Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ајде ќе носам некој смотко на кафе и ќе му барам маани ко така.|(:D боринг. :|

На mareane, Peco, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.609
    така некако :lol:
    поздрав женски...
    14484759_1002598183195437_3568012360054253423_n.jpg

На ♡BuBaLe♡, Sesil, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    :bandit: Арни?

На mareane, Peco, Doozy и 17 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Што те нема?

На Lady Phoenix, Annath, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    Инспирација јок проследена со стомачен вирус :drunk:

На mareane, Lady Phoenix, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Известување:

Се известуваат дамите од темава дека во Васидора има хулахопки , два пара за 90 денари.
    Прекрасни.
    Ги препорачувам.
    За тое пари овој квалитет нема да го добиете
    20161028_132600-1280x960.jpg

На ♡BuBaLe♡, Sesil, kukla21 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Добар ден и од мене.
    Добра еве, се возев саат и нешто до граничниот премин кај Дојран,за да ни кажат таму дека ако сме за на шопинг да знаеме оти се е затворено во Грција и денес им е празник.
    И така,еве сум си хоум суит хоум.Пак ке им идам утре 8)
    А да, оставив некој сад за миење,а и алишта за средување,па му реков на мм да ги среди кога ќе си дојде од работа дека јас касно ќе си дојдам.
    Грци ако не те зезнат нема кој. Е сега ќе мијам садови.

Имиџот ми е пресериозен за песната која ми се врти од сабајле во главата.Ја учевме во 5то на хор кога одев.
    :music::music::music::music:Намуртени облаци во облеки сиви,натежнале ширум над полиња, ниви.....:clap: :lol:

На Sesil, mareane, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.963
    Konecnooo home
    Za rucek omilenoto na devojkite ,oriz so meso i zelencuk

I bukvalno cel den ke kuliram
    Vecer moze film ili kniga nekoja

На Sesil, Petar80, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Блазе тебе. :)
    Јас втора смена сум. Ќе пукнам до вечер.

На Petar80, MilaP, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Luftirancijava mi dojde vo vistinsko vreme.
    Sto vika edna koleska,seminarov "zemja dembelija".Zavrsivme so obvrski,free sme do utre.
    Jadi,legni,spa,pa pak vo krug:rock:
    Kako 10 dena da sum otsutna od doma.Kolku li malku mi treba da napolnam baterii:drunk:

На Sesil, Petar80, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Добар ден, еве ме и мене изморена, измрцварена, разочарана со кафе во рака и чај на маса, но и планови големи за иднината за кои сакам да верувам дека конечно сум на правиот пат без сопки, лаги и невистини, и надеж дека ќе се остварат, останува само времето да го покаже своето лице, во некој план колку и да се трудиме не зависи од нас..

Читкав за темиве периодов кои сте ги начнале, па ајде да си кажам збор два за тоа што сакам :$
    Во темата брак-развод од било која причина нема правило кога за што би, за што не доаѓа предвид да се прости. Најчесто на непреживеаното, неслученото на самите нас велиме ,,јас тоа нема шанси, јас да поминам преку тоа да се понижам, ќе најдам начин и ќе го свртам грбот,, но откако ќе осетиме на своја кожа се се менува, многу битни/небитни до тогаш работи се менуваат. Мила погоре пиша дедо и викал има 3 вистини и секако дека има, не ретко сме пристрасни и себични за одредени работи или едноставно тој е нашиот став и размислување, но не значи дека тој до тебе го дели истото мислење на гледање кон нештата, а уште помалку дека е исправен. Тука оди и онаа за мене се, за мене најубаво, за мене исправно, за тебе ништо.. различно гледање и доживување на работите :)
    Во врска ме изневериле и тоа ме изневери дечкото за кој имав чувства единствено пред мм. Иако бевме во моментот скарани, ме изневери со другарка, кога видов не ми се веруваше на очите, престанав да излегувам на местото, не плачев! Со другарката уште сме во контакт, низ годиниве регулиравме некои односи, но доверба не. Со дечкото некој месец подоцна повторно бевме заедно, но скршеното не се лепи :u: причината за нашата разделба до ден денес смета дека е поради нешто друго (иако има удел и тоа) јас некако не чувствував никогаш потреба да се објаснувам..

Злопамтило! Хммм некој погоре пиша дека оди радикално и ги брише тие луѓе. Исто и јас, но не можеш сите да ги избришеш и поради многу фактори некои и да сакаш не можеш.
    Па од тука би рекла дека сум!
    Простувам. Ретко се замарам со кој што рекол, кажал, спомнал, направил.. ретко изнесувам детали, па и на најблиските (тука не влегува само мм) кажувам само она што сметам, површно колку да споделам. Повредувањата најчесто доаѓале баш поради нивната потреба да го дознаат останатото, неукост, а не ретко и поради мојот став и изглед кој кај повеќето стои дека сум арогантна и дигната :emo:
    Годините и искуството ме научиле да не се замарам, земам при срце ништо и затоа простувам, НО НЕ ЗАБОРАВАМ, имам таква меморија и особина што не сакаш да ми згазнеш на ,,жуљ,, ми згазнеш ли, ќе ме запомниш! Поради неможноста од Х фактори радикално да те избришам, ќе бидеме во ситуации да сме во иста просторија, друштво, размениме зборови и тогаш кога мислиш дека се е заборавено, самиот се местиш и тука настапувам јас со моето злопамтило :devil:
    Знам лоша сум многу, моли се да не ја разбудиш таа особина кај мене!
    Не дирај лава док спава :makeup:

Заеднички профили! Поголема глупост здравје, имам едни блиски со таков, па кога дејчево ќе ми пише најчесто не и враќам или и се јавувам, мислам пораката стига и кај двајцата :fubar:
    Додавање на името на децата, тренд е во последно време :wasntme: глупост и тоа ми стои, не ретко сум се замислила кое беше името на пријателот :nod:
    Јас на фб сум пишана штосно, барем јас така мислам :$ без притоа навела презимиња :)

За коса :emo: јас се чудам кога пишувате што толку се мислите ќе порасне аууууу :worried: толку шминки и креми немам (а имам тон) колку препарати за коса :lol: во новото вц (кое ми е најубаво еве прилика пак да си кажам) имам една полица со тон шампони, маски, сваштарии за време на бањање и цела фиока за после бањање. Долга ми е многу, некогаш и предолга и не би се осудила да правам експерименти, како ај промена ќе порасне, а брзо ми расте. Едвај се одлучив да ми прават балајаж, престрашена бев дека ќе ми ја изгорат и упропасти :whew:

Наредна недела сум на свадба, на која ич не ми се оди, ама на мм добар другар од школски денови па :smirk: на скорашнава свадба на која бевме исто кај таков другар беше и еден тип, кој се декларира дека ми е бивши, а јас не се ни сеќавам дека имало такво нешто, по мене мувач ќе му дојде :lol: тресна една таква глупост на која јас разбрав дека човеков уште има чувства за мене (многу ме сакаше на времето ^_^) а е женет со 2деца, мм се изнасмеа, јас прокоментирав оф леле, ама жена му пропадна во земја :| и сега мислам дека пак и на оваа свадба ќе дојде и е повикан, па дека и на иста маса ќе не седнат :doh: и за тоа па уште помалку ми се иде, едноставно не ми се дебатира за нешто од пред 15год (facepalm) а нешто не ни имало кажав веќе, изгледа повеќе се сањарело отколку дешавало, па се помешале реалноста и сонот :wasntme:

:whew: постов го пишувам од 10ч ми текна уште доста за пишанка, ама да не го зеземам статусот на Променета во најкилометарски постови доста е :angel:

На Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Тука сум и јас.
    Тежок емотивен ден денеска.
    Треба и ние да сме на детски роденден на драга личност денеска,но немам ниту воља ни енергија.
    Тоа не значи дека неможе да се смени За Час.
    Човек сам треба да се победи во такви моменти. Само треба да сака.

Последна измена: 28 октомври 2016
    На Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Не често го применувам и јас ама секогаш кога не се чувствувате добро излезете од дома, одете доколку можете во природа, парк, пешачете или дружете се блиски позитивни луѓе.

Едно прашање до мајките со мали деца кои работат, а ги носат децата во градинка.
    Знаеме дека во градинка често се разболуваат. Кој ви ги чува тие неколку дена додека закрепнат? Од работа ќе отсуствуваш еден, два дена, ама подолго и почесто отсуство мислам дека не секој може да си дозволи.

Последна измена: 28 октомври 2016
    На Esmeralda-MD, Espadrila, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Убав викенд на сите :d:
    На мене ми почна, овие денови се препородувам во буквална смисла на збор.
    :rock:

На Esmeralda-MD, fallenangel, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    259.556
    Три кафиња и пола банана, и ете сега дури јадев. Не ми се сака ни да јадам.
    Ама...
    Ќе спремаме роденден, мора сета болка и тага да ја претвориме во радост.
    А радост е роденденот. Синко среќен, ќе има торта каква што сака.
    Мене ми е малце скапа]:).
    Изгледа сепак ќе ја порачам.

На Esmeralda-MD, Annath, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.811
    Допаѓања:
    142.188
    Mene proektot mi e gotov, odobren uste firma mi fali. Za enterier maz mi go biva ama prifaka idei. Jas so boi sum za nikade. On saka minimalizam i ekscentricni elementi a jas pravi i ednostavni linii i klod boi. Ke bide interesno. Navodno firmata sto planirame da kupime enterier gratis ke ni dade dizajnerski uslugi od ekspert pa da vidime.

Najpolse vikend. Mrazam sto e ladno radi bebuska pomalce ja shetam. A jas obizavam stud. Vo zima doma ne sum pribrana.

Zlopamtilo sum. Ne vrakam so zlo samo koga ke pobaraat nesto vikam ne mozam.

На Esmeralda-MD, Annath, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Тука има и архитекти.. Не само тетки :)
    Со фирма за вашите сонови :)
    Имајте ме на ум доколку градите...
    Изведуваме :)
    Ама оглас си направив хахаха

На Annath, fallenangel, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    @Cka исто и нас фирмата ни понуди беспатно цртање на станот доколку земеме мебел од нив. А ако не се плаќа симболична цена.
    Што е сосема ок. Мислам дека веќе сите работат на тој принцип.

На Esmeralda-MD, Annath, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Не баш сите..но се прави 3D проект и кошта...е сеа некому е мамка,или плус за да земе раб :)

На Petar80 и duffi им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    слабо денес

На Annath, mareane, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.