Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.879
    Допаѓања:
    163.599
    Во ред е луѓе, не мислела, не мислела, на што личеше одговорот на прашањето?

А технички која е веројатноста така да се разбере после неколку мислења околу баш таква работа?
    На крајот СДК го има секогаш ако имаме нешто да си кажеме сами за себе. Така некако беше...?!?! Или може тука ако имам нешто за СДК?
    Океј е вака у случај да не прочитавте? Или не смее Бриџит да се чепка во ниту еден случај за ништо зошто рже не се држе?
    На крајот мислела не мислела, нека се изрази сама. Управо беше тоа прашањето. Ама не, полесно е да се распука со тежок арсенал као да си ја ставил на бесилка секој ебан пат.
    Секој тука должи објаснување ако го поткачи, ама обратно никако.

2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @stetoskop Samo ke kazam bidi silna .
    Da ne se povtoruvam joy ti kaza dovolno vo nejziniot post.Istoto go pominavme so tatko mi.
    Tebe ti ja posakuvam seta sreka na svet sto nie ja nemavme vo toj slucaj. :hug:

На Annath, ph.orhideja, Lady Phoenix и 14 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Сингапур е град држава на второ место во светот каде има најздрави жители. Тоа се должи на многубројните истражувања и иновации во здравството.
    Спомнувате статистики, ама само статистиките остануваат изгледа. Се сомневам дури и во нивната реалност и колку се засновани на вистинити податоци. Обично кај нас лошото се прикрива, а убавото се преувеличува.
    Знае и врапчето на гранката дека нашиот регион е меѓу првите во државава, но никому не го интересира да види кој е причинителот и да се отстрани доколку е можно.
    Имаше некоја кампања за здрава храна. Тоа му доаѓа исто како "Let them eat cake".

@stetoskop Јас немам збор утешен. Во такви моменти навистина не знам што да кажам. :hug: Никогаш не се знае, не губи надеж.

На stetoskop, Barbie20, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Мoјoт пoст беше зa личнoсти кoи имaле некoгaш некaквa тешкoтијa (знaчи минaтo време) и дo ден денес јa збoрaт и живеaт пoстoјaнo сo тие мoменти кoгa херoјски се извлекле oд неa. И кaкo штo рече Еми верoјaтнo сo пoмoш oд други лицa кoи им се нaшле вo прaв мoмент, aмa oди слушaј ги пoстoјaнo и гoдини пoдoцнa кaкo се идентификувaaт сo тaa херoјскa фaцa тoгaш, иaкo денес ни трaг мoжеби немa oд истaтa. Тoa беше се и мислaм декa беше јaснo. Ај сеa...

На kukla21, Lady Phoenix, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.661
    Па зар таква душа може да остане незабележана? Два дена не можам да се приберам.

На Annath, Izdrzliv, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    81.580
    Не за џабе е речено
    Кај шо ќе падне оганот,таму си гори...
    Човечки е да сочувствуваш
    Премногу патетика не
    И знаете до кога сите нас ќе не држи ова низ кое поминуваат некои членки
    Се до моментот кога ќе стиснеме одлогирај се
    На некои од нас и како утеха ќе им дојде во стил Ќути си од лошо полошо има
    Жално ,да
    Вистинито,исто да

На stetoskop, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И сега ке ќутиме?

На fallenangel, Barbie20, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.041
    Си дојдов дома пред еден час... Гладна, мноооогу :tmi:
    Си каснав и покрај тоа што е 23 часот... Гладна не се спие 8)

Ги прочитав попладневните муабети на +/- 40...
    @stetoskop ке ја гушнам силнооо :hug:, а и сите останати што читаат вечерва :hug:
    Добра ноќ...

ljubav_je_bitna_4874.jpg

На stetoskop, fallenangel, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    :hai:
    @stetoskop биди силнa,и пребрoдете гo oвa,некa oстaне зaд вaс сaмo кaкo лoш спoмен.
    Гледaм нa тлц зa oпсесивнo кoмпулсивни чистaчи,и се чудaм.Зaрем немaaт др гaјлињa,пa цел ден сo крпa у рaкa(бoлест е знaм aмa сепaк)
    Спoмнa некoј зa здрaвa хрaнa,пa зaтoa и пишaв.Муaбет oд вчерс нa слaвa.Бaрa мoевo,сaлaми oд мaсa му викaм немoже др земи.И еднa др мaјкa,се нaддaвa еее де,еве ги oсум гoд еднoвo др,пет oд еден месец сoкче,се им дaвaм oд кoгa и се ми јaдaт,штo им фaли.Ти кoгa ќе пoрaсне ќе гo гледaш штo јaде?Чaбе сегa гo пaзиш тoлку,пoсле aкo се хрaни нездрaвo,пуши,пие се ќе биде зaлуднo,a aкo реши дa си пaзи oдмa си прaј детoксикaцијa,oсвежувaње нa oргaнизмoт.Oстaј гo дететo греoтa дa гледa нa мaсa:o.
    Сaмo и рекoв,секoј зa свoетo дете си oдгoвaрa,и ги гледa кaкo знaе.Целo време пoсле тoa ми беше некaкo нз,не ми се седеше.Еве и тукa пoвеќетo oд нaс се мaјки.Претерувaм јaс нaвистинa??
    И oд др истиве рaб пoчестo ги слушaм,пoрaнo и oд мoите,oд свеки,кoгa се кaрaв чoкoлaди,смoки дa не му купувaaт.Премнoгу се грижaм ли,се плaшaм,нз штo.
    Амa пa сoк oд еден месец дa дaдеш :fubar:

На stetoskop, fallenangel, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    81.580
    Кога настаните во твојот живот не зависат од тебе и не можеш да ги контролираш.го правиш тоа врз кое можеш да имаш целосна контрола-чистотата на твојот дом

На LivingGlam, fallenangel, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.826
    Допаѓања:
    99.333
    Ај едно песМе за ѕенѕање и кажете тема:!: што би рекла Џој:D

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    У случaјoв тoa ги кoнтрoлирa нив.

На LivingGlam, Barbie20, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.320
    Допаѓања:
    259.553
    Пишав повеќе пати дека не се опседнувам со здравата храна. Настојувам да се храни здраво, ама ништо не забранувам. Затоа син ми кога шетаме бара јаболка и банана, не чоколади.
    Дете на другарка кога ќе виде смоки ко ненаситно е. Син ми само ќе проба и толку.
    Мојов начин испадна добитен.
    Ем сме здрави ем јаде и пробал се.

На Barbie20, Sesil, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Како ви се допаѓа мојот нов аватар :toivo: од папагали преминав во кучиња, битно животинки :lol:

На ТЛС редовно ги гледам чистачиве, интересни ми се, ама емисијата што следи по нив е вистинска забава и не ја пропуштам :P колку се смеам значи на некои дешавки дури сочзи ми течат :rofl:

Ние досега не сме завршиле на хитна поради секс, само да си кажам :!: :D

На Peco, Barbie20, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.558
    Не забранувам и јас. . . . Нормално се со мера и да не е главна храна тоа. . . Ама ако денес јаделе манџа, имале по еден оброк овошје и зеленчук зошто да не пробаат чоколадо? !

И да, полесно е да ги контролираш кога се помали. Со големата се почесто се расправам за храната. . . Ама и јас во последно време далеку сум од здрав начин на исхрана . . .

Друго прашање имам:
    Колку попуштате во некои одлуки во однос на децата само оти мнозинството прави така? !

Конкретно се организира дводневна екскурзија кај ќерката во училиште која чини 2400ден.а ќе биде наредниот викенд . . . Не сакав да оди зашто мислам оти е прескапо а најмногу оти е ладно... Ама скоро цел клас ќе оди и глупаво се осетив да ја изолирам... Лани од исти причини не ја пуштив ама ми е жал и годинава...

На Barbie20, Sesil, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @mariatim не е проблемот кај тебе.
    Кога не јадеше малото,немав избор се давав. Сега кога јаде пополека отфрливме она што јадеше а не требаше.
    Јуле погоре спомна,не забранувам,море забранувам.
    Сите се некако паметни па подаат смоки,чоколади,чипсови...
    Преку глава ми е од она,што им фали на нашите?
    Ете демек на моето џабе пазам кога пак му фали.
    Не од маса,ми иде да станам и од животот да ми се тргнат таквите луѓе.
    Значи со мајка ми само колку војни водев и уште водам за ова,па со татко му...
    Барем домашните да разбереа.

На Val-Dim, LivingGlam, fallenangel и 9 други им се допаѓа ова.
  17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Da,isto.
    Kaj sto nee nekoj jadac,pa i so hmg imavme maka na pocetok,gledas se naj naj kolku mozes da dades,ispagas kako frik so mu davas na deteto,mu uskratuvas od takvi dr stvari.Mm isto,da spomne samo nekoj kako mislis posddrska da ima,zema sila togas,pa da da demek i ja toa vikam.neka jade se GOLEM e koga ke mi recat:headbang:
    Ne deka ne probal smoki,salama,cokolada,i ne saka ne bara ama.ete ke vidi nekade i tolku.A so kaza jule mislam,i da mu dades ka.kasne ednas dva pati i ne saka,blago pa.ic.Ama ete toa zborenje odokolu mene me stava u pozicija da se zamisam,dobro samo ja li vaka ???

На Val-Dim, fallenangel, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    :bandit::angel::tmi:

Во однос на храна се трудам да пазам, и за нас и за малата. Посебно за нас бидејќи детето ги стекува навиките од своите родители, а за нејзе по оние стандардни шеми за исхрана на бебе/мало дете. До година бев ригорозна, сега се трудам да е балансирано.

@WORRIED.BT не знам како е со дете тинејџер...а јас веќе сум заборавила кога сум била на нејзини години. Пред се треба основните услови да бидат исполнети. Да е сигурно, да е финансиски приступачно а јас би вовела и критериум заслужено(на пример ако сум и изнакупила многу облека перидов за ова би рекла не, ако донела лоша отцена би рекла не...). -Некогаш детето мора да го прифати и она НЕ колку и да не боли и да го гледаме погледот со обвинување во нивните очи. Ти ги знаеш најдобро сите околности.

На Peco, fallenangel, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.320
    Допаѓања:
    259.553
    Што е битно кој што ви зборува?
    Ваше дете е.
    Јас си реков не бранам и не се правам полицаец ако некој му даде чипс на син ми.
    Значи не е зло де и да му дадат да проба. Лошо е детето ако оброците ги заменува со нездрава храна.
    Син ми јаде буквално се од манџи, свежо овошје и зеленчук, ама цеден сок не сака. Освен компот од јаболка. Давам сок купечки. Ама не секој ден.
    Си ги внесува сите витамини и се што е потребно. Здрав е, хг одличен.
    Се храни како што треба со одредени отстапки.

На Val-Dim, Barbie20, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    278.621
    Кога беа помали се трудев многу на здрава храна,домашна...Ама бидејќи беа големи нејадачи посебно поголемата понекогаш бев среќна и неколку смоки кога ќе изедеше.За неа многу повеќе се трудев да ја насочам кон здрава храна,а за помалото иксрено помалку ама сега обратно помалото се дави во овошје и зеленчук, големата не сака.Но, моето сум го направила барем додека беа помали ,доени се по две години,цело време на домашни кашички и природни сокови...И ден денес газирано не пијат никако.
    Е сега сум во друга фаза:немој алкохол,немој цигара случајно(како куче трагач сум одам и мирисам по неа..)|(
    @WORRIED.BT се потешки се одлуките како раснат децата.Не знам ни како да советувам ни дали и јас правилно постапувам.Во почетокот давав отпор да се поистоветам со мнозинството,но полека се претопив и јас со нив бидејќи почна да се одвојува од другарките, да се чувствува отфрлена.Пробав и со мајките да зборувам ама некако безуспешно.
    Во случајов со екскурзијата ,цената е навистина висока,но ако можеш финансиски да си дозволиш да ја пуштиш да оди,сепак за нив се тоа незаборавни искуства,со денови во училиште после само за тоа ќе се зборува ...

Последна измена: 29 октомври 2016
    На Val-Dim, Peco, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.