Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    328.946
    Go simnav Now you see me 2
    No nemozam prevod da najdam
    Pomos?

На Annath, Lady Phoenix и fallenangel им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Бoже сaчувaј женo @stetoskop не е зa тебе, aкo дoбрo прoчитaш ќе видиш декa вooпштo не спaѓaш вo тaa кaтегoријa луѓе кoи ги пишaв вo мoјoт пoст. Кaкo сaкaте, истo ми е.

На Peco, zhap4e и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    328.946
    На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.602
    Па да те изненадам, моите постови тука никогаш неадресирано не се однесувале на никого од форумов, освен едно зад кое стојам и ќе го цитирам затоа што веќе ми се повраќаше од истиот пристап на особата.
    А ако некој доаѓа да гради тука микро свет зошто го нема надвор и живее во монотонија, негов проблем. Од друга страна кога ќе препознаам како некој некого така репка као мудрица јас сега ќе кажам нешто препаметно па нека му ја мисли таа некоја си, ми доаѓа тажно, глупо и патетично. А ако некој доживеал мои мислења ко такви, нека си се запраша сам себе колку е со сите, а и нека не си придава на значење дека некој кога ќе се тргне од темава го става на ум.
    Се изјасни ко што се изјасни, ти со знаеш. Ако се однесуваше на постови тука во контекст на таа тема, нема потреба од тоа...

Не ни имам намера да навлегувам во дискусии, права си, со аматери не разговарам.

Последново не се однесува на тебе.
    Околу феминските пријателства и колку тоа забегано се мисли дека некој навистина пронашол другарки тука и ова е реалноста некогаш друг пат, фер енд скуер, кога ќе бидат сите спремни да се соочат дека форумов не е реалност.

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.602
    Сите ли ја знаеме Ема...
    Тогаш знаеш што зборувам.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.553
    Толку е лошо Лилит. И Скопје не ништо подобро.
    Многу големи бројки на волку народ.
    Која е жената? Денес читав за нејзе по фб.

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Нoт ин д муд зa твoи срaњa, ќе ти кaжaм пoвеќе кoгa ќе бидaм рaспoлoженa зa тoa. Нејзините пoстoви не биле зa луѓе тукa и требa дa гo земеме тoa кaкo вистинa, a нa мoј пoст дури и кaжa кoнкретнo зa кoј бил иaкo рекoв декa не е зa тaa личнoст. Микрo свет, дoсaдa и тaкви рaбoти не мoжеш дa знaеш зa мене пa сегa пaметнa дa се прaвиш. Пишувaм тукa рaбoти кoи јaс сaкaм, зa тaкви кaкo тебе штo чекaaт слaбoсти дa филoзoфирaaт нa нив, дa не им е дoсaднo. Ај ствaрнo oдјеби.

На galapce и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.602
    На фб?! Каде на фб?

Баш вчера се запрепастив бројки читав, не ми се веруваше, особено па тој дел од Македонија.

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    43.554
    Изгледа повеќе од тука ја знаеме Ема. Мене ме погоди ептен веста. Ме шокираше... ме скрши буквално. Млада мајкичка. Ах дечињата ги мислам секој миг. Сироти.
    Ете така животот не е фер

На Annath, Bozica1980 и Lilit им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Херој не би рекла, но посилна дека ние успеавме, дека ние излеговме како победници од таа приказна, дека оттогаш чекориме поисправено ДА и горди сме на тоа!!
    Изодувајќи една таква битка рамо до рамо со него е се само едноставно и лесно не. Моментот кога тој 6часа е во полуседечка положба на тој болнички стол и со секоја капка гледаш дека тој се менува, кога гледаш дека се топи во твоите раце, бледилото на неговото лице говори дека се руши и дел од него засекогаш си оди, тој не е ни комплетно свесен што може и што неможе да биде, тој тоа го чувствува, но јас го доживував и мнооооогу посвесна за се :( и тебе ти преостанува само да го бодриш дека он може, многумина успеаа и ти ќе успееш, а всушност си престрашен, ти се плаче, срцето ти крвари, сакаш да врескаш на сет глас, но не смееш, мораш да бидеш прибран за него, ти паднеш ли и тој е на подот! Но ти вели и невозможното потруди се да биде возможно, изоди било каков пат, појди и кај треба и не треба, натерај го да јаде и најодвратни нешта, за да го убедиш јади го и ти.. прави, прави се што знаеш, умееш, слушнеш, видиш, недозволуваај да биде крајот на тој болнички стол во кој остана дел он него, а дел од мене остана на тоа старо скршено, расклатено столче без наслоњач покрај него..
    Најголем спокој во тие денови му беше дека јас нема да си заминам, дека јас ќе бидам покрај него, дека јас нема да го оставам поради последиците и не го оставив :l: најбитно од се ми беше и сеуште ми е да е жив, се останато е решливо на оној или овој начин. Јас бев гранка, а на него му требаше да се фати за таа гранка, за мене, за да има желба да успее..
    И вредеше, се вредеше тој е добро!

Затоа ќе се фалам со нашиот успех дека ние успеавме, љубовта не направи едно, заедно бевме болни, заедно се изборивме и успеавме и говор ќе напишам ако треба :wasntme: :angel:

Затоа велам не се сите приказни лоши :)

Пс. Сега прочитав не сватив ни јас дека @Bridget некого повика, и горенапишаново го пишав од што сакав па можеби се надоврзав, но никако дека Брижит се ситеше па бараше ,,херои,, :)

Последна измена: 28 октомври 2016
    На monik55, LivingGlam, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 30 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.321
    Допаѓања:
    259.553
    Лилит небитно. Ми падна во очи дека повеќе пишавте а и се работи за млада мајка. Мислев дека се работи за јавна личност.

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.602
    На ова одјеби ќе ти вратев соодветно, ама паметна си па ќе разбереш.
    Колку што знам писмена си, па ти пишав и околу ако-ако моментот, ти си таа што се отима и се постави безобразно, не јас. Не тврдев, прашав, така? И кажав што мислам ако мислеше у контекст на тоа.
    И не параноишај, она со слабостите носи си го за себе, безобразна си до бескрај, само како си го смучкала како такво е одраз на твојата матрица на размислување и е одраз на тебе и што ти би правела. Мислев не беше по психоанализите...ах толку аматерски не очекував.
    Туку често знаеш да покакаш ситуација со различни луѓе зошто така ќе ти ќефне и очигледно не во право ќе му ја здуваш без пардон исплеткано со агресија.
    Често се согласувам со тебе, ама овој шерифски однос не ми лежи и е неубав. Као ќе ги држам глупавиве у грч, не смеат да ми писнат.
    А тоа што ти ќутат почесто е пошо си досадна и непријатна. Има луѓе кои се радуваат на други и сочувствуваат со други, а ти ако не си таква, тоа си е друга работа.
    Во тебе гледам само страв и знам што ќе речеш, ич не се труди, веќе прочитана шема за да девалвираш.

А микро светот не беше за тебе, беше воопштено кажано, но ако веќе се пронајде, исто твој проблем.

Последна измена: 28 октомври 2016
    На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мнoгу ми е дрaгo штo @stetoskop пишa. Ти пoсaкувaм дa бидеш силнa. Сaмo силните знaaт дa се нaдевaaт и верувaaт вo oнa штo живoт им знaчи.

@Bridget не јa рaзбрaвте.

Петoк е!!!

На kukla21, Annath, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Мислам дека @Bridget навистина не мислеше на @stetoskop :tmi:

На Annath, Lady Phoenix, Viktorijaaa5 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.120
    Допаѓања:
    328.946
    @emkaemka naklon :bow::hug:
    Tolku mn sliki ,emocii i cuvstva vo samo eden kratok post

На monik55, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не е еданаес ама...

Левото око ми игра два дена ко лудо и ме иритира.
    Не ги разбирам луѓето кои се враќаат после еден зилион години со потреба да си направите муабет а ти никогаш не си ги побарал,немаш потреба од нив, нит гледаш причина оти некој со кого не сте се разделиле со фино..баш ради тоа што таа личност избрала да не биде фино - те бара сега. Како и да е. Живи и здрави да си се луѓенцава..човечето. Затоа секогаш им посакувам на луѓето да им е ептем, ама ептем убаво, поубаво и од поубаво ако може оти, тогаш не им текнува да те бараат.
    И тоа.

На Barbie20, Annath, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.881
    Допаѓања:
    163.602
    Ќе испадне и дека сите се знаеме на крај.
    Ќути, не знам кое повеќе е поболно, трагедија.

На Annath и MacenceEna им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ма ако се осеќам херој и за што сум исчистила по дома ке си напишам,на кој му смета нека скрола.
    Така ли беше зборот?

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.618
    Допаѓања:
    177.925
    @stetoskop водиш тешка битка, но биди силна и надевај се на победа.

На stetoskop, Annath, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.