Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.023
    Допаѓања:
    164.826
    Надеж не се губи.
    Претпоставувам за родител се работи, но не смееш да викаш дека даваш пола од својот живот за него кога ти имаш свои деца.
    Замисли да им биде на твоите деца така како што ти е тебе во моментов?
    Се знае кон што е иднината насочена, во радоста на новипт живот.
    Очекувајте се, но надевајте се на најдоброто.

Не е дека друг никој не разбира.
    Секој има свои судбини, а некој ги има осетено и на свој грб.

На evangelina.ina, Annath, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Јa излaжaв жaбaтa декa вo 11 ќе пишaм oти знaм декa бaш зa инaет тoгaш ќе се пoјaви.
    Вo пoследнo време, меѓудругoтo, ме нервирaaт муaбети вo стил -јaс кoлку успеaв, јaс вo кaквa ситуaцијa бев пa се извлекoв, јaс сум хрaбрa и тaкa прoдoлжувaм дa чекoрaм, јaс херoјoт, јaс oвa јaс oнa...oк е, еднaш, двaпaти, трипaти кaжи си, некa ти oлесни. Амa пoстoјaни херoи истo кaкo и пoстoјaни жртви oдбивнo ми делувaaт. Биди си херoј, мaнтрaј си вo себе секoј ден, aмa дa те слушaме пoстoјaнo кo кoјзнaе низ штo си прoшoл пa сегa уште кoмбе ти фaли дa рентaш и мoтивaциски гoвoри низ светoв дa шириш. Oк е, изи.

На ph.orhideja, Annath, Viktorijaaa5 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Колку и да е тешка некоја болест многу е битно и човек да има воља за живот. Во последно време за среќа има се поуспешни приказни, напредна е медицината, луѓето се повеке се охрабруваат да се борат. Познавам човек кој 2 пати ја има добиено таа битка, еднаш на помлади години ја добил, пред некоја година на тогаш 73 години пак. Ама силна воља, тоа чудо. И сам викаше коа преживеав пред 30тина години на тоа ниво на развој на медицината, сега немам ни намера да се предадам. @stetoskop :hug:

Некој погоре спомна дека ко што Грк може да те зезне, не може некој. Еднаш ми направија таква непијатност, ем во земја пропаднав ем да немаше човекот разбирање ке повикаше полиција. Ми подметнаа лажна банкнота коа ми враќаа кусур во една продавница, не знам дали намерно или случајно. За беља ми остана во новчаник, и при една прилика коа ми дојдоа кусо пари, решив да ја мењам. Човекот во менувачница одма се намршти, рече од кај оваа пара, му кажав дека како кусур ми е вратена. Вика земај ја и замини, да не си праиме проблеми со полиција за ситна сума. Зини земјо голтни ме :tmi: Е ама ме фати таков инат, викам пак ке им ја вратам назад и си стоеше до следно одење за Грчка. Срце не ми даваше да платам со неа и постојано одложував, се до еднаш кога ептен брзав, не ни видов која пара ја дадов, ми вратија кусур и излегов, Дури дома видов дека баш таа пара сум ја дала.

На Barbie20, ph.orhideja, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.758
    А позади тој успех стојат еден куп луѓе, само они не. Или еден ама вреден:D.

Што ми е БригитЕ:tmi:, последно се лајковЕ ти стискам, ем си помека, ем попаметна нешто8-|.

На Barbie20, Annath, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Ја мерка титулата Брижита:makeup:

На Annath, Ane-Goki1, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.023
    Допаѓања:
    164.826
    Посочи на кого мислиш, зошо многу ќе се најдеме повикани.
    Добро, ај сите ќе умреме, не вреди да се живее.
    Јас наоѓам сила и воодушевување во луѓе кои успеале, преживеале, се избориле.
    Ако не си го изодела патот кој не ти го посакувам да го одиш, подобро молчи си на темава.
    Па и мотивациони говори ако треба, секој треба да има опции и надеж, верба и резерва. Кога си во мракот тешко можеш да ја извадиш сам од себе, па бараш примери кои ти се доказ и надеж.
    Ај ќе се правиме дека некои работи не се случиле.
    Ако за тебе е ништо човек да оди до смртта и назад и да излезе херој или некој да изгуби некого и да продолжи да живее...тогаш не знам што е врв на достигнувањата.
    Не ми пречат такви херои. И имаат право да зборуваат колку сакаат.

А веруј не сакаш да си ни жртва, ни херој во ваква ситуација, туку тотално игнорантен. Уствари и ти ја разбирам реакцијата во тој случај, биди среќна и посакај да е подалеку од тебе.
    Бесчувително е и арогантно ако ова ти се однесува на Стетоскоп и коментарите околу тоа.

На Barbie20, ph.orhideja, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ladno.
    Majka mi tutna bel jambol pa go poslav za da igra vrz nego detevo.
    Po landhouse od ova moevo amin.

O ova..
    Sekoj na nekoj nacin vo zivotot izlegol heroj.Nemora da e bolest ili smrt na blizok vo prasanje.I drugi situacii se vo prasanje.
    Taka da..

На Barbie20, ph.orhideja, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.988
    Не е за родител, за сопругот е.

На MilaP, Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Не јa стaвaј стетoскoп вo устa, пoстoт мoј врскa немa сo неa, и нa крaј пaмет не би пишaлa вaквo нештo зa некoј кoј е мoментaлнo вo лoшa ситуaцијa. Дaли е зa луѓе oд привaтен живoт или тукa мoјa рaбoтa си е, дa сaкaв ќе кaжев. Oкеј?

На ph.orhideja, Annath, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Не си прва со таква белја..
    Јас одам често грција и толку пати ни давале фалц што може не ни памтам колку :)
    Ова е најинтересниот фалц...
    Одиме 4 ца и ај да јадеме гиро,каде во александрија..
    Ама едниот шо беше со нас прв пат оди..и доаѓа наплата вади 100€, конобарот ги гледа парите од сите агли..Оди до внатре и донаса во тефтер кусур и замислете 3 банкноти фалц :)
    50 2#20 хахах целиот кусур фалц :)
    Едниот пријател знае грчки перфект..го викна, па коа почнаа на грчки лелеле :) Јас само малага разбра,хахах
    Викна тој полиција и дури и тие не убедуваат дека не се фалц :)
    Овој шо знаеше грчки им кажа дека познава луѓе од врвот во Грција и дека звони кај нив...
    Ни ги вратија 100 €, гирото гратис...се изнасмејавме сите групно со се грциве и пат накај дома...
    Така да за сите шо одите Грција имајте на ум дека враќаат фалц :)
    П.С отварајте и 3 око ;)

На Annath, referentka, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.758
    Јас разбрав дека постот на Бриџит е повеќе во смисла за луѓето таканаречени херои кои се издигнале материјално, а не ментално во однос на некое тешко животно премрежје.

Било за што и да е, мотивација од друга страна која поминала низ сличен или исти пекол е во ред, меѓутоа се што е над граница па и не е баш во ред...
    Не на секого туѓите животни успеси му влијаат мотивирачки. Јас сум една од тие. Колку и да слушам туѓи успешни приказни тоа ме крева моментално а не долгорочно. Ничија не ја поистоветувам со мојата, јас имам став дека секој си го оди својот пат и дека сечија приказна има различен крај. Нема ништо исто, само навидум така изгледа. Додека јас сама во глава не си ставам дека ЌЕ БИДЕ МОЖЕБИ ВО РЕД, не знам колку мотивациони говори некој да ми држи од страна, не знам колку приказни слични на мојата да ми приложат со среќен крај, мене тоа не ми е во голема полза. Јас сум јас, една мили ситница може да смени многу во мојата и нечија навидум слична неволја, независно дали на подобро или полошо.

На Barbie20, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.023
    Допаѓања:
    164.826
    Пишуваш ваков пост после такви постови...
    Не знам што е проблем да кажеш кому адресираш кога ти немаш проблем со тоа, нели.
    А вакво пазарско однесување типа да сакав да кажев уз океј - по дома. Не сум ти родител, а ти не си шипарица за вака да ми се обраќаш. Веќе кога си пишала трејд марк ти е да се докажеш до крај.
    Ако си мислиш за приватен живот твој проблем, не ти ги знам ситуациите, терај си, ноу сикирики. А ако се однесуваше на нечиј пост тука, мислам...
    Никој нема право да девалвира ничие искуство особено за ваква работа во чиј контекст зборувавме. Дали е или било, сеедно, еднакво е болно и е за почит. Кој поминал и како поминал, добро знае.
    Ко што реков ако ти е за од по надвор муабет терај си, нема мука, иако нели не сакаш да кажеш на што мислиш. А мпже и тема на муабет ќе развиевме да разбиеме малер, па и на сеир ќе затргавме. Зошто има херои и херои.

Јуле не знаев за кого се работи, не знам дали стетоскоп пишала јавно за да го пишуваме вака.

На referentka, Cka, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Реков дека ако се сака се се може.
    Ако не одев јас со малото,немаше да оди и едно душиче од девет години чиј татко Неможел барем да ја однесе,и онака ке останеше таму да спие. Значи се работеше за роденден на најзина прва братучета,малтене сестра а на моето малечко втора братучетка.
    Ради несовесност на татковци си страдаат децата.
    Испага оговарам,знам а ич не сакам ама ме погоди ситуацијата.
    И роденденката и другава малечка ми се внуки од први братучетки од кои за жал едната почина на мои години баш од една од оние болести за кои се зборувало на темава две три страни.
    За жал ние другите не ја цениме вредноста на животот. Некогаш повеке,некогаш помалку.
    Нека заврши веке денов,аман.

На Barbie20, Annath, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Oдaм јaс пo сите твoи пoстoви дa те прaшувaм зa кoгo се нaменети? Пoсебнo пa штo секoгaш ти се зa вaкви и oнaкви личнoсти. Бек oф, не плaнирaм aмaтерски психoлoшки срaњa дa рaзвлекувaм дo бескрaј вечервa, не се мaчи дa пишувaш.

На galapce, zhap4e, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.023
    Допаѓања:
    164.826
    Јас се ужаснувам од статистиките од болни од опакава болест од Источна Македонија.
    Стварно ли е луѓе така?
    Вчера од светов замина една прекрасна мајка и пријател од ова и уф колку сум лута не можам да ви објаснам. Толку полна со живот, дечиња малечки, денес во очите на луѓето видов гнев и јас сум гневна, просто далеку од реалноста ми се виде.

На Annath, JuLleE, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ај добро вечер. Како сте прекрасни луѓе?
    Се спремате за викенд? Некој работи и сабота, ама некој ќе лабави два дена. :)
    Не можам да постигнам да ве читам, башка Телекабел си игра деновиве со интернетот и тв-то.
    Убава вечер од мене. :)

На Barbie20, Annath, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    153.902
    без врска сум....ме оптеретува работава психички....како да се откажам кога немам друг избор?!

од друга страна дали вреди да си го фрлам и упропастам здравјето за 250 евра?!

@stetoskop ,@JuLleE ви посакувам позитивен исход во борбата....не сум паметна што друго да кажам а да не згрешам....

На Annath, ph.orhideja, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.241
    Допаѓања:
    330.224
    Ema? :(

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.254
    100 stapa po tudj grb ne bolat.
    Neka si zboruva,pusti ja,se gleda od daleku deka me targetira,ama,forum e,sto saka moze da si napise,nejzino pravo.
    Nemam nitu sila nitu zelba za da se raspravam i ubeduvam tuka po forumi.
    Pisman su sto voopsto i pisav deneska tuka.
    Sekoe dobro na site vas tuka sto ste,na forumov.
    P.s.izvini ,se nadovrzav na tvoeto mislenje.

На Barbie20, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    Премногу анализирате и навлегувате во интима.
    Во вакви моменти на никој не му е до солење памет.

Само ќе речам- нака мине.

На kukla21, Barbie20, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.