Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @vitamina како ги јадеше сувите сливи кога го имаше оној проблем со стомакот, се мислам дека кажуваше дека така си го решила проблемот?
    Од вчера пијам и алкалакс чај.

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    дримо.png
    Да си купиш Дримо. Се зема по една лажичка (сецкани тревки, такви какви што се во лименката) со чаша вода. За разлика од другите чаеви со слична намена, не предизвикува грчеви. Го има во Зегин.

На ines.h, mareane, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Арни, фала и на толку. @sanjaeva
    (btw детската, соба со душа):nod:

Не сум тип што сака да седи дома. Порано додека се роди малото викендот ни беше задолжително организиран некако. Сега се приспособуваме уште према него. Мало е уште и нежно детенце е. Кога ќе потпорасне до некоја претшколска возраст, тогаш пак ќе се вратиме на таквиот начин на живеење.

Последна измена: 30 октомври 2016
    На Espadrila, mareane, evangelina.ina и 12 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Убаво што се пишмани]:) Сањаева. Оти и јас така мислам.:) Не ми е изживеано. Постара сум, по се заморувам, помалку сакам и да се замарам, нејќам секој викенд да сум излезена..не сакам искачања до 4-5, ноќни клубови, по сум за кафич, паб, ресторан, театар, кино...разно-разни настани, генерално, ама... она што го спомна, Галаба за 2001ва, нејзината најдобра НГ кога трчала по плоштад низ Будимпешта со ранец Скопско, ами истото го сакам. :) Минус ранецот и Скопското...може чаша винце да имам и друг плоштад да е, друг град да е...други пабови и врагови и чопор луѓе што прв пат ќе ги видам, и само пар луѓе што ги познавам.:)

Ева е к'сметлијка, патем, што си те има тебе за мајка.:) Прекрасна соба.

Последна измена: 30 октомври 2016
    На Ariastri, mareane, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    А зошто толку се лутиш и креваш галама. Сите се исти. Јас коа ќе и спомнев на мајка ми за нов рецепт одма викаше де да го видам, па следуваше па ова е исто како она јас што го правам, еве ова со она ке го замениме, наместо 200гр пример ние 400 ке стаиме, и исто e. Е како не е исто, да беше исто немаше што да менуваш. Ама си стоев на моето дека или ке биде ко што ми е мене запишано или јас одустајем нека прави како сака. И нормално дека нема да напарави. Ама не и се налутив никад, само ја реметев подоцна, дека јадеме од тоа што она секогаш го праи ама на мој начин. :D

На mareane, Val-Dim, MacenceEna и 16 други им се допаѓа ова.
  6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден, убав ден.:sun:
    Мислев дека ќе сум единствена што ќе ја поминам Нова година дома:bandit: ама не сум била.(poolparty)
    Тогаш супер^_^ ќе присуствувам на виртуелна забава што ја организирате.:party: Ќе се средам за свој ќеиф:!:трошок нема да ви правам:!:ниту ќе јадам ниту ќе пијам:!:битно да се дружиме.
    Нова година не ми е иживеана работа од причина што на ниту една си немам поминато убаво, да се изнаиграм, да бидам со мили луѓе, па да си честитаме, да добијам бакнеж, подарок како што е редот.Помнам секогаш сум штедела да земам подароци за другарки, за дечко било чоколадни Дедо Мразовци, шал, марами, новогодишни филџани, за жал пошто живот не е бајка или роман од некои икс причини никогаш не стигнав на никој да ги подарам, а од срце ги зимав и секогаш ми стоеа под елката и немав срце на никој друг да ги дадам или користам.:!:
    Ручек направен, тиква печена и веќе се е изедено, алишта испрани, спружени, садови измив.
    Сега пијам кафе.:coffee: После сум во план да правам палачинки, се надевам нема да ме мрзи т.е нема да се заборавам на форумов.8-|

На mareane, Val-Dim, evangelina.ina и 20 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Купував суви сливи од маркет. Ефтини а корисни и слатки се. Си јадев во тек на денот чат пат и навечер.. едно пакетче на ден .. веднаш се реши од едно пакетче ;).

На Ane-Goki1, ninja35, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Во собата треба уште 2 интервенции да се направат.
    Да се направи walk in closet...со мала рокада на шифоњерот кој веќе го има, а ќе биде ѕид на валкингот и да ја дадам вратата на фарбање.

Собата која до лани и беше детска (ќе ја сликнам друг пат), а и оваа се мој нацрт :muscle:

Фала ви на сите :hug:

На Espadrila, Val-Dim, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.154
    Izlegov so bebushka na sonce. Stoime na semafor i mine edno shareno kombe i pred nas na razglas se izderue: BEBINJA U MAKEDONIJA UMIRAAT. Malava se isplasi od galamata. Jas od nea voznemirena i koa drzis bebe u race a nekoj vreska kako umiraat... so da vi kaziam. Me ispotrese se zavrtiv i rikverc doma. Bebe place jas placam... uzas. Ne znam so mu bese na toj u kombeto i dali smee taka. Kako i da e mi go poeba denot. Nenormalen.

Ja uspav a jas ke probam da napravam kasicka ... belki ke kasne.

На Espadrila, mal.ecka, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.530
    Ние најверојатно за Нова денски ќе се журкаме и ќе се поднапиеме и умориме, па 12ч ќе го дочекаме со филмо вечер. Има и опција да одиме некаде ама реализација :?:

Со друштво ич не ми се чека, сите се со мали деца и збирање по дома, во ред е и тоа, да не се збираме по 30луѓе :o па тоа повеќе ме уморува, спремање ко за слава, па раскревање, не фала. Никој не оди по кафани, диско и да може.. тоа е наше опкружување :| последниве неколку години да не бидеме сами дома одиме или доаѓаат едни блиски со мало детенце и девојче веќе тинејџер.. но некако оваа година во план ми е и нив да ги скокнеме :)

За китење сакам и имам многу, ама најверојатно сето тоа оваа година ќе го скокнам..

Бришев лак и во моментов најголем проблем ми е која боја да намачкам сега :whew:

На Ane-Goki1, Espadrila, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.154
    Za NG ne pisav... tuka sum na temava ke se druzime.

На Ane-Goki1, mareane, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Очигледно револтот го покажал на погрешно место и во погрешно време. Ако гледаме реално не само бебиња и родилки умираат. Умираат насекаде низ светот знам, но кога ќе се направи споредба процентуално спрема вк. бр. на жители тогаш не е малку.

На mareane, Barbie20, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    328.822
    Nema pravila za nov godina kako treba da bide.Zavisi se od mn faktori
    Nekoj nema finansii,drug e na rabota,tret nema dete komu da ostavi,cetvrt nema drustvo itn
    Bitno e sekomu vo dusata da mu bide ubavo bar delumno pa kade e tamu e.

На Ane-Goki1, Ariastri, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Cka гледај овошните кашички да ги даваш пред ручек.

Немам којзнае какво искуство со месење али вака не ми се погодиле кифлите до сега. Ни да додавам брашно како по обичај. Кога прочитав во рецептот,лажичка оцет бев скептична,ама ставив. Незнам дали е до тоа ама кифливе се баш какви што сакам. Одпзгора крцкави а внатре меки.

Ми е криво што нема малово детска соба.
    Ако не се усмери ова удолница што ме затерала,нагоре,спалнава ке му ја направам детска ако треба ама нема да го оставам без такво задоволство.
    Преуредена се разбира.
    Јад имав своја соба ама внатре беше се само детска соба не. Така сметале моите дека треба да биде и така остана.

На Ane-Goki1, Espadrila, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    328.822
    Mojava isto nemase detska do pred2 godini.Kaj svekrva mi vo kukata nemase prazna soba za toa.
    Sega namerno biravme stan so soba plus koja ke bide samo nivna.Ima krevet na sprat so stranicni skali koi istovremeno se i skali i fioki.Ima biro,igracki,stalaza za knigi ...bukvalno se kako ona sto sakase.Saka da pominuva vreme tamu.Nekogas sama nekogas igraat so malata ili pak pokanuva drugarcinja.

На Ane-Goki1, Espadrila, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.692
    Допаѓања:
    182.158
    Недела е ден за отепување па крај да се немало
    Додека сметиш избришиш прашина поминеш со џогер па дошло ред ајдееее перални сушални па ај пегла садови ручек и таман помислив готово ми текна да рибам вц
    Си реков ај ке седнам малце пред комјутер коа му се опулив на прозорите како мачка да ги лижела а пред недела се бришени е ај и нив и сега седнав не ме интерсира ништо повеке
    Сега ке се тафрам јас депилацијата помина ми остана уште полнење када со убава купка и релакс барем пола саат после коса средување
    Дете од 9 год способно е да се бања само ? одам само коса да и измијам долга е и не може сама

На Ane-Goki1, Espadrila, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.154
    Epa umiraat ama taka li se vika pred majka so bebe u race.

I so rodilkite go jadev od glupite mediumi koga kazaa deka trudna u 5ti umrela od krvarenje. A jas 5ti. I ke se onesvestev na rabota od stres i strav. A ona umrela od sepsa oti i bil 6ti abortus za edna godina koj go pravela sama doma. A toa ne go kazaa televiziitr za citanost.

More u picku mater site takvi. Moron. Na zena mu da i recat deka detcata umiraat. Ako e sposoben dete da napravi. Takov nit imal nit ke ima dete. Koja bi mu rodila. Uf uste sum gnevna. Cel den mi go poeba.

Galapce do 13 saat se molev so ovosna sea so meso i zelencuk se molime.

A soba detska sum nemala. Koga bevme deca za da ni napravat sobi ili barem soba i dvajcata roditeli gi izbrkaa od rabota i ne napravija. Zatoa n a moeto sega ke mu pravam.

На Ane-Goki1, mal.ecka, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.692
    Допаѓања:
    182.158
    може е револт од вчера починатото 3 годишно детенце на детска хирургија поради грешка на анестезиологот

На ninja35, Lady Phoenix, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    328.822
    Sto se slucilo :o

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не сте мсли за месо или вие пораснавте а јас изгубив претстава?:)

Ако е револт кој го кажува Алиса би го разбрала човекот. Но нека си го изрази каде што треба.

Затоа често велам,многу бргу судиме понекогаш. Понесени од моментални емоции.

На mareane, Barbie20, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.