Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @kukla21 си погодила, Имелда наша е во Англија.

@Val-Dim тоа ми се чини дека ќе стануваш свекрИва или не сум разбрала убаво?:?:

Јас бе Џенски сум умрена за спиење, цел ден спремав за задушница, утре и задутре на гробишта, највеќе ги мразам овие празница, од 15 години сум по гробишта и искрено ми се смачи веќе.:worried:
    :x

Да разбијам тоа депресијата поради празниците отидовме со снаа ми и децава во кугларница (мислам така е правилно да не ми се смеете ако не е:!:) внук ми поголемиот само знаеше што прави ние двете појма немавме, битно се забавуваме.:tmi:
    Матео пробуваше да фрла тоа топката успеа неколку пати а Конта ја фрла и трча заедно со топката и ја застануваше пред да ги удри тие незнамкакосевикаат.:rofl:

Мадам пак не спие еве ми гуга ми се смее како да е сред бел ден а не 2.30 сабајле, комшика една ми вика да сум ја возела во кола ќе заспиела и викам а на маливе што да им правам кога сум сама дома еее па ти нека си ги сами ништо не им е, она заклучувала врата и ги оставала нејзините за да пазарела на раат навечер:fubar:..........и после гледаш на вести деца изгореле живи затоа што не можеле да излезат од заклучената врата, цело време сум се чудела какви родители ги оставаат така сами децата кога сум си имала жив пример до мене.:swear::swear:

Да си го пофалам мажето тој што и да му нарачаш го купува тоа што ми треба, само едвај го навикнав да купува помали количини, пр ќе му речам купи банани тој купуваше по 5 кг, сега е подобар купува 2кг.:lol::lol:

На Val-Dim, ArmaniCode, girl-miri и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Лелееее @Sky-butterfly, белја ти направив со колачов. Се смеам, ама како што ми е денес никаков денов, ќе почнам да плачам зашто сега имам грижа на совест. Да знам дека си тука некаде блиску, навистина ќе ти пратев пола од колачот, затоа што јас сум виновна. :rofl: ;( Ете ваква сум. Инаку, се прашувам и јас што е со маживе. Мојов не е толку многу забеган, иако си има и тој свои моменти - бисери, ама потполно те разбирам зашто татко ми е таков, па и бетер. Тој ем ги промашува продуктите што му се бараат, ем од 3 работи две ќе заборави, па ајде враќај се назад (тоа списокот е, нели, да те топли во џеб, страв да ти држи, не е за вадење во јавност). Не се нервирај! :hug:

(П.С: Еве сега татко ми коментира - добро, па ако згрешил може и да замени, а јас му се газам од смеење зашто редовна појава е ова.)

Последна измена: 28 мај 2015
    На ArmaniCode, girl-miri, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Lady Phoenix ич да немаш грижа на совест, бидна колачот, уште нека отстои. За казна нема порано да го сечам :lol:

Ме помина лутината, всушност не знаев дал да се смеам или плачам, или чудам!

А за румот, само онака му спомнав, едвај промрморев бидејќи бев спремна и помирена дека "НЕМА" да најде нели, и кога се слушнавме на телефон, пак му спомнав и тој веднаш ми вика: нема такво! |(
    Ајде, си велам, и без тоа ќе поминам, барем да донесе што треба, да не го збунувам дополнително :D

Меѓутоа, доаѓа дома и гледам го земал и румот :o
    Ми признал дека во моментов кога ми кажа дека нема такво, се свртел и право го здогледал.
    Чудо, велам јас. :D

Инаку, мислам супер ќе излезе, ме потсетува на сладолед рум - коктел, А да, се одлучив да ја правам втората верзија со банани :)

На Val-Dim, ArmaniCode, girl-miri и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Одлично! На здравје нека ви е! :l:

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    pustiv youtube na tv i gledam zaebancii po telefon :) se gazam od smeenje :) do kade im odi pametot na nekoi :)

На ArmaniCode и girl-miri им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    279.448
    A за торта правите муабет!Јас 2 дена се токмам да правам вчера купив се и одмрзнав вишни за синојка да ја праам Ама вишните сумљиви ми беа и поодамнешни се и одлучив денес да купам и да правамАма вечерва дури пред нецел саат дојдов од работа,гостите одложени за утре а тортата незнам кога ќе ја правам А мора викендов 2-3 торти да напраам.
    @Sky-butterfly јас откако мм еднаш за на роденден ми донесе чоколада милка за дијабетичари ретко го праќам во маркет

На Lady Phoenix, Annath, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Извињавам се ама јас немам маж пратеник, затоа не го праќам никаде, нали госпоЖа министерка сум :)

На Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    11064278_1106301152729630_2323149380259441905_n.jpg

10991193_961435883876555_4466067017860951022_n.jpg

На Val-Dim, Peco, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Кај сте жени...спиете или сте во акција.
    Работев до сега,се спремам за Задушница и како што спомна Битер преку глава ми е одење по гробишта и носење храна.16 години 3 пати во годината.На 2 различни гробишта.
    За купувањето кај мажите,мојов купува секако со договор.Е ме нервира што не пази каде купува и што секогаш се лепи за поскапото.Е не го терај да купува поликолор во боја,само белата ја распознава и женски работи,од тип на парфеми,облека.
    Сакав да споделам нешто со вас ама ми летна мислата.Заборавив.
    Убава ноќ имајте |-).

На Val-Dim, Lady Phoenix, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Лунке! Ја знаеш онаа: Бол болујееееееееееееее наннанана не знам како беше понатаму.

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.554
    Допаѓања:
    289.306
    Ни едното ни другото...
    Мојов си подви опашот си легна рано. Да поспиел на раат јас додека не сум легнала оти после раат немал ]:).

За пазарување најчесто одиме двајца, ама во зорт чат пат го праќам со детална листа и плус сум достапна на телефон за 5 пати да препраша ако има потреба па на крај ги погодува продуктите.
    А за скапо ефтино секако за најскапото се фаќа...често му викам пукнал од бес.
    А женски работи или поклони немам видено да купи. Ќе ми даде :cash:(или префрли на конто :rofl:), ќе ме остави пред трговски, море ќе направи се што треба само мир да си има да не се замара со ништо покомплицирано од леб, млеко и сл.

На ozbilnazena, Val-Dim, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.986
    Допаѓања:
    183.681
    еве ме не спијам и јас а не се ни борам зошто енма со кој :tmi:
    Денес гости госи едни влези други испадни ама ден испадна туууу два апри метев и брисев прашина се со мали деца беа ронки губре кај можам така да гледам и сите јадат торта и јас на диета не ни пробав:!:

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро девојчиња! Самп да ви посакам убав ден! Кој е за кафе, знае каде да ме најде :)

На girl-miri, joy1 и Annath им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    279.448
    @kukla21 еве јас сум за кафе и ќе го пијам во твое друштво а другиве незнам каде разотишле(уствари претпоставувам)А последниве денови прво тебе те читам верувај и стискам палци :)

На Sky-butterfly, joy1, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сега мм ќе стави :)

На Val-Dim, girl-miri, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    279.448
    Значи машко кафе ќе пиеме,тоа послатко е ;)

На Val-Dim, girl-miri, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    Добро утро на сите Феминки ! Првово утринско кафе со сласт го пијам ....а зашто!? Дружка ми е Фемина и цела нејзина слатка банда^_^ и како за првпат на оваа дружба Ви посакувам убав и весел ден,да не се нервирате дали дома ви е чисто,испрано,имате ли ручек,пари итд....туку фрлете ги грижите и удрете на веселба! На гробишта нема да одам иако мајками скоро почина но не ги сакам овие пагански обичаи а ги почитувам сите луѓе и нивните мислења и убедувања.Сакам на овој ден на сите души кои го напуштиле овој живот на земјата, ете да ги спомнеме да не отидат во заборав и Бог да им прости. Поздрав до сите:coffee:

На referentka, Val-Dim, Daleron и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да да, ептен ме тинтра овое денови :) МИ готви, МИ чисти, МИ усисава, МИ пушта машина за садови и денес ќе МИ пере :)

На referentka, bittersweet, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еве го кафето :)

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Здраво
    Оваа со сината сенка 2ра од десно сум јас, баш сум убаво излезена :)
    Шала на страна, добро утро народе, јас само што отворив очи прво да ве поздравам само да ви посакам убав ден а ќе ве изгушкам подоцна откако ќе измијам заби и удрам еден туш. :shake:

На Daleron и baba Rada им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.