Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Немора се знаеме кој сме :D

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

дајте тема тогаш :D

Lady Phoenix and jasna83 like this.
  3. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Има,има...стискат лајкови :) сеа ке пишат некоја фраза...

zeka, Sesil and jasna83 like this.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас имам двајца додворувачи што ќе се убиеа. (facepalm)Ене ги живи здрави сеуште.
    За работењето, да, би работела надвор од струка само за некој денар повеќе од 0. Но, во околинава имам луѓе што живеат од скромната пензија на 88 годишен старец,само затоа што не трпеле газди и 12000 не биле пари. :doh:

Се одјавувам, добра ноќ :hug:

Annath, Espadrila, Barbie20 and 7 others like this.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Вечерва само ке Ве поздравам :hug:
    It-Your-Day-Bouquet-329.jpg

Annath, Espadrila, Peco and 12 others like this.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Ај да спиеме. Јас заспав. |-)

Peco, Dust, fallenangel and 4 others like this.
  7. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Дечки частам по една цигара,ако шкрткате ок.. ако не кој е заден нека гаси светло :)1__upload_iblock_248_248b5b374e02ecaa152daed2453f3037.jpg

baba Rada, Dust, jasna83 and 4 others like this.
  8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Срам ми е да кажам колку ми се лизга виното:tmi:.
    Пијаница ќе испаднам:drunk:.
    Тема бивши и дешавки, подобро е да си молчам:D.

Annath, Espadrila, Peco and 14 others like this.
  10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Добро утро
    Денес сабота и никој нема буден :mm:
    Ние требаше да излеваме денес во нов ресторант отворија ама се разболевме и се сменија плановите. Некој вирус со температура, кашлање, кивање. А како што сум цело време покрај неа и мене почна да ме фаќа :(
    Ајде се надевам побрзо ке оздрави :)
    Имајте убав викенд :sun:

Annath, Espadrila, baba Rada and 15 others like this.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Добро утро.

На мени пишии и јогурт,а за мама кафе.
    Денес дури и кај нас времево тмурно.
    И денес отвори очи и одма ја бара Ката,правосмукалката делот што бучи. Дршката е Мете.

Annath, Peco, promeneta and 22 others like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро. Како сте? Денес саботно ме чека работа за сите пари... Чекам да ги земат теписите на перење и да ми достават плакарче за бебуш и кревет за спиење нов.
    Дормеото отиде на оглас... Ептен ќе ми недостига, ама у мала соба нема место за толку голем кревет.
    Сепак, се е за убаво.
    Имајте убав ден убави луѓе. :)

Annath, Peco, mareane and 15 others like this.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро!

Сериозни теми сте фатиле сношти.

Патем, аргатката кај таткото на Ска е среќна жена. Има само 4то одделение, а зема плата поголема од многу луѓе. Плус не работи за викенди. Не велам дека работата и' е лесна, далеку од тоа, ама има еден куп со диплома што работат за толку или за 15000, а се максимално експлоатирани. Оние од конфекција работат за бесни 150 евра. Па Ромине што питаат по улица мислам дека најмногу заработуваат.

Денес повеќе ти се исплати да работиш во кафич, па покрај платата и бакшиш земаат. Особено ако знаат како да се однесуваат со газдите и со муштериите.

Како и да е, се' е отидено во мајчину. Секаде се врши експлоатација, без разлика колку пари земаш. Мобинзи, закани, притисоци, стресови и нервози кои непотребно се наметнуваат.

Пред некоја година професорка од факс ме препорача во Биотек да одам на интервју. Требаше да презентирам лабораториска опрема и да убедувам луѓе низ земјава да купуваат. За тоа ми требаше факултет. И пресудно беше што немав возачка, зашто требаше да бидам уствари трговски патник. Плата на процент. Ништо не бидна. После им се сменија уште еден куп луѓе, зашто директорката аздисувала, им се дерела и ги чувала после работно време без надоместок. Ужас. Кој има пари тука кај нас да купува опрема од илјадници евра? Толку често за да можам да примам плата? Како и да е... Муабетот ми беше за условите кои се нудат, експлоатацијата, погрешните квалификации за работа.

Во државава нема кој да се побуни. Ако луѓето се свестат и речат дека нема да го работат тоа и тоа за тие бедни пари и услови, работодавците ќе се чукнат по глава и ќе сменат нешто. Инаку ќе нема кој да работи. Ама во градов и земјава има доволно очајни луѓе (и јас сум била дел од нив), што знаат дека сигурно ќе се најде некој што ќе прифати и за помалку да работи и нема да приговара за работно време и однос зашто му треба да му капнува по нешто. И така си се вртиме во магичен круг од кој не се гледа излезот. А работите стануваат само полоши.

Како и да е, да не должам повеќе, и така многу се распишував. Не е толку едноставна работава.

Денес се надевам на шетња и фотографирање. Ручек не знам што ќе биде. Болна сум и накострешена.

Имајте убав ден!

Annath, Val-Dim, Peco and 26 others like this.
  14. menelele

menelele Популарен член

Ај добро ви утро!

Ме нема, а и слабо ве читам, се нема време. Кере сама јаде сецкано овошје а јас со кафе пред компјутер после 10000000 години:party: е ова е журка за мене:( си викам абе кога ќе почне сама да јаде, пие облекува..... а ко ќе ми текне сега уште едно малоо бебувче иде па додека пркне:sweat: ама ако. Колку и да звучи клише, нема нешто на светот што повеќе можеш да сакаш, душата да ти ја полни..... На сите што си сакаат Господ да им даде деца.
    Стандард монотонија, работа, дома, детео, прошетка исклучиво у населба.....
    Другата недела одам на фризер ќе правам промена, ме фаќаат бубачките, ми се здосади од косава. Или хормоните ме фаќаат незнам.
    Бивши сум немала многу. Имав еден многуууу бев заљубена. После две години тој ме откачи. Гелдано сега, сум имала среќа. Себичен уфффффф до немај каде. Секс катастрофа. Ама дете не знаеш како, што.

Убаво време на повидок, мора да се шетне нели викенд. Куќата и да е превртена наопаку ние шетаме.

Имајте убав ден!!!!!
    П:С ме прашува мм, дали сум пишувала на форумов зошто кога читам од кај него на телефонот гледа која тема ја читам. Му викам нееее само воајер сум:D И се смее за имево на тема :envy:

Annath, Val-Dim, Peco and 18 others like this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Malata ce zatna cela nokeska pa dezurav.Ic ne sum spiena a treba na pat da trgneme sea |-)

duffi, jasna83, Izdrzliv and 4 others like this.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Pozdrav od Mavrovo:)
    image-0-02-05-e374d27fab944c054e4bb3b5c81b3061b2464cea0f28afb484eb9dd5d71fe6b9-V.jpg

PUPICA, Ariel, Annath and 33 others like this.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Дaли рaбoтaт Рoми сo ниту еден ден вo шкoлo или некoј сo фaкултет, тaa рaбoтa требa истo дa се плaти. Oчигледнo немaш рaбoтенo нa 40 степени нa нивa свиткaнa 8 сaaти кo ѓеврек пa штoм велиш среќнa женa билa зa 12 000 штo рaбoтелa. Викенди слoбoдни, aхaм.

Annath, lunicka, Peco and 10 others like this.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Добро утро,добар ден.

Главоболката од вчера ми трае и колку и да не сакам да посегнам по апчиња,морам.

Работен стаж имам повеќе 10 год,а сум работела,им помагав на моите и во студентските денови.

Ниту една работа не е за потценување,се додека чесно се заработува лебот.Некој го користи умот,некој рацете.Кој за што учел,ама тоа овде не важи,туку кој како ќе се снајде.

Last edited: Oct 15, 2016
    PUPICA, Annath, Val-Dim and 19 others like this.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Бриџетке, зборам за жената во случајот на Ска. И од друг аспект зборев, ако читаше внимателно. Среќна е што со 4то одделение зема плата од 12000, додека дипломирани земаат 15000. Во овие гнасни услови во нашава земја.

И што е до мене, платите на сите категории вработени треба да бидат каде-каде повисоки. Затоа што реално, без 500 евра не може да се води нормален живот во земјава.

А Ромите... Тие се посебна приказна во Македонијава. Ни школо, ни ништо, а од тоа питачење (кое наводно го регулираа пред некое време, ама се' што е убаво кратко трае), земаат поголема дневница од многу луѓе.

Патем, јака им душа што работат во Комунална хигиена, но добра плата имаат. Околу 25000. Значи, можело и со вистинска работа до пари, ама зошто, кога се така научени?

Annath, Peco, mareane and 10 others like this.
  20. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро

Од сабајле не пукна детево. Се што да виде изеде...палента со сирење, па јогурт, ка кифла со кашкавал, па калинка, па банана(facepalm).
    Гии гии ми ечи во главата.
    Се тешам дека е скратеница од германсконо гиб за дај, како најблиску до нејзиниов кинески.:rofl:

Сега дреме во ќошот во шпајзот и буричка. Баба и срце ја стега за сваштаријата која си ја складирала таму:D. Да знае секој ден дека ние таму сме квакнати :lol:.

Во Македонија немам ниту ден работен стаж. На среде факултет знаев дека иднината ми е далеку и дека се ќе направам за истото, но од принцип го довршив факултетот и потоа си спакував дипломата и тргнав во белиот свет да аргатам :D.

Од овие 9 години тука имам некаде 7-8 стаж.
    Како што кажав, само кога се преселував кај Тозо и си дадов отказ имав пауза во работниот однос. Сега сум вработена кај него во фирма:tmi::bandit:.

Се мислиме кај да шеткаме, убав ден е:sun:

Annath, mal.ecka, Val-Dim and 26 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.