Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Многу тешки теми. Ќе ги скокнам.
    За екскурзиите. Секогаш ме пуштале и сум за тоа дека треба да се пуштаат децата. Обично на екскурзиите децата се зближуваат и после со денови за тоа се зборува. Оние кои не иделе секогаш биле како отфрлени. За цените, секако се претерува.

Ако има нешто интересно во маало, сподели со другарките. И ние би да се шириме :)

На Peco, Izdrzliv, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    На Sesil, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ariastri

Ariastri Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    164
    Во однос на хранење деца не сум компетентна да брчам многу-ги немам, но како сведок на ситуации од една до друга крајност, моето скромно мислење е дека најдобро би било да се запази здравиот начин на живот на цела фамилија затоа што децата повеќе учат од тоа што го гледаат секојдневно. Сепак за време на дружење, родендени и слично, мислам дека во ред е одстапка, мислам сепак да знае дека во одредени ситуации некои отстапки се во ред ( да не му биде што би се рекло forbidden fruit, оти таа приказна поинаку заврши :P)
    Во однос на екскурзиите јас имав чест и задоволство да фатам и добар период и транзиции и отпуштања и се. Во добар дел од случаите сум присувствувала, но тоа беше во раните детски денови, понатаму не сум била заради тоа што моите имаа тешки финансиски периоди. Кога ќе размислам никогаш не рекле НЕ, дедо ми кој се грижеше за финансиите ќе ме седнеше на маса и разговараше со мене како со возрасна личност, ќе ми објаснеше колку пари се има, ако одам што ќе треба да се скрати и слично и ме оставаше да одлучам сама. Можеби звучи малку грубо, но благодарејќи на тој прекрасен човек денес сум таа која сум. Многу ми недостига.
    On the bright side, сабота е, убаво е, има сонце. Секое добро на сите :*

На danichap, Peco, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Верувaме декa oздрaвел, се нaдевaме декa тумoрoт никoгaш пoвтoрнo немa дa се пoјaви. Живoтoт е пред негo, ќе дaдеме се oд себе дa oстaне здрaв.

Леле сo oвие Тaлески... добиле луѓетo, пa штo?
    И јaс бев сo ниет дa игрaме, aмa еднo пликo не мoжеме дa сoбереме, пa се oткaжaв oд тoa.

На stetoskop, DVAANGELA, Izdrzliv и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.274
    Допаѓања:
    91.955
    И јас се силев да пратам некое плико ама едвај две кесиња стоби филпс изедовме од кога објавија наградната игра :D
    Претераа со статуси,твитови за оваа семејство.Дали е наместено или не е нив ич не им е галје ете среќни и задоволни се како и да било :lol:

Немам дете сеуште и не ги коментирам мајките кои внимаваат и не внимаваат на своите деца што јадат и дали претеруваат.
    Само знам дека дете насила нема да терам да јаде,(може ќе променам мислење) и мислам дека од мало се учи најдобро да има здрави навики.

@promeneta да се јави на рецепција :lol:

На bittersweet, danichap, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.332
    Допаѓања:
    278.576
    На екскурзии секогаш сум одела ,не ми ускратиле моите никогаш .Од Мајски цвет имам преубави детски и младешки спомени од неколку летувања:првото танго,првите симпатии...
    Се трудам и на моите барем тоа да не им скратам,иако кај нас од училиште воопшто не ги носат децава на екскурзија последниве години.
    Си имам мака ,синојка си ги скршив очилата,верувајте толку се изнервирав ми се плачеше,а мм ми се смееше.А толку ми беа погодени.Во нашиов град ни д-р саглам имаме ни оптичар.Треба натрана да се оди ,а ден од работа не можам да земам оти ги зедов за по болници со свеки.И нервозна сум многу...

На bittersweet, DVAANGELA, Izdrzliv и 14 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Дaли знaете штo се имa вo еднa тинејџерскa сoбa :whew:|(
    Oд кaкo се чекирaв сaбaјлевo пa дo сегa, еднa сoбa исчистивМЕ.
    Изгледa зa денес тoлку ќе биде :P
    (смaјливo не се брише a мене ми е срaм дa стaвaм вaквo смaјли :) )
    image-0-02-05-980a7dafa3787403d0e0549b2062afe9cce388ed202f07beeb0723943a110d79-V.jpg image-0-02-05-b8a5f5b4abc41ece46ab62191e2653ccdb16a9ab5309514bb2ececbb6d6a5804-V.jpg image-0-02-05-610d7578fdcc4f094fb03e28c2e07bb9f02469543381e1439c32f54e8cf1dce2-V.jpg image-0-02-05-b96b140378c847098cd0f6eba0643288482fd596b9455a2d69684205dfab6550-V.jpg image-0-02-05-b96b140378c847098cd0f6eba0643288482fd596b9455a2d69684205dfab6550-V.jpg image-0-02-05-0caa5b355c2486ceb8d4da1b637aa0ee5ed5c27549674412dfd63678846d2938-V.jpg image-0-02-05-2f22f8c596fcb4c418b24c071d48e0b72d437773ec47055cdfb825785c6206a2-V.jpg

Последна измена: 29 октомври 2016
    На YoungandBeautiful, menelele, molikaMk и 42 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.160
    Vrateni od setanje. Sonce puka. Ladnicko e ama pa ai vikam u januar so ke praime ako sea ni e ladno? Pooooolno deca, kucinja, zmaevi letanje. Parkov e prepoln. Malata se iznasmea i na site im maftase. Vreskase po kucinjata :)

Kasata e dosea samo 2 lazicinja izedena. Puknuvam.

Za jadenje mozam da kazam za mene i brakata koga bevme mali. Nikogas ne ni kupija smoki ili cips ili virsli. Na fakultet cimerkite mi se smeea oti ne znaev da svaram virsli i ne znaev deka imaat najlon. Isto i pasteti nemav jadeno i ne znaev da otvoram :) koga ni nosea rodnini cokoladi dogovorot bese bratska delba pa site po 1 red, na majka na tatko na 3 deca i op, nema. Zatoa i ne jadevme mnogu. Na masa imase sekogas mandza i ako ne ti se jade ke trpis do vecera.

I den deneska ne jadam virsli smoki cipsovi i gazirani sokovi. U bremenost izedov 2 pati pasteta oti mnogu mi se prijade i posle imav griza na sovest deka iam dete vo sebe a go hranam so shtetna hrana i prekinav.

Moevo dete ke go hranam zdravo ako resi da jade nekoas :( pravam sekoj den po 2 kasicki i edna i pol frlam. Nabrzo na mm ke mu frlam majonezot od frizider a jas nema da jadam blago. Za nedela dve ke bide i toa. Uste ne razbira bebevo deka jade mm majonez :) koa ke razbere leta toa od doma.

Znam deka majka mi nikogas nema da mu dade na malovo losa hrana a svekrva mi za se prasuva prethodno pred da kupi taka sto znam deka nema da zgresi. Leleeeee paketcinja za nova godinaaaaaa ako nosat cokoladi za bebevo slon ke stanam.

На bittersweet, mareane, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobar den
    Od denes sami vo soba,smetaat taka ke bilo podobro ..
    Na zemja rasposteleni igrame kocki redeme i cat-pat placeme za zapcinjata :worried:
    Od strana na hrana preferiram zdravo da se hrane i uspevame vo toa,ne mu zabranuvam gricki,cokoladi ama ne ni saka.
    Gaziran sok ne pie.
    Zelencukot i ovosjeto ni e sokojdnevno.

Na ekskurzii vo drzavata i nadvor od nea sme odele sekogas,nisto ne ni bilo skrateno.
    Imalo dosta interesni desavki
    Vo 3god koga bevme vo Turcija na sred hol vo hotelot so pernicite prvevme "Hu baba hu"
    ]:)
    Deca...zeleni vo glavite :$
    Pastite,flomasterite igraea navecer :P
    Veke na fax bev po ozbilna pa takvi gluposti ne pravevme na ekskurziite :wasntme:

Da go izbanjam sin mi i da sednam pred laptop imam zakazano so drugackite kafe da pieme :lol:
    Ubav den :hai:

На bittersweet, mareane, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Скоро да и немам спимени од екскурзии. Се немаше услови,куќа се градеше.
    Памтам дака деја бев избрана за најдобар пливач во Црвен Крст Дојран,бев во Бар,Црна Гора со братучетка и бев најмала. Ама тоа беше за одмори а за екскурзии не памтам.

Секој ден се заборавам.
    @vitamina честитки за новата дома,дај боже ако ти прави мерак па да си се укотвите за стално,а ако не е ваша,еден ден и да стане.
    Уживај во пњриодов што следува и полни батериите за понатаму,ке ти треба.
    @Annath со здравје да си го возите новиот автомобил.
    @promeneta да се јави да каже кога оди во Имачка,а и да претаскаже збор,два, три... Сто за малата,во нејзин стил.

И мене не ми се коментира споредбата со едно време и сега,поготово од страна на зрели лица. Толку ли не сме свесни со какви се болести се соочуваме сега.
    Баш ради тие цуцли на кои се ставало шекер и мед уште не излезени од болница што се вика. Ова е само еден пример.
    Не ги осудувам постарите,ете не знаеле,немсло од каде да се едуцираат,ама ние?

Паметам,едно време не беа потребни толку препарати за една култура да успее. Сега триста чуда се прскаат и пак не се Доаѓа до посакуваното. Зошто е тоа така,нешто знаеме а нешто можеби никогаш и нема да дознаеме.

Малото секој ден бара чоколадо,смоките не ги сака. Вчера сите на роденден јадат смоки тој подава рака на доматите. А не дека нема јадено смоки.
    Ова со чоколадите не ми се допаѓа ама цеееееел ден бара. Сакам нејкам,после појадокот и ужинката од овошна каша,давам еден ред или половина.:worried:
    И кога е сит и кога е гладен само слушам Катцииии Катциии,Катциии :drunk:

Денес за ручек,леќа со компир и телешко.

На Ane-Goki1, bittersweet, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  11. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Леле @sanjaeva ме фасцинира тинејџерската соба мислам не е соба туку цел спрат:inlove::inlove:И претходно кога имаше ставено слики ептем ме воодушеви топлата атмосфера во дневните соби:clap: Едноставно уживам кога гледам слики на убави домови па чисти (она сликите на @WORRIED.BT и @DVAANGELA ) , германската дисциплина или дисциплината на јарецот, перфектна прецизност и организација во станот на @danichap:inlove:Кујната на@Joy1:inlove:
    Трпезариската маса заедно со пастрмајлијата на @zeka :inlove:
    Си го замислувам јас моето станче некогаш/некаде можеби..А до сите вас :bow:секоја чест:*

На PUPICA, Ane-Goki1, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.532
    Аууууу љубоморна сум на собата на Ева :doh: најмногу во големината :!: мојата беше малечка, жолта со зелено, теписон со Мики и Плутон (никогаш не го сменив го обожував :inlove:) кревет, фотеља на расклопување, плакар на кој одозгора имаше милион мечиња и од крај до крај работен стол, на кој пола за учење, на пола стоеше ТВ, над полици со најразлични тракаташки и секако прозор со шарена завеса и зелени драпери :inlove:
    И ова го раскажав како собата веќе да не постои, но уште е истата, уствари пред поводи, слави ми е слаткарница, а сите останати денови магацин, се што немаат каде да пикнат моите таму е ]:)
    Не се бунам бидејќи живеам блиску па едвај неколку пати само сум преспала, не сум од оние се мажела мома да не седи дома :tmi: каде и да си во брачен кревет вечер да си :D

На Ane-Goki1, bittersweet, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    И јас сакам да ги видам дневните соби на @sanjaeva.
    Оти не сум била на тој час?:wasntme:

Се придружувам кон восхитувањето на евангелина,она што ми текнува плус на што ми се допаднало е од сликите на @PUPICA и @Lady Phoenix :clap:

Ида,пак заборавив,@duffi не сумљав дека ке ди ем нежна ем многу гламурозна невеста.

На PUPICA, Ane-Goki1, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Добар ден!:hai:

Фала девојки за убавите зборови.
    Јас сум задоволна од се, почнувајќи од фустанот. И пак да се мажам пак би го облекла.
    Во него си бев јас. :inlove::inlove:
    Секогаш стојам на тоа дека готовото не може да се мери со шиено.

Прошетена и разубавена. Ден за мене. :makeup:
    Ги искористивме последните зраци од сонцето со заби. :sun:

На екскурзии сум била на сите. Не ми било ништо ускратено. Една од екскурзиите ми беше кошмар оти чекавме да се роди бебето па бев исплашена да не се роди без мене. Среќа ме дочека. :D
    После цела недела се породи мајка ми.

Во однос на храната не можам да коментирам. Можам да кажам за малиот. Мајка ми балансира. Газиран сок не сака да душне, ама затоа чоколадо...
    Ручек домашен секогаш има на маса со свежа салата.
    Овошје за ужинка.

На PUPICA, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Добар ден.

Да ве поздравам додека го пијам второто кафе за денес. Викенд, ко по обичај, станувам порано.
    Куќа исчистена, машина пуштена, за ручек компир манџа со телешко, костени се варат и готово за денес.
    Маста ми излезе, ама затоа утре ќе уживам. :makeup:

ТЛЦ гледам редовно и баш опсесивно компулсивни чистачи ми е една од омилените за гледање.
    Во последно време ептен ми се интересни емисии кои вклучуваат чистење, средување или уредување на домови. :)

Во врска со храната ќе кажам дека секое дете стекнува навики додека е мало. После џабе е.
    Еве јас лично, одбегнувам салами, паштети, виршли, мајонез. Ги јадам три пати годишно. Сметам дека децата ги земаат навиките од своите родители и ако родителите се хранат здраво, барем пред децата, и децата ќе го јадат она што го јадат родителите.
    Треба да се земе во предвид дека денешниве болести се резултат на многу фактори кои влегуваат во целокупниот начин на живот. Стресот, брзото темпо на живот, нервозите, а не само храната.
    Сеуште немам деца ама кога ќе ги имам ќе гледам колку можам да ги хранам здраво, не ускратувајќи им повремено и по некое чоколадо или грицки. Потоа тие самите ќе си формираат свој режим.

На екскурзии секогаш сум одела и точно е дека на сите ни е важно дружењето.
    Во средно и на апсолвентска екскурзија сама одлучив да не одам, бидејќи не ми одговараа условите, а и поголем дел од друштвото не сакаше да оди.

@sanjaeva детската сон. :inlove:

Последна измена: 29 октомври 2016
    На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  16. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден, убав сончев ден женички.:sun:
    На екскурзии не сум била никогаш и не помнам да сум била досадно, каприциозно дете кое мора да оди по секоја цена. Во средно училиште кога бев матурантка помнам дека имаше убава екскурзија некаде во Прага но ниту на таа не заминав од причина што беше прескапа, а мене ми беше приоритет упис на факултет така што не ни прозборев кај родителите за екскурзија. Не бев ниту на апсолвентска екскурзија.
    Не се чувствувам како нешто да ми скратиле, било од шетање, другарување едноставно така морало да биде.:!:Да сум била досадно, каприциозно дете, би рекла би се снашле, би позајмиле ама отсекогаш сум била дете па и до ден денес со свест и совест и за мене подобро било на екскурзија да не одам отколку да ги заглавувам моите и да ги срамам за нешто што не вреди.:!:
    Заклучок не знам за кој член е начната тема за ексурзија но едно нешто ќе речам некогаш ако се нема, нема и на дете треба да му се рече не.:!:Кога нема ни царот не јаде.:!:
    За храна за деца , нема да се мешам пошто не сум мајка.:!:
    Имајте убав ден.:sun:

На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.239
    За екскурзија јас додека бев основно само еднаш имавме дводневна, таа за полуматура што ни беше. Убави спомени имам од неа. Другите беа еднодневни. Во средно таа екскурзија низ Европа не бидна, дел од вината имаше агенцијата, дел тогашниот визен режим. Дури и во весник не пишуваше, колку тоа ние си патиме од визниот режим. 10тина дена пред одење ни кажаа дека нема да се оди. Хаос настана, 3 дена не влеговме на настава, ама не бидна ни екскурзијата. Подоцна на апсолвентската не отидов.

Околу здравата храна, мајка ми коа бевме мали ептен се притресуваше.Јас си јадев се до кај 4то одделение, после одјадив еден куп работи, сега јадам минимум состојки, едноставно не ми е ништо убаво, се ми одвратно. Коа ке кажам дека не јадам виршли, паштети, нарезоци, мислат дека внимавам на исхрана а мене гадно ми е. Еднаш еден доктор и рече на мајка ми внимавај да внесе здраво нешто, а штетно секако ке внесе, колку ти и да забрануваш. Така да не е лошо да касне чипс или смоки ако денес каснало мандарина, јаболка, или било што од овошје и зеленчук. Јас еурокрем обажавав и јадев, и денес јадам. Ама пред јадење ко помала ме тераа јаболка и портокал да изедам. И нормално коа више си јадел нешто, помалце ке ти се јаде послето, мала количина некорисна храна ке изедеш. Во последно време има често статии за некоја состојка од некоја здрава што не е здрава ама ја внесуваме покрај другите,бидејки не е возможно да се оддели. Кажано е за јајцето на пример дека е добро да се јади варено, ама ај оддели го холестеролот од жолчката, сакаш - неќеш ќе го внесеш.
    Крај краева неам видено никој на децата да му забрани ајвар, а тој пак едно корисен за јадење, печен, па пржен у куп зејтин, чудо нешто. А сите го јадат.

Да не прочитав тука дека Дафи ја има кај невестите немаше да отворам да видам. @duffi прекрасни сте.

На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Се наспав и се пуштив во акција да си најдам салам фризер ама искрено не ми се даваат 1000ден за фризура :tmi:

@duffi прекрасна си :hug:

На Ane-Goki1, Izdrzliv, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Второ кафе со вас. . .:coffee:

Ред во куќа ставен половично. . :!:. . Имам уште работа. . . Камин наложен чека кибритче да шкртне. . . Ручекот изеден . . .
    Ме чека маркет да напазарам малку за идната недела и сакам лења пита да правам подоцна. . .(facepalm)

Фала ви на сите за споделените мислења околу екскурзиите. . . Попуштам само за да не ја натажам и разделам од другарките . . . . Иако со парите би и купила пар квалитетни чизми ама нека ужива овие години на раати спокој никогаш нема да и се вратат. . .

@evangelina.ina фала за убавите зборови , ми значи комплимент од жена домаќинка секогаш. . . Повели да пиеме кафе во секое време:hug:;)

На Ane-Goki1, mareane, danichap и 19 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Пошто се е сконцентрирано тука, а и повеќето од вас се мајки ми треба помош веќе почнав да очајувам. Другарка ми има 4 годишно синче а и она како мене преселена у Скопје од друг град со свекрвата не стојат добро па ме замоли денес да и го причувам детето а она отиде на некаков си конгрес/коктел во Континентал искрено не ни знам за што точно станува збор.
    Е сега, сум го чувала и пред ова ама детево веќе еден час црка плаче и никако да го смирам, не знам што се не пробав и не сака, проблемот е што не може да оди во wc, мислам дека има запек ама молчи се затвори во себе и не кажува. Дајте некој лек, нешто од кое набрзина ке му помине зашто очајна станав, другарка ми има некои предавања мислам дека не го ни погледнала телефонот, и во непријатна ситуација се стаив делува ко јас нешто да му згешив па не престанува со плачење.

На Izdrzliv и sanjaeva им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.