1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Добар ден жени, јас денес сум поприлично вредна, станав рано замесив пита, однесов на комшиите за да им се најде на мртвите.... патем не заборавија бабетините да ме потсетат дека сум јадна оти сум се разневела со сопругот и се обидуваат да ме утешат со зборовите: Ќерко немој да си тажна тоа секому може да му се случи ќе си најдеш ти некој поубав млада си убава....
    И таман помислив дека е тоа, тоа таман да излезам вели такви се мажите они кога изневеруваат е супер ама кога жената ќе побара утеха кај друг е курва.
    Си викам во себе, ок разбрав дека сум курва не мораше да ми појаснуваш. И, така со кисела насмевка ја затворив вратата и си заминав. Потоа одам кај другата нели треба на 3 куќи да се однесе и таа покрај она процедуралното ми вика: Ооо мило си дошла на гости кај мајка ти , демек незнае. Да велам дојдов. Се јавува ли сопругот, како е он?
    Добар е велам, добар.

Ах чедо, уште едно дете да ти дадеше господ. Ја гледам и во себе си велам, прегризај јазик вампирќе стара уште тоа ми фали сега. Секако велам и тоа ќе биде здравје само нека дава господ.
    Така е чедо вели таа ама и годинќите ти идат не си веќе во цутот на младоста.
    Со ќисела насмевка и велам, е како не сум млада имам само 32 животот е пред мене. Абе така е чедо ама подобро е кога ќе си родиш помлада.

Третата е мајка на една моја другарка па така ме поштеди од глупостите.
    Простете што ве замарам но сакав ова да го споделам со вас оти ве чувствувам за доволно блиски.

Ви посакувам убав ден.

На Serafima, tinan, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе биде ивкова слава јас кога ќе имам да се пофалам :)

На LadyC, Стефани_5, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.138
    Jas mislam da pocnes so pripremi za slavata...se blizi denot kukle :)

На Стефани_5, galapce и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :*

5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добар ден жени.

Јас цела ноќ имав болки, така јакички, ама нередовни. Таман што си заспав ме разбудија од сон.
    Си чекав, се мислив, мерев, гледав на саат, во еден момент помислив дека е тоа тоа и дека треба да се спремам за болница. Го будам мм, му велам: не сум сигурна што да правам, да не треба во болница да одам? А тој ми одговара: а работат ли сега болници? |( Вероватно не му се стануваше :^)

И така чекав, тој спиеше на рати, па си заспав и јас некаде околу 5, тој ме остави до поспијам, станав после 10 дури, планирав да излеземе надвор, многу е убаво времето.
    Излеговме, ама набргу се вративме, мм ем алергичен на полен, ем настинат, ко зомби беше па тој, се вративме испи два лоратидина (за алергија), легна, и сега недај Боже да ме фатат болки, не знам како ќе го разбудам :^):lol:

Исправ јагоди, цреши некои малечки (се уште нема охридски тие убави, големи). Кога сме кај Охрид веќе да кажам ми недостига @anina !
    Направив колач, нешто ко чиз кејк со малини и тоа :emo:

@Lady Phoenix фала за кафенце и сокче ;) Го снема десертот одамна, не успеав ни да го сликнам :D

На Serafima, galapce, imelda и 9 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Daleron го видов ова и на тебе ме потсети :) FB_IMG_1433086249339.jpg

На Serafima, Bozica1980, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    279.398
    Здараво на сите.Еве поминува и овој виенд пак турбо дома в самопослуга на на гробница на роденден и.т.н.Сега не чека турбо недела со децава кои ни полагаат екстерно ааа че заборавеве на крај на недела сум на генерациска „само 20 години“ Ај уште еден бурен месец !

На ozbilnazena, galapce, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Здраво девојки :hug:...
    Типичен неделен ден, полн со обврски... Сабајлечки на гробишта, па ручек, перење, пеглање :punch:... Но, добро е поручеква стасав да си ги пресадам чили пиперчињата... Сама си правам расад во саксија. но толку многу порасаа што ако не ги расадев денес ке ми се уништеа. Ми остана само да ги расадам „бомбончињата“, па за оваа сезона да завршам со садење низ двор.

Еееееј девојки, пак критики за понежниот пол 8)??? Ма фини се тие :mm:... Додуша имаат некои сити „маани“ што се својствени за секој машки примерок... Но, ни ние не сме совршени :D...

jutarnje-spremanje.jpg

На Serafima, tinan, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кај нас дома обратна ситуацијата од ова на сликата - јаа за 5мин можам а се спремам, а манекенот мој мора убаво да се "истртка" по дома. :D

На Стефани_5, girl-miri, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро вечер и добра ноќ, убави соништа. Паднв од скала сокапана сум целата се ме боли, добро е што не скршив нешто.
    Уште мислам дека имам 20 па ќе се качувам на таван, ама по 4 -ти пат море лизгање тоа скалата арно од тераса на приземје што не паднав само 2 ,80 метра на бетонот траааааааааас,
    Што се одрав цела се одрав, ама нешто ногава не ќе ја биде ќе осетам повеќе утре сабјле па ќе видам што ќе правам.
    Е мори Дилке дрнена беше, дрнена остана, не си се држиш за бормашината, туку на таван ќе се качува.
    Ај лека ноќ бааѓи се раздрдорев.

На tinan, imelda и referentka им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Добра ви вечер!
    Се чувствувам како исцеден лимон,нервозна а не сум во пмс,побркана сум целата...кој бутур ми е.:doh:
    Не ги сакам ваквите денови кога се претргнуваш од работа зашто нели СИТЕ така прават.Од секогаш сум мразела да се прилагодувам на секакви шеми,обичаи ...сакам да правам онака како што чувствувам во срцето а не зашто комшивката ќе ме прашала зошто сум го направила тоа така.Ова го зборувам конкретно за 3 дневно киснење по гробишта.А тоа е судбината на нас домаќинките што сме дома,МОРА да бидеш таму па макар и да цркнеш.:!:
    Што да кажам друго,немам што.
    Убава неделна вечер.:*:

На girl-miri и bittersweet им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.400
    Допаѓања:
    279.398
    @lunicka потполно те разбирам и се согласувам со тебе.Кај нас денес на гробишта беше вашар,луѓе преполно храна преполно шлаканици,тракатанци...Стварно ич не ме бендисува ова ама мислам дека ова нема да се искорено никогаш со овај наш менталитет.Дури мислам дека и по гробовите почнавме да покажуваат престиж и моќ.Стварно жално .Јас до последно велев годинава не праам помалу ќе носам ...Ама синојка кога спремав торбите видов дека џабе сум зборувала кога се претопуваме во мнозинството

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    101.788
    Баш така ,а да ти кажам сонувам за тој ден кога достоинствено ќе излезам на гробишта,со молитва во мислите,свеќа,цвеќе,пченица и лебче.И ништо друго.Не можеш да замислиш колку храна фрлив што моја (се стврднала,залепила) што од други (во прицип не јадам од раздавања,некако шубе ми е).А сето тоа кошта,ништо не е за џабе.

На Val-Dim, mareane, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai:

И мене како Луничка ми скисна тоа одење по гробишта зашто така требало, криво ми е кога ќе го кажам нели кај мајка си одам и не ми е одењето туку се што е поврзано со народот и нивните очекување.
    Ние кога одиме на гробишта не се распостелуваме таму, носиме леб, вино и пченица, носиме и кафе за нас и толку, ручек даваме дома, носиме во кујната во црквата пр, пакет сок, голема кутја кафе, купени колачи, на самиот гроб не јадеме и не раздаваме ништо.
    Тоа народот само помини замини нонстоп коментираат како ништо не носиме, као греота отишла толку млада а нема кој да и раздаде, сигурно гладна седи на другиот свет|( да се чуди човек и тоа зборат доволно гласно да ги слушнеш.:x
    Годинава плус тема им беше зошто брат ми не бил, сигурно се оставале со снаа ми а нели логично би било таа да не е присутна ако се оставаат, многу му било гајле за мајка му............злобност на кило.
    Затоа сакам да одам на гробишта кога не е празник, не ги сакам тие злобни луѓе околу мене кои место да си го гледаат својата работа гледаат по гробовите и после сите ги оговараат.:x

Нешто се муабетевме со татко ми и снаа ми чекајќи го попот и ги гледам син ми и маливе на брат ми, тропаат на плочата и викаат ајде излези бабо да си играме............грутка уште ми стои на градите, ај не се расплачи да те видам.;(;(

Денес не ги носам дечките во градинка ќе ги носам на базен така да ја разбијам оваа меланхолија што ме зафатила.(poolparty)

Кој е за кафе, мене ми е второ веќе сабајлево од 4.30 сум станата.:yawn:

На Giovanna, ozbilnazena, girl-miri и 15 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро девојки
    Јас викенд терав по брегој на ензера.
    Ве читав и лајкував, ама немав време за типкање.
    Ужасно добро се релаксирав.
    Нешто за мажи и пазрење сте тематизирале.
    Да дадам отчет и јас, ама ова пред него кажување -НЕ, само вака скришно, да не си ги дигне акциите многу.

Ти го пракаш на пазар , нормално со список.

Тој и ,,меѓупроизводи,, купува, на пр. магдонос, сретнал тиква па купил...па купил брокула (а не ја јаде, за мене ја купил), купил морков па му текнало и пашканат земал за супа да се прави...па поминал покрај месарница видел домашен колбас па купил...
    Сакам да кажам, многу е умешен и многу го бидува..не само тоа што е во списокот туку и вон список ке докупи што мисли дека ке ни послужи во јеловникот.
    Шета по тезги, се пазари се ценка и тоа повеке од зезање отколку што ке му спушти некој 10 денари па му значат.
    И ај земајте тоа цигарите , турам кафе.
    upload_2015-6-1_8-6-1.jpeg Ова е @Daleron , ја фатиле во кадар од НАСА како брише прозори во 5 сабајле.

upload_2015-6-1_8-6-58.jpeg И ова е таа, ама незнам што прави, дали се сонча или којзнае што, а нас ни продава приказни тука демек многу работи по дома

На zalosna, Serafima, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.102
    Добро утро девојки...
    Па ... се сонча жената и „одмара“ нозе 8)!!!

Девојки крајно време е да се „огледаме“ и да се средиме за летово... Време е за „АКЦИЈА“ бикини!!!
    Каде се „пронаогате“ :D???
    1c2addcd79511941db2248f45d7ec86f.600x.jpg

Имајте убав ден, весела седмица и среќен месец јуни :hug:

На ozbilnazena, Serafima, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Јас во моментов сум број 4, освен што горниот дел од телото ми е пораскошен

На Serafima и Val-Dim им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.281
    Добар ден од мене... не ми тргна убаво денов, се надевам дека до вечер ќе се оправи.

После три дена седење дома, ич не ми се доаѓаше на работа, посебно после утринската сцена со малиот што ја имав по дома и плачките на свекрва ми дека требало да му попуштаме на детето, ама дојдов, барем ќе се смирам малку.
    Отиде постот пред да го завршам.
    Немам додуша што да кажувам многу, само гледам викендов било интересно на форумов.
    И тоа што гледам дека цел викенд се одело на гробишта... јас колку што знам, а и во Охрид така се практикувало - за овој празник на гробишта се оди само на Задушница, т.е во сабота. Не се оди ни во петок, ни во недела, без разлика што е Духовден.
    Како и да е, различни краеви, различни обичаи. А за јадењето да не зборувам, да не почнувам. Да, се дава за душа, ама не софри, само за да не зборува народот.
    Ама тоа е... до менталитетот е изгледа.

На ozbilnazena, Serafima, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Значи опасни сте !! Случајно ја отворив оваа тема и сите тука форумџики можат да ви позавидат на духот и ведрината. Баш сте секси и на 40 и 50 и колку и да сте години !!

Еве еден голем поздрав од мене до сите вас

404300-svetik.jpg

На ozbilnazena, Serafima, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ние на диета а таа даска ни нуди !!!
    Се прашувам кај сте сите...нешто Ве нема...којзнае што боравите вие !!!???
    Банда без команда !

На mareane, Lady Phoenix, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.