Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    259.568
    Да се дели на половина она кое е стекнато во брак, но овде не спаѓаат поколните и наследствата. Се дели после разводот во посебна постапка. Дотогаш едниот е фактички на улица.

На evangelina.ina, Petar80, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.053
    Допаѓања:
    110.788
    Јас имам стекнато мислење дека баш и не и помага, од тоа што сум ја читала, а реално жената е преоптоварена, порано пишуваше редовно а сега ја нема со денови, реално и со мене е слична сктуацијата. Дајбоже ќе имаш бебушко, мислам немаш уште, ќе видиш колкунтој мал живот е зависен од тебе, колку ти треба помош и подршка, особено во нејзината ситуација, во друга држава без близок да ти се најде, во тој случај подршката од партнерот е многу битна. Ако порано сум имала време да исфенирам коса, поминам со пегла и да се дотерам макар и за низ дома, сега често имам време само за една рака шампон и коса подсушена со пешкир па од пунџата ми се прават природни локни, а пиџамите и пењоарот во зима ми се најдобар пријател. Имам мирно бебе и пак знам понекогаш со шампон на коса да се прошетам гола низ куќа за да однесам цуцла оти ја џитнал некаде другата.

На menelele, evangelina.ina, Petar80 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @PUPICA А да ја чуеш Грозен Ѓорги?;(
    Да ја испоштувам Ординери слушајќи ја нејзината песна ми излезе Имала мајка девет сина, па како што фрлав пари по музиката се солзи се стори. Го исплакав и грозен Ѓорги и осумте му браќа.:lol: Инаку тоа фрлање пари го спомнувам како синоним за веселба. Не сум човек што расфрла. Попрво би ги собрала и дала некаде каде навистина треба.

Откритие деновиве ми е младиов Vicente. Моја среќа била да ме извлечат и да ми пратат цд од него. Штета би било таков квалитет да им промакне на моите уши.
    Писмо потпишано лично со пенкало од цео-то со надеж дека можеби некогаш ќе се сретнеме некаде низ светот.
    Мислам дека светот сеуште се врти заради таквите луѓе.
    Лека ноќ, одам на баба Рада да и правам друштво на ражањот.

Последна измена: 27 октомври 2016
    На Petar80, Ane-Goki1, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    Јас сум релативно млада, и веќе гледам како моите врсници почнуваат да се разведуваат или браковите сериозно да не им чинат, но глумат.
    Исто така ги сведочев и симптомите кои зборуваа дека ќе се случи тоа. НО, како имаше еден твит - викендов во Виена, наредниот петок на афтерворк, во сабота на кајак на Матка, во недела на ручек со пошироко семејство, на 33 развод. Сте тоа фино исполирано, замаскирано, живееме вака или онака... за кого бе луѓе? За светот? За другите што ќе речат?
    Сериозно дека нешто не чини се гледаше по многу основи. Никогаш не сум отворила уста да солам памет, ама се осеќа, се гледа и си викаш - јас ова нема никогаш и се трудам да не.
    Можев до сега сто пати да се омажам. Со овој дечко, со тој пред него ми нудеше брак и тука пишував, со тој па и пред тој што понуди ми вртеше муабет оној што пишував дека ми создаваше драми и ден денес се појавува како и секогаш што се појавувал со истата понуда, исто беше во таа фаза. Не, едноставно не може да ме понесе, а не дека не сум ги сакала, ама... не сум ги сакала доволно. Овој го сакам со цела душа и срце од друга страна па.
    Многу парови кои ги знам се земаа од напливот на првите мажачки/женачки. Еуфоријата ги фати едноставно.
    Не ме фаќа. Знам зошто не е дојдено уште до тоа и уште стојам со нозете на земја, нема да се каам, многу ми викаат така - ќе видиш, ќе ти биде криво зошто порано не си, нема, јас си знам зошто нема. Знам дека ќе имам семејство и знам што сакам и нема да чекам, се трудам, правам, ама знам дека НЕМА никогаш да направам жртва од себе во име на семејството, мажот, децата, зошто? За свое и нивни добро, затоа што не можеш да црпиш од празен бунар.

Многу луѓе кои беа со долги врски кои самите врски беа НИКАКВИ, викаа - ау толку време сме заедно, сега да барам друг/друга, нема шанси и си ги спасија врските со брак, следно ќе си ги спасуваат со прво дете, па со второ дете, измеѓу ќе се караат, а после ќе престанат и да комуницираат, животот отишол.

Сега сериозно зборувам, јас сериозно не можам да си замислам млади луѓе кои немаат ни 30 да немаат разговор и да имаат упорна потреба да се во друштво со други парови, зошто они ало веќе немаат комуникација, не можам да замислам да немаат секс барем 4 пати во неделата барем додека се без деца, не можам да замислам дека се што прават прават за социјални мрежи, а зад затворени врати е драма - сум ја гледала таа драма пред самиот брак (беше страшно и знам дека не им се случувало само на нив, јас искрено затечена во ситуација, се исплашив толку многу што ми се стегна стомакот и ми надојдоа солзи), не можам да замислам дека глумат домаќинство каде не научиле еден ебан топол оброк да си спремат и уште се влечат по родители да се гребат, не можам да си замислам дека немаат близина и топлина, а и гледам страв во очите на партнерот веќе да каже било што затоа што другата страна ќе полуди од лутина, љубомора (тоа сега лесно се поминува, ама низ годините ти скурчува), гледаш како едниот го доминира другиот, неговите желби, неговите потреби, неговото мислење, неговите планови, тажно... Тоа се работи кои бараат здраво и зрело решавање. И ова се само многу малку причини за замислување и чукнување глава. Ако партнерот не соработува, јас не гледам што повеќе тука?
    Може да се залажуваме дека неверството е ништо, дека коцката е ништо, дека алкохолизмот е ништо, дека немањето секс е ништо, дека љубомората е ништо, дека немањето муабет е ништо или екстремот - секојдневното кажување на сешто на гласен тон, но вистината е - тешко на децата.

Се случува тоа што се случува затоа што - ТАКА ТРЕБА, така вика општеството. Те учат на лажна скромност, те учат дека премногу е да се сакаш, а додека те учат во процесот дека не треба да се сакаш толку многу ти бапкаат по нос дека мора да правиш се како што треба за да бидеш добар, а тука се создава патолошки нарцис од едната страна или другата помалку убава страна - личност на место но со мала самодоверба. Те учат дека животот е борба, а не мора да е борба, те учат дека е така како е и треба да голтнеш, а имаш моќ да смениш и така натака. Никогаш не се откриваш себе си, кој си ти без она што родителите и општеството те научиле да си, а тоа те носи до камуфлажен брак и хронична несреќа.
    Трпиш човек не човек до себе и викаш, ех така им е сигурно на сите, па нема подобро, јас не можам подобро или најлошто - не заслужувам подобро.

Драги жени, во едно никогаш нема да ве поддржам, а тоа е да бидете несреќни.

Да, сечија призма е различна, како и искуство, затоа не се збори за деталите, ама можеме да зборуваме за тоа кои сме ние и зошто не можеме некогаш да излеземе од говненцата во кои сме се нашле. Помирување не е среќа, како што не е среќа некој да те навредува, да те тепа, да те игнорира, да те повредува во секоја смисла. Има и друга страна. Секој ваш избор има и одговор зошто е баш тој избор, а не некој друг и има решение.
    Релативно млада сум како што кажав, вие сте по искусни, ама една моја другарка која е постара од мене 20 години ми вика - во тебе се гледам себе и гледам што можев, а што утнав, ама ми даваш храброст да имам уште младост да сум среќна. Немам за цел да ви солам памет, ама имам за цел да ве охрабрам да бидете среќни. Не сум уште пример и за пример, ама од позиција на доцни дваесети ова ми е гледиштето. Премногу имам примери околу мене што не сакам и не треба да правам.

Има што многу да се пишува, но знам дека не сакате натака, па си пишувам од позиција Јас онака, право и едноставно, зошто нели си правиме муабет.

И за крај...
    Se zenis pred 30, zatoa sto taka treba.
    Normalen si.
    Imas dve deca.
    Diploma.
    Rabota.
    Smetki za struja.
    Smetki za telefon.
    Odmor od 10 dena.
    Mozebi 15.
    Plus zdravstveno osiguruvanje.
    Plus zivotno osiguruvanje.
    Penzisko osiguruvanje.
    Trcas doma od kancelarija.
    Denes e nedela.
    Vodis ljubov sekoja vtora nedela.
    So izgaseno svetlo.
    Mirno.
    Misionerski.
    Nekogas i vo cetvrtok koga ke ti otkaze psihijatarot.
    Bidi normalen.
    Petok e denot koga tvojata ednostavna zena ti gotvi grav.
    Se otkaza od sonot da odgleduvas pceli.
    I od toa cesto da se smees.
    Ides vo teretana, zatoa sto taka treba.
    Se vozis vo kolona.
    Nikogas ne prestignuvas.
    Nesto neznaes veke da sakas.
    A bi sakal.
    Pokasno i toa isceznuva.
    Lazes deka si dobro.
    Lazes deka se smees.
    Lazes.
    Ne ti smeta prasinata na omilenata ploca.
    Pusis skrisno.
    Gi pcues vozacite.
    Gi pcues pesacite.
    Gi pcues velosipedistite.
    Gi pcues komsiite.
    Ja pcues zena ti.
    Gi pcues decata.
    Go pcues zivotot.
    Smetki, smetki, smetki.
    Imas premnogu brcki.
    Se opivas nekogas.
    Nikogas sam.
    So drustvo.
    Zatoa sto taka treba.
    Pees, zatoa sto vikaat deka takvite luge se srekni.
    Vo avgust go otplakas kreditot.
    Imas 20 godini poveke.
    Cekas lift.
    Jezivo si miren koga ke se rasipe.
    Cekas vo red.
    Cekas vo banka.
    Cekas zena ti povtorno da ti kaze ,,Te sakam''.
    Cekas povtorno da ja zasakas.
    Cekas leto.
    Cekas da gi doskoluvas decata.
    Cekas da ja omazis kerkata.
    Cekas da go ozenis sinot.
    Cekas da se penzioniras.
    Ja cekas slednata godina.
    Cekas posvetli vreminja.
    Cekas podobro utre.
    Da bides sreken.
    Sobleci gi cevlite.
    Odi bos.
    Togas mozes da odis i po treva.
    Zbori za rabotite koi gi sakas.
    Nikogas ne gi vrti palacinkite so noz ili so raka,
    samo so frlanje vo vozduh.
    Ke ja odlepis od plafonot, ne se sekiraj.
    Nauci se da krsis jajce so edna raka.
    Lulaj se vo 3 nautro.
    Naracaj si 5 topki sladoled.
    Nasmej se na predupreduvanjeto,,samo za deca''.
    Pomini pod prskalkite vo parkot.
    Zastani pred vrata so senzor, plesni, pa pravi se
    deka se otvorila pod tvoja komanda.
    Frli kapka, dve voda na zeska ringla i zamisli deka si
    volsebnik koj frla magija.
    Setaj pokraj reka..
    Pikni prst vo rekata, nema da ostanes bez nego.
    Vodi ljubov.
    Nautro.
    Popladne.
    Navecer.
    Vo dva.
    Vo tri nemozes, togas odis da se lulas.
    Vodi ljubov stalno.
    Sekade.
    I ne so sekogo.
    Ako imas prilika da vodis ljubov na nekoj krov na zgrada,
    po slikarsko platno izvalkano vo boi, so izmackana kosa
    vo temperni boi - Napravi go toa.
    Ako ja nemas taa moznost, prvo kupi platno, sozdadi ja.
    Slikaj – so nejze.
    Ili nego.
    Zakacite ja slikata nad kaminot.
    Neka ve prasuvaat site gosti civa e slikata.
    Zbuneto smejte se.
    Drzete se za race pod masata.
    Pogali ja po stomakot kade sto e remek deloto
    na vasata slikarska tehnika.
    Baknuvaj.
    Pregrnuvaj.
    Skokotkaj.
    Igraj.
    Prostuvaj.
    Sonuvaj.
    Patuvaj.
    Ne go propustaj prviot jorgovan.
    Ni poslednite lubenici.
    I toa da se izmackas so jogurt.
    Smej se.
    Smej se mnogu.
    I ne ja pokrivaj ustata so raka zosto imas eden kriv zab,
    samo neka e zdrav.
    Poveke bolat krivite patista vo zivotot.
    Pravi musaka.
    Pravi familijaren turnir vo karti.
    Citaj cel vikend.
    Slusaj muzika so rizicni decibeli.
    Ofarbaj ja sobata zolta.
    Pej, ako osekas taka.
    Placi ako taka osekas. Kupi sator.
    Najgolem.I oprema za kampuvanje.
    Slozuvaj slozuvalki.
    Javuvaj im se redovno na roditelite, zatoa
    sto taka sakas.
    Javi se iako e prekasno.
    Posoli ako ne e soleno ( osven ako imas visok pritisok,
    togas samo prazen solarnik tresi nad jadenjeto, ke vidis deka
    ke stane soleno samo od sebe).
    Ne zaboravaj na prijatelite.
    Ne zaboravaj raboti po dzebovite, tamu ima nekoi vazni sitnici.
    Stavi malku poveke pena vo kupkata.
    Uuuu i pravi baloncinja.
    Zbori za rabotite koi gi sakas.
    Zbori za lugeto koi gi sakas.
    Ne e tesko da najdes luge prema koi ne si ramnodusen.
    Ne e tesko da se saka.
    Zbori i za rabotite koi te macat.
    Zbori i slusaj.
    Bidi grizliv i milostiv.
    Pomoli se togas koga iskreno osekas.
    Neguvaj ja ljubovta.
    Zbori NIE, namesto JAS.
    Ne begaj od sebe, ne se plasi.
    Ubav si i nasmean i namrsten.
    Izgradi vo sebe, ne okolu tebe.
    Zasadi hektar cresi.
    I praski, ako sakas...
    Donesi i seme za nane i origano od sluzbeniot pat.
    Cekaj, pa ti nemas sluzben pat.
    Stana ona sto sakase.
    Togas odnesi se so tocak do pazar i kupi.
    Bidi kreativen nisto ne e glupavo ako namerata e vistinska.
    Oboi go svojot svet !

На Bridget, VladeMila, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    99.398
    Епа затоа ја збориме таа соработка постојано, за било што. Не знам Ангел, јас членката не ја следам по други теми, од тој еден пост тоа што разбрав, разбрав...
    Како и да е, се надевам и ти и таа и сите ќе успеете да си ги усогласите обврските со вашите мажиња во полза на среќно дете и убав брак.

На Petar80, ♡BuBaLe♡ и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    И екстра пред да почнете да барате вина во себе и за танго нели биле потребни двајца.
    Да не ви се задеси ова, зошто од ова се опоравува само на психолог.
    https://www.psychologytoday.com/blo...your-partner-narcissist-here-are-50-ways-tell

Ај тема на муабет - зошто не е срамота некого да прашаш ајде кога ќе се омажиш или ајде кога деца, а срамота е да прашаш - џабе ли факултет учеше, кога работа, деца ко деца, ќе си пораснат, а ти што планираш со себе?
    Не застапувам ништо, само многу ме интересира зошто е едното покоректно од другото да се праша?

На Barbie20, ♡BuBaLe♡, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Што било убаво породилново отсуство, година ипол дома, забораив кај работам :D

На Peco, Cka, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    За првово берат гајле возот да не се испушти...затоа е поголема, поосетлива тема и е посрамота :D.
    За второво веќе те вози возот, само потсетуваат за попатните станици. Оти нели они најчесто подобро знаат кој каде треба да се симне/качи.

На fallenangel, Ane-Goki1, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    А бре не им е срам за првото. Оп цуп тоа прашање. А не се прашале дека некои парови може сакаат, се обидуваат за дете, ама не им оди.
    Да им вратиш контра на оние без ден работен страж со ај јас со ова моево, него ти, работичка нешто? Очи ќе ти ископаат...срамота е, а не е срамота што се пикаш во нечија спална.
    Чуден народ сме.
    Јас сум за ништо такво да не се прашува, еднакво вулгарно и безобразно ми е.
    Нас еднаш едни така што ги држам на дистанца и малце не у тек со некои нешта не прашаа - и како е сега планот, кај ќе живеете... Што кое такво тебе те боли бе?

На fallenangel, Barbie20, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    99.398
    За свесен и совесен човек и едното и другото Е срамота.
    Секој со својот живот, правила и одлуки кога, што и како.
    На вакви прашања обично одговарам дрско и ич мува не ме лази. Јас не прашувам, ни блиски во фамилија, ни другарки.
    Плус, некои работи колку и да сакаш НЕ СЕ ПЛАНИРААТ, ама кој да се чукне во тоа главата...
    Или им работи текнувалото, ама им одговара да те брецнат. Секакви ги има.

На fallenangel, Barbie20, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    259.568
    @Lilit се е тоа фино кажано и напишано и ок ти е ставот. Но, има едно големо НО! Се зависи грбот кој го имаш зад себе.
    Доволно сум видела, едноставно жена која е независна и има кај да оди ќе се разведе. Останатите трпат и чекаат прилика.
    Која мајка ќе биде толку храбра да го однесе детето на улица за таа да биде среќна?
    Нема таква. Е таа е таа безусловна љубов. Не кон партнерот ами кон детето.
    Државата не ги штити и помага жртвите на семејно насилство, што останало со оние кои се разведуваат ако љубовта престанала.
    И не ми давај примери за жени со кариери, работа и грб.
    А ти верувам дека баш тоа би го сторила како што пиша, ама Лилит имаш зад себе и пари и живеалиште. Имаш кај кој да се вратиш. И со три деца.
    Тоа е тој момент кој многу од вас не го разбираат и заради кој многу жени седат во такви бракови. Знаат што е добро ама бираат дом и храна за децата. Помалото зло.

На evangelina.ina, ♡BuBaLe♡, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    Јуле, затоа во претходниот пост реков тоа што реков. Ако заглавуваме до толку кој каде и како, ќе треба да се вратиме кон многу теми, а тоа нема поента веќе кога е ситуацијата таква каква што е. Значи ќе треба да вратиме низа прашања кои верувам за многу ќе бидат и непријатни, та дури и навредливи.
    А ситуацијата е таква каква што е, нека е во моментот помалото зло, за доброто за децата, ама многу жени го прават тоа како дефинитивна одлука, децидна и крајна, а не само моментална додека да излезат на прав пат. И после се жалат и не се ни обидуваат впрочем и да ја направат најдобра за себе колку што можат, туку е еден зачаран круг на постојана несреќа.
    И колку е тоа навистина исправно па за децата за да е тоа израз на бесусловна љубов? Не е, како сакаш речи, не е здраво како и да изгледа.
    Прифати, смени или напушти, ама немој да си несреќен. Тоа никогаш нема да го поддржам.

И пак ќе кажам, зборував, мајка на три деца, со семејно насилство, со семејна траума, без грб што би рекла ти, сега е незаприлива. Ќе се гледаш себе си како жртва или како победник?

На ♡BuBaLe♡, Annath, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    259.568
    Лилит има и такви случаи, не велам не, ама верувај повеќето ја немаат таа среќа. Невработени или со плати од 10 000 кај ќе оди? Неможе да се врати кај нејзините.
    Секој си го знае и носи товарот.
    А има и такви кои прифатиле дека така треба да живеат. Несреќни.
    И пак не знаеш зошто одбрале така.
    Пробав и јас да ги разберам, да барам причина, ама се откажав. Секој случај крие многу проблеми. Но верувај да иаме барем малку поголема грижа и подршка за овие жени повеќето би одбрале да бидат среќни.
    Јас оддамна решив јас да бидам среќна. И работам на тоа. Ама и среќата е релативна работа. Секој различно си ја перципира.
    Во тие случаи и доста погрешно.

На VladeMila, evangelina.ina, Lilit и 7 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.967
    dobro utro kade ste site?
    jas kafe pijam i dr.house gledam

pa tikva pecena ke se jade
    vie? :?:

На VladeMila, fallenangel, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    @joy1 и тиква печена и јаболки
    Продолжениов викенд толку се опуштив со јадење, што стомакот ми е како 6-ти месец:envy:
    Тикварка сум и јас:lol:

Денес е еден од оние денови кога шминка не стои.Уморно лице.Џабе е се.
    Напорни денови, а јас уште понапорни си ги правам самата.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, VladeMila, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Добро утро
    Гледам уморни сте, па ај да ве почастам по некое кафе.Причини има, ама и да нема ќе ги измислиме :D
    БујруН и убав ден
    tursko.jpg
    vkusno kafe.jpg
    bez kajmak.jpg
    ahamm.jpg

На Peco, VladeMila, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.340
    Допаѓања:
    278.678
    Читкам од кревет,не ми станува ,а еден куп обврски на мене чекаат.
    Да можеше да се земе некој слободен ден од животов општо,на пауза се да се стави!?:!:
    А ми се пие кафе,би се напила од сите горе понудените:)

На Peco, VladeMila, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    денес голем ден,Св.Петка,нека ни е на помош на сите
    Денес сакам порано да искочам од работа,кај моите на ручек,го одбележуваат денот,па да се видиме и прославиме
    друго значајно немам да кажам,вчера на детски роденден, пак јово на ново,исти мајки од градинка,исти дечиња,само други теми на муабет,нема веќе оговарање за учителките од градинка вакви биле такви биле:D, бар овие од школо се погодија
    Кафе мцкам, по тиквите не сум баш, пробувам ама не сум нешто љубител, за доручек ке јадам бејк ролс со кисело млеко

На Peco, VladeMila, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро и од мене!

Нема да ми биде денов поразличен од вчерашниот. Монотонија, ама понекогаш ми годи.

Се разбудив уморна. Сабајле се фатив како спијам на душек, наместо на перниците. Не се најде асална перница за мене. Се' се ко ветрушки, ниски, смачкани, тврди... Не знам ни јас каква сакам веќе.

Убав ден!

@PUPICA нека ви е среќна годишнината.

На VladeMila, Barbie20, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    Денес на појадок кај нас.
    DSC_0797-320x180.JPG

На Peco, VladeMila, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.