Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Добро утро !!!! ponedeljak.jpg

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.316
    Добро утро.Ова дали влијае атмосферскиот притисок цел ноќ се борам со главоболка.Понеделников мрзливо ми почна,не знам како ќе заврши.
    @bittersweet уживај во свиркањето па тоа ти е најубав комплимент.Свиркање сум добила само од градежните работници кои работат на скеле ама тие не можат да ги видат моиве брчки.:rofl:(facepalm)
    И да ги замолам феминките да не се нервираат што им почнува уште еден работен понеделник.Не знаат како е да се нервираш кога ни почнува ни завршува нешто.:|
    Да го испијам кафево и да се дозирам со аналгетик инаку нема да ме биде.

На bittersweet, Teodora*, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слабо ќе ве дружам денес:(.
    Одам попис да правам на инвентар. Секоја година, бироа, работни столици, компјутери мислиш некој ги изнел во текот на годината, а пиле не може да прелета од камери.Нејсе ај да се фатам за работа до Нова Година мора да се заврши.(wtf)

На Teodora* и anina им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.393
    Допаѓања:
    142.916
    Добро утро жени.
    Викендов не стигнав да пишам од скитање. Секогаш се договарам да се видам со толку многу луѓе, што на крај сум мртва уморна.
    Среќа баба му на муж ми ме израдува со една пита што ќе ја пласирам како ручек за денес, и не сакам да слушнам дека пита не е ручек! :D Има и некои остатоци од леќа, ако некој инсистира на нешто поздраво. децата и така ручаат на училиште.

Мене не само глава, туку се ме боли. Земав да ја вежбам Џилијан Мајклс, па таа не е нормална бе! Ај првото ниво некако лааво беше, ама од ова второво ме боли буквално секој мускул на телото. Толку многу што не можев да заспијам од болки, а не можев ни да отидам Б6 да си земам. И така денеска сум како ваљак да ме прегазил. Баш убав начин да се почне новата недела.

Јас многу ги сакам понеделниците. Си ја сакам работата, башка почеток на нова недела е, и мојот омилен ден за излегување :lol: (да, да, знам кој излегува во понеделник :D).Иако овој мислам дека нема да бидам во состојба од здравствени причини :D.

Ај да ја почнеме неделата со нешто што повеќе поштујам од вишњовача, а тоа е ораховача! Земете си жени, многу е здрава!

Orahovaca.png

На bittersweet, green.eyes, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  5. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    Добро утро или мене уште ми е ноќ. И јас не сум спиена цела вечер, веројатно притисокот и кај мене ама многу низок како пијана кокошка бев.Ем место не ме фаќа ем топло ми беше абе се ми фалеше. Другите спиеа како бебе, не дека едното не е бебе.Јас си отидов во детска соба и таму си зјаев во звездите на ќерка ми и елката се рабира.Да ќе заборавев, па китевме елка и пеевме и се смеевме, ете нешто убаво и позитивно.Море што сум се изненадила што скромни деца сум имала пишувавме писмо на дедо Мраз и едвај две играчки смислија што ги сакаат. Или јас си се тешам од што сакаат многу па незнаат како да се искажат.За временските услови воопшто не правам муабет.
    имајте убав ден :)

На NoellePage, Teodora*, do-re-mi и 4 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Морген :coffee:

И јас конечно да станам рано. Не своеволно де, од зорт, ама важно сега очи нааа волкави ококорени 8-| и со шолот кафе.
    Во вакви моменти ми фали понеделничкиот работен стрес, шалтерот со огромната колона луѓе и нервозни лица на кои Луфтханза им откажала летови поради штрајк:rofl:

@bittersweet секогаш знаеш да изнудиш насмевка на моето лице. Да ми останете сите секогаш среќни, вљубени и весели.:*

Туку да се повторам од мојот минатогодишен пост.
    Се надевам годинава на помалку сликички и статуси од младината во стилот дојде Декември и сл.
    Дека се подига свеста и дека се повеќе луѓе се информирани дека денес е ден за борба против сидата. Потребна е едукација за СПБ и начинот на нивно пренесување, а посебно за ХИВ вирусот како најопасен од сите.

Пријатен ден девојки...
    се читкаме покасно.

На bittersweet, ozbilnazena, Teodora* и 9 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.316
    @mamaMace уживај во нивната скромност дури се мали.Ама кога ќе пораснат има да надокнадат за се...:nod:

На mamaMace, Teodora* и Ariel им се допаѓа ова.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Женички јас не идам многу да ви се мешам во темата ама морав ова утро да ве поздравам сите овде и ви посакувам убав ден...:sun:
    unnamed.jpg

На SV1911, lunicka, Daleron и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Добро утро дами и од нас :),

Кај нас е веќе добар ден, зашто ова малово како будилник ми е. Секое утро од 5 и 30 веќе започнува со будење на мама. Сега се заспавме, па да ве поздравиме накратко.

Кај нас е веќе се стандард шема. Постојано со гушкање, паткање...
    Мама веќе ја фаќаат нејзините, па сега започнуваат на големо подготовките за нашиот прв роденден :sun:. Се прашувам кога стигнавме до ова?! Како вчера да се роди, кога му ги видов за прв пат тие мали очички, тој поглед... Колку брзо поминува времето без да се забележи.
    А мм сега почнува да превртува очи, оти знае дека засукувам ракави. И само нешто коментира:
    -Еве ја, почнува. Сега никој нека не ја чепка :D.
    Што е најважно мене ми одговара. Сега започнува времето да си го пуштам малку мозоков на пасење и на рекреација. Знам малку е рано за подготовки, бидејќи му е во јануари роденденот, но ако. Кој си средува порано, подобро си поминува.
    Веќе од денес започнуваме со работа. Декорации и само декорации на се’ и сешто што е дома. Ќе биде весело, така ми изгледа.
    Ете така да ме знааете, ако случајно ви испарам некој период.

Убава работна недела на сите :hug:.
    Ајде на по едно :coffee: за освежување.

На Umbrella22, sanjaeva, Someonespecial и 21 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Ве поздравувам и :hug:. Не значи дека ако не пишувам и не ве читам. Сум станала како мачоров, images.jpg
    не мрдам од место.:*

На green.eyes, lunicka, Teodora* и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    @Elissa јас бев кај Дедо Мраз :rofl::rofl:
    Добро утро женчиња.....и ние сите ноќеска лошо спиевме, што ли имаше во воздухот??:doh:

На bittersweet, do-re-mi, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро!
    И ова утро започнува со магнезиум и какао:coffee:.Толку многу го сакав кафето ама сега неможам да го поднесам наутро не јадена.
    Ми фали ваквото спиење.Ама од мешкото и невозможна мисија.
    Може е возможна ама со реумата на маж ми и неговото играње дур спие мене ми е страв.
    Денес за ручек грав.Пред бременоста дали еднаш му имав направено на маж ми,ич не го сакав.Сега и тоа е една од промените во другото стање.
    @lunicka шо нема да те боли глава,вчера работеше како комбањ.
    И јас ги сакам понеделниците.Ми означуваат почеток,ден за чистење после хаосот во недела(додуша ако не сум на работа).
    Овде кај нас врне нешто ситно,не ми личи баш на дожд:rain:

На lunicka, zalosna, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    43.012
    Morgen zeni :)
    Nas sabajle ne razbudi sveki , denes go zatvarale DM kaj nas imalo 20 % na sekoj proizvod .
    I uste rano stanavme , go spremiv mali i otidovme. V0 10 min po 8 , DM poln. Narod go netacen kupuva , ko da e kraj na svet. Jas iskreno mrazam da pazaram vo guzvi , na raspordazbi ...poso togas gledam kaj lugjevo se budi ona zivotinskiot instikt :smirk:
    Trebase peleni da kupam i sitni raboti za malive , peleni ne dobiv samo nekoi sitni raboti. Na kasa se ceka red od samiot vlez . Mi se stemni ... denov iskreno mi se e.a
    doma lom , neznam od kaj da pocnam . Ete taka
    Imajte ubav i stres frei pondelenik . :sun:

На bittersweet, NoellePage, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Се фаќам себеси како си ветувам,убедувам значи : Во текот на работната недела ке си чистиш домаќинке дел по дел од куќата (ама работниот ден ми е таков што кога идам дома имам сила за нешто средвање брзинско,кафе и книгата под ќебенце,уморна сум човече на мои преубави 40 год.)..Потоа си мислам во сабота на кафенце и релаксирано ќе си доработам онака позитивна од кафето и муабетот ииии недела ќе имам само основното да средам и ручек:) Но јас сабота попладне чистам крвнички и цел ден во недела само утринско кафе го пијам во тишина и уживам а потоа следи :Бришам прозорци,проветрувам,тресам постелнина,пуштам машина(душкам сите алишта по ред-се осеќам како ловечки пес а потоа се во корпа за перење),редам фиоки,шкафој со облека,чевларник,правосмукалка,ламинати,тараса,балкун,купатило.....И обавезно имам еден или два монолози сама со себе бидејќи за дијалог се потребни двајца а моите домашни елегантно ескивираат и коментираат во недела не се работи...Точно ама како за кој....

На Ariel, lunicka, Teodora* и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    ^ Ако не си дозволиш сама - никој нема да ти даде одмор. Ќерка ми нема ни 4 години, ама вчера сабајлето ја натокмив да брише прашина :D Прво ми вели: Не можам, мака ми е, гледам цртани. Ват? Тоа значи и дека нема никаде да излезиш, а за цртани да не правиме муабет. Јас и тате чистиме, треба и ти да сработиш нешто :!:
    Да видиш како стана :D Не дека не знам како ќе исчисти нели, ама сакам одговорност да и всадам на време...во меѓувреме индиректно и на татко и' :rofl:

На SV1911, bittersweet, anina и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Добар ден и од мене, да ви посакам убав понеделнички ден и уште поубава работна недела. Времето какво е такво е, зима иде, а јас одвај чекам лето, ми иде зимава да ја преспијам |-) ама мора да се работи.
    Јас вчера си правев генералка по дома, оти реално немам кога освен во недела, цел ден ми отиде. А толку сакав да си лешкарам, да си уживам... ама куќава ќе ми проодеше, оти чистењево (не бришење прашина и поминување со правосмукалка) го имав одложено полни три недели :$ срам да ми е! Ама искрено, поважно ми е слободното време да го поминам квалитетно дома со моите, отколку да чистам.

И така... на работа досадно... си чекам да влезе некој...

На bittersweet, ozbilnazena, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Цела ноќ не спиев ни јас, не знам што беше работата и таман кога конечно заспав морав да станам за да одам кај матичниот да ми отвори породилно. Од денес сум на породилно, а инаку очекувам да се породам кај и да е. Отидов на спиење сега...

На sanjaeva, danichap, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ај со лесно нека ти е.:l:

На LusySkyDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени абе да ве прашам???
    Да не се предозиравте од сирупите па ниедна не е спиена А!?

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    151.426
    и јас некако воајер станав на форумов:D...редовно читкам ама се поретко пишувам..
    се отепав од работа вчера ...иако секојдневно сум дома и си ја одржувам хигиената...прередував во кујната ,уште мал дел ми остана ...секоја година од таму ми почнува чистењето пред св.никола...оваа недела сакам се да претресам,за викендот пердинја и прозори а наредната колачи и солени работи....а и елката треба да се украси и пак се лом:@ а бе оваа домашнава работа -сизифов труд...се за џабе...

На SV1911, evangelina.ina, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.