Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

kupiv kupiv
    naprotiv so mm koga odam sekogas so poveke se vrakjam :D

Ane-Goki1, Dust, PUPICA and 17 others like this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Филмов вчера го гледав. И жал ми е што го гледав на лаптоп на Попкорн. Денеска го симињам на ХД и го гледам пак на голем екран. Маестрално филмче. Кој сака филмови со музика и играње топло ви го препорачувам.

Денеска денов како понеделник. Ќе го истуркаме некако.

Ane-Goki1, Annath, MilaP and 12 others like this.
  3. Petar80

Petar80 Форумски идол

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро!

Со свекрва кога имало некаков проблем - сум му кажувала на него да го среди. Ама не било ништо сериозно до сега, фала Богу. Многу пати знам и јас да ја прекорам (да кажам свое мислење). Фин однос имаме.

Заеднички профили... Знам една од пријателките на фб која имаше заеднички со мажот, па тоа не ја спречи да се разведе на крај. Кој сака да шврља, џабе му е контрола со заеднички профил. Ама како и да е, мене ми е преглупо тоа. Или името на детето до нејзиното. Зошто?

Денес треба да одам по договор. Може и ќе прошетаме после тоа. За ручек немам идеи веќе.

Убав ден!

Peco, Ane-Goki1, Dust and 22 others like this.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Убавото е што вторник ми е понеделник
    Неубавото е што јас функционирам како секој понеделник од сабајле,а вторник е,неможам да се освестам

Peco, Dust, bittersweet and 9 others like this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Иста сум и јас. Никако да го почнам денов.

Dust, Annath, joy1 and 1 other person like this.
  7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас ќе одговорам на ова прашање бидејќи имам лично искуство.
    Од едноставна причина што не сакам моето презиме да фигурира некаде на интернет. Немам проблем да споделувам голем дел од моето секојдневие, разни дешафки и слики. Но некои сфери, независно од интимниот живот и љубовниот живот со партнерот, меѓу кои и презимето не.
    А демначи имало и ќе има.
    Немам проблем да ме препознаат и манијачат се додека овие неколку точки ми се заштитени.

Ниту дете беше родено ниту вршев дополнително додавање на името по повод тој ``свечен`` чин.
    Едноставно кога го правев профилот не сакав да ставам презиме, па тоа ми беше прво име кое ми беше во глава, или во срце...сеедно.
    И не, не планирам да o додавам името на другата мома кога ќе се роди :D, едноставно ќе го тргнам ова и ќе ставам друга кратеница наместо презиме. После тој момент, кога го креирав профилот, не се ни замарав со тоа прашање па до сега ниту измената била извршена.

Не ми ни паднало на памет некој да помисли дека профилот е нејзин или заеднички на пример:^).

Добро утро.
    Мадам најадена, напоена, газот сув...сега јас сум на дневен ред.
    Ќе биде првен топло чоколадо па се останато. Мајка да додје после од работа па имаме еден куп работи да завршиме.

Ane-Goki1, Dust, bittersweet and 17 others like this.
  8. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Он ме почна мене уште од 6:30,мене тешко ми доаѓа да го дружам.
    Повикај пријател
    :coffee:

Dust, Annath, Izdrzliv and 7 others like this.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Значи претходно си имала заеднички профил со на Тозо баба му или со твојата баба @danichap
     шала:D

Dust, mal.ecka, Annath and 5 others like this.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Добро утро:hai::hai::hai:
    Да се шкртнам на темава, ништо посебно немам за кажување,освен дека сум на работа(facepalm)
    Убав ден:hai:

Dust, ph.orhideja, Annath and 8 others like this.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Peco, Annath, duffi and 5 others like this.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Како и да е, има различни начини за да се изостави презимето, да не се додаваат други имиња, било на мажи или деца.

Не е битно... Секој со својата замисла, став. Ама кога на некого му ја знаеш кратката приказна за ситуацијата, делува многу глупаво и очајно. Тоа ми беше муабетот. А тврдам дека барем меѓу моите пријатели, нема такви со ставови како твојот или на некој од темава. Пониски се причините.

Peco, Dust, friendy and 4 others like this.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Добро утро.
    На еден ден да излезеш од Скопје и одма подруго е .
    Туку не ми е јасно што мислат со главите оние луѓе што се бутаат со кола преку ред ,чекајќи на граница ,значи што им значи таа минутка порано пред другите.
    Како најголем селјо да те гледаат сите ,само затоа што не сакаш да чекаш, а кој сака да дреми .

Ме интересира колку вистински пријатели имате , колку често се гледате ,можете ли да сметате на нив за било каква помош.
    Да се редактирам, немаме заеднички профил сметам дека секој е свесен каква особа има покрај себе така да и контролата не е ништо ако не си имал имаш доверба.
    И она што си ставаат свое име па на средина имаето од мажот ми е најглупа ствар на светот(без навреди).

Peco, Ane-Goki1, Dust and 6 others like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Јас уште не сум го почнала денов.10 и 15 е ,јас од 11 на работа а уште по пижами.За пола саат треба да се спремам и стасам на работа.нормално со такси...
    Ама додека не го испијам кафето и чајот,не мрдам.Деновиве треба на чај и овошје да бидам оти вагата покжа 2+ за недела дена:|

Peco, Dust, bittersweet and 10 others like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Друштво добро утро!
    По повод муабетите-заеднички фб профили, претопување на два во едно после брак, губење на сопствен идентитет, немање двој личен приватен живот... тоа се некои стеги кои со тек на време прераснуваат во притисок кој кога тогаш ќе пукне и доаѓаат проблемите... евентуално, се разбираме нели.
    Магична формула за успешен брак нема, тоа е факт. Но ајде кажете ги вашите ставови, искуства... како успевате да успее.
    Сите знаеме КАКО треба, нели, но вистинското прашање е КАКО ДА СЕ УСПЕЕ?
    Во склоп на ова, еден виц кој вчера ми го кажа - се јавува сопругот на жената, и и вели имав сообраќајка, Кате ме донесе на болница, повредена ми е ногата и можно е да ми ја ампутираат.. и жената одговара - која ти е бре Кате?! :rofl: Факт е дека никој нема да ни го/ја земе партнерот, туку ние сами ќе/го избркаме кон третиот. А вистинската безусловна љубов за мене е точно како еден цитат - како СИ? - ТОЈ/ТАА е добро!

Peco, Ane-Goki1, Dust and 16 others like this.
  16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Сигурно дека има...
    Не знам и немам искуство со некој друг за да навлегувам во некакви подетални анализи. Само споделив како било кај мене.

Dust, Lady Phoenix and Izdrzliv like this.
  17. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Знате дека неколку месеци претрпев секакви стресови и стигнав до бараниот седатив :)
    Препишан од лекар ;)
    10fc4447887.jpg

Lady Phoenix, Barbie20, Sesil and 4 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас немам многу пријатели а познавам навистина многу луѓе. Најрадо не би сакала од никого ништо да очекувам ниту да барам. Имам другарки од средно, не се гледаме како пред 5-6 години кога бевме без обврски ама знам дека секогаш би ми се нашле. Имам фамилија која без збор секогаш би ми помогнала.

Со познаници сакам неформална дружба и неусилено кафе и искачање понекогаш. Никогаш не гледам кој се јавил последен нити водам сметка, не ми е гајле едноставно.

Формула за брак...љубов и толеранција. Броење до 10 пред да се излаеш, и човек да научи да каже извини кога е кабает. Во старт да бидеш сигурна дека нема да го смениш и обликуваш по твое и дека ако сте во брак не се поседувате меѓусебно. Секој си има свој живот за живеење.

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Јас се пронајдов во мислењево, бидејќи ние имаме профил заеднички :D
    Прво ме критикуваа, братучедки, сестра, сите по ред, зошто, како, што дрн дрн. Пази, сите они се во врски од по 100 години во кои неколку пати раскинувале, со нестабилни личности, ама ете, им смета мојот заеднички профил.
    Зошто отворивме заеднички, искрено, немам поима, а и исто ми се фаќа.
    Маж ми ич не е по социјалните мрежи, да седне сега и да дреме 2 саата на ФБ па да расчачкува кој како и зошто, него баш исто му се фаќа. Од друга страна јас пак висам нон стоп. Он отвара фб само ако му треба некој на пример ако неможе да го најде на телефон, или се нема чуено со некој долго, а не му знае број, па чисто контактот да не се изгуби. И онака во пријатели имаме само најблиски луѓе, кои и двајцата ги познаваме, роднини мои и негови и така. Не додавам Петранки и Трпани кои не ги познавам.
    А пази ова, овие што имаат посебен профил, еден на друг си ги знаат пасвордите и роварат кога ќе им текне по профилот на другиот :D Мене сеедно ми се фаќа, дали имала заеднички профил, или немала заеднички профил.

galapce, ph.orhideja, Bridget and 8 others like this.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Добро утро!

Кај нас на граница немаше воопшто гужви. Баш беше релаксирано.
    Гужвата била на бугарската граница.

За заеднички профили се изјаснив. Која и да е причината мене не ми се допаѓа.
    Која сака- нека.
    Имам другарки со кои сме споделиле нешто интимно и нормално мојот сопруг во тоа не сакам да биде засегнат.

Сонував убав сон. Толку реален. Би сакала и на јаве да се оствари.:inlove:

V.odolija, Peco, bittersweet and 20 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.