Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    Nemam ni toa :^)

Prodolzi :D

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Не мислев на шкафчиња сваштарници и остави.
    Пр. спреј за кондури, копа со клучеви, озонер и апаратче за комарци...во моментов ги гледам на внатрешните скали.
    ситници кои секојдневно ми притребуваат ...ако ги спастрам во фиока, не ми требаат.

На Ane-Goki1, Sesil, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    Imam edna fioka za takvi sitnici
    I se tamu sedi

На Lady Phoenix, fallenangel и sanjaeva им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ako ima nekoja tema so poplaki i zelbi da se prefrlime tamu za rein da ne ne kara :rofl:
    Aj kafe ke pieme ..

Site takvi stvari sto gi koristam sekojdnevno i cadorite mi se vo ormarot vo hodnik

На Ane-Goki1, Barbie20, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Таман се почуствував надмоќна :muscle: дека имам подрум и таван...кога (facepalm).... немам ФИОКА за такви ситници :rofl:
    ЕДИТ - немам ни ормар во ходник :(

На Ane-Goki1, Barbie20, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Фиоки се купуваат душо моја ама подрум и таван..хмммммм:D

На Ane-Goki1, Barbie20, friendy и 10 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    @joy1 нели ви следува со секој стан подрум?

Спреј за кондури-во ормарот за кондури
    Клучевите- имам закачалка мала во облик на клуч , украсна, а врши многу работа
    Елка -имавме стара, замина во историјата. Нова ќе чека принова во семејството. Иако мм решен е да купи оваа зима.

На Ane-Goki1, Sesil, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Прочитав спреј за кондоми :tmi:
    Клучеви сите си имаме по еден примерок и го носиме со себе.
    Спреј за чевли само брат ми користи и со го чува кај него во чевларникот.
    Елка, лампиони и остали новогодишни тракатанци во пакети и во подрумот.

На Ane-Goki1, friendy, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис ен џентлемен.:hai::hai::hai:

Заспав со децата во 9 и се наспав до 12, сега оро ќе играм цела ноќ.:lol::lol:

Дојди со Матео кај Матео во недела на роденден.:lol:

Дневно пуштам по 2-3 машини ако перам и постелнини може и по 5-6 да пуштам, нонстоп си врти кај мене или машина за перење или сушарата.
    Децата многу се потат, само долни маици од нив се собираат една машина за перење, алишта облечени не се враќаат во плакар, тоа одма се фрла за перење, мм ме заебава и ме прашува цела улица да не ја перам.:lol:

Место за се имам, не сакам онака расфрлени работи или непрегледни фиоки, висачи, плакари, ме иритира.
    Имам во кујната остава голема, во едниот ходник вграден плакар за сите апарати за кујна да ми се на дофат, просторија за перење, кај што стои машината за перење, сушарата има два лавабоа големи за перење на рака, таму стои и правосмукалката, џогерот на пареа, пегла, даската, висачи и кабинети има за сите средства за хигиена, корпи за децата посебни, посебни за нас, гаражата сега ја подизпразнив од глупости и таму има метални полици за сваштарии и имам шед за надвор во двор потребштини и косилката, простории еден куп, накрцани со ствари а уствари ништо од тоа не ти е потребно.

Во гаража стојат, замотана е елката во проѕирна фолија а другото во пластични кутии од по 60л со налепници кое за што е.:lol:

Сакав да одам да го гледам Инферно па ми текна дека ја имам книгата ама не ми е прочитана, сакам право книгата да ја прочитам па да го гледам филмот, ете што ќе правам до сабајле.:lol:

На Ane-Goki1, Barbie20, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.454
    Ај си викам да не тупам и јас со машините, инаку мислам не сум утнала 22ч да не пуштам машина, а тројца сме, у недела во зависност од времето и по 2-3.
    За елката дојдов, огромна една имаме и ја чувам во сандак за длабоко замрзнување 8-|
    Бевме на роденден на една цуфка мала, убаво и релаксирано попладне. Уште некоја обврска и за денес толку ќе е денов :)

На Ane-Goki1, Val-Dim, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    :hai:
    Колку теми на муабет сум пропуштила ама ве исчитав па се посмеав малку за смешни случки што ви се случиле.:lol:
    Ми се случиле и на мене неколку смешни случки. Еднаш кога бев на прошетка едно туѓе детенце ми се обрати со мамо и ме фати за рака.:lol: Кога бев 15 години погрешка добив шамар од дечко на братучедками:@ пошто човекот беше лут и поднапиен, не смеша двете дека со долги коси:envy::lol:кога си почнав да си плачам, ме кутна на земја идиотот цела среќа не ми е зет.:DПосле тоа и до ден денес се смееме за таа случка :lol:ама тогаш не ми се чинеше смешно:envy: и мило ми е што таа не ми се лути кога отворено ќе и речам тој идиот не беше за тебе, се спаси од него.:!:Кога магистрирав си стасав на авотбуска станица во мојот град, а јас од возбуда, изгубена уште си дремев во автобус ќе заборавев да се симнам ќе си продолжев во Битола.:lol: И да често знам да си замкнам кучиња по мене, па така си го однесов едно на работа, ме чекаше цел ден и си го донесов дома.:D

Бидејки мразам неред и сум многу практична личност кај мене сите непотребни работи ги фрлам без размислување:Dсувенири, играчки, елка, лампиони ми се складирани во огромна кутија и ми се кренати во подрум. :DНеред имав некогаш и од книги кога идев на факултет ама сега и нив ги нема.:D
    Перам секогаш кога имам потреба безразлика скапа или евтина струја ,си пуштам повеќе машини додека не ми се испразни корпата. За пеглање немам мака, мене тоа ми е забавно освен во лето кога е премногу жешко.:D
    Денов го поминав во кујна, готвев салата, колач и раскренав неред под зад себе, ручек исто од вчера, нема да се фрлаат пиперките мора да се дојадат, храна не се фрла.:!:
    Заминав да сварам кафенце:coffee: кој е за нека повели, покрај кафе има и колач.:mm:Синоќа немаше благо за никој, ама денес има за сите.:)

На Ane-Goki1, Barbie20, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  12. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Кога е поладно 3-4 перални неделно само од мене.
    На лето сум хаос, по една перална од мене. Понекогаш и јас мислам дека претерувам. :?:

Алишта не преферирам да мешам. Мои, на моите. башка. Во посебна корпа, нема мешање во машина.
    Исто и за верверичето. И зедов посебна корпа (фала богу што има место за сите корпи) и секако дека не се мешаат со моите, или нашите.

Елка и новогодишни украси во подрум. Среќа што живееме во куќа, во спротивно незнам каде ќе се оставаа тие работи. Гаража полна, подрум (т.е се соби, но го користеме како остава) исто така.Викам јас 70% од тие работи не требаат, треба да се фрлат и да се ослободи место.
    Пред 2 години јас средував, чистев и голем дел замина во отпад. Мајка во странција, незнаеше. Кога си дојде шок, ќе ме натепаше за прв пат :lol:. Подоцна свати дека навистина немало потреба од сето тоа.

Не сакам работи кои што не се користат и да зафаќаат простор. Големо Не!
    Сега е поинаку, не се мешам повеќе. Не давам мислење па и да се побара такво.
    Кога ќе имам свое тогаш ќе биде јас како што сакам. Ако останеме во Македонијава со верверичето и тоа ќе биде. не би се влечкала цел живот по ќирии. Привремено Да, период да, се над тоа не :)

Ја чекам сестра ми да си дојде. Нетрпеливо.
    Порачав торта за ќере и внучето со маша и медо. Ги обожавам.
    Изненадување.
    Сакала да ме изненаде, срце јуначко не издржала да не ми каже дека си доаѓа.

На Ane-Goki1, Barbie20, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    Ne duffi
    Imaa napraveno samo nekolku podrumi koi predvremeno si gi rezerviraa i zedoa
    Gazdata ima stan vo zgradata
    Negovite roditeli i sestra mu isto taka
    I znaes kako odat ponatamu rabotite ;)
    Prvo oni pa site ostanati

На Ane-Goki1, Sesil, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    :?::?:Не ми е јасно бе луѓе, сите им е**вме мајката на машините, ги раздрндавме до максимум, читам и слушам дека сите секојдневно се тушираат..ама бе кога ке ми влезат во канцеларија и бздат на пот, смрдат, корнат:puke:па неможам два саата да проветрам:envy:имам три-четири колешки и една чистачка кои никој неможе да поднесе да биде во нивна близина...едино со гас маски да идеме на работа(wtf)

Последна измена: 16 октомври 2016
    На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Jas nemam takvi ama ima vo okolinata.
    Baraat nacin kako da im kazat.
    Neprijatno e.

На Ane-Goki1, Espadrila, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    секојдневно се спремаме да им кажеме, вртиме со моабетите околу антиперспиранти, парфеми и дрн дрн, ама џабе, не им текнува..директно апла у фаца да им плеснеме некако не ни оди....и сите трпиме и креваме црева од нагонот за повраќање.

На Ane-Goki1, Sesil, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    На вести кажуваат македонски издавачи на саемот за книга во Франкфурт.
    Да бев во село мое ќе отидев, ќе набавев нешто за во библиотеката. :)

Детево oд нигде 38 т. качи (facepalm).
    До сега само 2-3 пати над 38 качила, засега никаков друг симптом нема. Се надевам нема да имаме немирна ноќ пред нас. Јас цела аптека набавив од аптека за да си носам во село мое....таа си помисли некој дилер сум.
    Да си имам се, не дај боже ако притреба, бидејќи 1.5 месец ќе бидам сама со малата од понеделник до петок а без возачка маж до мене изолирана сум.
    Потоа барем мајка ќе стаса, а на мм проектот до Март-Април ќе тера, ќе бидам сама со двете бебушки :doh:.

Утре ќе резервирам билети за назад :whew:.

На Ane-Goki1, Sesil, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Ti se odi vo Imacka?

На MilaP, Lady Phoenix, Izdrzliv и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Да.
    Дома си е дома, макар и само за викенд да го гледам мажето.

Ептен ми беше критично поради бременоста да седам сама со дете кое проодува таму, а мм и така дома си идеше еднаш на неколку викенди.
    Дали таму седам дали тука...сеедно е, он не ми е тука.

Во нормални услови не би ни помислила на вакви долги поседенки кај мајка.
    На жената место и е кај мажот, не кај мајка, а на детето со двата родители.

Само ете, за подобра иднина, за подобра заштеда заеднички и свесно се одлучивме на овој чекор сега.

На Ane-Goki1, bittersweet, artemidis и 25 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.