Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Во право си Луничка те поддржувам. Јас сум среќна што одам на работа. Денот многу побрзо поминува, се чувствуваш корисен, има со кого да направиш муабет, да смениш мислење, да се дотераш и најважно од се ќе земеш плата. Задоволна сум од работното место и од институцијата во која работам и секогаш ако дојдам нерасположена на работа се наоѓа по некој да ме насмее, посоветува или помогне.
    Сум била без работа и знам колку е тешко :(. Мене некогаш ми се многу потешки викендите, повеќе имам време да се оптеретувам со депресивни мисли, отколку за време на работната недела:hug:.

На NoellePage, bittersweet, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ќе биднеме ли над 100 до нова година?:?:

Да се пофалам.Ич не ми е срам,за памет ќе си кажам,сите нека ми се смеат.
    Го загорев гравот бе.:tmi::drunk::envy:
    Кафе ми нема претечено во животот ама...:@
    Иначе имав планирано копани со ориз и ми беа извадени од фрижидер.Ама кога станав се премислив.
    Викам завчера спанаќ со ориз,денеска пак ли ориз.
    Ќе се стореше грав за малку (wtf) ама пак бидна ориз.

На Teodora* и tessie им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    Јас немам помош од никого.Порано децава кога беа помали успеав да ги залажам да потфатат нешто.Сега се вадат со тоа дека МЕНЕ ТОА МИ Е РАБОТА.Син ми за чудо е попедантен од ќерка ми.Не помага ама па не ни расфрла.А ќерка ми како торнадо е.Кај помине хаварија после неа.
    За ручек имам од вчера ,а не го сакаат грашокот а баш ми заостана пошто не го јадат сите.Не знам што да доправам ,немам идеја и некако ме боли главава се уште сум во некој меланхолично депресивен муд.
    @WORRIED.BT за нередовното пишување ќе имате неоправдани.:P
    15 сме над 41-баш фииииинооооооооо:f:

Последна измена: 1 декември 2014
    На ozbilnazena, Teodora*, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    Не би да ви се мешам у тема, ама ова од лунич ме испровоцира. Знаеш во колку ситуации имам приметено дека мажите се покажале попедантни од жените? На школо. Абе машката соблекувална во споредба со женската беше аптека (кога одевме во сала де, отворени беа вратите па се гледаше , да не мислите сум ѕиркала :D ).

Така што, ние жените, колку и да звучи нелогично, и те како умееме да бидеме помалку уредни... не сите, некои... понекогаш... :D

Се извинувам вака као помала шо чат пат ви доаѓам на муабет.... псст носам нешто...

На SV1911, ozbilnazena, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Оти се такви тоа девојчињата!?
    Од сабајле кога се спрема за на училиште како торнадо да поминало. Алишта насекаде, пиЏами една на плафон друга во шупа.Чешел со еден куп влакна. Ливчиња, книги, спортска опрема насекаде.(wtf)
    Пастата за заби по цело огледаљло размачкана како со рибача да мие заби.
    Јакни, чизми, патики по цел стан. Важно без римел и сјај за уста не се излегува од дома.:envy:

На SV1911, Kitten, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    Такви им се годините. Ќе видите какви домаќинки ќе станат после. Од искуство зборам. ;) :D

На SV1911 и Teodora* им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    Е оти де?Секако сум пробала и со арно и со лошо,и да и покажам како треба и како не треба,и сум и ја оставала собата несредена и сум ја средувала до детал...ама не бре,не ја интересира тоа.Таа едноставно нема време за такви работи.:envy:
    Некогаш ме фаќа срам од тоа каква е .И велам утре свекрвата има полно право да ја изнавредува и оговара.Ако продолжи вака тоа и и следува.

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.063
    Eве ме и мене конечнооооо се размрдав и чекам дриштво за кафе Инаку вчера се сум средила и денес како воз да ме прегазил се осекам
    Најважно е што вчера ја накитивме елката и се пропратно за н година прекривки на маса звонци на врата ,украси ,ламбички па и недела ден за генералка ми се е*а мамата е затоа денес сите 4 у вис па и ми дојди тетката сабаје стомак ме кине ке го излежам денот квалитетно
    За ручек имам пилешко дропче па се мислам како да го правам додуша како и да го правам така ке го јадат
    Погоре спомнавте за помагањето на децата :D моиве од помали редот им е фанат почнувам да метам со правосмукалка они менат кеси по канти за губре едниот ке го мавне доле другиот оди на прдавница пазари ,после тоа земи -врати, однеси-донеси ,јас ке средам и коа идам до детската соба застанувам мењам постелнина и брисам прашина они со правосмукалка минат и си средуваат бироата и фиоките ем побрзо завршувам ем мене ми помагат ем и они се учат инаку ем јас отепана од работа а они без обавези само се тепаат вака дај им обаврза не им текнува на задевање :lol:

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.746
    Eee тука ве чекав. „Не ја интересира“. Не ги интересира едноставно. Во некој свој свет се, затоа и ви велам такви им се годините. А за свекрви, да ги учите ич да не им е гајле за тоа што ќе им помислат идните свекрви, затоа што и тие биле тинејџерки и тие не се родиле со цело знаење и ука. :D

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    ^ А јас пак си мислев машки си родив нема многу,многу да ми висат пред огледало а големиот син мој неможам да го извлечам од купатило нон стоп се тушира или пери коса а потоа цел шкав е изваден за да се одберат фармерки и маица а чорапи е тоа е приказна сама за себе (чорап свиткан во топче и во лустерот имам пронајдено )..под кревет има цел асортиман на чаши,садови,грицки -предизвик е секое неделно кревање на креветот едноставно на детето не му пречи цел тој хаос а бога ми и на другарите што му доаѓаат на кафе...Малиот е подобар во тој поглед но сеуште не е влезен во пубертет па...отом-потом:)
    А за чистење по дома до пред некоја година сите помагаа и мислев дека им створив работна навика (и им створив-таа се јавува во оној момент кога им доаѓаат другарки на кафе/чај ама исчезнува со нивното заминување:() а мм е тој преферира да се прави болен седи во фотеља и оди земи го даљинското или смени програм:!: .Ама и мене не ми се погодва:headbang: кога чистат бришам,пречистувам по нив ова сега ми се дешава последните години изгледа стареам и се спремам да бидам напорна свекрва(чувал господ):x

На Teodora*, danichap, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Мојов поголемиот си пуштил некоја си таму песна од Гарикс, Тремор се викала (и тоа како чука) мене по глава ко со чекан.[​IMG]
    И му викам: Сине намали малку! Не е за музиката и јас слушав/м таква музика, ама си слушав во соба и не пречев на никој.
    А он ми вика: Eее кој знае! Си слушала ееј Доне, Донке.

На Teodora*, galapce, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    Женички мили, одма по гласот се чувствува дека сум била во шопинг :):)
    тие што бараат добри пижами имаат на попуст во стружанка, бројчиња што се останати, ама чим јас за мм најдов број верувам дека има поголем избор останато.значи цените се детски од 290 денари,а машките 600 денари што за мене е премија бидејќи испод 1000 денари пижами не сум му купила.

13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    142.933
    Ај не ме плашете со пубертетот...

Ќерка ми има 10 години, ама веќе е влезена во пубертет, иако се уште во првите фази. Секој ден ми почнува со расправии. Или се дере затоа што не влегла прва во вц да се спрема, или ако влегла прва, зошто другите доцнат. А нема врска, на време се секогаш на училиште. Ако ја потскараме што не учи, одма вади крокодилски солзи и вика „Мене никој не ме разбираааа!!!“. Нит си да се смееш, нит да плачеш, ја разбираш пошто сме поминале низ тоа, а ти иде да ја наплескаш, ама нема смисла.

И нема да е подобро, само на полошо ќе оди :sweat:

На evangelina.ina, pilenka, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Хаххаха чекај уште малку ќе ти се однесуава како таа тебе да ти е мајка, а не ти нејзе.
    Кај нас со дерењее. е . Мене никој не ме сакааааааааааааааааа.....ааааааааа
    Доста ма се дерееееееееееееееееееееш. Цццц Море една суровица само туку срамота толкава мома.

На evangelina.ina, Teodora* и lunicka им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Е да имавме час по сексологија ќе бевме до 101 Луничке:D без стапо неможи да почни часо:P:wasntme:
    Ама заглавивме на час по домаќинство и еве ние прокопцавме велеше баба Петра па и децана од мали да работаат ќе ги главиме. Е тикви ќе ги главиме, други времиња беа тоа чеда божји.
    Моиве не се за сјај и римел ама за друшто кај мене е збиралото - дискотека( бармен Озбилна Жена)
    Ќе пишев и повеќе, од преска ја дига веѓана:Dтој дигни мене јас дигни нему:lol: ма ко му јебе матер не сум робот... Даме се не питају за године:)ама ко жена прашувам кој сме 15 - над 41:?: ту бе, јас дур почнав и завршив вие цела страна:hai:

На green.eyes, evangelina.ina, NoellePage и 4 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    Што бре,оправдување бил пубертетот.И мене ме шокираат со изјави од типот,јас сум млада сега ми е време да живеам,ти мамо ...премногу дремеш на нет (не дека не ама ај),секое купување за неа е оправдано и економски и реално.Да не зборувам за другите промени на расположенија,трескање од земја за глупости,подигање на глас,...Во наше време мојава МаМан не ни знаела што е тоа пубертет.Ми беше срам да го разочарам татко ми...замислете срам не страв.Клучна улога во пубертетов на децава е машкиот родител како сакате кажете.Ако помеѓу двајцата родители постои согласност во воспитувањето на децата ќе бидат во ред,ако не...:sweat:.Овој мојов мува не го лази да им подвикне ,да заземе став.Многу често и се здружуваат против мене ,зашто така е полесно нели.Море камшик би зела да можам да удрам по сите...
    @ozbilnazena ако зборуваме само за секс,ќе не избркаат од форумов.:lol:

На NoellePage, Sky-butterfly, Teodora* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Ве читам постојано и ја замислувам мајка ми во муабетиве со вас... Хмм интересно би било :D
    Него она дур одеше на работа, работевме сите по дома нешто иако поголемите работи беа нејзини. И си остана млада пензионерка на 55, а ние тогаш во пубертет со сестра ми. И почнавме ништо да не фаќаме по дома, нели што и е на мајка ми друга работа освен да средува и чисти, а не е жена што сака да шета и да пие кафе со комшики.
    И тоа нашето беснеење траеше некое време се дур она не почна што како сме оставиле ние да остава и она ама со отворени врати. Ако дојдеше некој, ќе легнеше болна е (а и си има проблеми со здравјето ама кога работи е многу боље :D ) и ќе не погледнеа луѓево - Ко деца зошто не и помагате на мајка ви? Почна да забушава и она со средување т.е одење по нас. И видовме не видовме срамота нели при 3 жени дома да биде несредено, па си ги поделивме пак работите.
    И ден денес не ни раскрева по нас, чешел па да ни исчисти или шминки да крене, нема шанси. Еднаш преливме чашата, па ги најдовме во ќеса за ѓубре :D
    А да и перење на рака работи, многу одамна не ни ги пере. Побарај го еднаш, во канта. Мамооооооооо мааааааааааа не е чисто. Е испери го! Мамо маааааааа, не знам! Пробај, ќе научиш! Видов не видов научив. Сестра ми сеуште некои работи не ги прави зошто ете има кој.
    Муабетот ми беше нека видат дека не можат се да чекаат на вас, а нели им треба, па ќе си средат и сами.
    А и кога ќе видат дека и другарки меѓу себе оговараат како е кај една, па кај друга е тогаш ќе сфатат дека и за нив зборат.

Уживам дур ве читам. Пред некое време дечко ми се јавува и ме прашува што правам. Му кажувам каква тема читам на форум и ми вика - Супер! Си ги сакаш ти тетките :D имаш сигурно корисно да прочиташ и научиш од нив.

Извинете за сметња, него да се умешам од искуство како нашиот шеф не среди.

На green.eyes, evangelina.ina, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Тетките бе :rofl:
    Јас марамке и сега правам така со ќерка ми. Ти треба? Земи го. Го фрлаш од Х причини низ станот? Значи не ти треба, може во ѓубре. Еднаш пред скоро 2год фрлив така играчка во ѓубре, и од тогаш си знае сама. Само ќе ја погледнам и и' велам Ако не ги собериш, значи не ти требаат, и одма има раскревање :D
    Се' е навика и колку ќе дозволиш....ама затоа и' дозволувам да има свое мислење и став за се', и и' го почитувам максимално што може :)

На Annath, SV1911, NoellePage и 6 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    @marama баш сум тетка.И кога некое дете на улица ќе ме праша-Тетке колку е часот..Одбрусувам -немам саат.
    Он на мене тетка.Ве молам.:emo::rofl:

На Annath, SV1911, NoellePage и 2 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Ма и он би ви се придружил на темава со годините, не за џабе стари го викам :D Баш пред некое време го зезав, работи со три жени околу 40ка што се и му викам - Ејј, знаеш сега си ко Чарли, само што твоиве се Старите ангели :D Ем он е Стари, ем ангеливе му се тука негде.

Него ова ко мајка ми кога ќе му речат на некое дете, кажи и на баба Б ... Јас не сум баба! Баба ќе им бидам на моите внуци :D и сите блиски и се обраќаат по прекар :D:D

На Annath, NoellePage, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.