Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Ima.
    Imam edno malo plakarce koe na sekoe otvaranje vratnickata se isturaat tavi tendzercinja,kutivki,plasticni...|(
    Nemaat svoe mesto.
    Toa e katce koe se vika "svastarija".

На Ane-Goki1, Barbie20, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.175
    Го искористивме сончевото време и со ќерките се изнатрчавме по плоштадите низ Центар...се изнасликавме, се изморивме, јадевме костени. Сега на кафе....барем го утепавме денот надвор од дома...

На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    328.406
    Imam i jas dosta rab koi momentalno ne se koristat a moze ke potrebaat nekogas.Nemam spajz ni posebna soba pa taka se pikaat pod krevet,nad regal,skavovi i me zivciraat mn

На Barbie20, Sesil, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Ај добар ден..јас како времево денес :)
    Од сабајле мамурлија, сеа највреден (чистам боље од жена):)
    Седнав едно кафе со цигара на раат и да ве видам што си правите:)
    Па слична обавеза имаме скоро сите :) перална 2 пати у недела.. Друг ме пере хахах:)
    П.С да помогнеше некој околу чистота по дома :)

На duffi, Dust, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    328.406
    Koj te pere?
    Zena ili mama :)

На Lady Phoenix, Annath, fallenangel и 6 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Toa sto ne mi treba odi vo tavanskite sobri,edna ja koristam kako ostava.A sto e najvazno toa sto go ostavam tamu nikogas ne mi zatrebilo ili koga mi treba ne mozam da go najdam.Koga si ide mm mnogu se nervira i pola raboti mi gi frla a jas posle se lutam oti moze ke mi pritreba i ke treba da go kupuvam :tmi:

Peralni pustam na 2-3 dena po 2.Iako sme sami so sin mi se sobiraat valkani alista.Dete e ke se izvalka a i jas ne sum podobra od nego od leblebija se pokapuvam a ne od nesto drugo :$

На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.529
    Допаѓања:
    180.761
    Умбрелке зимај контрапеин маст за болки околу 350 денари е сега веке ја има и по нашите аптеки едно време ја немаше
    За перење неделно по 5 перални минимално ми е а сум само јас и две деца
    Корпата ми е конечно празна од кога купив сушална за три часа ги имаш изпрани и изсушени после право диплење и кревање во шкаф редко нешто за пеглање да остане

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    А ти вака да ти кажам, да си најдеш;):) жена, мислам да си се ожениш, па она нека ти чисти околу дома

На Izdrzliv и MilaP им се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Целувки напраени и изгорени :tmi: прво ги ставив на пониска тт да се печат ама ме фати нервоза од чекање па попуштив и за две мин. ги изгорев |(

Дм со денови е лут, откако аплицирав одвај се слушаме, скоро и да не ми пишува, лут е иако негира :^) и криво и сеедно ми е :|

Обично имам фиока со тракатанци на кои не можам да и им најдам место ова за во мини офисот така го вика брат ми делот кај што работам :lol:

На Ane-Goki1, Sesil, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Добар ден.Арно заспа малово палаво па да одберам дали да пеглам или да се бањам.... :wasntme::wasntme:.Малава е моментално во фаза да го изора домов.Да е в нива...сигурно бразди ќе направеше.
    Такви работи имам милион...и се туку ги преместувам ...им изнаоѓам нови 'подобри и поневидливи' места...:wasntme:.А исто имам и 2 -3 големи чинии ѓоамити за личење, а уствари.....пандорас бокс....свашта, од игла до локомотива :D.И најбитното шо го кажа и Мила, кога навистина ќе ти потребаат, оди те најди ги.:@
    А тоа за бабите и работата...ние тоа тешко дека ќе го можеме.Како што и баба ми не би можела ова шо јас го правам во втората половина на втората деценија од 21 век.
    Јас сум за кафе.Две испив ама во носот ми отидоа.Нема раат.Утре на работа на раат ќе пијам.Барем првото :D.
    Убаво попладне драги мои.

На Ane-Goki1, Barbie20, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    124.445
    Да ти ја пратам женава што ми чисти мене?

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.014
    Бидна и ручекот.
    Туку митинзи да не ќе има некои низ Скопје???

Во станов имаме две ќошиња за сваштарија.
    Станот беше 3.5 собен со две вециња, а на мама реално не и треба толку простор, па рушевме и преуредувавме.
    Едниот ќош веќе ви е познат, мадам каде што дреме секој ден. Тука има секакви ситници и сваштарија од кујна, пегли, апаратчиња. Се наоѓа помеѓу кујна и дневна па ептен практично.

Во другата просторија, значително поголема од шпајзот, е ставен котелот, машина за алишта, оставен е простор за машината за сушење, шкаф со ствари потребни за перење, корпа за алишта, количката на мадам, куфери....а сакаме и висечки полици да ставиме за поекономично користење на просторот. Ќе има и простор за палетите за барем 7-10 дена. Остатокот во подрумите.

И во село мое имаме остава со солидна големина. Имаме ставено од тие металните конструкции со рафтови. Се е прибрано. ОСтатокот во подрум.

Во куќата ќе имам само шпајз во кујна. Остатокот во подрум.

На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    91.837
    Имам остава и се што нема свое место е таму,а кога ќе притреба нешто маки мачам додека најдам од што се е изврзано во вреќи ќесиња да не фаќа прашина (facepalm) Имам и рафт на едниот ѕид па повеќето работи се таму сместени.
    Колку и да се има место низ дома секогаш ќе имаме нешто што нема да знаеме каде е или нема да има свое место,ретки се таквите кои што имаат место за се.
    Пример свеки морам да ја пофалам за од таа страна,за секоја ситница има свое место во секој момент што и да побараш знае каде и стои,се е убаво средено со ред :)

На Ane-Goki1, Barbie20, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Уф :whew: доста е,завршив..
    Не е страшно ако се зачисти:)жена да ми чисти...некако не, пошто нема многу за чистење а и станот е уште празен..треба реновирање, па полнење :) Здравје во иднина..

На Lady Phoenix, Bozica1980 и nena2010 им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Добар ден!:coffee:

Свеќи два ми прати ручек како за тројца, а јас сама.
    Плус мајка ми се јави дека сармата е готова, па да слегнам на ручек.
    Прават јадење како за 10 луѓе, а јас со едвај 50кг треба се да изедам.:D

Свеќи ми вика не мораш се наеднаш да изедеш,остави си и за утре.
    А јас баш мислев се наеднаш да мцнам, па после цела недела нема да морам да јадам. :rofl:

Перам главно викендот, некогаш три, некогаш пет, зависи.
    Се што е еднаш облечено кај мене веднаш оди за перење. Во плакар никако не го враќам. Во недела се пере, се суши, преку недела се мести. Пеглањето е секогаш на крај, ако се има време за него.
    Баш го мразам. |(
    Главно гледам мм да е спастрен, за мене и не е толку проблем со оглед на тоа што сум дома. Пеглам за него се што е итно, другото може и да почека. Среќа за работа има униформа, па со неа не се замарам нешто посебно.
    Кошули и маици за состаноци има секогаш на готовс , па за нив не е проблем.

Јас сум од тие кои се фрлаат , и што треба и што не треба. Па мм кога нешто му фали , нормално мене ме обвинува.:D
    Имам балкон од кој се излегува од кујната, затворен од сите страни, па служи како остава.
    Практичен ми е, и за складирање зимници, и работи кои не ми требат.
    Моментално и сушарата ми е таму, на ред чекаат и полиците да ги закачиме на горниот дел.

На Barbie20, Val-Dim, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас сум многу организирана по тоа прашање. Никогаш нема да најдеш нешто под кревет, на регали или висечки, да се гледа од надвор, тоа многу ме нервира и не можам да гледам, за се има место.
    Она што нема место, а не се ни користи, фрлам. Никад немам ништо вишок. Барем не премногу да ми се насоберат непотребни работи. Се гушам од многу работи.
    Е единствено играчките не можам да организирам ама често ги прегледувам и одвојувам што не се користи. Пример наскоро треба да ги соберам сите тропалки и бебешки играчки оти веќе ги прераснала.

Кога ја отворам фиоката под плотната пример веднаш со очите можам да видам каде ми е што и се си има свое место од зачините до теглите со гриз, палента, тарана итн. Сите тегли (исти нормално) со лепенка на капачето што има во неа, за да не морам ниту да ја подигнам туку право читам одозгора што е што.

Тука во куќата имаме простор со машина, корпи за алишта, даска и пегла и фактички тоа ни служи и за пресоблекување па нешто облечено еднаш таму се закачува и евентуално може пак да се користи.
    Во спротивно пуштам машина на еко, брза програма, колку да поминат низ вода.
    Пеглам само што морам.

За ручек имаше мусака со обичен компир и батат (портокалов). Одлична ми е комбинација, многу ја сакаме.
    Сега ќе излеземе на нешто благо.
    Само мислам на храна. Едвај чекам да добијам. Арно си дојдов до 58 килца (ова колку да се пофалам) сега да ги расипам не бива.

На Ane-Goki1, Barbie20, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    328.406
    A elkite i novogodisni trakatanci kaj vi sobiraat prasina? :D
    E kaj mene oni se nad regal (facepalm)

На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Na tavanskata soba sto ja koristam kako ostava :lol:
    Kazav jas se ima tamu duri i veligdenskite ukrasi.
    Ormarite vo spalna mi se do tavan pa nema mesto nad niv ni hartija da stavam,vo detska nema smisla oti sin mi ako gi "namirisa" lampionite otidoa kako topka za sutiranje :lol:

На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    328.406
    Jas tavan nemam :^)

На Ane-Goki1, Sesil, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas podrum nemam , koga veke si gi kazuvame makite :lol:

На Ane-Goki1, Sesil, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.