Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Прв ден како и официјално на хартија сум слободна. Епа нека ми е со среќа и за многу години. После доста долг период сум без обврски кон никого, се прашуввам дали ќе биде подеднакво возбудливо водењето љубов како и кога се криеш? Малку ми е глупаво што мојата среќа поповод разводот морам да ја кријам за да не наидам на осуда од околината. Зошто лугето разводот го сфаќаат како нешто трагично, просто како да е крајот на светот. Уф, во моментов милион прашања ми се вртат во главава на кои немам одговор.

На Daleron, mareane, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Оти па да криеш дека си среќна поради раводот ?

Околината нека не те интересира...кој прифатил-прифатил, кој неможел да прифати (небаре до него е цела ситуација) сврти му грб и ти.Нели некој неможе да те прифати каква што си, не ти е потребен таков.
    Луѓето неможат да сватат дека има и среќни разводи...и бившите сопружници се посреќни после разделбата..им олеснува..
    Околината нека си го мети ѓубрето од својот двор, за во твојот нека не ја интересира

П.С Водењето љубов ке ти биде секогаш возбудливо, само ако ВИЕ се потрудите.:!:

На ozbilnazena, Pepelaska25, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    На Peco, referentka и anel им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И јас да ве поздравам, после подолго време... сега дека повеќе сум фокусирана на друга тема, ама не ве заборавам :)

Сабајлево мајка ми пристигна дома од друг континент. И зборуваме на телефон веднаш кога стигна на аеродромот, и ја прашувам како е, а таа ми одговара: лелеее, замисли издржав 100 дена |(
    Таа не можела така да живее, тие таму не излегуваат, се гледаат еднаш годишно, немаат комшии, ужас и било! :drunk: А кај своите најблиски беше, мајка и, браќа и сестри! Ја гледав на сликите дека ја шетаа таму-ваму, те Нијагарини водопади, те убавини светски. Ама таа едвај чекала дома да си дојде :doh:
    Не знаев дал да се смеам ил да плачам.

Отсекогаш знаев дека сме различне по карактерот, по се. За себе секогаш мислев дека имам повеќе авантуристички дух, спремна сум повеќе на ризици... ама... како години минуваат и посебно после муабет со нејзе сабајлево, се запрашав: мојот 'авантуристички' дух се должи ли на "младалачка" занесеност или што? А и таа самата не е толку стара па да не може, има 55 години.
    Приметувам дека се повеќе и самата си имам свои луксузи, комфори, тешко ми е да се навикнувам на нешто поинаку од своите секојдневни "ритуали", не сум толку флексибилна.
    Ми смета висока перница, ми смета тврд кревет, ова ме нервира, ова ми смета... |(
    А секогаш со сопругот зборувам дека едвај чекам децата да одраснат и да можеме пак сами да шетаме, дури и со камп приколка сакам да патувам на неодредено време, без дури и конкретна дестинација, тоа ми е онака демек интересен предизвик.

Па се запрашав: кога ќе дојде тоа време да можам тоа да го направам, дали ќе најдам некое оправдување и дали ќе ми биде тешко да излезам од својата комфорна зона?
    Дали ќе реагирам како мајка ми и повеќе ќе сакам да си останам дома? :^)
    Уф, нејќам така да биде..

На Bozica1980, MacenceEna, zalosna и 14 други им се допаѓа ова.
  5. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Жени ја само да ве поздравам:hai:не сум многу за муабет терање:)
    Некако вчера пресисав па глава цел ден ми прави тапан чука рум дум дум:hug::hug:
    Леле женава одовде фати таму тргни исчисти Тајсон се:?:

На zalosna, Annath, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Преспанскиот дел ми е омилен уште од мала. Паметам кога одев со моите на одмор, десет дена обавезно секоjа година. Откако умре татко ми не стапнав тука добри 13 години. Ресен одев често, ама на плажите ич. Се до саботата кога бев во Претор на свадба. Веруваjте цело време бев надвор од што ми беше убаво.
    Свадба ко свадба убава беше. Останавме до сабаjле прераскажуваjки дешавки.

На MacenceEna, mareane, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро девојки
    Некои луѓе ме прават нервозна со самата помисла на нив.

Средбите со нив ми се напорни и однапред обмислени, внимавам што ке кажам, не сум слободна и опуштена во нивно друштво знаејќи ги како зборат позади грб.

Ако пред мене зборат за некои си таму, тогаш и јас сум на тапет пред други.

Колку и да речам - уво ме боли !, сепак несакам да слушам за себе тантара-пантара муабети бидејќи јас сум внимателна кон нив и кон сите кои го посетиле мојот дом па сакам и тие да се такви.

Некои пријателства не заслужуваат да бидат на таков педестал како што јас ги ставам.

Зошто не се сите едноставни како мене ???

На Peco, bittersweet, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Pepelaska25

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Добро утро и од мене жени, ви посакувам убав и сончев ден иако погледот во небото зборува нешто друго. Според мене битна е светлината во душата а не на небото. Референтка мила, биди среќна што има такви кои зборуваат за тебе и те оговараат зад грб, бидејки тоа значи дека има луге кои сакаат да се на твое место а тоа значи дека нешто вредиш.
    Јас ова утро сум прекрасно расположена и верувам дека ништо нема да ми ја наруши ведрината. Да ви се пофалам, имам прекрасна млада колешка која е полна со ведрина и секогаш насмеана со анѓелско лице. Едноставно задоволство е да со работи со неа, никогаш не е е тешко било што да те послуша и не го сваќа тоа како понижување што е голема реткост кај младите. Само се прашувам како ли да дознаам дали е БИ :) не сме толку блиски за да разговараме на толку интимни теми.

На Peco, mareane, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    101.814
    @Pepelaska25 ти посакувам многу среќа понатаму,и не треба да ја криеш радоста ако бракот те гушел.
    Сепак е ова еден единствен живот што го имаме и треба да си го живееш како сакаме.
    Се заборавам да ја замолам @bittersweet да ја сликне новата куќа и да ги постави овде.Многу љубам да гледам подновувања од секој вид.И да се радувам како да е мое.
    За оваа што чисти само ќе кажам не е нормална.Не сакам такви жени.Па уште и фалбаџики.
    Имајте си исполнет ден со убави вибрации.
    Ве гушкам.

На Bozica1980, bittersweet, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.688
    И јас сакам да ја видам куќата нова на Битерка, сосе цела екипа пред неа сликани, малку многу барам ама тоа е :D

Ја немам нешто паметно да ви кажам па ќутам, сеа ќе ги намонтирам слушалките на уши и ќе работам, со децана што пеат на аудиција на пинк, многу ми се златни. И успат ве читам, ама паметно за кажување немам. Е така да си знаете :P Није ми нешто дн, ма није ми недела ама ајде :P

На MacenceEna, bittersweet, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Еј девојки, ај да се собереме и да и отидеме на @bittersweet на куќа..:D:D
    Ем ке се прошетаме , ем бакшиш ке однесеме (некое миљенце, некоја шуштикла..плус шпорет ,,краљица пеќи,, со рерна да може да си пече ем да си се топли а горе на ринглата и грав да си вари)
    Замилете да и се ,,квакнеме,, едно две недели - Ивкова слава....дошли су гости из Македоније !!

На WORRIED.BT, MacenceEna, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    101.814
    ^
    Чекај,нека се всели прво.:D

На MacenceEna, bittersweet, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.299
    И јас се пријавувам во тие што сакаат да ја видат новата куќа на битерка :D екипата ќе ни ја покаже ако сака, не е задолжително ;)
    што да кажам и јас... работно по сабајлечки, неделава кратко трае ( за кого како), уште недојдена на работа, сакам дома да си одам |( дрма ПМС, ми се јаде благо, ми се плаче, одвај се воздржувам.. и тако то... да не ви кажувам веќе |(

На WORRIED.BT, MacenceEna, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.688
    Не замишљам, мислам и дека ќе му ја киднам некаде таму на далечен исток да видам живот :rofl: Куде Батето мое и Битерка право ќе ја видам :D

На bittersweet, mareane, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Kога веќе сте решиле немој да ве натера ѓаолот без мене да тргнете:makeup:
    Кафето испиено а муабетот до пола истеран... за плата рано е а ја све скурцав :?:
    Големиов тргнува вечерва и утре со Бог напред тука е.
    Малово е заљубено во Тамара и цела соба хаос е... едно извади друго пробај партали на кревет и по цела соба. Дигнав раце љубав јача је, отворам и затворам врата ... ма нек воле се:inlove:
    Добро утро и уште поубав ден :f::f::f:

На MacenceEna, bittersweet, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Pepelaska25

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    А да дојдам и јас со вас кај Битер, додека ја гледате вие куќата јас и нејзиниот соприг да ја разгледаме градината чисто да не мѕ биде досаднонему :) Се шалам, не ме сфаќајте сериозно иако секс во градина обожавам :) Целосно сум полудена нели и после сакам некој да ме викне на гости. Е како да викнеш ваква особа дома :)

На Peco и referentka им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Срцка не се секирај, ти воѓа пута ќе бидеш !!
    Дека се другите сега да се изјаснат дали ќе идат ??
    Шо дремат ??
    Ајде да се спремаме и да одиме
    Ако Битерка нема љубоморен маж да ги земеме и оние малку мажи што ни се мешаат во штипки тука !
    Шо ќе и купиме
    Ааааааа...абе до кога ке Ве собира човек вака...многу сте неагилни.
    Испуштени од контрола !!

На bittersweet, ozbilnazena, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    За секс има кандидати, ама ти вака со изјавите не плашиш...да му е страв на човек да се наведне или да помине покрај грмушка во градината:D:D:D:D

На MacenceEna, bittersweet, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  19. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Тука сме, тука сме, тури ме и мене на списокот:)

20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Море само камшик за вас (и по некоја лисица)
    Така ли е @Pepelaska25 ??:D:D:D

На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.