Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мислев да не си се избричела па да растеле после Машки влакненца.:worried:

Раскренав,пуштив перилица.. И толку издржа малото во креветче.

Костени сварив и конечно пробав едно и прво годинава.
    И нормално првото расипано. Втора мајка па успешно.
    Повеке,утре заедно со синко.

И сега не откривме професија ни на Вал Дим ни на Брижета.
    Мојата професија како се вика?

На Ane-Goki1, duffi, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.644
    Допаѓања:
    181.771
    де па ти шо си радознала :rofl: трај додека не дошла бриџит лустер ке не изшиша

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Aaaa ne :rofl:
    Dovolno bese sto bev rani cel mesec..da ne bese taa kremata mislam uste ke se poznavaa :|

На Ane-Goki1, fallenangel, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.042
    Филм загледав, Dоctor Strange, па пред легнување да ве читнам.

Тема шампони и регенератори. Првиот викенд кога отидов кај мм на гости, си зедов цел куфер со мене:tmi:.
    Од прва му се пуштив да ми ослоби простор во шкафот за облека, за обувки...и следна на дневен ред беше бањата.
    Он легна да дремне малку и јас зедов да класифицирам што него не му треба уствари и како може просторот на поефективен начин да биде искористен.:$

Во еден ќош во кадар мив легоа две паковања со шампон и регенератор, ама од оние големите професионалните. Датум истечен веќе 4-5 години (facepalm).

Вртам одпозади да прочитам упатство.
    На нив со огромни букви шампон за фарбана коса и регенератор за подобро расчешлување.
    А Тозо ќелав :rofl:.

Кога му се пиштив во спална ти со која си живеел тука пред 5 години, па и шампонот и го чуваш:bandit:.
    Набргу се разреши, а и неколку пати кај негови блиски се потврди мистеријата дека никогаш со никого нема живеено:devil:, дека едноставно кај турчинот кај што се шиша биле многу досадни и на крај грабнал прво што му дошло при рака и го купил. Па секое наредно им викал аааа, уште си имам.
    Па како што е мукаетен и си ги чувал :D.

Сега е станат бетер од мене. Редовно му купувам колекции за нега на лице, пилинзи, посебни шампони..дури и екстра креми за раце и се шлапа се со ред:makeup:.
    Нема веќе утки.

На Ane-Goki1, lunicka, duffi и 29 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.102
    Допаѓања:
    328.737
    Dano ti epten red si mu vovela na Tozo :D

На Ane-Goki1, duffi, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.644
    Допаѓања:
    181.771
    ами затоа толку време беше на пробен брак :rofl:се мислеше Тозо дал да ја зима дал кај мајка у маседонија да ја врака

На Ane-Goki1, duffi, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Karposh vo esen e prekrasen.Dovolno e necija raka I pesacenje po partizanska koja e prekrasna so site nijansi na zolto.

На Ane-Goki1, duffi, nena2010 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Jas nemam voda od 7 saatot. Site rezervi gi potrosiv. Ke treba da legnuvam uste sega za da ne se setam do wc.
    Lapsuz od banja se imam so pasta za zabi kosa mieno. Se vratija moite od edna setnja I donesoa po nesto. Edna stvar nalik sise sampon pa aj da ja probam. Otvaram I direkt na glava. Ni pomirisav, nisto. Trijam nit penja nit butur I mi ja zatepuva kosata. Posleto vidov deka e nekoja detska pasta za zabi. Ne sum jas kriva so ne znaat stranCki :@

На Ane-Goki1, duffi, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добра ноќ.
    FB_IMG_1477956610128.jpg

На Ane-Goki1, Peco, duffi и 26 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Vakvi tamu vo ovaa doba od nokta Ne e arno,Se kikotam od smea v krevet , Ke si go probudam bebush:D(facepalm)

На Ane-Goki1, galapce, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    Еве ме... Се вратив од работа и читам, читам, читам... +/- 40 :tmi:
    Сте се „заборавиле“ од муабети попладнево :clap:

Блогерки, актерки и слични јавни фаци не „следам“... Во последниве години појма немам кои се нови фаци!!!
    Од повозрасните, само на Моника Белучи и „вадам капа“... Прекрасна е... Ама гарант и таа има поминато низ некој третман ]:)

Ме изнасмеавте со козметиката од купатило и нивната употреба од машкиот дел на семејството :rofl:
    Не знам дали постои маж кој што барем еднаш не се измил со нешто погрешно!!!
    Најверојатно ги води мислата „жена ми со ова убаво шишенце се негува, затоа секогаш е убаво намирисана, ај да си се измијам и јас“ :D

Овде ке прекинам... Сабајле сум на работа, треба да си легнам (waiting)

ПС Заборавив... Срекен празник девојки :f:
    Сите вештици се секси, исто како ние од +/- 40 8)

vestica.jpg

Последна измена: 1 ноември 2016
    На Ane-Goki1, Peco, galapce и 22 други им се допаѓа ова.
  12. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Dobro utro, dobar den 4:44 casot.:makeup:

Dojde brat mi, pievme kafe, zamina na pat. Zvone vo 3 casot, znael deka ne spijam.

Ucev Nemacki, mi ostana sega lekcija nedoucena. Zatoa na femina sega. Zasluzen odmor.

Modni blogerki ne pratam.:wasntme:

@LadyC , uzivaj vo bremenosta i galkaj mese. Imas uste malku. I jas otvoriv 45 dena pred termin.
    Se porodiv pred termin. 1 mesec mi izleguva otvoreno rodilno.

Za vo gradinka kaj nas prasav ne pravat problem od 7.5 meseci da ode vo gradinka. Razgovarav so vospituvacka koja mi e mnogu dobra prijatelka. Treba samo dokumenti da podneses koga ke se rodi bebeto za mesto.:D

Problem e za plata, se dodeka ne dostavis izvod od bebe ne gi rabotat dokumentite, docnat so plata.
    Uste od boleduvanje mi nemaat doisplateno. Porodilno boleduvanje za nekoja den polni 3 meseci otvoreno. Dokumentite uste gi nemaat isprateno vo Skopje. Bas vcera proveriv. :yawn:
    ... a jas sekoja den otvaram i proveruvam onlajn, cekam , od cekacite sum od taa strana.:D

Последна измена: 1 ноември 2016
    На Ane-Goki1, Peco, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Додека си направив кафе да си го пијам надвор од сончево време, бура се направи, ај пак на стара локација во гаража.:lol:

Денес кај мене е државен празник, единствена држава на свет е каде за коњски трки е државен празник, имаме и од годинава и државен празник за финалето на фудбал.8)
    Се офајдив со кладење, децата кажаа по еден број, 2 влегоа во првите три, се надевам нема да има врска тоа кој има среќа на коцка, нема во љубовта.
    После ќе се частиме вечера со парите, другите кај децата на сметка.:)

Време за пратење на блогови немам, не пратам ни мода, купувам тоа што ми прилега, што ми стои, што ме прави да се чувствувам убаво во своја кожа, дали е модерно или не ич не ми е гајле.(hollest)
    Со фармерки највеќе мака мачам, сите убави фармерки се со низок струк, наведни се пола газ надвор(facepalm)скини џинс не можам да поднесам клаустрофобија ме фаќа од нив, со висок струк ми се смешни, последно начекав едни Бурбери на попуст, погодени за мерак, сега пак меркам кога ќе има попуст да се подновам.:lol:

Мм ретко може да направи грешка со козметички производи, се чита пред да употреби8-|ама затоа јас се имам бањато со свашта, од пилинзи истурено директно на коса, пени за бричење исто на коса, гел за коса како за бањање, почесто грешки правам него што се бањам како што треба.

На Ane-Goki1, Peco, Emy867 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Dobro utro
    Pusam vo kupatilo..ja otvoriv sezonata.Ladno mi e nadvor po pizami.
    Si pusam i pravam esap vo glava.Prvi denes.Ostarevme cekajki plata.
    Vi posakuvam prijaten den.

На Ane-Goki1, Peco, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро.Ептен убави теми сте дискутирале,штета што многу ретко се уклучувам,се нема време морам да учам германски.
    Епа ај на кратко да си кажам:Мода и модни блогерки не следам а и кога ги гледам како се шминкат секоја им чест,сигурно многу време им треба сето тоа на лице да го стават.
    Коса:Имам многу утки со косата,и сум експериментирала со бои,црвена,плава,шатирана,а сега мојата боја но како шо гледам ќе мора да се фарбам,си го видов првото бело влакно.Од фарби користев Палете,Лореал и на фризер некои италијански.
    Најголема утка е кога станав морков,а сакав смеѓа.
    Помина и роденденот на малиот син,десет години поминаа а како вчера да го родив,само нека растат.
    Сакам да ве прашам тие што имате машини за алишта сушење,на што да обрнам внимание и кои се најдобри,сакам и јас да купам,т.е.морам.Ужасно е влажно времето и алиштата дома ги сушам,цел стам со субару и алишта на нив,и плус влага.
    Пијам кафе во шолја за млеко да се освестам а шо е најбитно и дремам со мокра коса,за пола саат морам да излезам,да одам да ја исушам,ви посакувам убав ден

На Ane-Goki1, Peco, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.042
    Добро утро
    жива ненаспана сум. Се спремам за хроничната ненаспаност за наредните икс години |(

Што им требаше да го мењаат времево.
    Многу поочајно звучи кога детево станува во 06.30 ]:). Се радувам од сега на тој половина час пладнево кога ќе дремне да преспие (facepalm).

Рефка кажа први е, плата и јас ќе зедам :tmi:. Конто од кузнее кога не сум видела. Како идат така одат сигурно...сметки за плаќање колку сакаш. Сите кои ги имаме ги плаќаме од моето конто и си влечат делот на почетокто на месецот.

На Ane-Goki1, Peco, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро народе....
    полесно ми е сега кога видов колку други се бањале со регенератори, пењи за бричење и слично....мислев дека само јас сум, оти ние машките не си ги кажуваме тие работи меѓу себе....:lol:
    и наместо ролон, под мишки еднаш се намачкав со нешто слично на аутан против комарци...неколку ден одев раширен со рацете, како пајак....(facepalm)
    И еднаш кога немаше струја, правев гаргара со тоник за лице...|(
    сум правел и други глупости ама веќе не кажувам... :x
    Ајде на кафе...

На Ane-Goki1, lunicka, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.603
    Допаѓања:
    152.320
    Добро утро...
    Постудено од вчера и слана има утринава... Немам палто, остарено ми е... Се думам што облечам за на работа.. Густирам кафе и да се спремам...
    @ninja35 ова кафево т'нко некако. . . . Кајмак слабо. . .

На Ane-Goki1, duffi, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Само маани да се наоѓало....жени...|(
    еве....

На Ane-Goki1, JuLleE, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.603
    Допаѓања:
    152.320
    Ееее ова е друга приказна (y)
    И финџалите си ги погодил. . . Исти вакви имам. .
    Фала, ќе се послужам. . . Се надевам без шеќер е:emo:

На Ane-Goki1, JuLleE, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.