Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас лежам со главоболка. Од вчера не ме пуштила :(

2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.090
    @kukla21 и мене ме боли главата... Сега се напив една таблетка, па одам во хоризонтала. Ако не си легнам сега, цела работа ќе ми остане несработена ... пеглање, перење (facepalm)...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас секогаш се уфрлувам во темава кога некој има некаков (најчесто здравствен) проблем. :rofl:
    Често пати имам главоболки, па сега најдов едно ново доста добро решение. Од аптека мојов ми купи некоја „вода“ Alpa francovka. Тоа е всушност алкохолен раствор на билки, има и ментол и уште нешто, а се користи за многу намени (мириса на алкохол, ментол, билки, камфор, многу понеинтензивно и попријатно од викс маст или коњски балзам). Не му верував дека ќе ми биде подобро, ама згрешив. Се намачкав кај слепоочниците, челото и позади кај вратот и ми стана значително подобро после некое време. Тоа за вчерашната неподнослива главоболка, а доста ми попуштија болките и пред некој ден кога ми беше здрвен вратот.

Ете, тоа ми е најново откритие сега. :$

На galapce, Annath, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.090
    Ти благодарам @Lady Phoenix што ме потсети на овој стар лек за се!!! Порано се викаше Алпа тоник, па имаше Јака тоник... Ја знам дури и рецептурата по која се подготвува!!!
    Во 70% Етанол се расtвара камфор и ментол, а потоа се додаваат етерични масла - нане, еукалиптус, розмарин, темјан, бор, масло од цитрусни плодови... Во оригиналниот рецепт мислам дека има мешавина од десетина етерични масла!!!

На joy1, Annath, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И мене ме боли глава, дал од жешково, или па притисокот ми е низок, дали од бременоста.
    Испив едно литро кока кола која ретко ја пијам, ко демек ме дигна малку, ама пак сум без сила.
    За тоа ќе ми треба и ред бул да ми даде крилјааа :D

Јој тешко ми е веќе навистина.
    ова веќе почнувам да посакувам да се олеснам што побргу, нозете веќе не ме држат :sweat:

На galapce, Annath, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сега мм ќе оди да купи.. е надевам ќе помогне :)

@Sky-butterfly и јас коха кола после незнам колку време локам..

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е ме насмеја сега син ми од срце.

Јадеме цреши и ми вели: Јаааој, ми се гади веќе од цреши.
    Јас го прашувам: сакаш јаболка?
    Тој ми одговара: нееее, ќе ми се повраќа и од јаболко, морам една крем-бананка да изедам да ми помине лошо :rofl:

Јас поспав малку, глава ме малку помина, денес ептен тежок ден, ни кафе не ми се пиеше дури.
    Морее и мене ми се гади веќе од цреши, се предозирав денес изгледа :P

На ozbilnazena, Mrs.Bass, danichap и 10 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai:
    Се чувствувам како банирана од темата, не можев ден два ништо да напишам, не ми давааааа.;(:rofl:

Прво да ве почастам со задоцнување за именденот на џинчево мое, благодарам за честитките еве ви праќа малиот гушки до сите Џенски во темата.:hug::hug:

Да ви кажам како ќе се обрукав за малку за именденот?
    Цело време си бев убедена дека именденот му е во јули, сабајлето се јавува кумата да му честита именден, си викам што и е на жената, климаксот ја има фатено и се збунила :wasntme:кога гледам на календарот таа не се збунила туку јас, арно вика @referentka ме споулавиле децата.:rofl:
    Фатив набрзина се да спремам за гостите вечерта, нешто сама спремив, нешто снаа ми,нешто купив битно се снајдов да не се обрукам пред гостите. Мм си доаѓа од работа и гледа пуна куќа гости и се чуди, као не ми кажа сабајле дека ќе имаме гости е како да му објаснам дека на жена му чавки и го испиле мозокот.:devil::rofl::rofl:

Туку ме немаше деновиве заради лоши работи, свекор ми доби срчев напад па кај него во болница и пред две години доби, тогаш бев трудна со Константин, едвај преживеа тогаш, сега не беше толку голем ама пак е страшно кога е болен некој кој ти е толку близок.

Пу сТрам ме било ќе заборавев за малку, @Daleron среќен роденеден со задоцнување (оправдано) да си здрава и жива 100 години.:party::hug:

На ozbilnazena, danichap, Doozy и 14 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Со помин нека е битер!

На bittersweet и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.387
    Допаѓања:
    279.221
    Денес безвеза денов.Времево тешко мене пмс ме дрма јако ...Вечерва си се изнаплакав за една трагична вест за особа која ја знам само по лик ама млада особа стално насмеана остави 3 деца по неа.Уф некогаш животот ич не е фер;(
    @bittersweet ни фалеше и со помин на свекор ти да му е !

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.543
    Оф Битерке, и нашиот дедо, т.е. на мм дедото, доби удар, ама мозочен, во кома е и ние не знаеме дали ќе преживее. Сум се ужаснала од сликата што ја видов, ужас. За разлика од државна болницава 8ми Септември многу поубава, чиста, уредна, ама тоа чаршавите да не ги пипнеш, шкорчиња. Нејсе тоа, дедо нека ни се опорави, нека се разбуди, нека се порадува малце па дома ќе спие на меки и бели постелнини. Се ужаснав и од сликата на дедо легнат на кревет, му ги извадиле вилиците, едвај дише со отворена уста, апаратите бипкаат од сите страни ;( Мм не беше овде, па отидов да го видам јас, денес му напоменав обавезно да оди, да не недајбоже умре па да се кае што не отишол на време. Знаејќи го каков е знам дека ќе се истрауматизира, ама мора да помине низ тоа.

Да ви кажам искрено викендов се изнаработев, и убаво ми беше, се средив :D Ајт сеа да се изнаработам и на работа :P

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.265
    Добар ден од мене! :)
    Што е ова, сите со главоболки :( јас не сум исклучок, ама кај мене си знам дека беше од прејаката нервоза што ме држеше деновиве ;( од петокот вечерта, и еве, уште се осеќам како да ќе убијам некого. Исто и мм... викендов ни беше бурен, ми се чини дека семејството ни беше на праг на распад. Никогаш со никого не сум се карала толку, ниту пак сум го видела мм во такво издание :worried: сега, кога се навраќам на сето тоа, си велам колку сум била будала што дозволувам глупави причини да ни предизвикаат таква неслога... и уште на крајот не сум била фер што решив семејството да си го ставам на прво место :@
    барем видов со какви луѓе си имам работа....

Нејсе, тоа е... се надевам дека ќе биде подобро....
    битерка и ангел, им посакувам на вашите да се опорават побрзо, и да си се радуваат на внуците дома.

На ozbilnazena, danichap, Sky-butterfly и 3 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро девојчиња.
    На болните им посакувам да се опорават побрзо, жално е навистина кога ги гледаш такви.
    Во врска со семејството дали е на прво или некое си таму место....имам сопсвено искуство.
    Да не разлагам сега, оти преногу е деликатно а и ке опнам лага ако почнам да кажувам затоа ке порачам само едно - ОД ДОМАШНИОТ ПРАГ ПА НАКАЈ НАДВОР НИПТО ДА НЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА.И да сака некој да се вмеша и да прави проблем (а такви Богами имали од секогаш) тогаш заклучи си ја вратата, пушти си музика и гушни си ги своите.
    Ништо на овој свет нема поголема важност од најблиските-маж и деца.
    Нит мои, нит негови родители нит брака нит сестри.

На danichap, WORRIED.BT, Strumka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Овие од ЕВН ќе не изгорат прават порамнувања некој читаат струјомери на 4 месеци и кога ќе се соберат киловати потрошени не ќе можеме да ги платиме

На referentka и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Никако не ми е јасно...малтене цел месец не бевме дома а сметка -огормна.
    Дефинитивно порамнуват.
    Ама тоа порамнување многу нешто често, секој месец...
    На крај со нив неможеш да излезеш.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На мм му кажале претводните мсеци било "машинска проценка"...

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.543
    Ја па со сметки сум ОК, не се огромни, дури ни во зима. Ама сум удрила штедња, да заштедам колку можам повеќе, циција :D

На Lady Phoenix, Petar80 и referentka им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Како беше она, кој штеди има :D

На danichap, galapce, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Море жени и јас штедам колку можам, ама до кога и колку ќе можеме. Ќе фати летово залет, а за Скопје лето се знае што е. :D Клими, бојлери, вентилатори, што не...

На ozbilnazena, kukla21, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.543
    Не па стварно ми се смачи од давање пари безвезе за сметки, од трошење пари на безвезе. Расипано ми е бољерчето во кујна и мака мачам со миење тањири, ми тече многу малку вода, а загрева цело бољерче, не се поправа, епа не го уклучувам, џабе само трошење. Сијалици гасам кај одам, само една да седи вклучена, големиот бољер на економик сум го стаила, готвам на плин, лето е не печам многу во лето, отсекогаш сум пеглала на ефтина дека во лето поладничко е навечер, само една машина што пуштам понекогаш кога ептен имам мака во скапа :D Наместо за сметки парите ќе ги дадам за трпезариската маса што ја меркам сто години во Смарт Ливинг :D

На Mrs.Bass, danichap, Kiflicka05 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.