Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Јас веќе од пусти мерак по излозите си купив неколку ситници за нова година.. си го подредив и баш прекрасно изгледаат..
    Тек на ноември ќе наќитам уште некои ствари..
    Ја обожавам и зимата и божиќот и новата година..
    Тој мир, спокој, разнило од бои накитено ми е перфекционизам..
    Убаво ми е да гледам сијалички, машнички, елки на сите страни..
    Едвај чекам да започне еуфоријата иако и месец ноември сам по себе е убав и неодолив.

На Sesil, ph.orhideja, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.743
    Допаѓања:
    182.410
    Јас уште средина на ноември китам се новогодишно (facepalm) бетер од децата сум

На Sesil, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Глава ми паѓа, притисок низок |-)мислам стоејќи ке заспијам|-)

И јас зимата ја сакам посебно периодит кога е се накитено уживам во таков амбиент... И по можност дома да сум ...:)јас дома китам и сијалични светат од први декември па се до петнаести јануари и сијаличките секогаш светат дење , ноќе :inlove:снег, мирисот на снег ми фали :)....

На Sesil, ph.orhideja, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    И јас рано ќе китам оваа година.
    Планирам околу 5-ти декември.
    Многу ц'цканици има за китење и не ми се исплати за две недели да китам.
    Убава ми е атмосферата, плус и детево сега разбира, ќе се радува и тоа и ние со него.
    Ќе докупам некој украс и така...

Али..
    Но...
    Пред тоа една добра генералка ке опнам дома

На Sesil, fallenangel, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Јас лани ве реметев за стаклени лампиони... не купив. Годинава пак - елка имам, лампиони аш. Којзнае дали ќе ја биде, а ептен ми е мерак.

На Annath, mareane, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Викендов зелка ке ставаме.
    Ај кој е за мезење и врткање околу буренце :beer::coffee::drunk:

На Espadrila, fallenangel, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Cka Ова вреди и да се чита два дена.:)
    И тоа по дома и на глас по можност.:D

На fallenangel, Val-Dim, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден и од мене.Изгледа сите не фатила некоја желба за промена на фризура,сакам и јас но ќе одам кај друг фризер.Имам уплав од последниот пат кога бев,требаше да ми ги потскрати врвовите а таа ме исшиша за сите пари,се правдаше не ме добро разбрала.
    @vitamina честитки за новата дома,со здравје да си седите во неа
    И секогаш заборавам на @Annath да и честитам за новата кола,со здравје да си ја возите.
    Периодот ми е катастрофа,многу ми е тешко и не знам како да го надминам.Глупав немир во душата и чувството на беспомошност никако да го победам.
    Пријателка мислев Оти имам но после обидот да разговарам со неа за една многу битна работа со мене ме откачи со зборовите...Шо се замараш..Ако ми е и мене,добив шамар од некој што секогаш го поддржував и го охрабрувам да не падне во најтешките моменти.Ќе продолжам да го правам истото тоа Оти сум човек но овој пат добро ќе внимавам на кого.
    За темата разводи ,немам шо да додадам,во главно се согласувам со вашите ставови по тоа прашање.Немам совршен брак но кога гледам дека и двајцата се бориме за да го направиме совршен ми е доволно.
    Сите ве поздравувам.Убав ден

На ♡BuBaLe♡, Sesil, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Сега се сетив дека лани се таксував оваа година да е бела нова година. Мм знам ми рече троши само. :lol:
    Ќе видам што се нуди во продавниците, па математика што-колку? Ако има голем избор, замислено ми е веќе.

@vitamina Новиот дом само со радост нека биде исполнет и многу дечиња да растат во него.:f:

На Sesil, Annath, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    Свекрва ми кај нас е задолжена за китење.
    Он само купува и купува сваштатрии. После доаѓа и реди.

Само елка немаме. За неа се изјаснив.
    Прво Дедо Мраз треба друго да ни донесе.:D

На ines.h, Sesil, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.966
    Elka ogromna kitime .vo liljava srebrena i crvena boja se lampionite.
    I cizmi polnam za decata i podaroci kupuvam.Omilen del od godinata.I cestitki lani kupiv od merak iako veke se racunaat za demode.

Sekoja god se dokupuva po nesto.
    Lani ne bevme ovde bevme von drzavata.Godinava nemame plan.

Znam samo deka ovaa nov godina ke mi bide prva bez majka mi i uzasno boli toj fakt.Tatko mi za prv pat ke e sam.I da go viknam ne bi dosol,znam.
    No toa e sto e,vremeto ne se vrakja nazad

На Sesil, Espadrila, fallenangel и 20 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Денес бев максимално ефективна по канцеларииве. За разлика од вчера, денес еден куп работи завршивме.

Зимо...
    Како зимско дете ја обожавам онаа филмска зимска идила. Нова година, божиќ, плус во наша куќа и католички и православен па дупло славје, мојот роденден...

Минатово зимо кога му се пуштив на мојов сакам елка сакам елка...И на крај пали колата грабнавме една огромна елка, еден куп лампиони, светулки, ламбички и накитивме се.
    Со малава не варувам дека ќе биде изводливо китење на истата годинава. А нема каде на високо да ја напрчам за да не и е на дофат. А знам дека би се радувала, но највеќе ако може нешто да џапне и бутне/скрши(facepalm).

Ова зимо ќе биде одбележано во исчекување на мојата втора принцеза. :inlove:
    Се надевам и на првиот снег за да можеме малата да ја изнесеме и да се порадува на истиот.:inlove:
    Годинава ќе бидам со мм, малата, големо меше и мајка на новогодишната вечер и божиќ...се чуствувам пресреќна и благословена поради тоа.

Будна сонувам веќе за понаредното кога куќата треба веќе да биде готова и првиот божиќ во неа:sun:

На TutiFuti, ines.h, Sesil и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Зимата и новогодишните и божиќните празници ми се омилен дел од годината.
    Елката ја китиме средина на декември и скоро секоја година ја чувам до 19-20 јануари. :D
    Секоја година докупувам по некој лампион и украс, и уживам при купување, а под елката обавезно мора да има пакетчиња. :)
    Оваа нова година ќе имам и причина плус за славење. Една година откако сум со него. :inlove:

На Sesil, fallenangel, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Да се напијам едно кафе пред спиење, цигара и фемина.:lol:

Не знам кое е по срамота да прашаш ама од лично искуство второто многу почесто ме прашуваат од првото.
    Во последно време одговарам со "не земав за џабе доктор, за да не работам го земав":devil::devil:
    Они без срам, јас бетер.:rofl::rofl:
    Во ред е близок онака уз муабет да те праша за планови за иднината ама рандом лица да те прашуваат е стварно без врска, како да треба да се правдам зошто не работам, како они да ме издржуваат, до толку ми се секираат.
    Последната плата од породилното ја земав пред 2 недели, плата немам веќе;(ако оди татко ми во пензија како што планира би се вратила знаејќи дека децата остануваат со него. Опцијата градинка веќе не ми одговара зошто Матео оди на училиште, работа во три смени, мм кој работи 3 смени по 24 и 2 по 12 во неделата, нема никаква можност да се организирам со децата за ја да изигравам жена со кариера. Ако се нафати татко ми да ги чува ќе работам ако не ќе си седам дома додека не потпораснат, друг избор немам.
    Да им објаснувам сето ово на рандом луѓе немам потреба, затоа си се смешкам и не одговарам на прашањето освен ако се ептен безобразни.:wasntme:

Знам дека не треба да се смејам ама многу ми е смешен Конта со некои зборови што ги греши:wasntme:в го кажува нормално а кога е пред ч, го кажува п, глувче - глупче, лижавче - лижапче, сега најново му е бара понополи (монополи) да му купам, мадам е уште посмешна, за вода, пола македонски, пола англиски, вотер.:rofl:
    После ме прашуваат зошто не одам на работа, з`ш да одам кога можам цел ден да се смејам со децава.:lol::lol:

Зима нема кај мене и баш ми е убаво, Нова Година, Божиќ тоа по кратки ракави се слави кај мене.(poolparty)8)

На ines.h, molikaMk, Sesil и 29 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    Битерке се чуствувам слично како тебе по истото прашање.
    Веќе алергична сум на она работиш ли...а јас повеќе од 2 месеци кај мајка, со мало дете до мене и стомакот толкав.
    Аха работам.

Последно, викам не работам. Татко и е на печалба во Германија за ние тука ќебапи да јадеме:tmi::rofl:

На molikaMk, Sesil, Eli23 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Јас обожавам новогодишна атмосфера, топла соба, сијалички, на масата убав новогодишен чаршав и чинија полна со убави колачи во различни форми и гушнати во таа идила да гледаме новогодишен филм :angel:
    Многу глеам филмови а? :lol:

На Sesil, galapce, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.053
    Допаѓања:
    110.784
    Сваќе како ма не работиш, ами на платен список си на баушталето или не. Ќути таму кажи аха, газдарица сум. И мене почнаа да ме прашуваат, вчера на роденден кај кумовите, ми вика една а ти кога ќе се вратиш на работа, викам здравје има време, а кај работеше претходно, замисли рандом жена која не ја ни познавам, прв пат ја гледам. Иди бре што ќе ти одговарам, што ќе ти смени тој факт во животот. Е врв беше една душебрижниќка што ми рече дека мм црнчел од јутра до сутра за јас да сум можела да се породам во приватна болница, нели сум имала грижа на совест, требаше да одговорам сака ми се може ми се, ама игнорирав.

Денес ќе се јаде фаст фуд во домашна варијанта, едвај го чекам црнецот да дојде од аргатење за да јадеме, ми се смеат стековите.

На Sesil, Eli23, Espadrila и 11 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Има мајка ми една комшивка радознала и кога и да ме сретне секогаш ме прашува дали сум почнала да работам. Тоа во годината 2-3 пати. Како дежа ву ми доаѓа.
    Јас секогаш учтива.:D

Лиска има и попуст и онлајн продажба.

@Umbrella22 Треба да исфрлиш се што е рафинирано. Газирани пијалоци исто.
    Повеќе лиснат и темен зеленчук.
    Повеќе вода.

Скоро прочитав дека испирање на носот после доаѓање од градинка со физиолошки раствор спречувало настинка кај децата.
    IMG_3868.JPG

Последна измена: 27 октомври 2016
    На Sesil, Espadrila, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    Биди љубезна и стави ни линк.:$

На mal.ecka, friendy и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    На Annath, Lady Phoenix и duffi им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.