Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ти свaќе сaмo не менувaј нaвики :emo::f:

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.815
    Toa e germanska sVekriva :D
    Ima poinakov imunitet

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Не знаеме утрото што носи...само некакви домашни есапи и претпоставки.
    Свекрва ми е прилично фит. Секој вторник и петок е кај нас на гости:D, а останатите денови се грижи за мајка и, вклучено готвење, чистење, перење, бањање. Дај боже да си ја поживее господ и да си остане фит, пред се за нејзе.

Немаше потреба да правам некаков вид на компромиси во вид на уцени или жртва. Јас не можам да бидам среќна доколку мојата мајка не е и не сакам она нејзината старост да ја помине сама. Само поради тоа што он е маж не значи дека он нема исти емоции кон сопствените родители и не сака да сподели дел од својата среќа во нивна близина.
    Не се совршени, си имаат по една мана...ама не сме ниту јас и мм. Постои основа за здрав млади/стари однос со добро регулирани условчиња кои отворено и гласно ќе бидат набројани.

Со разбрани луѓе и со асален муабет се постигнуваат многу компромиси, а ние ќе се потрудиме да има услови за остваруавње на истите.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, fallenangel и 30 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Акo гo нaучиш Тoзo мaкедoнски, и aкo те читa тукa, кaкo пaун ќе шетa.
    Сo вaквo рaзмислувaње се грaди стaбилнa врскa.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, fallenangel и 20 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.689
    Допаѓања:
    182.135
    Бањато ама не пеглано у коса бушаво :makeup:(mooning)(mooning)(mooning)

На Ane-Goki1, fallenangel, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Мајка си е мајка... Но, и нашите свекрви се мајки!!!
    Дани ме воодушеви со мислењево :bow:Се надевам дека вака ке размислуваат моите идни снашки!!!

:rofl: Сега бев на спратот горе по слатко од смокви :tmi:
    Еххх, ем го правев слаткото, ем треба да им го донесам (facepalm)
    Сваке, не се секирај...Кога ке порасне синко, ке почне да помага :emo:

ПС Иде @Peco... Заврши Формула 1 :tmi:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Е слатково не ти требаше Валдим.|(

#едвајчекавкривец

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.614
    Допаѓања:
    177.883
    Добра вечер

Од прослава за нова година, отидовте на шетање низ Европа :)

Јас на време ќе резервирам место овде на темава, да не речете после нема место :)

На fallenangel, Annath, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Нарциса моја има задача да го научи мислењето на Дани напамет.:!:

Еднаш вака @galapce пиша...па си реков.. од каде знае :tmi:
    Моментална неконцентрираност, немој одма епитети да ми лепите :rofl:
    едит: неконцентрираност = деконцентрација (ај да си легнам...вечерва и кованици измислувам)

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Дани јас сосема се слагам со тебе.

Доколку се работи за луѓе со кои има компромис јас сум секогаш спремна на истиот.

Свекрва ми е млада т.е се чувствува така.
    Исто и она ја гледа мајка и. Одржава дома домаќинство, оди на работа и секогаш е спремна да ми помогне и мене.

Да дојде до тоа да треба да живееме заедно, би прифатила.
    Со нив овие година-две имам изградено супер однос.
    Знам колку се радуваат што ги почитувам толку.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, fallenangel и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Го напишав мислењето, ја затворив темава ииии...
    Прво што прочитав @sanjaeva во темата „Дали сум бремена“ 8-|
    И за прв пат ја отворив таа тема... Од радозналост де :mm:

8-| Читам нарциса?
    Даааа... Значи нарциса + нарцис (facepalm)

ПС Мислењето на Дани треба сите млади моми да го научат напамет ]:)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Од вчера ја прекрстив во Нарциса.
    Сите деца постери во соба си лепат од пејачи, глумци...а Нарциса моја нејзини слики си става на ѕидови.

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Слабо сте активни вечерва...
    Добра ноќ :hug:
    Ме чека Цицерон и „Римска крв“ 8-| Нема смајли читач...

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    :bandit:
    Luftirancijata od neceli tri dena dobro mi dojde ama veke se osekjam kako nigde da ne sum bila:rofl:
    Deneska bev dezurna,utre slobodna.Ke odbelezuvame imenden na sinko...i lepce mesec za vo crkva:!:
    Mm mi rece budala sum bila,gotovo da sme kupele.No,no rekov:!:ljubi ga majka:inlove:
    Vo iks situacii se pravam "pametna" i semokjna,ne zalam...toa go naslediv od majkami.Da bidam iskrena,okolu mene se pocesto srekjavam gotovan(k)i...ne znaat,ne mozat:wasntme:
    Ne sakaat de:nod:
    Sekoj(a) so svoeto.

На JuLleE, Ane-Goki1, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Море шетаџики...Јас ќе ви бидам водич низ Амстердам.Од таму имам куп патешествија,се смеам на глас кога ми текнува.

Многу сакам да шетам,ми се оди накај Имачка за Нова Годинa.Сум шетала и со агенции и во своја режија.И едното и другото си има свои предности,иако во последно време сами си организираме се.

Детски соби имаат и двете деца со посебно купатило за нив.Порано,додека беа помали, им викавме да одат и играат пишуваат домашна во своите соби,а не во дневна каде бевме распослани со книги и играчки.Сега не излегуваат од своите соби,приватност поголема им требало:?:.Разбирливо,во такви години се,а ми
    фалат да се до нас и да се закачаат за некоја ситница.
    Јас својата детска соба ја делев,а подоцна добив и своја соба за сметка на комодитеот на моите.

Излишно е да се зборува за големината и комфорот во домот ако нема топлина и хармонија.

Ај добра ноќ,утре на работа сме.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, JuLleE, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не сме тивки Вал, Брижета излажа оти не се враќале вечерва и сите сега се Прават не вратени.:rofl:

Види,само тие што не беа пишуваат,другите едвај лајк мајк или оритаено читат.

На Peco, fallenangel, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    137.235
    Go is pustiv patuvanjeto niz Europa, ja ispustiv I vecerata... zabusavam.

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не ви се пофалив.
    Закажав слава за малото. Незнам дали така се вика.

Кога тргнавме по болничките врати,баш на 11 Септември беше св. Јован Крстител кога му ја отсекле главата. Во себе си кажав само дека кога ке се вратиме ке одам да ја закажам.
    Денес,утре,де отец нема де други збиднувања и тек пред некој ден.
    Отецот рече,ако се паднела од победелник до петок ке сум морала и без зејтин. Овенав.
    Што ке послужам кај посно ама без зејтин?
    Ми даде солуција дека за истиот светец има уште два празника. Па од Иван ден и св. Јован одлучив св. Јован.
    А на другиот ке си носам само погача на црквена литургија.
    Имал земено икона за некој што побарал од св Јован пред неколку години, ама пошто поминале и години а тие не дошле по неа,ни ја даде нам.
    Значи да си знаете.
    20 Јануари да бидете вратени од патувањето и право кај нас. Ако имате ксмет да се падне среда или петок,ке биде посно.
    Само да сме живи и здрави. Ова од попарено го додавам на крај.

Добра ноќ.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, JuLleE, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Utre vo 6 treba da stanam. Posao, posao.. ja cuvam nokta od budnite a cere spie.|-)

Do sega ucev Nemacki i pisuvav domasno. Sega kafe i mozok na 'pasenje'.. 2- 3 casa da povrzam son, dovolno mi e. Se naviknav.

Momentalno sum na zdrava hrana. Prvo za pritisokot, posle da namalam uste nekoe kilo.
    Edino kafe sto preteruvam,to e. Si imam zacrtano deka se sto pravam so 'slast' e opdavdano. Celta gi opravduva sredstvata. Ajde, filozofiram vo 2 po polnokj.:D

Moite resile da mi ja ostavat nivnata kola, da si kupat druga. Me prasaa prvo dali me bendisuva, ili sakam druga a ovaa da se prodade.
    Momentalno ne mi treba, i vo bliska idnina ne planiram , treba da se odrzava, treba pari. Imam nekoi svoi idei,planovi i sekoj denar na strana mi e plus. Se predogovarame da se prodade i parite vo banka kaj mene.:wasntme:

Svoja soba sum imala odsekogas. I jas i brat mi i sestra mi. Sekoe svoe katce. Mojata e najmalecka, zavzemaat skalite dobar del za drugiot sprat. Sepak, najubava mi e. Minatata godina (pred da se omazam) ja preurediv po moj vkus i ja zameniv starata spalna za nova. Sakam komocija iako sum sama pa krevet ne doagja vo plan. Cere e so mene i ovaa godina go dodadov samo krevetceto. Sega poracav uste eden plakar za nejzini alista, nema mesto vo mojot.

Nova godina sega ne mi znaci nisto. Godinava planirame so sestra mi da proslavime (edna godina postari). Dali doma, dali vo Bansko, ke videme. Tie se poveke za vtorata opcija.

Imam zelba da odam daleko od ovde na nekolku dena. Zdravje naprolet planiram, taman cere ke potporasni. Nekolku dena i sama. Potrebno mi e da se odmoram od se, od site. Pominav burna godina..

Mi sledi poburen period.

Mi fali seks. Grevce.
    Odgovor za moeto ponasanje.

Podobro da si legnam, kafe ispieno dodeka pisuvav.:wasntme:

На Abeja, JuLleE, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе пауза, ручек се крчка, мадам спие, дечките во градинка и на училиште и заслужена пауза пред да одам да го земам Конта.:)

Што теми испревртевте, нешто запамтив, нешто заборавив, златен концепт и тој го заборавив.:lol::lol:

Имав детска како дете, првите неколку години тука моите прво живееле во еднособен унит, таму немало детска за брат ми, заедно се спиело, после во малку поголема куќа кога сум се родила јас, делевме со брат ми и на крај куќата кај што се сега моите, таму имавме башка соби со брат ми.
    Тој кога се ожени се преселив на долниот спрат за горниот да им остане на младите.^_^

Моите деца имаат детски соби, ретко седаат таму, во дневна е поинтересно да се растура, за спиење им служи, мада Конта почесто ноќе оди кај Матео во соба да спие него кај нас во спална, батин мезимец е тој.:lol:

За Н:Г еуфорија нема никаква тука, ниту пак некогаш нешто посебно сум ја славела, на плоштад со огнометот ако имам време, на плажа и толку и сега со децата одиме на јуниор огнометот во 9.00 што е и толку.

На темата здрава храна се трудам колку можам повеќе здраво да ги хранам, џабе тоа еееееееее види не нас, како не хранеле па ништо не ни е, да, да ништо не ни е, секоја втора имам проблем со зачнување, секој трет дијабетис, секој четврт проблеми со срцето а по 30 тина години, верувам дека пола од тоа е несоодветна исхрана.
    Можеби сега изгледаат тие деца што јадат нездрава храна (нели за на гости да не збеснуваат|() здрави ама ќе видиме за 10-тина и повеќе години кое ќе биде поздраво, тоа на џанк фуд или на здрава храна.
    Не паѓам во несвест ако се касне нешто нездраво, не ги чувам во стаклено ѕвоно|(ама првенствено гледам да јадат здраво, домашно, органско, може еднаш во некое време да се напијат и кока кола ама дневно пијат по 2 литра вода, кога ќе биде обратно веќе е проблем.
    Децата се моја одговорност и се трудам и да им дадам добра основа за понатаму здраво да се хранат, со мм сме на исто мислење за исхраната, со баба и дедовци воопшто немам проблем околу давање глупости, свекор ми се бави со органско производство на храна па тоа што дава за децата е со проверен квалитет, се радувам кога носи нешто за децата.:lol:

К`смет имаме, во петок е, ќе се јаде гравче и посна сарма од тие малите, лапни, голтни.:lol:

@Eli23 Среќен роденден на малата принцезичка.:party:
    :^:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, JuLleE, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.