Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Некој да не има продавница кај што продава компјутери и компјутерска опрема?

2. zeka

zeka Популарен член

Dusegriznici ima mnogu. Konkretno za rabota malkumina znaat deka ne ja napustiv rabotata. Pa sega slusam mi pravat racun kako sum na tugj grb. Ne deka se zamaram , me prasuvaat, ima i takvi, koj kako misli, taka e. Ne koregiram.

Za deteto sega.. hm. greota,ja ostavija i si sedi sega kaj majka i so bebeto.:wasntme:

Dali me ostavija, dali jas go ostaviv e pomalku vazno sega. Vazno e sega deka postoi dete i ke se trudam da mu ovozmozam bezgrizno detstvo i... itd.

Jas sum rastena vo normalna, zdrava sredina. Poinakva i ne prifakjam de. Podobro sama odkolku sekoj den kavgi, raspravii. denes psihicki te ruse, utre fizicki. HIERARHIJA..

Na narodot polesno im e da go gledaat gjubreto vo tugjiot dvor odkolku vo svojot. Dali se trudam da pogodam nekomu? Ne.

Bezuslovna ljubov samo kon cere.

Me maci samo edno. dali lici na mene cere ili ne. Cas mi lici, cas ne.
    Karakterno znam deka na mene ce e.

Ssbajle dodeka spiese cere bev da se razdvizam, t.e pesacenje/gjogiranje. Muskuli bolat, premnogu zalegnav. Se mislam kako izdrzav 9 meseci.

Mi se pie kafe so cigarce. Mi e strav da ne preteram, dobar e pritisokot denovive. Da ne go izazivam se plasam.

Last edited: Oct 27, 2016
    ♡BuBaLe♡, Barbie20, kuc and 17 others like this.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Оваа кратењево на косава оди обратно пропорционално со јазикот кај Ординари.
    Ако,нека е...
    Кажи си златна шо ми ти тежи
    Нели-ПРОМЕНИ?
    Е па-Воаља!!!

Petar80, sanjaeva, mareane and 7 others like this.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки canstock3206382.jpg
    Време ми е за вечерното кафе и +/- 40 :tmi:
    Прочитав неколку странички наназад колку да знам што е муабет на денот...
    Во последно време неможам да Ве следам целосно... Многу пишувате, а јас немам време се да прочитам и по 2 години од постоењето на темава почнав да скокам страници (facepalm)!!! Баш ми е жал што пропуштам да честитам родендени, слави, настани...

Зима... Сакам кога паѓа снег, ама мразам кога се лизгам по улиците и не можам да одам по тротоарите... Но за тоа не е виновна зимата!!! Виновни се луѓето кои што не си чистат пред сопствените куќи, а уште повиновни се општинските татковци кои што не превземаат ништо!!!
    А зимата е толку убава, преполна со весели празници кои ги зближуваат луѓето... Нова година, Бадник, Божиќ... Плус мојот роденден во истиот период ;)
    Неколку години наназад сама си ја китем елката, сама си редам украси по дома... Дечките пораснаа и не ме дружат во тие пред новогодишни „ритуали“. Дури ми викаат „не се замарај и без елка ке дојде Нова година“ (facepalm)... Не сваќаат дека за мене украсувањето на домот, редењето подароци под елката, спремањето на омилените јадења се нешто што со задоволство го правам... Задоволство, затоа што е посветено на моите најмили, децата и мм :tmi:
    Во ова „лудо“ време кога сите некаде брзаме, кога имаме обврски преку глава, кога не знаеме што ке биде утре... топлината на домот и заедничките моменти со саканите се бесценети!!! А во зима некако повеќе наогаме време за заедничко дружење... Затоа ја сакам зимата :tmi:

@Cka браво за искреноста во постот :clap:
    @vitamina честитки за новиот дом :f:

:rofl: Ви реков дека се повеќе и повеќе заличуваме на ГЕТО!!!
    Ако се оствари ваков избор, сигурно пак ке сакаат да ни ја укинат темава :^)

5. joy1

joy1 Форумски идол

Cel den cistam na rati
    Znaci 3 sobi nemozam da dosredam a ne pak kukja da imav :^)
    A doprva treba i da se tusiram

Kupiv vcera od onie tortiljas
    So sto e najvkusno da gi napolnam?

Barbie20, Annath, Petar80 and 9 others like this.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Што да кажам јас со куќа од 160 квадрати, една спална, две детски, уште една соба која сега ја претворив во остава, салон и кујна огромни, ходник и тоалет(facepalm)?
    Сметате тоа колку врати, прозорци е:@.
    Јас имам на вишок соби, за тројца е премногу. Не може да се згрееме.
    Јас си пекам за стан.

Annath, Petar80, mareane and 7 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Plus ako imaa dvor i podrumi (facepalm)
    I toa bara sreduvanje

Annath, Petar80 and Lady Phoenix like this.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Има, двор од напред, двор одпозади, и подрум и тоа два, и скали и друг ходник, и тавански спрат кој чека да биде направен.
    На долниот спрат седи свекрвата. Троспратна е куќата, над 300 квадрати вкупно. Една недела ти треба да ја исчистеш.
    Сега ме чека слава, треба да чистам:worried:.
    Сакам стан!

Barbie20, Annath, Petar80 and 10 others like this.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Да не знае човек дали се фалите или жалите.
    Јас затоа паметно си направив, од замокот у стан и мирна глава. Кај се загрева замок со 5 камини? Нема шанси.
    Вака, колку е толку е.

Barbie20, Annath, sanjaeva and 4 others like this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се жалам Лилит. Ваква куќа треба одржавање. Се е поскапо, од сметки до греење.
    А реално многу ни е.

Annath, Petar80, mareane and 4 others like this.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Џој, со пилешко јас ги имам правено. Го сечкам на ленти надолжно и го мачкам со сенф да отстои околу 1 час, па пржам на загреано масло. Ако не, можеш и само така да го пропржиш убаво да зарумени.
    Тортиљата ја премачкувам со микс од павлака и мајонез со сито исечкано лукче внатре, врз тоа лист марула, па после пилешките стапчиња, над нив што имаш од зеленчук (домат, краставица, пченка, зелка), преклопуваш и јадете:).

Barbie20, Annath, Petar80 and 8 others like this.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Џој, стај ја тортиљата само на тост или во рерна на кратко, зошто овие од продавница мене лично ми се многу грозни на вкус.
    А внатрешноста ти пишала Емето.

Јуле се зезав.

Annath, Petar80, joy1 and 3 others like this.
  13. fallenangel

fallenangel Популарен член

:hai:Добра вечер вредни женички.:)
    Среќна слава на сите што го празнуваат денешниот ден.:)
    Сум пропуштила муабет на убава тема, вечерва за празници и китење елки сте збореле.
    За мене карактеристично е што не сакам празници, ги празнувам и се трудам да поминам убаво ама секогаш сум скршено:u:реков и претходно во СДК дека тогаш чувствувам најмногу празнина и недостаток на мили луѓенца околу мене.
    Нова година посебно не ја сакам:!:иако се радувам на елки, накитени куќи, улици. Кај мене дома мајка ми кити елки, декорира двор. Претходно кога студирав се вадев со тоа не можам ќе учам, а сега веќе одговорам не сакам.:!:
    Од празници најубав ми е Бадник, :inlove:посебно си го сакам ритуалот со паричка и посебно се радувам кога ќе падне кај мене.^_^Бадник ми е среќен ден, воедно и тажен ама друг пат ќе пишам затоа. :!:
    Туку здравје ќе се спремам јас со репертоар на мрсни песни и вицеви па ќе палиме оган на форумов.:lol::rofl:Па кога ќе се спремам ќе ви дојдам на Коледе, (poolparty)ќе ви бидам коледарче:nod::rofl::lol:ќе си почнам од кај @baba Rada.:lol::rofl:
    Кога сте веќе кај големина на куќа, стан, преферирам помалку простор но практичен , со убав распоред. Мала е куќичката наша и фунционална. За огромна куќа треба оддржување, но има женички кои чистат и зимаат некаде од 500 до 1000 денари така што не би претставувало проблем за некои од вас кои имаат некој денар вишок, па ќе си го дозволат тоа. За мене колку сака нека биде голема ќе ја светнам пошто имам навика кога сум нервозна посебно да чистам,:fubar: мене тоа ме релаксира и опушта од напнатост.:fubar:

Barbie20, Annath, Petar80 and 11 others like this.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Нема погодија на нас.Мене некогаш ми е тесно, кога ми треба уште простор за на пр. уште некој плакар,....:D:D, или маж да си гледа фудбал у една соба а ја и другарка да си пијме кафе у друга....ама некогаш ми е огромно...се разбира кога чистам.
    Иначе за обожавателите на Или кафе наидов на ова
    FB_IMG_1477595287432.jpg
    Вие си знаете скапо ли е евтино ли е :D.

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Грло цела ден ме гребе.Легната скоро цела ден сум,немам сила...пушење цигари внатре нема мм само излегува на тераса :lol:неможам да дишам од цигарите уште толку грло ме пече (facepalm)
    За чистење дали е голем стан или мал или пак куќа со 2 соби со 10 секогаш има за чистење.Додека се направи генералка се да фатиш да пребришеш ќе се премориш.

Новогодишните празници многу ги сакам исто и Божиќните посебна маѓија има во тие денови.Здравје годинава првпат ќе припремам Божиќна трпеза за нас двајцата и едвај чекам :inlove:

Barbie20, Annath, Petar80 and 13 others like this.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Сега гледам дека не ми ги читате постовите. Да читавте, ќе приметевте дека фали точка број 4 :D
    new-1.jpg

17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Пеце не ситничари... Читаме, не броиме 8)
    Под четири - конкретно прашање, сигурно го знаеш одговорот...
    Кој ке биде првак во Формула 1 оваа сезона?

Слабо муабет вечерва :^)

18. fallenangel

fallenangel Популарен член

Ние читаме ама брзински :!:и ја гледаме суштината а не ситници.:P

Barbie20, Annath, Petar80 and 5 others like this.
  19. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Aj dobro vecer.

Na nezgodni prasanja od tipot koga rabota ili dete od random lugje odgovaram nezgodno. Ne sum mnogu fina. ]:)

Novogodisnata euforija I mene me fakja rano. Nekade pocetok na dekemvri si kitam elka, stavam ukrasi, stavam sijalicki na tarasa. Dzambo epten rano gi iznese novogodisnite raboti pa minatata nedela si kupev nekoe ukraFce, pikirav uste nesto za sledno odenje. :lol:

Barbie20, Annath, Petar80 and 9 others like this.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@Peco
    Мoјoт директoр кoгa дaвa зaдoлженијa нaмернo прoпуштa пo еднa тoчкa...вo меѓувреме aкo му текне уште нештo, дa мoже глaд дa ни пoпувa кaкo кaжaл 5 рaбoти.
    Директoре ти дa не си?

@promeneta дa не се прaви фрaеркa
    @stetoskop пиши нештo, те мислиме

Oктoмври сме...кaквa НГ ве спoпaднaлa :bandit:

Акo дoзнaете декa некoј ве излaжaл, дaли му дaвaте шaнсa дa се oбјaсните?

promeneta, Barbie20, Annath and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.