Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai::hai:

Со времето сме на исто и тука цел ден беше тмурно, врнеше е многу мразам кога иде зима, доаѓа време на затварање дома како глувчиња.:worried:

Да се пофалам на малава и излезе првото запче, им кажувам на дечките дека и излегло запчево на малата а седеа долу на под цртаа нешто а и она со нив и станав да му наполнам на Матео вода кога се враќам го гледам Конта и пика краставица во уста на малава, го карам а тој ми вика е што нели има заб нека руча, ам.:wasntme::rofl::rofl:

Ние утре одиме со мажот да видиме дали ќе ни го одобрат кредит да ја купиме куќата што ја гледав, после ќе нема бегање за четврто, ќе мора да ја потполниме собата.:rofl::rofl:

На ArmaniCode, ozbilnazena, zalosna и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Dobar den dami.

Nadvor tmurno, ama ako. Vo dusata ako ti e ubavo vremeto nisto ne ti moze.

Jas denot do sega go pominav so drugarka koja ja nemav videno 13 god. Si setnavme, si pievme kafica. Se nadevam deka nema da pominat 13 god do narednoto kafe.

Popladnevo rezervirano za deca I libe.

Se nadevam deka ubavo I ke mi zavrsi denot. A I vi posakuvam na site vakvo ubavo raspolozenie.

Ajde sega pozdrav I imajte ubav vikend.

На ozbilnazena, zalosna, girl-miri и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.483
    Јас денес од сабајле акам, малава се привикнува во новата градинка пошто во старата не сакаше да оди. Таман сум ја оставила одам да ја земам ама ајде трпение спасение.
    Се заакав у Град Скопје да видам што ме оптужуваат на правдина дека не плаќам, им ги давам сметките за кои ме товарат а вика тоа така е напишано ако ги имаш 2011 и 2012 донесено тогаш сигурно 2009 и 2010 ти фалат. Викам луѓе не сте нормални, ако ги најдам дома и тие ќе ми побарате некои постари. Мртва ладна ми вика девојче плати си две сметки ти фалат и тоа до кај 05.06 да не плаќаш после и у банка за блокирана сметка.
    Се изнервирав и ми помина, немам јас нерви колку што има лудости у државава.
    Купив подарок за матура, фала до @kukla21 и @marama за советите ги послушав па се надевам дека и на славеничката ќе и се допадне. Заслужува, паметна, умна, вредна, воспитана се надевам идна докторка ми се прави кеиф кога ја слушав во изминатите години со колку љубов зборува за идната професија и медицината.
    Јас лакирав нокти, подзаборавена активност од кога сум мајка, се офарбав од мајка добив наредба да се дотерам и да закачам слика со матурантката, а мајка мора да се слуша.
    Подетален извештај не сте добиле, признајте :)

На ozbilnazena, Mrs.Bass, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    @lunicka јас немам мака со желудник од зелен чај но не пијам повеќе од 2 чаши на ден оти има кофеин и ми се јавува тахикардија.Инаку го пијам и на гладно а нјадобро е да е тазе варен и топол да ги испиеш
    @bittersweet честито запчето на малата и да ви одобрат кредит за нова куќа а воново знаеш мора со поднова :)

На girl-miri, Mrs.Bass, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den!!

Odkako ja formiravte vladava,mi e strav da vlezam tuka,da ne me fati nekoj zakon.:wasntme: A i sin mi ne me pusta,mnogu sum bila vdadena vo politika pa malku da sum se soprela.:tmi:

Masala biterke,neka vi go odobrat kreditot ama ova so cetvrtovo jaka ti dusa,odnosno alal da ti e kako ke postignes.:sweat: I toa site mali,da pocekate bar drugive da potporasnat :D
    Cestito zapceto pa do skoro i drugite za da jademe krastavicki bez griza.

Nie za vo nedela zakazavme molitva.Krstevanjeto ke bide drug den.Seuste sme po doma i do terasa,apteka,maticna,vakcina.
    Povtorno si gi zaterav :smoke: i toa inoke iskacam na terasa na dve tri.:bandit:
    Tarzano mi e postojano na pat.Retko prispiva doma,samo sabotite ni se sigurni za da spieme doma.Zatoa utre pravat rokada sveki i majka mi.Se nadevam deka e zakrepnata za da ne napravime belja.
    Sveki veke se premorila:wasntme:
    Za greota.Pet turski filmovi prati i eden indijski :rofl:
    Jas sum sepak blagodarna.Ako nemam covek do mene ni ke mozam da seistusiram ni do apteka da trknam.A tek pa cetiri i toa mali.:o :D

Bidete mi pozdraveni ministerski,inspektorki i imspektori,pa i obicni gragani :l:

На ozbilnazena, girl-miri, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Zalosna нов стан и четврто дете,bitersweet нова куќа и план за четврто дете.
    Ахам,да си знам за понатаму здравје,можда ќе ми се најде.(fingers)

На girl-miri, Annath и anel им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @galapce немам време за чекање да пораснат малку маливе за месец ипол правам 35 години, вака сите на купче ќе си се смејам, ќе си плачам, ќе си полудувам од време на време(lalala) и оп ете пораснале.:rofl::rofl:

Некогаш кога се кенкави, така сакаат да си плачат, цвеќето им е на лево уво:f:си викам лелееееее што ми требаше и трето дете а па некогаш кога си се смејат, ме гушкаат, бацуваат си викам лелееееее уште некое да си родам што убаво ми е вака.:wasntme::rofl::rofl:

Лелее уште малку и 35 години кога поминаа:?:..........ццц, мм ме прашуваше пред некој ден да не сакам некако посебно да го обележам роденденот дека 35 и му викам, да, да сакам, да ме оставиш да спијам цел ден и цела ноќ.|-)|-)
    Нема да ми се исполни желбата за спиење зошто пред 4 години ми се родија внуците, поклон за роденденот:party:така да нема спиење имам роденденска забава на една принцеза и еден принц, бре и тие пораснаа, си лета времето.:o::worried:

На ArmaniCode, Viktorijaaa5, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Jas rodiv prvo na 36 pa ne se brzam za vtoroto pa i ti.:doh: :worried: :D ...
    Koga sme veke kaj raganjeto,gi nema nesto da naminat @Sky-butterfly i @danichap navamu.

Preeska TarzanO i kazuva na majka mu,kako nekoj negov kolega mu raskazuval,vikal,abe
    snaata se porodi i mi ja zemaa zenata.Demek da pomaga,a sega ja stavile da spie so majkata i bebeto.Navecer svekrvata si go ranela i soblekuvala bebeto a majkata spiela 8-| ...i se isplasi sveki :rofl:

На ozbilnazena, Mrs.Bass, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.395
    @galapce еве ме и мене. Се прибравме по ноќевите^_^.

Хормониве ме маваат дали, па главава почнав почесто на луфтирање да ја изнесувам и шеткаме.
    На запад ништо ново...
    На пат накај дома музикана на радио катастрофа мењам мењам станици како бог да чува и оп наеднаш балкан фм и ѓурѓевдан:o.
    Јас дигнав раце свртев на песна, мојов у шок и неверување:rofl:

Важно да се дружиме:hug:

На MacenceEna, Espadrila, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки :hug:!!!
    Читам денес од времето сите сте се жалеле!!! Е, јас не го видов се до попладне, па не ми сметаше на расположение :D... А, вечерва прекрасна - топло, пријатно, таман за шеткање!!! Сега се прибрав дома, пуштив една машина да пере, си направив кафе, па да видам што се случува на +/- 40 8)...
    Мммм... слабо министерствава со работа 8), со викендот оваа недела пред време сме почнале (facepalm)... Кога ќе види госпоЖа премиерка (facepalm) ... Ама, ајде ќе се „вадиме“ некако!!! Важно е дека имавме нова фото сесија :D...

lisici.jpg
    Уууу... ама сме тенкички и финички 8)... Ма, го знаете она старото - згодни и неопходни :D...

На ozbilnazena, girl-miri, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.395
    @Val-Dim штом не нема значи меѓу народот сме биле де...
    Како беше онаа од народот за народот:rofl:.

На Bozica1980, Val-Dim, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро девојчиња! Частам кафе, кој е за?

Убав ден денес, мора да се удри шетња :)

На ozbilnazena, Mrs.Bass, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Не би да ви се мешам во темава, ама еве би го препорачала Rooibos (ројбос) чајот. Ем е замена за кофеински и енергетски пијалаци (има кофеинска варијанта), ем е безбеден за деца и трудници. И волкот сит, и овците на број. :) Вкусот е убав, а чајот е добар за многу работи.

(http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/rooibos-caj)

А ако сакаш баш да си продолжиш со зелен чај, се продава комбинација зелен чај со нане (да не мора посебно да се вари, па да се меша и што ја знам...).

Поздрав, дами! ;)

На ozbilnazena, Mrs.Bass, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.507
    Еве јас сум за кафе јес со задоцнување ама денес си полежав покасно.Убав ден вистина макар и вчерашниот го искористив за шопинг со полуматурантката моја си зеде едни стартки и едни балетанки.Денес со една роднина ми се јави да излеземе по чаршија така да и денес турбо.Е сега да не мислат помладиви гостинки на темава дека теткиве само шетаат да си кажам дека синојка месив кифли.Мора нешто да поднапраам за полуматурата на ќеркава оти иако не викам посебно гости сепак ќе си дојдат поблиските (а тоа се поќе од 40луѓе)

На ozbilnazena, zalosna, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки :f: :f::f:
    Крајот на мај... Време на матурски прослави... Нови и стари матуранти... Музика, насмевки, прегратки, спомени... Оваа година една матурантка од блиска фамилија :hug:... Внуката од золва ми... Млада девојка, насмеана и задоволна од малку... Што е реткост во денешно време!!! Синока беше матурската забава, а девојката среќна, весела и разиграна!!! Прекрасна во црвениот фустан со кристалчиња, со убавата коса со локни, со дискретната шминка... Но, најпрекрасна со широката насмевка која „зрачеше“ се околу себе :hug:!!!
    Да се почестиме за среќа во животот на сите матуранти, стари, нови и идни :inlove:...

srce-cokolada.jpg

А денес е годишница од мојата матура 24,05,1986 8)... Како вчера да беше... Се сеќавам на возбудата, среќата, разиграноста :party:... Еххх, убави спомени се тоа, остануваат во нашата меморија засекогаш!!!

На ozbilnazena, galapce, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.696
    Допаѓања:
    153.551
    Под дејство на огромна напнатост и нервоза цела куќа ја светнав...прозори ,завеси ,изметено и избришано...
    Очајна сум жени мои...на ваков период во животот воопшто не сум спремна..да се грижам зс болен човек...да си го ставам во втор план моето семејство и сопствените желби....упм....имам само 36год.луѓе со вакви ситуации се соочуваат многу покасно...бесна сум...уште што ќе врвам...

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.996
    Допаѓања:
    183.719
    Добар ден и јас сум за кафе ако може мислам деееее
    Денот е убав денес викенд ама ми мате есап ова продолжениот викенд што ек му се праве на децата 3дена дома а само вријат за да се шетаат а каде во оваа пустелија од град нема кај да ги изнесеш
    Од сабајле си го изпивме кафенцето кај комшиката се подрасправав со алишта едни откачи здипли други закачи и се изнервирав 3000ден струја за што беее само една перална и еден бојлер што се користи лани по 1500 плакав сеа по 3000 срамота е со стујава стварно
    Ручекот е ставен појадокот лапнат и сеа лиги ми течат за шејк од банана и чоколадно млеко

На galapce, Annath, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола секси лејдис.:hai::hai:

Мене ми беше одличен денот, ми помина прекрасно и ми заврши прекрасно, кхм, кхм.:P:rofl:

Кредитот одобрен за помалку од 2 минути:rock: сега имаме 2 години да се преселиме, мислам куќава е издадена имаат договор а нас ни одговара зошто не се брзаме и плус киријата ја покрива ратата ако додаме и од нас една рата за пола време ќе ја исплатеме........домаќини бре.:drunk:

Бев во центар да го видам лепотанов на аватарот, уште се нервирам дека не успеав да купам карти ама нема врска си бев да го видам, секс на две нозе(hollest) (затоа прекрасно ни заврши вечерта:P:lol:) као забегана тинејџерка сум, не као мајка на три деца:wasntme:, ептен убав во живо типов уште да можев да го грабнам и да бегам...мхм, мхм.:tmi::rofl::rofl:

А сабајлево додека бев кај моиве на кафенце и да оставам децава татко ми да ги почува додека мајка им се будалее(lalala)малиов ми го наполни срцето, си викам ако сум малку така удрена(mooning)на прав пат сум барем со децава.^_^
    Во комшии кај татко ми има детенце со внук ми поголемиот се со 2 недели разлика, најдобри другарчиња се, малиот се роди глув, да го видете ангелче детевои сабајлево беше кај татко ми детево и малиот мој бара ножици и го прашувам зошто?тој ми одговара со:
    Сечам ушето, дадам бато Еди да слуша.:o:l:

Ете ангелот на мама сака ушето да си го даде на 20 месеци а говеда големи му се смејат на детево а ништо посебно не сум ги учела, сум им објаснила колку можат да разберат дека не слуша малиот да не му се прикрадуваат, да тупат со нозете да ги осети дека доаѓаат, кога му зборат да ги гледа во лицето, ме радува дека се емпатични дечкиве, не ме радува дека сака малиот ушето да си го сече, ќе имав мал Ван Гог дома.:lol::lol:

@WORRIED.BT не можеш да се растргнеш, барај жена за чување, не е лесно да се чува парализирана особа, немој да дозволуваш некој да ти наметне грижа на совест, не можеш да го ставиш вашиот живот на пауза ради свекрвата.

На ArmaniCode, LadyNN, ozbilnazena и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Надвор онака ред облаци, ред ветар. Морам денес прогноза сабајлечки, го нема оној вампирон на тв.
    Болна сум, грло ме искина, на сите им е топло јас смрзнувам.
    Имајте убав ден женички и по некое маже.

11329826_675669195913110_1598696079084722601_n.jpg

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Убав ветровит ден.
    Ноќеска половина ноќ не спиев,ја поминав на тераса,без мисли,без планирања,само топло кебе и јас.Мх.

Туку синоќа за Евровизија се сеќавам кога ги имавме оние стари антени и како за беља секогаш сликата се расипуваше за вакви специјални настани.И ајде, татко ми на покрив,мама безжичен телефон јас мајстор хаос.Не,лево,десно....малку налевооо....нееее,не чини....за на крај да му досади на него ја џитнува антената кој знае каде и одеднаш супер слика.:rofl:
    Си се смеам сама со себе.
    Денес ден за пазарење,дома нема ништо а бидејки сум му лута на овој зашто никогаш ама никогаш нема да порасне,ќе му напишам список.
    @WORRIED.BT ,те разбирам дека си гневна и разочарана,ќе мора да се организирате.А со време може и да и попушти парализираноста барем себе да се слуша.Само трпение иако во овие години се помалку го имаме.
    Да го допијам кафево и нека почне денов.:coffee:

На ozbilnazena, zalosna, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.