Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

кој се лути:P:D ќумур мисиркино под топол оброк спаѓа, ваљда:D:D:P

Дури сега ти ги видов штиклите:) со класична панталона, фармерки со широки ногавици,можам да ги замислам. Оти, само врвот ќе се гледа:) Пак и некои врсти фустани. :) Пострашна е фотката одошто они.:wasntme:

Бубале е само во таа етапа.. ќе мине. Што побрзо,толку подобро.:)

DVAANGELA, Sesil, mareane and 11 others like this.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Безусловна е љубовта на мајката спрема детето, се друго е на ти - дај ми.
    На темава пишуваат претежно млади кои или не се во брак или се пресно, па некои работи им изгледаат како да ќе се вечни.
    Не се, да знаете. Штом попот во црквата вели и во добро и во лошо, значи... :D
    Како што гледам секојдневно што се случува со браковите, разводи, швалерисувања, чудно ми е како воопшто и функционираат истите.
    Тоа е само измачување.
    На лагата и се кратки нозете.
    Секој втор што го познавам има некаква афера. Понекогаш се прашувам колку му треба на човек да ја премине таа граница и да продолжи да живее како ништо да не се случило?
    Кој е тој момент?
    Секогаш велам дека не можам да се потпрам и да му верувам на човек/жена која го лаже партнерот.

Last edited: Oct 26, 2016
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Правило е дека нема правила
    Каква полза од филозофирање?
    Шо праам јас во моментов?(facepalm)
    Ајмо АКЦИЈА!!!
    Штрааанк -нов лист
    Којзнае кој по ред...
    Ако
    Нека има
    Нека трае

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ќумурот за мене беше да се разбереме, тие се тие жртви. И јас заклучив дека е до сликата Жабо, не се толку ружни :D

DVAANGELA, Peco, Ane-Goki1 and 7 others like this.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Dajte ubav recept za pica burek?
    T.s korite kako da ne mi ostanat zivi?
    Ednas samo go pogodiv narednite pati utka

6. galapce

galapce Форумски идол

Не дека е жената виновна и не дека оправдувам ако мажот незадоволен од дома посегнал по нешто надвор.
    Ама за Се се потребни двајца.
    Само што најчесто,совесен човек ке си најде каде има и минорни да му се грешките,а оној другиот само ке обвинива за да проба да си ги прикрие Планините.

Се согласувам и со Френди дека и возраста и искуството прават да поинаку ги резонираме работите.

Периодот на Бубале не да е лош,најлош.
    Државава нема никакви олеснителни околности за вакви случаеви.
    Не сум доволно упатена за случајов што значи ке импровизирам.
    Мајка на три деца,градела дом,запуштила кариера,вложила во тој дом дури повеќе од мажот,без разлика дали одела на работа и дали придонесувала финансиски. Пука бракот и буквално тие деца и мајката остануваат на улица а тој со покрив над глава,па дури и без обврски околу децата ако тој одлучи така. Оти нели најчесто е на негово име.
    Колку е жената овде безпомошна.
    Најчесто останува во бракот и трпи,за да не бидат децата на улица. Од двете зла го одбрала едното.
    Лесно е од страна да речеме, зошто трпиш,остави го,и јас исто велам,ама тоа за мене.
    Ама секој си ги знае за себе приоритетите и условите.
    Не верувам дека некој сака дисфункционален брак. Само кажете бог да чува.

7. joy1

joy1 Форумски идол

Jas vaka velam
    Koga prv pat ke te izneverat on e kriv i budala
    Koga vtor pat ke te izneverat budala si ti bidejki si prostil prviot pat
    Koga i tret pat ke te izneveri ne tebe ako ti e ,nemu alal neka mu e

Vo sklop na temata deka za se se potrebni dvajca.
    I deka ima i takvi koi se zaslepeni od davanje vtorta,treta,petta sansa

8. duffi

duffi Форумски идол

Многу зошто,малку затоа..

Темата е многу осетлива. Секој ја гледа од својата страна.

PUPICA, DVAANGELA, joy1 and 11 others like this.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

10. Lilit

Lilit Форумски идол

А откажувањето од се за доброто на семејството, не е себичен потег за да бидеш подобен за сакање од партнерот и семејството?
    У тој случај, да, грешката е во тебе и омате право.

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Знаев дека има позитивна страна што не јадам благо!

DVAANGELA, ines.h, joy1 and 8 others like this.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Најжално е тоа што изневерниот тоа го дознава кога е доцна и кога нема веќе што да се спаси.
    Обично мажите изневеруваат во поголем процент за разлика од жените.
    Децата во повеќето случаеви остануваат со мајката и се деца само на мајката.
    Ретко некој да се грижи подеднакво како старателот што се грижи. Мислам дека дури на тој начин му се осветуваат на партнерот - преку незаинтересираноста кон децата. Ова го зборувам од примери во околина. Бљак ми се таквите луѓе.
    Кога не плаќаш алиментација за потреби на своите деца, не очекувај од мене ништо.

13. galapce

galapce Форумски идол

Останување во дисфункционален брак не е за доброто на семејството.
    Но!
    Кај да оди жена невработена,со деца за кои постои можност да и бидат или земени или скрос од таткото напуштени?
    За жал во вакви случаеви Се Одложува свесно разделувањето.
    Те цитирав тебе но ете ме интересира реално размислување и од овој аспект од сите кои мислат дека е изводливо.
    Може и е,па баш да прочитаме како.
    Работа се наоѓа,ете и плата од 20 000. Одиш и под кирија,децата како ке изведеш ако работата е во смени,а претежно е?
    Има безизлезни ситуации,верувале или не.
    Никој не е мазохист. Бар не се родил таков.

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Дете настинало, два дена по болници. Крв да провериме и оп хг 12.4:rock:.
    Од дете нејадач стигнавме до дете кое не се сопира во јадење и одлична крвна слика. Е сеа мама си знае низ што се не помина, ама една е мама:angel:.

Се ближи роденден, сменивме тема за роденден од коњ преминаве на Fire Truck:D, и тоа RED(facepalm). А каков и би бил друг:rofl:.
    Еве го цел ден збори тортата фајр чрак ќе му била:rofl:, редд:rofl:.

15. friendy

friendy Форумски идол

Како што се во државава е гнило и труло години, години наназад значи ние како луѓе не сме успеале, оти нели државата ја правиме самите.

Пример: Некни на граница чекаме редица околу 2 часа и доаѓа градоначалник на една општина се паркира паралелно со нас. По некое време дојде полицаецот и го пушти прв. Нас останатите со деца во кола кој не мисли?! На бугарската си чекаше ред со сите заедно. И од такви ми се бљак. Застани во ред и покажи ја големината во маленкоста.

Дај кажете некој виц да ја смениме темата.:lol:

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Темата зависи како ја гледате, како паталец или како надбљудувач.
    Да пробам да пишам како паталец.
    Знаете дека сум образована, со едно дете, навидум без некои потешкотии би се снашла како самохрана мајка. Измиатиов период бев пред развод. Може и да бев вработена сега ќе бев разведена.
    Ама не бев, не ни можев да најдам работа. Барав во друг град, немаше.
    Останав во родниот град. Знаев дека разводот би бил тежок и за мене и за детето особено за детето.
    Јас имав подршка од моите. Секаква. Тие се надвор од државата, финансики ме издржаваа и мене и детето. И сето тоа е фино се до моментот кога сфаќаш дека ти некому му си товар, па макар тоа биле и родителите. Државата ништо не прави за да ти помогне.
    Во мојот случај имаше простор да се средат работите. Но што ако немаше?
    Јас ќе бев буквално на улица, сама, невработена со мало дете. Ќе зимав алиментација од 2000 ден.
    Нема кој дете да ти причува за да најдеш било каква работа.
    Детето ми се разболе. Мм со дијагноза. Јас сама.
    Значи никогаш не е црно и бело. Биди себичен и оди си. Можеби треба, шо знам, ама не секогаш околностите ни го дозволуваат тоа.
    И бираш, ставаш приоритети.
    Лесно е да судиме и да најдобро тогаш знаеме што треба да правеме, но се се менува кога нам ни се случува. Никогаш не знаете у каква ситуација ќе се најдете и од се што треба да се откажете.
    И на Бабуле го знам случајот. Јас и кажав мислење, ама она го носи товарот и секоја нејзина одлука е тешка верувајте.
    Не е воопшто лесно да ставеш крај на брак во кој има деца.
    Точно дека не е добор и да растат во дисфункционално семејство, ама целиот тој развод токму нив ги погодува и секоја мала надеж за спас на истиот ќе ти изгледа како шанса. Ќе се обидуваш ако треба и по 100-ти пат.
    Во овие случаи брачни советувања и разговор со психолози се и те како потребни.
    Само да разјаснам зборувам за проблеми кои можат да се решат, за бракови во кои нема семејно насилство, алкохолизам, дрога. Во такви случаи се знае.
    И само еден факт да споделам, знаете колку жени жртви на семејно насилство се заштитени? Знаете ли колку е тешко кај нас да докажеш семејно насилство?

17. mareane

mareane Форумски идол

Многу осетлива е темата.Вчера два пати почнав да пишувам и два пати избришав,
    За мене безусловна љубов не постои,посебно не спрема партнерот.Не може некој кој свесно ме потценува,манипулира и малтретира(психички пред се)да го сакам безусловно.
    И многу ми паѓа во очи зошто себеобвинување?Што може толку да згрешам, колку можам да се запуштам или нему не му обрнувам внимание за додека јас дома ги растам НАШИТЕ деца ,тој да шврља одстрана!
    И тоа свесно,повеќекратно,а не е момент на слабост! И уште на крај јас крива!
    И за мене секогаш важи дека подобро е за сите (и за децата ) развод ако не го бива отколку нефункционален брак .Почесто гледам посреќни деца од разведени родители отколку од несреќни бракови.
    И...,ја најдов бурмата,ама не кажувам каде...:$

18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Имам и носам. Не се оригинал од џамбо ми се купени за 500тки, ама лани масата им ја извадив пошто ептен лесно се облекуваат и соблекуваат. До продавница. коа одев на гости, за подолга шетња. Сестра ми дека ептен слаби нозе има модел со подесување на ширината. Мене ми се океј.

19. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Имам и јас. Ептен се лесни за носење, ама ми се искривија. Сега планирам да си земам уште едни. :)

DVAANGELA, joy1, Lady Phoenix and 2 others like this.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Децава не преспиваат веќе на пладне :| затоа во 19 часот се кома. Заспиваат одма.
    Денес иста песна. Се разиграа во соба, јас ќе заспиев. Времево само за дремка е. Кафе ме спаси навидум.
    Чизмите ќе бидат денес порачани:inlove:
    Двата пара:party:

И така вчера децата легнаа. Јас не знаев што со себе. Земав кујната ја средував. Надополнив шеќер, брашно во кутиите. Четките за шминкање ги измив и клапнав. Мм заиграин некоја онлајн игра со некој другар. Јас ќе заспиев од досада. (facepalm)
    Сега ќе сме пазареле .. желба нула. |(

DVAANGELA, mareane, Peco and 13 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.