Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    Добрo утро некa ви е убав денот и викендот. Кoј тргнал накај рaбoтa нека се облече дебелo зашто нaдвoр е камен ладно

На fallenangel, Annath, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    43.552
    Добро утро. Нема спиење ни во сабота |(
    Мислев ќе поспијам ама другиов партнер уморен бил. Па еве го лежи во детска и го гледа децата. Ќе.ја чистам кујнава по се изгледа |(
    @sanjaeva јас им зборам македонски они на германски враќаат. Од раѓање им зборам само и само на македонски ама полесно им е да вратат на германскиот. А се разбираат. Ептен ако им е кнап знае малата да каже. Те молам мамо пушти телевизијот. Или дај водица.
    Па и преведуваат на татко им. |( а сакав да остане таен јазик. Меѓу нас да се разбираме ]:)

Прво кафе втора цигара
    Перециве ќе ми загорат ако дремам на тераса:worried:

На Val-Dim, Peco, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Добро утро и од мене. . .
    Ко по традиција и непишано правило во викенд најрано се станува. . .

Малото се измочка во кревет, па сабајлево улавечки ни почна. . . Трчај уклучувај греалици, клими, па туширај, па машина . . . Еве го дреме покриен со ќебе сега. . . Не се буди ноќе ама ќе мора јас да го будам кај ќе сушиме ќебиња цела зима. . .

Прво кафе на репертоар. . .

На danichap, Barbie20, Ariastri и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    Гладна сум :devil: ме мрзи да станувам ]:) официјално дојдов до заклучок дека фризурата ми е очајна, а косата ко луда ми паѓа :@

Виршли и паштети не купувам и нема јадење, ме избрука еднаш ќерката во месара кога објаснуваше дека биле храна за кучиња :worried:. Смоки, чипсови и останати чуда купувам ако доаѓаат гости...е благото ми мати памет пошто мм јаде постојано па јаде и малата и борба водам околу количините. Буцко стана неплански :o

Добро утро, се распишав во пижами(hollest)

На Val-Dim, danichap, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  5. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    еден поздрав од еден дечко од Русија

На Annath, referentka, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Синоќа ми рече еден, ти тврдоглава козо:rofl: на англиски де:D и после женска работа бил хороскопот. Јас не ни знам што (не)животинка е тој.

Настинката си изби, прописно. Нос тече, кивање, умижурени очи оти глава тежи.
    Кафе испив. Викендов реков, конечно ќе седнам и ќе го продолжам списокот со точки и подточки... од планот што со животов(?!) ама со малку повеќе објаснување и малку повеќе логика оти, „да“ почнав на се' и сешто да кажувам па сум во благо речено каша попара ситуација.:bug:
    Не знам што ќе се јаде и готви денес. Треба да се подзачисти,да закиснам некои деликатни парталчиња за кои не и верувам на машината(facepalm) и тоа е.
    Така би се спакувала и заминала каде год и би почнала од 0 што.. може комотно и слатко бубаче или слон, или волк или мечка да се прекрстам и тоа да бидам. То.:dance: Сакам работите во таа насока да се придвижат.:nod::wasntme::dance:

На Val-Dim, Peco, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро:hai::hai::hai:
    Сега станувам:$ај по едно тазе варено кафенце, па со го зграпчам денот во кујна и по куќа (facepalm) image.jpeg image.jpeg убав ден па ке ве читам што теми сте разврзале,а рекла, казала ке скокам така да си знаете:hai::hai:

На Val-Dim, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 23 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Дoбрo утрo :sun:
    Се мислaм дaли крпa дa фaтaм, дaли пaтoт дa гo фaтaм :wasntme:
    Ајде кaфе дa пиеме првo

На Peco, DVAANGELA, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Фаќај патот. И јас тоа ќе го направам подоцна. Од крпа нема убави моменти и спомени.

Планираме да шетаме, па ручек кај свеки. Вечер со друштво.

@Eli23 среќен роденден на малото, со доцнење.

@WORRIED.BT да ја пуштиш, зашто така се изолира. Здраво, право девојче е, па и ладно да е, ништо страшно. Очигледно тие екскурзии се за поврзување меѓу децата и многу влијаат понатаму врз прифатеноста во друштво.

Јас сум отишла само на една екскурзија во животот. Во 8мо. Се правев дека сум болна зашто моите не можеа да ми ја приуштат. Па после со гратис класната ме однесе. Дека полуматурска. Ужасно се осеќав. И цел живот поради тоа неодење некаде и неискачање бев отфрлена. Што се чудам сега што немам другарки. (Бриџет да ме види, сега ќе рече дека пак се правам жртва. :^)) Само сакам да споделам искуство, зашто не би сакала никој да го преживува моето.

Доста е, многу се расприкажав. Убав ден! :sun:

На Someonespecial, Val-Dim, Peco и 32 други им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Lady Phoenix мoжеби aкo си имaлa се, немaлo дa бидеш тaквa кaквa штo си денес.
    Ние сме ти другaрки, бaш зaрaди тoa штo си тaквa кaквa штo си, a не зaрaди тoa штo си.
    Без лaжнo лигaвење, дружбaтa тукa ми е дел oд живoтoт. Убaв дел.

На Val-Dim, Peco, LivingGlam и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Бриџит дa јa извaдите мaлку oд устa, или пoчнa кaрaвaнoт пa кoј виде тoј се придружи, тaкa? Ај бркaјте си рaбoтa, или ви фaли дa ве цитирaм, еве не знaм штo е рaбoтaвa. Ќе требa изгледa дa ви се зaкaчувaм нa сите пoстoви кo штo знaм aмa не ми се зaмaрa вo пoследнo, oти oчигледнo ви недoстигa.

На fallenangel, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Ок е, искулирај. Само сме навикнати на твоите реакции. И подобро што не сакаш да се замараш, подобра си така. (highfive)

На stetoskop, Peco, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.

@duffi не те ни замислував поинаку.Преубава си била.

@WORRIED.BT ние плаќавме 3600 за дводневна екскурзија.И сите деца отидоа.Џабе родителите се бунеа,револтирано зборуваа дека е премногу,а имаше и такви кои рекоа дека последните пари ги даваат за децата да не им се двојат од останатите.Ова беше пред две години,сега малата ќе треба да оди,се уште не знам кога,ама мислам дека на пролет. Родителска следнава недела ќе имаме и ќе знам точно.
    Кога се работи за децата,давам,макар и последни пари биле.Не давам ако се работи за глупост,аздис.Ќерка ми вчера побара да си купела иста блуза со другарките.Не и дозволив.И самата така ме праша. ,,Не ми дозволуваш така мамо?"
    Не може,плакарот не и се затвара од што има еден куп партали,плус и роденден имаше скоро,се и е купено и прекупено.Самата е свесна,тоа ме радува.

За @stetoskop освен подршка и да не губите надеж,немам други зборови.Имавме искуство во фамилија кое заврши со позитивен исход.
    Страшно е колку оваа опака болест зема замав и не можеш а да не ја поврзеш со квалитет на живот.

Убав ден жени,јас денес на неофицијален состанок,да видам до кај сум.

Последна измена: 29 октомври 2016
    На stetoskop, Val-Dim, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    3.077
    Утро...
    Наспан, одморен можеби и некој ме сонувал хахах јас одамна немам сонувано и последно што сонував е авион како падна и целиот во пламен :/ Што значи во превод??
    Денот убав, сонце има и тоа многу влијае на расположението во овој период од год :)
    Одам негде на воздух,напорна недела имав...па да си дадам некој природен ефект:)
    Кафето скоро шмркнато...
    FB_IMG_1477581508784.jpg

На DVAANGELA, fallenangel, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Уште се тегнам во кревет, хронично сум ненаспана периодов :yawn:

Екскурзии! Воглавно на сите ме пуштале и сум била верувам на некои не сметале дека треба да одам, но ме пуштале за да не ме двојат, кај сите таму и јас.
    Се сеќавам на една во основно, со сестра требаше да одиме до школо па со автобус до местото, прва екскурзија подалеку и ние поголемки, значи разбираме. Едни ранци што ни наполни мајка едвај се носеа мислиш цела недела ќе биде екскурзијата, а не неколку часа :D и се убаво ама стануваме сабајле врне, грми, истура :@ чекаме пола, саат време тоа се посилно и посилно леле кога рикнавме да плачеме, и се јавуваме на мајка целите во солзи па таа кога дигна една паника додека дознае што е работава не и ни текнало дека надвор дожд видела :^) и за да не смири ни дозволи да го земеме најубавото ќебе да го постелиме на сред соба и да тераме пикник, а ние пак за да биде комплетен филингот си викнавме и другарки :D

Сега видов тоа сабота било, јас се мислам денес е недела (facepalm)

На Val-Dim, Peco, LivingGlam и 22 други им се допаѓа ова.
  16. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @WORRIED.BT поголемиот син немав пари ( јас, иако бев во брак тогаш)да го пуштам на големата екскурзија во 7 одд . и завршната екскурзија во 4 год.средно-ден денес знае да ми спомни,т.е префрли:!:..
    Помалиот син во пролетта имаа екскурзија во Даљан.Му објаснивме убаво и јас и ех м дека ќе се разочара од условите (ние бевме пред год.дена на викенд)..Сакаше, плативме по пола, го пуштивме..Сега повторно истата екскурзија се организира..Сам си одлучи дека воопшто не сака да оди со нагласок дека ни верувал нас на муабетот уште тогаш кога го убедувавме меѓутоа дружбата му била битна^_^е сега ок е- бил во Даљан еднаш, доволно му е:D..

Јас вчера на after work party отидов со колегата и убаво беше релаксирано..Ги посматрав колегите/колешките како се поздравуваат/комуницираат со соседните маси како пола живот да го поминале тука и им се восхитував:)Убави, позитивни луѓе:).Келнерот ми се обрати со "душо"кога ме праша дали ја сакам новата чаша со пијачката или да ми ја преточи во старата чаша:wasntme:Ау , зборчето во уво ми влезе:$Ете колку време во изолација сум била(facepalm)Два пелинковац и уште ме боли главата:^)Иначе си заминав релативно брзо и ме бараа после назад кај 19 часот,меѓутоа пижама парти веќе бев:D
    Важно имам официјална покана за другиот петок пак:inlove:
    Турско испиено, следува кафетин изгледа, пмс заврши, сонце има, дечките ќе спијат до 1 часот па јас едно кафе во Porta ќе си пијам:coffee::sun:8)потоа на пица со нив..
    Имајте убав ден..

Последна измена: 29 октомври 2016
    На Val-Dim, MacenceEna, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.818
    Што убаво @evangelina.ina :))))
    Ми се излегува и мене, во Мр.Џек на пример...

На Peco, bittersweet, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Кај мене крпа и метла во план,за жал. . . . Ако шетам денес утре не можам се да стигнам. . .

Почнува сезоната на најголемото валкање низ дома. . . Ќе се пали каминот вечер. . . Не можеме со климата повеќе да се дуваме. . .

Ручек - комбинација грав од вчера и колбавчиња на скара...купени се разбира . . .

На Peco, DVAANGELA, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.163
    Dobro utro. Maz skita jas pijam kafe posle molba so kasicka. Neupesna. Resiv deneska so sila ili so molenje da izede edna krusa pa ako treba ke puknam.

Moite nemaa pari ama sekade na ekskurzii me pustaa. Ladno toplo nema vrska. Deca. I na toplo ke zakaci virus. Ne bese bitno so ke se vidi tuku druzbata. Peenje u avtobus, mavanje so smoki, vicovi...

Izdrzliv daj da vidam sto imas rabiteno od gradeznustvo. @AngelOfArh mi ima dadeno prekrasni soveti i nasoki dosega. Ajde i ti bidi drugarce :)

@danichap proektot za nesec dena bese gotov. Poveke vreme se gubi vo administrativni raboti dodeka se dobie dozvola. Za gradenje nema da imate maka si imas profesionalec. :) nie tututki sme. Mislam deka na poteskiot nacin ke naucime.

На Peco, Espadrila, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Неквалитетната храна има појачувачи на вкус и е многу по вкусна за разлика од здравата храна. Кога дете ќе проба вештачки шеќер, овошјето му нема вкус, затоа многу потешко е да се научи да го јаде редовно.
    Го имав истиот проблем со давање на несоодветна храна од баби и дедовци.
    Едно доаѓање или одење одма вадат чоколади, колачиња или бомбони. Ми требаше време да ги научам барем да прашуваат дали има јадено. Кога веќе донеле, за исти пари би можеле да купат банани или некое друго овошје. Смоките не ги сметам за здрава храна, не ги купуваме често, но ако сака да јаде давам.
    Со мм на оваа тема сме истомисленици. Среќа што ме поддржува, па некако олеснува.
    @WORRIED.BT Не се само трошоците за екскурзијата има и други трошоци, но голема грешка ќе направиш ако не го пуштиш девојчето. Цените што се набабрени друг муабет.
    @duffi Bellísima
    Добар ви ден сега.

На bittersweet, Val-Dim, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.