабота и никој нема буден :mm:
    Ние требаше да излеваме денес во нов ресторант отворија ама се разболевме и се сменија плановите. Некој вирус со температура, кашлање, кивање. А како што сум цело време покрај неа и мене почна да ме фаќа :(
    Ајде се надевам побрзо ке оздрави :)
    Имајте убав викенд :sun:

На Annath, Espadrila, baba Rada и 15 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.

На мени пишии и јогурт,а за мама кафе.
    Денес дури и кај нас времево тмурно.
    И денес отвори очи и одма ја бара Ката,правосмукалката делот што бучи. Дршката е Мете.

На Annath, Peco, promeneta и 22 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.251
    Допаѓања:
    148.793
    Добро утро. Како сте? Денес саботно ме чека работа за сите пари... Чекам да ги земат теписите на перење и да ми достават плакарче за бебуш и кревет за спиење нов.
    Дормеото отиде на оглас... Ептен ќе ми недостига, ама у мала соба нема место за толку голем кревет.
    Сепак, се е за убаво.
    Имајте убав ден убави луѓе. :)

На Annath, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.314
    Добро утро!

Сериозни теми сте фатиле сношти.

Патем, аргатката кај таткото на Ска е среќна жена. Има само 4то одделение, а зема плата поголема од многу луѓе. Плус не работи за викенди. Не велам дека работата и' е лесна, далеку од тоа, ама има еден куп со диплома што работат за толку или за 15000, а се максимално експлоатирани. Оние од конфекција работат за бесни 150 евра. Па Ромине што питаат по улица мислам дека најмногу заработуваат.

Денес повеќе ти се исплати да работиш во кафич, па покрај платата и бакшиш земаат. Особено ако знаат како да се однесуваат со газдите и со муштериите.

Како и да е, се' е отидено во мајчину. Секаде се врши експлоатација, без разлика колку пари земаш. Мобинзи, закани, притисоци, стресови и нервози кои непотребно се наметнуваат.

Пред некоја година професорка од факс ме препорача во Биотек да одам на интервју. Требаше да презентирам лабораториска опрема и да убедувам луѓе низ земјава да купуваат. За тоа ми требаше факултет. И пресудно беше што немав возачка, зашто требаше да бидам уствари трговски патник. Плата на процент. Ништо не бидна. После им се сменија уште еден куп луѓе, зашто директорката аздисувала, им се дерела и ги чувала после работно време без надоместок. Ужас. Кој има пари тука кај нас да купува опрема од илјадници евра? Толку често за да можам да примам плата? Како и да е... Муабетот ми беше за условите кои се нудат, експлоатацијата, погрешните квалификации за работа.

Во државава нема кој да се побуни. Ако луѓето се свестат и речат дека нема да го работат тоа и тоа за тие бедни пари и услови, работодавците ќе се чукнат по глава и ќе сменат нешто. Инаку ќе нема кој да работи. Ама во градов и земјава има доволно очајни луѓе (и јас сум била дел од нив), што знаат дека сигурно ќе се најде некој што ќе прифати и за помалку да работи и нема да приговара за работно време и однос зашто му треба да му капнува по нешто. И така си се вртиме во магичен круг од кој не се гледа излезот. А работите стануваат само полоши.

Како и да е, да не должам повеќе, и така многу се распишував. Не е толку едноставна работава.

Денес се надевам на шетња и фотографирање. Ручек не знам што ќе биде. Болна сум и накострешена.

Имајте убав ден!

На Annath, Val-Dim, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добро ви утро!

Ме нема, а и слабо ве читам, се нема време. Кере сама јаде сецкано овошје а јас со кафе пред компјутер после 10000000 години:party: е ова е журка за мене:( си викам абе кога ќе почне сама да јаде, пие облекува..... а ко ќе ми текне сега уште едно малоо бебувче иде па додека пркне:sweat: ама ако. Колку и да звучи клише, нема нешто на светот што повеќе можеш да сакаш, душата да ти ја полни..... На сите што си сакаат Господ да им даде деца.
    Стандард монотонија, работа, дома, детео, прошетка исклучиво у населба.....
    Другата недела одам на фризер ќе правам промена, ме фаќаат бубачките, ми се здосади од косава. Или хормоните ме фаќаат незнам.
    Бивши сум немала многу. Имав еден многуууу бев заљубена. После две години тој ме откачи. Гелдано сега, сум имала среќа. Себичен уфффффф до немај каде. Секс катастрофа. Ама дете не знаеш како, што.

Убаво време на повидок, мора да се шетне нели викенд. Куќата и да е превртена наопаку ние шетаме.

Имајте убав ден!!!!!
    П:С ме прашува мм, дали сум пишувала на форумов зошто кога читам од кај него на телефонот гледа која тема ја читам. Му викам нееее само воајер сум:D И се смее за имево на тема :envy:

На Annath, Val-Dim, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.259
    Допаѓања:
    330.404
    Malata ce zatna cela nokeska pa dezurav.Ic ne sum spiena a treba na pat da trgneme sea |-)

На duffi, jasna83, Izdrzliv и 4 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Pozdrav od Mavrovo:)
    image-0-02-05-e374d27fab944c054e4bb3b5c81b3061b2464cea0f28afb484eb9dd5d71fe6b9-V.jpg

На PUPICA, Ariel, Annath и 33 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Дaли рaбoтaт Рoми сo ниту еден ден вo шкoлo или некoј сo фaкултет, тaa рaбoтa требa истo дa се плaти. Oчигледнo немaш рaбoтенo нa 40 степени нa нивa свиткaнa 8 сaaти кo ѓеврек пa штoм велиш среќнa женa билa зa 12 000 штo рaбoтелa. Викенди слoбoдни, aхaм.

На Annath, lunicka, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро,добар ден.

Главоболката од вчера ми трае и колку и да не сакам да посегнам по апчиња,морам.

Работен стаж имам повеќе 10 год,а сум работела,им помагав на моите и во студентските денови.

Ниту една работа не е за потценување,се додека чесно се заработува лебот.Некој го користи умот,некој рацете.Кој за што учел,ама тоа овде не важи,туку кој како ќе се снајде.

Последна измена: 15 октомври 2016
    На PUPICA, Annath, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.314
    Бриџетке, зборам за жената во случајот на Ска. И од друг аспект зборев, ако читаше внимателно. Среќна е што со 4то одделение зема плата од 12000, додека дипломирани земаат 15000. Во овие гнасни услови во нашава земја.

И што е до мене, платите на сите категории вработени треба да бидат каде-каде повисоки. Затоа што реално, без 500 евра не може да се води нормален живот во земјава.

А Ромите... Тие се посебна приказна во Македонијава. Ни школо, ни ништо, а од тоа питачење (кое наводно го регулираа пред некое време, ама се' што е убаво кратко трае), земаат поголема дневница од многу луѓе.

Патем, јака им душа што работат во Комунална хигиена, но добра плата имаат. Околу 25000. Значи, можело и со вистинска работа до пари, ама зошто, кога се така научени?

На Annath, Peco, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.442
    Добро утро

Од сабајле не пукна детево. Се што да виде изеде...палента со сирење, па јогурт, ка кифла со кашкавал, па калинка, па банана(facepalm).
    Гии гии ми ечи во главата.
    Се тешам дека е скратеница од германсконо гиб за дај, како најблиску до нејзиниов кинески.:rofl:

Сега дреме во ќошот во шпајзот и буричка. Баба и срце ја стега за сваштаријата која си ја складирала таму:D. Да знае секој ден дека ние таму сме квакнати :lol:.

Во Македонија немам ниту ден работен стаж. На среде факултет знаев дека иднината ми е далеку и дека се ќе направам за истото, но од принцип го довршив факултетот и потоа си спакував дипломата и тргнав во белиот свет да аргатам :D.

Од овие 9 години тука имам некаде 7-8 стаж.
    Како што кажав, само кога се преселував кај Тозо и си дадов отказ имав пауза во работниот однос. Сега сум вработена кај него во фирма:tmi::bandit:.

Се мислиме кај да шеткаме, убав ден е:sun:

На Annath, mal.ecka, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.