Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.988
    Допаѓања:
    183.690
    @baba Rada добредојде баш ми е мило да имаме и од 50ката некој со нас

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да се јавам само дека сеуше мрдам. Многу работи ми се случија деновиве,денес цел ден лежам на една чаша јогурт сум само. Убаво сте се забавувале останете така весили.
    Се читкаме во некоја друга прилика, останете ми поздравени.:hug:

На mareane, ozbilnazena и referentka им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки :hug:!!!
    Прво да почестам за веридбата на две млади вљубени душички :inlove:... Изразија желба својата љубов да ја крунисаат со брак, па за почеток почнаа да живеат заедно... Со среќа нека им е...

l.jpg

Неколку дена ме нема, а Вие без мене тргнавте на најмалиот континент (facepalm)!??? Ке се караме :D... @bittersweet не Ве прима некомплетни :D... Мора сите лепотици да одат 8)... А, за две години имаме време и подароци да спремиме - миленца, чиничиња, јамболии (@ALISA0000 не сум јас таа што пишувала за јамболии пред некој месец :), не се сеќавам која Феминка беше :))...
    @Pepelaska25 Со среќа нека ти е „слободата“!!! Од твоите постови разбрав дека разводот ти е посакуван и дека си среќна... Од твоите пишувања пред некој месец , баш во оваа тема, се насетуваше дека ти треба некоја промена во животот... Па сега, кога се е решено уживај во новиот живот...

Добредојде @baba Rada :hug:!!! Дел од нас од +/- 40 сме поблиску до 50-ката отколку до 40-ката (y)!!! За дружба не се важни годините!!! Битно е да не дружиш во нашите чести „откачени“ теми во тема - играње на шипка, мајсторисување по дома, нова влада со секси министерки од +/- 40 :D...

Далеронке, знам како се чувствуваш!!! И мене некој вирус ме „фати“ па дури денес успеав малку да мрднам т.е пишам... Побрзо да си оздравиме :)
    Поздрав девојки :hug:

На bittersweet, Annath, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Zdravo zenski:)

Odamna ne sum pisala, sega moite mi se na gosti pa polna kuka luge, obvrski, setanje, edvaj naogam vreme da sednam na kopjuter:) samo citkam kolku da ne sum epten izlezena od kolosek;)
    Se stopli vremencevo, po cel den sme nadvor, zimava se pobrkav doma, sega ne mozam da se priberam:D

Sin mi vika po cel den po baba I dedo, kako majka da nema veke:) taka da si koristam prilika da si se relaksiram I odmoram pred da pocnam na rabota. Milo mi e sto ubavo se prilagodi so baba mu I dedo mu pa nema da go mislam dur sum na rabota, a zdravje od septemvri vo gradinka ke se prilagoduvame:lol:

Zboram preska so edna prijatelka na telefon I I kazuvam deka pocnuvam na rabota od ponedelnik I mrtva ozbilna "a kolku ke te plakaat?":o:headbang::x
    I jas I vikam, Abe kako mozes takvo nesto da me prasas, ne se prasuvaat takvi raboti, I taa "pa sakav samo da prasam ke si ja pokrivas li gradinkata so platata barem, ke ti se isplati li?" Da ne znaes dali da places ili da se smees;(:rofl:

Znaci ne mozam da veruvam kolku napadni mozat da bidat lugeto I da si zemaat za pravo da te prasaat se I da ti go pravat domasniot budzet da vidat sto I Kako mozes da platis(facepalm) Neverojatno:x

Inaku majka mi kolku me nasmea preska znaci, cel saat se smeev:rofl: Porano dodeka bev vo Mk koga bev mala neli gledavme mnogu spanski serii I mnogu go naucivme jazikot. Jas na primer mozam skoro se da razberam na spanski, a za zboruvanje:x
    Doaga majka mi od kujnata vo dnevna sednuva I vika " estoy muy enamorada" (mnogu sum vljubena), a jas I vikam vo koj be mamo? I taa, sto vo koj, jas ti velam mnogu sum umorna:rofl::rofl::rofl: Abe I vikam toa se kazuva "estoy muy cansada":D
    Cirkusi, sme se iznasmeale:D I vikam nemoj takvi ispadi na spanski vo javnost da pravis nemoj nekoj meksikanec da te slusne kolku si vljubena:D:D:D
    Kako stareat, taka budaleat:inlove:

Bidete mi pozdraveni:*

На girl-miri, bittersweet, Sunshine.Sunshine и 8 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    101.812
    Да ве прашам жени ,добивате ли грижа на совест кога не можете да им излезете во пресрет на децата,на некои нивни барања?Ја гледам керка ми натажена и ми се чини срцево би го извадила од градиве да не ја гледам таква.Другарките и се на шетање во Бугарија не успеав да соберам пари за неа.Многу непланирани трошоци ми излегоа.
    Проклет живот и немаштија...;(

6. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    @lunicka за жал ова време (невреме) на погрешни вредности не' става во недоумица дури и кога е кристално јасно дека сме во право. Можеби ќе биде тажна, можеби дури и ќе се осуди да ти рече како другите отишле, а таа останала дома. Ќе ги воспитуваш како што треба, ќе делиш од својата уста за да има за нив и во една прилика кога нема да бидеш во можност да им пружиш, ќе излезе од нив неблагодарноста. Таква е човечката природата - ненаситна. Јас кога сум била девојче, а и сега со моето се водам од народната... "ќе си ги испружиш нозете колку што ти е долга чергата". Немој воопшто да се нервираш и обвинуваш себеси затоа што не си можела да ја испратиш ќерка ти на шетање.

На ArmaniCode, Sunshine.Sunshine, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Nema da vi se fakam vo serioznite razgovori. Realniot svet e dovolno ozbilen. Kamo da bea nekoi luge vo zhivotov moj ozbilni da si berat gajleto. Mi izleta ete.

Tuku, dojdev da ve karam. Kaj ste be trgnale vie a? Da ve nema vo komshii da dojdete shto se vika, so kola se ide. Spakuvale cela zimnica i cheiz za OZ. Sakam i jas jambolii i ajvar. Krembanani, stobi flips smoki, leblebija zheni, obavezno leblebija, i od onaa blagata neka ima po nekoe zrno, taan alva, parche berovsko sirenje, kanta po mozhnost...rakija ako ja piete, za mene ne treba. Ajde povelete.

На kolovoz, Val-Dim, Daleron и 12 други им се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Еве јас сум озбилна и воопшто не се мешам во туѓи животи...тако речи свој леб јадам своја брига водам.
    Не им улазим у живот иако понекогаш на многумина сум им психијатар без пари.
    Она, ти отвора душа и ти каже што ги мачи... и ти така ги слушаш ги слушаш...
    кога им треба раме за плачење им дајеш своје раме,обришеш им сузе а бришеш и своје...
    Понекад боли те што живот мучи је, да боли те јер живот курва је.

Да, реалниот е озбилен и се бориш со се што озбилниот ти носи.
    Е и тука не има озбилни кои понекогаш се еве вака неозбилни:)
    Како ќе дувне ветрот, час не има час би да путујемо, играме, плешеме, веземе плетеме, на шипка се вртевме пиевме и јадевме, а и на згодни момци очи широко отворени јер око е што да не8-|

Имелдо мор, ние и не поканети знаеме да се тупнеме а ете вака со покана ела отараси се:D
    Чек бре да не ја плашам ќе се пишмани:angel:море што ќе се пишмани и така на гостиве списоков ни го тупна :D
    Ја жени ќе ве возам вие носите што ќе донесете, тоа јамболијата понатака ќе и ја пратим иде топло време.
    Еве сирењето е од мене , е сега не е беровско од Галичник чоеков го донесе.

Еве и ракијата ќе си ја земам ја по едно наутро си стегама, сега на узото му се навртев :drunk:
    Не дека пијаница баба трпана така по една па ја истера 91 година.

Добро утро:hai: ја го бапнав задников во кола и го довлечкав до столчево.
    Кафе машко готово е:coffee::coffee: ми отвара сетила ми отвара очи8-|...

... посебно ко ќе влезе некој згоден8-| им велам бегајте деца овој е мој:makeup:
    Ми го погодува детево кафево што да ви кажам, личен на мајка оваа недела ќе си го жениме оглавче ќе си му ставиме(poolparty)(poolparty)(poolparty) Што бре устај војско уште спиете(waiting)

На girl-miri, kolovoz, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро мили девојки
    Неможам да Ви опишам колку времето влијане на расположение кај мене.
    Сега сум некако како обарена, безволна..надвор темно..
    Ништо не ми се работи.Од тука си ги гледам садовите немиени и мува ме не лазе.
    Решив денес да не работам ништо.
    За инает.

На ArmaniCode му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.282
    Допаѓања:
    111.687
    Имелда пријателке, ја ќе ти донесам се што си побарала, еве одам во здрава храна по нарачката. Сакаш и локумче крушевско? Топли струмички кикирики, ќе ги згрееме во рерна таму :D Леблебија, гравче тетовско, оривче кочанско, се ќе ти донесеме :D

На Val-Dim, imelda и Annath им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.869
    Допаѓања:
    101.812
    За инает и мене не ми се работи,ама мора.Каква глупост сум направила,најверојатно сум ја фрлила мемориската картичка на керка ми,имала преку 600 слики.А 100 пати сум и кажала сама да си води сметка за такви битни работи.Таа ја оставила на масичката а јас мислејки дека е ѓубре сум ја собрала како ѓубре,
    :(
    Колку ми е криво немате поим,На видик уште еден квар овојпат на колата.Не можам повеќе.:worried:
    Не сакам кафе ни ништо ,само ова ми треба.
    11350567_730268010461790_8247381919821086647_n.jpg

12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    279.467
    Дал е до времето дал до луѓето незнам ама утрово за никаде сум и јас.Уште в кревет од 7 сабајле мм ми најави гости.А на работа сум до 6 и триста други обврски имам за вечер ,а и тие луѓе ич не ги обожавам Идат да се најадат напијат и да оговараат други наши заеднички пријатели Жената успеав да ја оддалечам да не ми иде сама на кафе и оговарање ама мажот е бетер од три жени на чешма заедно. и тој сам си се најавува кога сака а мојов смотан не знае да се снајде да ги откачи барем некогаш.

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    оф луничке, па пребарај по канти ако не си веќе тоа направила. Што да правиш, се случува.
    Јас така пред неколку години, доаѓаа тие моите вујковци во посета од далечната земја нели, и се сликаа, сликаа, по другите фамилии, им нарачуваа од нивното семејство таму да ги посетат другите познати фамилии, пријатели нивни од други градови, да им носат слики итн.
    Во тие години немаше социјални мрежи или скајп, и јас се најдов паметна, зедов камера од еден вујко, тогаш од англиски знаев дека delete значи брисање, ама не знаев дека и erase значи исто :lol: Со само едно кликање им ги уништив сите слики од патешествија направени токму ради слики :tmi:
    Видов дека му беше криво на вујко ми, ама мислам дека на неговото место јас ќе експлодирав од мака :doh:
    Ама, што да правиш, преживели се и без слики :lol::rofl:

Мене па ми прија времето, нит сум потечена, нит ми е тешко. Ми се чини можам да терам вака уште некој месец.
    Синоќе пак играв и пеев со "I need a hero" :D
    Се сетив на кореографија од пилатес што имаме вежбано и толку ми се играше и толку добро се чувствував да можев цела песна да изиграм. А инструкторката на пилатес, таа па остана бремена после мене, и сега вежба со стомачето, и јога и пилатес, многу е слатка. Штета што не остана бремена порано да бидам и јас приклучена во нејзина група. (poolparty):dance:

Ама пак сега најмногу сум дома.. Вц-то ми е најблиску, ете тоа ми е најпотребно :lol:

На Val-Dim, anel, ArmaniCode и 5 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Helou devojcinja! :)

На Sky-butterfly и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Го праќам мојов до маркет, ако сака да оди нели, ама сака благо да јаде па оди радо, и му кажувам да земе:
    бисквити, и му повторувам десет пати - само не посни!
    слатка павлака - хопла, на слика има нацртано или јагода или некоја слика што укажува дека е за благи работи, му повторувам исто така десет пати буквално, а тој се враќа токму со обратно!

со хопла за солени јадења, на слика стојат макарони!
    И со бисквити со огромни букви преку кесата напишани - посни кекси! :envy:

Леле, не ми се верува, буквално скоро му нацртав, како функционира машкиов мозок се прашувам, и вашите мажи ли се исти? И на крај, тој се лути и мрмори за две ствари кои тој ги згреши или не ме дослушал, а го прашав десет пати: ме разбра ли, ме слушна ли? Да, да, вели... :devil:

Ене го пак отиде, му кажав сликај ми па на месинџер ми прати ако треба аман!
    Десет пати ми звонеше, на крај ме прашува, сакаш хопла со шлаг??? :?:
    Немам појма што гледа, само му викам не не, земи обична, без ишто внатре (што и да е видел не знам)
    Земи и шлаг крем обичен, пишува ти на кеса.
    После минут ѕвони и прашува, а сакаш шлаг крем бел или црн (ваљда тоа црн му е од чоколадо не знам :?::drunk::swear:)

Ми преседна и колачот и се (facepalm)

На ozbilnazena, Ninichka, ArmaniCode и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.423
    Допаѓања:
    262.473
    Здраво јас сум Божица и сум зависник од детски телефонски игрици!
    Здраво Божица!
    Не сум арна луѓе, симнувам игра за ќерка ми, неа брзо и здосадува па мајкава ги доигрува. Навечер пред да легнам проверувам кај за сите па и виртуелнава мачка дал е легната, да не е гладна, дал има нарачки у он-лајн бутикот...не ми се смејте знам дека не сум арна. Дојдов да се исповедам, мислев пола ми се простува. :D
    Кај Битерка идам и јас, имам братучед ќе спијам кај него еве у куќата место за мене не мора :)
    Sky мм е испраксиран за купување, ваљда пошто заедно пазариме па и да го пратам сам ќе купи исто ко претходно. Ама знае да изненади, особено со количините. Имам дома еден рафт, ко складиште од супермаркет сум. А ако избие војна, поплава, земјотрес кај мене сите по конзерви риби и макарони слободно.

На ozbilnazena, ArmaniCode, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ti mojot da ne go prati vo prodavnica? :)

На mon4i91, ArmaniCode, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки!!! Може попладневно кафе???
    Мене во денот ми се битни утринското и попладневното кафе 8)... Без другите кафиња можам... И ги пијам само ради друштво :)...

Houten-Hand-Coffee-and-Beer.jpg
    Луничка секако дека на секој од нас, барем некогаш му се случило да не може да му излезе во пресрет на своето дете!!! Дали тоа била неговата желба за екскурзија, нови патики, нов телефон... Затоа сме и родители, да ги научиме децата дека во животот не може баш се што ќе посакаат да имаат... Ако на секое нивно барање ние им подаваме рака полна со пари, како ќе научат дека животот не е „розев“ и дека понекогаш мама и тато немаат доволно приходи за покривање на секое нивно барање!!!
    Знам дека ти е тешко што керка ти не отишла на екскурзија и што не секогаш можеш да и купиш се што ќе посака, но верувај во МК не има многу такви родители!!! Мал е процентот на семејства што можат секоја желба на своето дете да му ја исполнат... Но, ти, јас, а и сите други на некој друг „наш“ начин успеваме да им кажеме на своите деца дека родителската љубов е многу поголема од една екскурзија или нов телефон... Ни останува само да се надеваме дека работите во МК некогаш ќе се сменат. па почесто ќе можеме да ги радуваме нашите деца со „убави нешта“!!!
    @imelda што ти требаше да не поканиш на гости??? Сега нема да можеш да не откачиш!!! Ние од +/- 40 големи „скитнички“ сме биле!!! Сега се покажавме во право „светло“... А, ти мислам дека и не си толку далеку од МК како Битерка!!! За Стоби флипс, Ресана и Крем бананки не се секирај... Цел автобус ќе го наполниме :D... Уууу, чекај да се преброиме... 97+39+37... Четири автобуси (facepalm)... Хихихииии... :music:
    А, можеме и кај @toogood да одиме - Канада, нели??? Само ја нема во последно време во темава!!!
    Се зазборев уз кафево, а треба да се спремам :D... Одам на една журка вечерва :party: :music: :rock:... Чао!!!

На ArmaniCode, Annath, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    I jas bi odela kaj @imelda
    moze kazala kade zivee, a jas sum propustila. Vo glava imam slika deka vo Anglija zivee :) A od site evropski zemji kade sto sum bila, samo tamu uste ednas bi se vratila. :)
    Sega sonuvam za dalecni destinacii ♡♡

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Haha, znaci da se utesam.

I nie koga pazaruvame odime zaedno, ama koga treba ovaka nesto "vonseriski" da zeme redovno, ama redovno nosi pogresno. Pocnav i boja da mu kazuvam na opakovkata i sto pisuva, ama talent e da zgresi, kje rece covek ko maloumen e, a ne e :rofl:

Voglavno, bidna kolacot, i dvajcata (i mm i sinko) stoeja pokraj mene na krajot i ko hipnotizirani gledaa kako go premackuvam so slag. Mm e se uste ko dete, i perkite od mikserot so slagot kje lize na kraj :lol: Mnogu saka blago, zavisnik e, barem mu se moze, ic ne mu se poznava.

@Bozica1980 i jas igrav takva edna so macka sto ja hranis i neguvas , sto e poloso i nemav dete, a bev zarazena epten :lol:, sega ovie maski ne me privlekuvaat, sin mi igra Angry birds. Ama koga kje dojde red na kerkicka i "zenski igri" sigurno nesto kje mi bide interesno. :lol:

На ArmaniCode, Annath, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.