Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Денес е еден од ретките денови да ми е досадно, а досадно ми е затоа што невидена мрза ме фатила.
    Ме мрзи и да зборувам дури.
    Комуникација со син ми: "Оди горе, донеси оно, да ти ставам тоа" (facepalm)
    И што е најинтересно ме разбра што сакав да кажам :rofl:

Мм поминува и се чуди.
    Не знам што се чуди кога тој пошто е од источна македонија треба да е навикнат, бидејќи тие па зборот "онедува" користат наместо секој глагол па ти се мисли што некој сакал да каже :rofl:

Се приметува дека ми е досадно нели, па ќе барам што да јадам тогаш :?::hai:

На ozbilnazena, Mrs.Bass, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.216
    Пак за сметки а ?Струја штедам колку можам пуштам ел.апарати на евтина ,едно време готвев на плин ама во последно овај новиов шпорет ептен ми се погоди брз е 2- 3 плочи вклучувам и се наеднаш јадење правамА најмногу се нервирам за сметките за телефони кога ќе ги собреш од сите иде повеќе од струја а што телефон ама и без нив никој неможеме па на претплатата да има интернет,рата за нов телефон иии што е многу многу.Туку деновиве сум непотребно нервозна а и мм бетер; јас од пмс (или климакс) тој еве 2 3 дена не пали цигара:комбинација ужас или меѓу себе ќе се исполокеме или децава ке ги споулавиме
    Дани побрзо да оздрави и да се јави да не ја думаме!

На bittersweet, danichap, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Of bre lugje koj saka da plaka smetki!!! Ima 1000000 nacini za podobro da se iskoristat parite, ama ako sakame da koristime ke plakame.

Samo ne e fer sto se pluka samo po EVN. Aj probajte barem nekolku casa bez struja, ke vidite kolku ni znaci vo zivotot. Ni komp, ni mobilni, ni peralni, ni bojleri.... A za cenata na strujata koj odlucuva? Regulatorna. Koj ja formira regulatorna?

Od tie pari zemaat I drugi. Elem, Mepso.

Ne me svakajte greska. Ne gi branam. Samo ne e fer samo po niv da plukame, a pokraj vodata toa ni e edna od najpotrebnite raboti vo sovremenovo ziveenje.

A za operatorite (fiksni, mob, kabelski) da ne ni pocnuvam da zboram. Plakame solidni sumi a tie recisi I da nemaat trosoci.

Pobrzo ozdravuvanje na site.

На Mrs.Bass, mareane, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.089
    Здраво девојки...

images.jpg
    Липите во Скопје расцветаа. Толку убаво мириса во паркчето низ кое поминувам кога се враќам од работа (y)!!! Денес паднав во искушение да седнам сама на клупа и малку да си „помирисам“ 8)... Ама ништо, морав да брзам дома... Дечките и мм не јадат без мене, а знам дека околу 16 часот се гладни како волци :D...

За сметки и штедење зборувате? Е и јас сум гоооолем „циција“ :D па страшно пазам евтина - скапа струја... Машина за перење, бојлер, па скоро секогаш и пегла, вклучувам само на евтина струја. Готвам на плин, а рерна се трудам поретко да пуштам... Е, само да можам вака да „влијаам“ и на парното греење ептен „домаќинка“ ќе бидам... А тоа скапо... Во грејна сезона плаќаме по 10-12 илјади, а еден куп радијатори исклучивме... Ама тоа ти е монопол (n)... Телефоните, ТВ и Интернетот се ОК, мислам дека не се прескапи за услугите што ги добиваме!!!
    Но, тоа е живот... Да не беа сметките сите „богаташки“ ќе си бевме :D... А викаат и од тоа боли глава... Нека убаво ни е вака 8)...
    @danichap побрзо оздрави ни мила :)...

На ozbilnazena, Mrs.Bass, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.285
    Ај добро утро!
    Кафето денес од мене:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: (не ми дава слика да ставам)
    гледам дека уште ниедна не е станата... ќе се караме. Кај заглавивте синоќа? :wasntme:
    Јас сум хаотична со мисли и чувства. Ич не сакам да се осеќам вака, ама тоа е, не можам да бирам... на работа е за никаде, дома ми е некое тензично стање, се обидувам да смирам страсти, ама тешко иде... најмногу за детето ми е, осеќа сè. Сакам мир дома, ама да си немаш работа со неразбрани луѓе.
    Не би да ви досадувам со мојте маки, имајте убав ден!ж

П.С. и мене почна да ме зеза темава како битерсвит :worried:

На ozbilnazena, Val-Dim, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро девојчиња !
    Фала на кафе @Annath.Те читам и знам како ти е.Јас сум призврзана за домот и ако дома ми е напнато мислам дека тешко функционирам и на други полиња.Неможам да бидам ни насмеана и се приметува до авион дека имам проблем.
    Алал да им е на тие што можат да прикријат.
    За една колешка знаевме сите дека дома и е крш, ама на работа фенирана, шминкана, насмеана, ведра...
    Ауууу..јас да сум такаааа....нема шанса да се смеам.
    Тоа ти е...карактер !!

На Strumka22, Val-Dim, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Мрзам луѓе кои мрчат и јадат, ми идат на нерви, ама ги осеќам ко мали слончиња како ми газат по живците. Нарачавме јадење од Портабл фуд, донесоа салати со пршути, тортелини, со пармзани, со куп прекрасни продукти внатре и дотичниве мрчеа два саати дека е празна салатата, немало ништо, нормално дека нема, излапаа одозгора се од пршута, дресинг и пармезан и одоздола нема, епа никаде нема долу дресинг, ако не си го измешаш ништо од бизнисот.

Абе јади ако ти се јаде и ќути ;)

На crazylady, Daleron, Mrs.Bass и 7 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai::hai:

Јас да си кажам дека сум преморена, немам сила веќе за ништо, арно си барав кандидатка за чување на децата да отспијам едно 10-тина саата без прекин.|-)
    Уште па кога ќе почне некоја да ми соли памет дека треба на работа да се вратам, да не отупавам дома ми се иде главата да и ја искршам, не знам како ми го замислуваат животот со три деца, се ми е песна и виножита, уште на работа ми фали да одам.:party::drunk:
    Свекрвата ми е на гости, поблиску и е до болница да оди од кај нас ама и она кога ќе дојде јас одам и нема време за спиење.
    Прашува цело време што да ми помогне за низ дома, што да ми помогне, доста децата што ги гледа, не сакам да испадне после седела кај нас сум ја терала по дома да ми работи.

Вчера ве читав за сметки пишувате, кај мене идаат за струја, вода и плин на три месеци и тие се многу мали во однос на платите, за телефон и интернетот само плаќам месечни сметки, ја читам Вал- Дим сметки за струја од 10-12000, тука да треба да дадеш цела или пола плата за струја ќе ја кренат државата во вис.:muscle::punch:

Батето се јави вчера и него го немаше 4-5 дена па мисли го, ќе си доаѓал другата недела, ај нека си дојде па барем за него раат да ми е душата.

@Annath мене пак ми направи така во темата за фарби, сакав да прашам за фарбата на Лореал-Продиџи, дали да ја менувам Гарниер Олио ама не сакаше да ми ја прати пораката, ми вика имаш превише симболи и се откажав.

На ozbilnazena, mareane, Val-Dim и 9 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Ја дојдов да ви кажам дека од Понеделник натака поише ќе ве дружам, ми дадоа отказ на работа, ни дадоа уствари на сите отказ во канцеларија, ај на здравје :)

10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ми се најави @Daleron на кафе да ми дојде.
    Ја чекам да ја видам, па ке ви пишам и ке ви ја опишам каква е со тоа прстот на ногата

На Daleron, Mrs.Bass, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Зезаш?!

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.955
    Допаѓања:
    203.285

:o како бе така?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Тоа е, за ваков убав ден ваква “убава“ вест :P

14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дај детали...како бе така ненадејно ?!

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нели работеше некаде во администрација? Како тоа пд денес за утре?

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Слаба активност за партијата претпоставувам. Читам и на други места за откази поради оваа причина.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Работам, уште 20 дена уствари. Така одлучиле, на 5ти ми спремиле писмо, односно не сум само јас, сите 3 вработени преку агенција ни дадоа писма. Ради финансиски можности, кур се тресе во ладна вода.

18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Вчера на офф.нет читав исповед на човек што е отпуштен од работа поради тоа што не е член во партијата,а бил вработен во археолошкиот музеј.
    Не ми се верува ееејјј !!!

На zalosna и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Аууу! Сигурно некои што повеќе се покажале во политиката овој период ќе ги добијат работните места. Цццц

На Edie.S, julie77, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Епа кај и да е и мене ќе ме читате некаде, полна сум гнев, што никогаш не било така :(

На Sky-butterfly, Lady Phoenix, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.