Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Удрив еден туш и гледам девојкиве ме барле вртеле нигде ме нема.
    Жени бре ја кога сум дома си терам работата а мобилкава негде sвони ли sвони.
    Ќе врти мм ќе врти детево па гледаш некој од моиве и ете се наредиле пропуштени позиви.
    Oд негде ќе ми текне да го побарам .. е вртете маме ви ваше ако немате друга работа.
    Ќе викаат по мене,земи еднаш мобилниот со тебе... па некој ќе ме праша жива си?
    Е жива кога ќе умрам ќе слушнете нели лошото од уво до уво стиже:)
    Да ми се исуши косава и ќе слезам кај девојчињава да ме шлакнат:makeup: да ми го поднаместат фризов.
    За тоа ме барале:) им викам стројот нема да ми се врати ќе се шлакнам по мое.
    Ми велат ајде кафе готово е брзо слези доле. Ќе ме чукне нешто до сега четврто нека друг го испие.
    Вчера се фарбав црно накај лила и добро испадна...
    удрив и една мала промена на фризот, го скратив малку косиштево кое некако брзо ми расте.

Жени јас си немам ќерка од мене родена ама алал мајка што ги родила и мене ми ги подарила:angel::angel:
    Помини замини без поздрав и како си еднаш не сум заминала. Шминка подсредена, напарфемисана и до продавница не ме пуштаат да мрднам без да ширам бесплатна миризлива нота .
    За консултација као помлади знам мислење да побарам ,да ми предложат што би да поклонам на девојка ко нив... нема утка примателот презадоволен од изборот.
    Ете се навикнавме во куќа ми се, делиме и лошо и арно и тажни, среќни,љубовни,згоди незгоди,прилики
    .
    На матура и полу матура сум, на едно чекаат да не бидат два трошка.
    Ете ја читам Битер и таа не е за пари давање, сдк поклон кој нема да се потроши него ќе го носи и ќе те потсетува на личноста која ти го подарила.Јас затоа што се блиски си ги прашав.
    Мацо што тета да ти подари? кеш или нешто што ќе го носиш.
    Фино си ми кажа дека ќе патува низ Европа и дека секоја кеш добивка добро би и дошла.
    Е за малото син ми беше на пат и купил тоа што посакала.

На свадби кај блиски на две сум едната ноќна другата денска...
    ќе ми се ебе мајката по пат дури стигнам, невестава од далеку а сватовиве куд кој мили мој...
    За убаво нека е ќе се најдеме на пола пат тоа е... другиве таман на време љубов голема 10 годишна...
    Пар кој од самиот почеток влегува во сопствен дом, без твои мои... значи почнуваат да го местат своето гнездо по свој стил ...фино лепо си ги прашав и од мене и од дада веќе добија онолку колку кошташе кујната и истата е веќе поставена. Што значи ќе го земам мојов и детево и правец во кафана ...
    може букет еден од спротива кај цвеќарката да направам... правец во ресторан да се штракнам на прием со зетот и невестата за успомен и дуго сеќање (zilmer).Останете во добро расположение, било да сте дома или негде ван со оние кои ги сакате и ви значат:hug:И така, вас некако ве нема а јас седнав да видам што ми правите и пак го издолжив:)

На zalosna, anel, Viktorijaaa5 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Стварно се тушираше????????????? (мобилниот не е важен)
    Не заебавај ние сега од јули кога ќе поскапе струјата во 2 месеци еднаш, ќе подзасмрдуваме малку:D
    Ќе осетиш, вистинскиот парфем надалеку мириса.

На Lady Phoenix, kjukli, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    20.141

Женски ако сте за погача аjде, дури има :)
    Туку да Ви кажам минатата недела супер си поминав на свадба. Овоj викенд пак. @ozbilnazena знам како е. Три свадби во еден месец и тоа сите надвор од Скопjе. Нека е за убаво, ама само пари да има човек

На anel, mila25ve, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.850
    Допаѓања:
    181.275
    Два дена по ред работам по две смени. Лошо е што ме нема по цел ден, а добро е што никој не ме бара :)
    Само да ве поздравам и да фатам креветот :)

На anel, ozbilnazena, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    62.312
    Здраво на сите од околу и преку 40 :hug:,,,
    Денес цел ден со обврски, па не стасав порано да ѕирнам во темава ...

tumblr_mqqtm8mQJL1st4appo1_500.jpg

Утре петок, па три дена одмоооор :rock: :party: :d:!!! Јупииии :music: :music: :music:

На Peco, zalosna, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Некој елиоптер надлетува.
    Утрово кафе частам. Се радувам како мало дете на петок.:)

ndu6va.jpg

7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Дилке мор играш таквото ааа]:) ете го вардар со палми ко на наше море:D
    Се спуштаме од горе не носи до Вруток, риба има прсти да полижеш мор:wasntme:
    Го фати зорт си се олесни(mooning)
    Ма кое море коа метропола, ко те фаќа зорт ни палми ни таласи не ти се гледаат:lol:
    Во два легнав во шес станав:?: пред тетка ми .... жени бре старост е:?: или билбил ми пее :)
    Пецо брат, работи но не заборавај, ти си тој кој ќе направи да те има и некому да треба твоето присуство..
    работата крај нема...CrazyOne, убава погача со очи ја пробав:) нека е за убаво пара како дошла тако пошла.
    Добро утро Жении :hai:фала на кафица знам те сестро ко мене си понекад озбилна:emo:
    Одам да ја прошетам Линда:toivo: Лае ли лае, Џони пак изгледа ја заебал не ја доебал:^)
    Кучешка работа...

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Вардар тече г*вна влече, ја знаеш таа, тогаш уште повеќе ќе засмрдуваме.
    Бев во Втуток ама во кафана Панорама, има рима а!?
    Туку вчера за прв пат со мотор и денес не наќисна, Марфи ми е прв другар, така да знаете и не играјте џамлии со мене.
    Туку овој Климе опасен да ти бил, ме фатил за гуша и не пушта бре сестри.Ме мрзи коса да измијам ,вода, струја, море налет туку пуста мрза.

9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.579
    Допаѓања:
    282.197
    Колку ми е убаво кафево испиено во вакво опуштено друштво @Daleron @ozbilnazena Ви благодарам на кафе и муабет денес би си седела дома цел ден уз вас ама мора да се оди а надвор тмурно врне уф а сакав приквечер да прошетам со поголемава по продавници ама ќе видиме какво ќе биде до вечер.

На ozbilnazena, anel и Daleron им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.168
    Допаѓања:
    204.890
    Еве ме и мене жени... одвај пишувам, денов за никаде е.... аман со времево, ептен влијае на луѓево, сите со вртоглавици, притисоци, аман. Јас не сум баш во нај нај муд, ама ќе ми пројде (не сум наспана, затоа).
    Продолжен викенд иде, се надевам имате добри планови... јас утре работам, па нема никаде да одиме, ќе си седиме домче. Ама нема да биде само одмарање, ќе раскревам по собите што ми се привремени магацини... и така...
    не пијам кафе, се мислам да си сварам... ама ако си сварам и го пијам и ми се качи притисокот, тогаш сум завршила работа... ај зелен чај ќе сварам, бујрумте 8)

На ozbilnazena, ArmaniCode, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    102.351
    Добар ви ден убави жени!!!
    Денес и јас сум во некој забавен филм.Ништо не ми се работи,по вчерашниот ден кој го прележав со болки во цело тело,денес барем се движам.
    Времето надвор како да застанало,ништо не мрда.
    И да ве прашам има некоја проблем со пиењето на зелениот чај?Ме боли желудникот од него,мачнина некоја ме фаќа.Што велите да го баталам или да го мешам со нане на пример.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.168
    Допаѓања:
    204.890
    Мене не ми смета Луничке, јас го пијам рефус чајот на виталиа, со лимон и ѓумбир. Ми годи ептен, и ме буди. Плус што ми прави детокс. Да не го пиеш на гладно? После јадење го пијам оти имам проблематичен желудник. Мислам дека нема штета ако го мешаш со нане, ама ако има некоја повеќе информации, нека сподели.

На ozbilnazena, joy1, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Наминав да ве поздравам. Пак ќе се жалам од обувки...денеска и од балетанки со рани по нозете.И пробав се и ефтино и скапо, како стоногалка сум колку пара чевли, сандали и балетанки имам,ама нозете страшно ми отекуваат и веќе паника ме фаќа, како ќе го истуркам летово за на работа, а работното место ми налага да бидам поскоцкана. Е коаг сме веќе кај коцките, почнав и да личам на коцка. Почнувам диета, држам два-три дена и никако да истуркам до крај. Плакарот полн со гардероба, а ништо не можам да облечам. И немам ни воља за купување. Што и да пробам, не ми стои, па сега оние што се модерни сукњите со фалти, аууу, пробав колку за мерак, а кога се погледнав во огледало, абе исто како сунцобран на „Скопско“ да растргнале на сред дуќан, катастрофа. А продавачката љубезна, па ми дели комплименти демек убаво ми стоело, јас културна да не ја навредам, а во себе си мислам, ах бе девојче, имам очи и се гледам, џабе ме убедуваш. Пуста женска мака. Блазе си им на униформираните, барем за на работа не дремат цело утро пред гардеробер. И овие бројчињава, нивно XL одговара на М по ЈУС. Преполни бутици кинеска роба, па кога налеташ на нешто турско, мислиш како Армани да си купил. И така...ви се испожалив дека ништо не ме собира, единствено да си ги сошијам устата и да оставам само простор колку цевче да протнам да не приумрам за вода.

На ozbilnazena, Val-Dim, joy1 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.689
    Допаѓања:
    113.836
    Вечер и ние вака а?
    11053873_456034041236724_3518161145434530408_n.jpg

На ozbilnazena, Val-Dim, WORRIED.BT и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.390
    Допаѓања:
    92.648
    Здравооо,јас дојдов овде да се пожалам знам дека ќе ме разберете :D
    Значи женчина синоќа ја пуштив пералната после 22ч (дека ефтина струја де) испра си ги наредив убаво во легенче да не ми се гужваат за сабалје кога ќе станам да ги редам на жица.Станувам надвор врне :envy:
    Значи оваа не ми се случува прв пат и секогаш велам: е веќе одвечер никогаш нема да пуштам перална и пак ја пуштив бе .Ама овојпат еве пред вас ветувам дека нема да пуштам предвреме!
    И се нервирам пмс ме дрма веќе повеќе од 10дена едвај чекам да помине периодов,па и јас сум човек не треба ли да уживам малку?! :|

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    102.351
    Па нека врне,единствен проблем е ако немаш покриена тераса.

17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.390
    Допаѓања:
    92.648
    Мала тераса,со малку место за сушење алишта :D Тоа е проблемот Лунич

18. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Абе растргни си сушара во некоја соба. Јас зимно време така правев. Во дневна под клима, за саат време суви алишта. Бирај просторија каде нема да мора да се сопнуваш од сушарата и решен проблем.

19. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.390
    Допаѓања:
    92.648
    @Gea зимно време и јас така ги сушам пред печка на сушара :D Ама сеа на оваа топло време неможам внатре побавно се сушат и ми го губат мирисот :D Растргнав сушара надвор еве почнува сонце да ѕирка по малку

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Аууу, мене не ми го губат мирисот. До омекнувачот е :D Дури целата соба ми мириса на омекнувач, единственмиот што можам да го поднесам и што го обожавам pro_v_1003819.jpg

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.