Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.206
    Сo здрaвје дa си седите и дoмoт дa ви биде пoлн сo љубoв и нaсмевки!

На Bozica1980, mareane, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Д-ден
    Бебуш ме тртка, вртка лево десно и тој си има некој мисли во глава дрлтка, ддд ббб кој знае што ми кажува. Сакав пиперки да полнам со место и ориз али тешко ќе се изведи изгледа операцијата па Џони кога ќе дојде гладен ќе остане :D Пусто многу сакам да готвам(неарна ќе ме напрајте наместо на масажи педикири маникири јас тоа ) но немајќи своја кујна се ми е половично.
    Синоќа со алиштата борба водев ги сватив па заврна па ги собрал Џ.ми ги носи во соба :^)маж:!:во корпа, па пак ги стави овој пат на сушара па нека се сушат до понеделник :D.
    Во врска со разводите и тоа како некои се решават да останат во тој брак , сметам дека најголем проблем е немање на финансии , друго е да си финански обезбеден па немаш галје ќе се решиш на тој чекор , не викам дека по секоја цена е убо да останеш ако не е арно во тој брак ама сепак голем процент е тоа особено во мкд ,каде првенстевно не можеш работа да најдеш а после да коментираме за тоа колкава е таа плата.

На Bozica1980, VladeMila, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @vitamina честитки за новиот дом.

@AngelOfArh Сваќе што му ја мислиш, легни му ја и ти.
    Јас отспав па после двете весели прописно се изгризавме.
    Него стајлинг смисливте ли за најбитниот член за свадбата?

Се мислам ручек еден да мавнам брзински.
    Економично-ориз, нема чуда врагови :D специјалитети (нали заклучивме немам хектари декари на мое име) :D.

На Sesil, mareane, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.609
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Ах,кoлку претрпев вaкви прaшaњa.
    "Ајде,кoгa бебе,тoлкaвa куќa купивте сaми дa седите?"
    Честo викaм,тoлку рaзбирaaт,инaку не би прaшувaле.

На Sesil, mareane, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И јас сум за независен избор во независното, самостојното и сувереното тело, со сопствена автономија во рамките на Фемина, т.е во +-40. и тоа да има избор за повеќе категории
    1. Најдомаќинка на годината
    2. најбуцкало
    3. Најшопингохоличар
    4.најсоветодавна
    5.Најзабавна
    6.НајневесТИ на годината
    7. најработна
    8.Најпоетеса
    9.Најгоспожа
    10.нај НајНАј

Шо викате а? Конкуренција левел 10000000000
    :lol::lol::D:D:D:D

На Eli23, Sesil, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Седам и спијам. Енергија О цел месец уназад, вечно ненаспана :yawn: ни кафе, ни сон помага, лек некој како да се кренам :?:

На Lady Phoenix, mariatim, Ane-Goki1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    Тука сме сите нај нај. Нема потреба од избори.
    Ќе се испотепаме.

:rofl:

На Val-Dim, Bozica1980, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.590
    11,Најдосадна
    12,Најпатетична
    13,Најлицемерна
    ....
    Толку ми текнува во моментов

На ph.orhideja, mareane, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    ^ Е добро де..јас започнав со фините епитети :D:D

На mal.ecka, Bozica1980, sanjaeva и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.590
    Ахааааааааа
    Тактички
    Алудираш на избор за најФИНА:D
    14,Најреална

На ph.orhideja, Bozica1980, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    хахаах ЈОК, немам претензии за титули :D:D, јас сум у организација :D:D

На Sesil, mareane, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    Зошто сте тивки?
    Кога ве читам само тука, посимпатични сте ми, него ли кога ќе отворам и во политика.
    Морав да го кажам ова...

Стварно се осеќам ко да сум родила дете, ко 100 кг од мене да се тргнале. :| Забегувам ало, забегувам. Кој знае што ми ставале во тоа инфузиите и лековите...:D

На mareane, Bozica1980, VladeMila и 8 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.967
    Jas crtan gledam so malata i kafe pijam
    Ke se rucuva domasna pica

Rab preku glava imam pa pravam plan vo glava od kaj da pocnam.I ovoj vikend izgleda ke mi bide prodolzen :clap:

На Sesil, Val-Dim, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Јас ги правам кроасаните за да ја сефтосам новата кујна.. па да ставам по нешто на маса.
    Тмурен облачен и ладен ден.. само за по дома е времево..

На mareane, mal.ecka, Bozica1980 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.501
    Допаѓања:
    125.770
    Зашто инфузии?

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.814
    Допаѓања:
    142.222
    Ама сте се распишалееееееееееее

Шо да ви кажам, ставот мој одамна е кажан за мажите и жените кои швалерисуваат од кои било причини. Ако имаат семејство и деца, тогаш личноста го ризикува цело семесјтво. За еден секс или што и да е, за една оралка, да се расправаш по дома, децата да гледаат трагедии, па раздеби, кавги, е толку глупо што не можам да змаислам а се случи.
    Сум била изневерена у врска која траела скоро деценија и нормално дека не се омажив со недораснат. Среќа, ме гледал Господ.

За постот на Фери мислам беше, дека сопругот и коментирал после бременоста... Имам и такво искуство. Јас не се средував ич, имам дете кое е фластерче за мене и мене како и на секоја нормална мајка, прво ми беше битно да е оно најдено, избањато, средено, дотерано, насмеано, сменети пелени. И јас немав време за мене. Еднаш на форумов и пишав дека немам време глава да се измијам, па една феминка ме избреца, фала и.
    Маж ми беше многу толерантен на почеток, после еднаш ми искоментира како некоја си, била топ средена, мајка била. Не знам која му беше целта, може сакаше да ја искоментира како убава жена, оти знаеме некогаш да седнеме и да озборуваме рандом луѓе, ама јас во моментот се поосеќав ко да сака да ми каже дека јас не чинам, дека не сум средена и убава. 10 минути ќутев и бирав зборови и се воздржував, оти ако прснев џамовите ќе пукнеа од врескање. А не сакам да се карам, со никој не сум повишила тон. Особено не сакам ќерка ми да чуе кавга, и телевизорот го мењам кога има кавги. Не сакам расрење во нездрава средина, знам како ми било кога моите ке се карале, не знеја понекогаш да бидат релаксирани.

И на крај смирено, му реков, можам и јас да речам, ме болат цицки, не дојам. Можев да ти речам купи АД и една вечер јас ќе станувам една ти. Можев да речам ми се спие, ти думкај. Можев да речам, ќе купувам кашички, не готвам здрава храна. Можев да речам, сакам надградба на коса, оти од хормони ми испопаѓа, а ти 6 саати справуј се со бебе од 2 месеци. Можев да речам, одам на масажи за кревање газ и смалување мев, а ти чувај дете. А можев да речам и ми треба одмор од се, ти цела недела рани дете. Ама јас доев, дење ноќе, јас чував дете со грчеви, секоја ноќ ниту еднаш не сум те разбудила. Жената што помина беше убава мајка, а маж и беше отепан татко. Ако сакаш да сум убава, да правиме лошо на детето, да купиме АД и да го оставиме со баба му, јас и ти да живееме. Ќе го земеме повремено за викенд. Ќе одиме јас и ти на шопинг, ќе одиме до Банско, ќе одиме кај сакаш. Одморена, ќе бидам секси и ке имаме секс секоја ноќ. Нема да ми виснат цицките од доење. Ќе направам нокти од тука до Тетово и ќе го гребам бебето кога ќе менувам пелени, ама ќе ти изгледа убаво глетката на Тиииит со нови нокти.
    Он проба да се извади, дека не мислел така, ама прилично бев накострешена така што прекина одма.

По неколку месеци се сменија работите. Бидејќи е совршен таков каков што е, сега он чува дете, јас работам. И сега е бушав, и гладен понекогаш оти не стигнал да јаде, и мислам дека и он и јас сфативме како е од другата страна. Јас реално, повеќе го сакам ваков бушав, оти знам дека се грижел цел ден за бебе. Ама сега е поголемо бебето, и има и полесни работи, а и потешки од претходно. А јас цело време мислам на нив и трчам до дома да ги видам. Сега, не можам да опишам која љубов ја имам кон него. Кога м викаше дека сега посебно ме сака, а јас прашував како е можно ваква со никаква коса, ненашминкана и несредена да ме сака. сфаќам сега. Сега не го сакам само како другар, како маж, како дечко, како љубовник. Сега ми е семејство и го сакам како јас што се сакам. Секако не повеќе од бебето, ама љубовта кон него ми е како дома во душава. Поинаква е. Како нивоа на љубов, и сега ова е максимумот досега. Не знам, може за 4то дете повеќе да го сакам од сеа :) Кога ми бил дечко поинаку сум го сакала. не помалку, туку поинаку. И тоа не може да се знае, туку само да се почувствува.

Вина не би барала во себе ако ме изневери. Глуп си, тоа ќе му кажам. И ко што ме дал Господ, нема да си одам јас. Ќе си оди он.
    Имам чичко кој откако виде дека бракот е при крај, во една вреќа си стави алишта и си отиде под кирија. И рече на жена му, ке давам пари, ама јас нит знам да готвам, ни да чувам деца, ќе праќам пари за нив, нека идат кога сакаат, нема што да се расправаме за тоа. Ако ги носам со мене, треба да менуваат школо и повеќе трауми. Да си одиш ти, нема да имаш од што да живееш. Ако дојдат со тебе, полошо. Вака, збогум. И без расправии, он се прежени, или живее со некоја нова, ама редовно школарина и трошоци за децата плаќа, а и плаќа и на жената алиментација оти она никогаш не работела, се грижела за 3 деца дома и немало кога да работи. Сето тоа и следува по закон, ама они и без судови договорија се. Куќата е негова, он ја изградил, ама заедно средувале и ределе по дома. Секако куќата на децата ќе остане, што ако се тужикаат моја е твоја е. Ама треба разум за ваква постапка.

Трпење у брак ради деца, не. намрштена мајка, татко на кој не му е гајле, влијаат на детето многу. Деца од нефункционални бракови сами кажуваат дека не им било убаво. Деца од разведени бракови се горди на силата исмелоста на мјката, најчесто да биде сама и силна.

Особено многу ги почитувам самохраните мајки кои се борат за своите деца. Им покжале став и одлучност, храброст и самопочитување. Веднење глава не е добра работа да се научи детето.

Веројатно секое семејство си е различно, и не дај Боже да сум у ситуација да одлучувам, ама како и да е, неверството во брак ми е одраз на незрелост. останувањето во брак заради децата уште повеќе.

Бубале рече, емоциите каде се. не знам дали би имала уште љубов или само така и гнев ако ми го заебе семејството. А за такви емоции, фала чао.

Постов 2 дена го везам упм.

too long didnt read myself. И вие немојте :)

На ♡BuBaLe♡, ines.h, Gosh и 34 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.053
    Допаѓања:
    110.788
    Е легнав де, за 25 секунди он стана. Ме тишти денес една болка, еден згаснат млад живот. Сал го гушкам и го стискам денес од што ми е тешко.

Малиот најважен гостин нормално ќе биде мало зетче, претпостабувам малото сваќиче ќе биде мало невесте, па треба да си одговараат. Ги договарам викендов да ги видам, срамота, месец дена како се дојдени не сум ги видела, ама изумив роденден на свекева утре, ќе треба перипетии да се прават некои или да презакажам за недела. Ќе ме убие мојава. Додуша сакав викендов ама заминаа на југ, пред тоа бебе болно, абе за никаде. Ти со диети до кај си? Јас ко што сум тргнала шаторското ново што го купивме таман ќе ме собере, жива ненајадена сум.

На Sesil, Eli23, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добар ден нека е убав.:sun:
    Нека ни е среќен празникот, посебно на оние кои го чествуваат.:f:

Секаде си има некој проблем. И таму кај што наизглед нема - има. Каде од вишок или недостиг на пари, свекрва/свекор, нерасчистени сметки околу имот, комшии, позајмени пари невратени, проблеми од работа кои несвесно се носат дома итн. Сето тоа и тоа како знае да се одрази на брачниот живот. Една мала кавга може да премине во долговремено несогласување. Најчесто гордоста е таа која тешко се погазува. Зошто јас да попуштам кога сум во право, а сите мислиме дека секогаш ние сме во право. И така за кавга се потребни двајца.:nod:

Се друго може да се фрли на страна се додека партнерот ве прави среќни.

На ph.orhideja, Val-Dim, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    182.411
    Што дека имам големи деца кога сум жива ненаспана ,оваа тироидната ме отепа несоници страшни од неа веке подолго време а др не ми дава терапија иако тсх ми е на горна граница па не е помината границата и нема терапија да ми предложите кај да сменам доктор каде да одам и цена за преглед кој знае нека пише
    Се видив со другарки сабајле изпивме по едно кафе ,па средував по дома пери суши ручек садови прашини правосмукалки и крај нема
    Ми треба нова праосмукалка :?:
    Правам список што ми треба од маркет и свакам дека ке треба цел маркет да го донесам дома (facepalm)
    Сакам да е декември да е накитено дома таков амбиент ми го полни срцето ,надвор снегче а ти дома си кулиркаш со чајче

На Sesil, Val-Dim, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.